OndraPod Odesláno 15. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. října 2015 Hezký, tem modrym jakoby neco chybi, nebo mozna prebyva, ale tahle seda verze je perfektni! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Včera jsem strávil 10 hodin v dešti na cestě po D1 do Ostravy a zpět, tak už jsem neměl sílu na nic. Fotky udělám o víkendu, co se týká AR, kdyby mi někdo řekl že tam není, tak mu věřím, nicméně výrobce píše že je tam vnitřní, tak už se v tom šťourat nebudu, sklíčko je trochu klenuté a to je fajn, skutečnost by se dala zjistit jen přímým srovnáním se stejným sklíčkem skutečně bez AR. Zkusil jsem je na noc odložit na plocho a vypadá to, že zatím opravdu půjdou vhodným způsobem odkládání udržet s přesností kolem nulové odchylky. Dnes večer je sundám a budu hlídat kdy se zastaví, ta rezerva nátahu mě opravdu zajímá. Pokud půjdou ještě v pondělí ráno, budu spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Prave objednany modry bez chrona. Odolaval jsem dlouho, ale uz to dyl neslo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 19. října 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2015 Simo, jak to dopadlo s rezervou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 19. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2015 Fotky - nebyla síla, snad zase o víkenduRezerva - hodinky jsem odložil v pátek před půlnocí a dnes ráno šly, tedy cca 55 hodin (vzal jsem si jiné, test pokračuje). Byly na boku a až do včerejšího večera šly víceméně bez odchylky, ale za noc se už zpozdily asi o pět vteřin. Dal jsem je ráno na plocho, ale počítám s tím, že se budou dále relativně rychle zpožďovat. Měly by teoreticky vydržet až do zítřejšího rána, ale evidentně už překonaly fázi lineární odchylky a zpoždění může být docela značné. Testoval jsem nějakou ETA 28.., která se během cca 35 hodin předešla o 18 s a pak se za dalších 6 hodin až do zastavené o těchto 18 s zase zpozdila. Pokračování příště (tedy večer). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 19. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2015 I tak hezký výsledek. Chtělo by to ještě jeden pérovník co by dodával energii tomu co pohání strojek, ideální na konstantní dodávky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 19. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2015 Tak nevim, začínám váhat jestli jsem se nepřehlédl s tím zpožděním, ale dnes v šest hodin odpoledne, tedy po více nez 66 hodinách v klidu, ukazovaly plus 2 s proti času odložení v pátek večer, tedy prakticky nulovou odchylku. No a zastavily se v 21.30, tedy po více nez 69,5 hodinách. Neni to 80 hodin, ale jsem kancelářská krysa a levou rukou moc pohybů nedělám, beru to jako obrovské plus v podobě hodinek (strojku), ktere v pátek večer odložite a v pondělí ráno normálně jdou. Vim že jsou i jine moznosti jak přimět hodinky k tomu samému, ale tohle u mě vede. Howgh. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 20. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2015 Tak nevim, začínám váhat jestli jsem se nepřehlédl s tím zpožděním, ale dnes v šest hodin odpoledne, tedy po více nez 66 hodinách v klidu, ukazovaly plus 2 s proti času odložení v pátek večer, tedy prakticky nulovou odchylku. No a zastavily se v 21.30, tedy po více nez 69,5 hodinách. Neni to 80 hodin, ale jsem kancelářská krysa a levou rukou moc pohybů nedělám, beru to jako obrovské plus v podobě hodinek (strojku), ktere v pátek večer odložite a v pondělí ráno normálně jdou. Vim že jsou i jine moznosti jak přimět hodinky k tomu samému, ale tohle u mě vede. Howgh.To je fakt slušnej výsledek. Má chrona se tedy taky vysoko nedostanou, ale i tak to stačí alespoň na víkend na stole a to mně stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 20. října 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. října 2015 To je vyborny. Nejvic me to stelovani vadi u sroubovacich korunek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2015 Jedna mobilofka... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 21. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2015 Ten tah je k nim paradni. Uz taky shanim..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2015 Díky za pozitivní vyjádření. Zatím šlapou, no prostě jako hodinky, přesnost neřeším, dá se vhodným způsobem odkládání udržet kolem nuly. Jsou příjemně univerzální, jen jako společenské jsou a to i v (oproti modré) v šedé verzi, přece jen trochu moc pestré. To je ale samozřejmě věcí vkusu každého soudruha, mám kolegu, který organizuje mezinárodní veletrhy, je pořád v kvádru, ale na ruce nosí obrovské plastové digitálky značky Puma. Mesh k nim opravdu sedne, tenhle má tlouštku 4 (!) mm, ale asi začnu brzy laborovat s nějakým vhodným "rallye" řemenem a to nejlépe s použitím původní, opravdu pěkné signované spony Hamilton. Originální řemen s červeným podšitím také není špatný, jen je trochu tenký. Výhodou tohoto setu (hodinky + 2 řemeny) je mimo jiné to, že dostáváte jednu překlápěcí a jednu jazýčkovou sponu (obě signované), se kterými se pak dá laborovat i s jinými řemeny... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2015 ...a ještě jedna. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 23. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2015 Na tom meshi vypadají s tím šedým číselníkem fakt suprově. Gratuluju k výběru, to se ti povedlo. (a jeden dotaz off topic: máš takové vlákno i pro ty Oris? hledal jsem, ale nenašel) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 24. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2015 Já se do tohoto vlákna jen naboural, vlastnoruční recenzi mých Oris Artelier Small Second Pointer Day (to je teda název...) mam na www.photowatches.eu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 25. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2015 Já se do tohoto vlákna jen naboural, vlastnoruční recenzi mých Oris Artelier Small Second Pointer Day (to je teda název...) mam na www.photowatches.eu.Díky, pěkně napsané. Ta starší verze, co máš, se mi asi líbí víc, než ta novější. Krásné hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 25. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. října 2015 Sám se tomu divím, já takový fanda modrých hodinek, ale sáhl bych asi po Tvých šedých. Jo a ta fotka hodinek na meshi vedle toho drátěného kelímku je skvělá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommi Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 Jsem překvapenej, i ty šedý vypadaj zajímavě. Na meshi exkluzivně.Já stále na svý modrý čekám. Šímo, jak jsi měřil výdrž, nechals před tím nějakou dobu na ruce, či jsi natahoval nebo je nějaká jiná cesta jak na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 1. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2015 Díky za pochvaly, predavam je výrobci. Jsem teď v Číně tak další informace budou až po 9.11. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
šíma Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Tak dnes straším uz od čtvrt na čtyři (7 hodin časového posunu se neda jen tak z hlavy vymazat), ale mam take pozitivni informace na téma Pan Europ, resp. jeho strojek. Jak jsem psal, po prvním týdnu nošení a odložení v pátek před půlnoci se zastavily další tyden v pondělí večer, tedy asi po 69 hodinách. Levorukých aktivit mam celkem málo, tak jsem to povazoval za dobry vysledek, i kdyz rezerva nátahu strojku by měla být cca 80 hod. V dalším týdnu se však hodinky po odlozeni v patek zastavily uz v neděli v noci a šly tak v kuse "jen" asi 54 hodiny. To bylo trochu zklamaní, ale protože jsem už odjíždel do Číny kam si beru Airmany Base 22 GMT, natočil jsem je na 60 otočení korunkou a nechal je být. Start byl v neděli 25.10. v 20:00 hod. a hodinky tikaly az do čtvrtka 29.10., kdy se zastavily po půl čtvrté ráno. Šly tedy minimalne 79,5 hodiny. Dle mého skromného nazoru z toho plyne, že standardni strojky jako ETA 2824 a další příbuzné a odvozeniny s rezervou chodu kolem 40 hodin, ktere lze odložit jeden den večer a vzít si je bez problémů a zastavení třetí den ráno, natočí kancelářská krysa i přes svou relativní pohybovou pasivitu natolik dostatečně, že uvedenou rezervu splní. U strojku s dvojnásobnou rezervou se zdá, že krome snížení frekvence strojku o 25%, zesílení hlavni pružiny a dalsich drobných úprav, které byly výrobcem provedeny, je třeba i zvýšeny příjem energie pomoci pohybu rotoru, tedy pohybu ruky. Přijde mi to logické a IMHO úctyhodný výkon strojku to nijak nesnižuje. Takže zatím dobrý... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se