Přejít na obsah

Midlochův koutek :-)

Jeremy

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 50
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Jak jsem naznačil v jiném vlákně, plivání na Breitling mě přimělo koupit si další kousek. Co vám budu povídat, nelituji :-)

Zároveň si Navitimery (vlevo) objednal kamarád, tak se u mně dnes večer sešla pěkná švýcarská trojka.

Ahoj Jeremy,

chvíli jsem byl mimo a hned takové příjemné novinky! Máš moc hezké hodinky a moc ti blahopřeji o to víc, protože vím, že jsi plně schopen docenit kvalit a historie našeho oblíbeného B.

Se svými třemi kamarády máme také B koutek a navzájem se utvrzujeme o správnosti naší víry a doufáme že spasíme svět koupením celé fabriky :cool: Pokud se nám to povede tak udělám anuální kousek Jeremy&Midloch Flying B.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To Jeremy, prosím tě potřebuju poradit. Líbí se mi Breitling Superocean Chronograph s ocelovým tahem. Obracím se na tebe jako na znalce hodinek B, kde nejlépe nakoupit zmíněné hodinky. Mohl bys mi nějak poradit a vyčíslit co by to ve finále stálo? Breitling totiž zachovává u hodinek den/datum a to je to, čeho si nesmírně cením. Ostatní je taky špica, o tom není diskuse.

Odkaz ke komentáři

To Jeremy, prosím tě potřebuju poradit. Líbí se mi Breitling Superocean Chronograph s ocelovým tahem. Obracím se na tebe jako na znalce hodinek B, kde nejlépe nakoupit zmíněné hodinky. Mohl bys mi nějak poradit a vyčíslit co by to ve finále stálo? Breitling totiž zachovává u hodinek den/datum a to je to, čeho si nesmírně cením. Ostatní je taky špica, o tom není diskuse.

Klidně ti zkusím poradit já wink.gif přesně tento typ jsem si loni nový kupoval u firmy ALTMAN (autorizovaní Breitling prodejce) kontakt pro individuální domluvení ceny je p. Foldeš tel: 354430128.

Odkaz ke komentáři

Díky za kontakt, dneska mu zkusím zavolat. Původně jsem koukal na Omega PO, ale sakra ten ukazatel dne by mi u hodinek chyběl. Nu a B ho má biggrin.gif a dokonce i chronograf.

Budeš velmi spokojen, co se týče cena vs výkon (použitý Breitling kalibr, zpracování) je naprosto perfektní, na timezone je plno spokojených uživatelů. Strojek CSO je defacto stejný jako v mnohem dražších Chronomatech, navíc má day-date a odolnost do 500m. Oboustranné antireflexní sklíčko je naprosto špičková záležitost a tah je zcela bezkonkurenční.

Odkaz ke komentáři

Díky za kontakt, dneska mu zkusím zavolat. Původně jsem koukal na Omega PO, ale sakra ten ukazatel dne by mi u hodinek chyběl. Nu a B ho má biggrin.gif a dokonce i chronograf.

Budeš velmi spokojen, co se týče cena vs výkon (použitý Breitling kalibr, zpracování) j

Ahoj midloch, nemám nic proti tvejm brejlím, ať si každej nosí co chce, ale vysvětli jakej "Breitling kalibr" máš na mysli. Zde je přehled asi všeho co můžeš v brejlích najít, ale žádnej jejich kalibr. Tak jak je to chlape smile.gif

* 1 (automatic/time/date) ETA 2892-A2

* 2 (manual/24-hour time/chronograph) Lemania 1873 or 1877

* 3 (automatic/time/date/chronograph) Valjoux 7750

* 4 (automatic/time/date) ETA 2824

* 5 (automatic/time/perpetual/pointer-date/day/month/moon phases/chronograph) ETA 2892-A2

* 6 (automatic/time/bissextile/pointer-date/day/month/moon phases/chronograph) ETA 2892-A2

* 7 (automatic/time/2nd timezone/date/chronograph) Valjoux 7750

* 8 (automatic/?) ETA 2892-A2

* 9 (automatic/time/pointer-date/chronograph) ETA 2892-A2

* 10 (automatic/time/date/chronograph) ETA 2892-A2

* 11 (automatic/time/date/flyback chronograph) ETA 2892

* 12 (automatic/time/digital + analog chronograph) ETA 2892

* 13 (automatic/time/bissextile/pointer-date/day/month/chronograph) ETA 2892-A2

* 14 (automatic/?) ETA 2892-A2

* 15 (automatic/time/date/chronograph) ETA 2892

* 16 (automatic/time) Valjoux 7758

* 17 (automatic/time/big date/chronograph) ETA 2892

* 18 (automatic/time/day/date) ETA 2834-2

* 19 (quartz) Miyota Y652

* 20 (quartz) ETA 956.112

* 21 (quartz) ETA 251.262

* 22 (electromechanical/time/date/chronograph) Frederic Piguet

* 23 (quartz) ETA 955.412

* 24 (quartz) Miyota C3510

* 25 (quartz) ETA 955.612

* 26 (quartz) ETA 998.332

* 27 (quartz) ETA 956.612

* 28 (quartz) ETA E20.331

* 29 (electromechanical/time/date/split-second chronograph) Frederic Piguet 1271

Odkaz ke komentáři

Prim má taky např. kalibr 74, Omega 2201 či OP - OP XI, atd. ne ?

To, že je to více či méně "předělávka" z nějakého hotového konkrétního kalibru to vlastní označení přeci nevylučuje.

Změny původního kalibru můžou být od nepoznatelných až po zásadní.

Odkaz ke komentáři

to HCIQ: to vím přesně, jde o to že se nejedná o vlastní kalibr ale o Breitling kalibr tj. většinou ETA předělaná k obrazu pana Breitlinga. Breitling dostane rozmontovanou ETU sám ji sestaví, nastaví testuje a ETU by měli vytunit k dokonalosti, pak pošle na COSC certifikaci. Pravdou zůstává, že svůj vlastní kalibr již nějakou dobu nedělají. Osobně by se mi líbil alespoň jeden jejich vlastní, ale jejich cesta je prostě jiná...

V tomto případě se tedy jedná o jejich označení B13 což je tuning ETY....

Odkaz ke komentáři

Prim má taky např. kalibr 74, Omega 2201 či OP - OP XI, atd. ne ?

To, že je to více či méně \"předělávka\" z nějakého hotového konkrétního kalibru to vlastní označení přeci nevylučuje.

Změny původního kalibru můžou být od nepoznatelných až po zásadní.

O tom se zde už diskutovalo. Je fakt, že jen vyrytí nového loga (PRIM) na rotor nedělá nový kalibr. Změna kalibru je něco, co mění technické parametry (nikoliv jen vzhled) - tj. třeba přesnost, doba nátahu, nové funkce atd... je škoda, že ne všichni výrobci uvádějí, jaký byl základní kalibr pro jejich úpravy. Maurice Lacroix to ve svém novém katalogu Masterpieces uvádí :-)

Odkaz ke komentáři

to HCIQ: to vím přesně, jde o to že se nejedná o vlastní kalibr ale o Breitling kalibr tj. většinou ETA předělaná k obrazu pana Breitlinga. Breitling dostane rozmontovanou ETU sám ji sestaví, nastaví testuje a ETU by měli vytunit k dokonalosti, pak pošle na COSC certifikaci. Pravdou zůstává, že svůj vlastní kalibr již nějakou dobu nedělají. Osobně by se mi líbil alespoň jeden jejich vlastní, ale jejich cesta je prostě jiná...

V tomto případě se tedy jedná o jejich označení B13 což je tuning ETY....

Breitling ale přece vyrobil nějaké modely s původními kalibry - Třeba v modelu Navitimer Chrono-matic - viz první stránky katalogu 2004

Odkaz ke komentáři

Jerrysi, midloch a další Ti mezitím řekli vše potřebné, omouvám se za prodlevu.

Cenu naznačím za moment - kupoval jsem je fungl nové (což neznamená, že mám něco proti jetým - B-2 mám z druhé ruky), tudíž byly dražší. Nicméně pořád to vyšlo o cca 30 000 levněji, než u Dušáka. Jsem schopen totéž za lahev whiskey zprostředkovat.

Odkaz ke komentáři

No bravura - někdo vám tu nabízí výběhový chlapácký vykrmení ega se SLEVOU - utrhněte mu ruce!!!! HONEM - možná to stihnete bez dph, cla - to bude radosti a parády - ó, jak je ten vekslák skutečně seryjózní !!!!! Určitě vám i poděkuje !!!

Midlochu, ogare - tebe se to netýká - zvu tě k opravdové diskuzi do cabaretu.

Odkaz ke komentáři

Á tak vo to vám tu běží !!! Pan vekslák si potřebuje vydláždit cestičku - jen do toho, obchody pokvetou, celé zástupy čističů už se nemůžou dočkat !!!  Ještě doplnit nějaké to popshopovo foto, kolik jich je jako k dispozici !

No Cigi doteď jsem si myslel, že ti jde hlavně o to být inteligentním rebelem, ale jsi vlastně chudák. sad.gif

Odkaz ke komentáři

Ještě bych měl dotaz. Když tady tak pitváte kalibry. Mě by třeba zajímalo, odkud se vzal prapůvod strojků ETA. Celkově, z čeho prostě vyšly. Nikde jsem se to nedočetl. Jestli jsou spíš do Valjoux 7750 a jeho odvozeniny nebo jak je to teda. Ono ve finále je to stejně tak, že člověk si kupuje hodinky jak vypadaj a jestli dizajn splňuje očekávání kupujícího. To že Primky maj taky ETU a stojí míň než Omegy se stejnou upravenou ETOU ještě neznamená, že si koupím Primky a budu spokojenej, že v nich tikaj švýcary.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...