Jump to content

Baselworld 2014 - Omega

Recommended Posts

Posted

hmmm.... nový X 33 takže Z je nenahradí (naštěstí), Mark II super, ty Apollo 11 zajímavý, hlavně to NATO, jinak mě to moc nebere.

Posted

Ano, tak to vypadá, že je rozhodnuto... Hodinkami k mým nadcházejícím čtyřicátinám se nejspíše stanou Speedmaster Mark II oranž/šedá.

Nedá se nic dělat, zcela mě to přemohlo... :)

Posted

Otázka je, zda Omega a Breitling (popř. další) šlapou špatným směrem, nebo my se díváme špatným směrem (kde bychom je chtěli mít).   :)

Posted

Mně tak nějak přijde, že Omega šlape špatným směrem; asi jako Breitling.

Nakonec i přes mojí skepsi Rolex přechod zvládl asi nejlíp.

z coho tak usudzujes?

Posted

z coho tak usudzujes?

Nic v rukávu nemam. Jen pocit. Víc lesku, víc barev, víc milimetrů, víc objemu vs. míň harmonie...

On ten luxus má něco jako alkoholický kopec. Přidáváš, přidáváš a ani nevíš jak a nejednou už to nefunguje.

Posted

Nic v rukávu nemam. Jen pocit. Víc lesku, víc barev, víc milimetrů, víc objemu vs. míň harmonie...

On ten luxus má něco jako alkoholický kopec. Přidáváš, přidáváš a ani nevíš jak a nejednou už to nefunguje.

to jsi vyjadril pekne, natesti tady mame spousty jinych vyrobcu, kteri to jedou spis smerem k vetsi technologicke promakanosti a svebytnemu designu a nejdou tolik k radoby vysoke hodinarine a za kazdou cenu novinkam a prehrsli modelu...

Posted

On ten luxus má něco jako alkoholický kopec. Přidáváš, přidáváš a ani nevíšo jak a nejednou už to nefunguje.

Mne sa prave zda, ze skor isli od toho pozlatka hlavne technicky dost hore. Rolex zmenil 2 farby, trochu upgradol vyzor SD a zdrazil, alebo zdrazi.
Posted

Nevím, tohle jsem nějak nepochopil... Mám dojem, že na světě není moc hodinek se svébytnějším designem než moonwatche. A co se týče technologické vyspělosti, nepřipadají mi Master Co-axial antimagnetic pohony nějak zaostalé. Zrovna tak plán Omegy mít do roku komplet modelů všech řad >15.000 Gauss mi přijde jako docela pokrokový a ve světě docela ojedinělý  :) 

Posted (edited)

shag, to máš pravdu, u Omegy tu techniku pro základní modely opravdu posunuli. Rolex před pár lety taky udělal novou setrvačku... Zdražujou všichni.

A nepochybně na můj názor má vliv to, že jsem konzerva.

Krakonosh, jistě, ale ty svébytný moonwatche tak úplně nový design nejsou.

Ještě tedy upřesním, bavím s o designu výhradně.

Edited by bandicoot
Posted

Klikam si klikam a vravim si ... Nic nove pod slnkom,... sirsie,... hrubsie,... drahsie,.... divne farby,... retro modely ujdu,... nasleduju celkom pekne kvarcky,.... za stovku.... coze, kvarcky za stovku?... ale certifikovane ESA/NASA,... aha, tak to potom hej,... inak by totiz boli drahe aj za polovicu :) Takze asi tak. Oproti RLX kde sa len sa iba vyhrali s farbami, Omega v hanbe rozhodne nezostala... ale ja tak setrim na cierne blackbaye :)

Posted

Jako Omega do toho slape, jen me prijde, ze mene by mozna bylo vice... Je to urputne, me chybi ta drivejsi elegance ( proto to nekomu pripomina Bcka)

Vzpomel jsem si na Cimrmanovskou tezi o sopce, jez svoji cinnosti zasypala sama sebe.