Přejít na obsah

Poraďte jakou trekovou obuv ?

Doporučené příspěvky

před 17 hodinami, Lou napsal:

Prochy: Právěže vůbec. Šli jsme přes Asturii a Galicii. 24-26 stupňů. Absolutní luxus. O to horší byl návrat domů🥵

Já bych si dovedl představit ještě vetsi chladno, ale pořád lepší než 30+ 😉

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Moty napsal:

Niekoľkokrát som nakupoval cez bergzeit.de, vždy všetko v poriadku, je to overený, kvalitný e-shop. Ako si tam dostal mutáciu bergzeit.cz? Na ich stránke nevidím túto možnosť.

Odkaz ke komentáři

před 11 hodinami, StanoBare napsal:

Niekoľkokrát som nakupoval cez bergzeit.de, vždy všetko v poriadku, je to overený, kvalitný e-shop. Ako si tam dostal mutáciu bergzeit.cz? Na ich stránke nevidím túto možnosť.

Normálně mi to vyhodil google po zadání typu bot

Odkaz ke komentáři

Lézt po skalách po dešti, není dobrý nápad, ale brodění i blátivé skluzavky dolů, bez ztráty kytičky😁!

IMG_20240804_001416.jpg

IMG_20240804_001441.jpg

Odkaz ke komentáři

Co tyhle Brooksy? Pan mi je nabizel v Endorfin factory v Jablonci, ze s nima beha a ze dobry, mel sem je tak 10min a pocit dobrej

https://www.best4run.cz/brooks-cascadia-17-panske/?variantId=382458&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwtsy1BhD7ARIsAHOi4xZ1IKVt3GLW1oE3EbvkqEOWWIIKyNlgCzec3ta06KAzdwsY9aw6d68aAm5IEALw_wcB

Odkaz ke komentáři

Za ty prachy se dají sehnat Hoka Speedgoat 5, i když tyhle vypadají celkem univerzálně. Případně kámoš si teď pochvaluje Topo Athletic, jako prodyšná alternativa pro milovníky nulového dropu.

Odkaz ke komentáři

Drop je rozdiel výšky podrážky medzi pätou a špičkou, od toho potom závisí sklon topánky, či je rovná, alebo ako veľmi je sklonená k špičke

Nulový drop = rozdiel je 0mm = päta i špička sú v rovnakej výške,

Nízky alebo minimál drop = cca do 4mm = päta je vyššie od špičky o tých 4mm.

Stredný drop = 5-8mm - najbežnejší, ním nič nepokazíš.

Vysoký drop = 9-10mm a viac - už pre nášľap bližšie k strednej časti chodidla, alebo priamu cez pätu, vysoké tlmenie pre vyššiu kilometráž. Náklon topánky napomáha pri odvaľovaní nášľapu. Zo skúseností si myslím, že 10mm je akurát.

Výber dropu potom závisí, aký štýl behu preferuješ. Ak máš násľap viac cez pätu, tak je lepšie mať v tejto časti vyššie tlmenie = drop povedzme od 8mm vyššie. Nulový drop podporuje prirodzený nášľap, ale to už treba mať niečo odbehané, aby si vedel posúdiť, čo ti je lepšie, mne nulový nerobil dobre pri vyššej kilometráži, preferujem drop cca 8mm, max 10mm.

To sú základné veci, ak vyberáš topánky v tejto kategórii bežeckých, alebo trail bežeckých topánok. 

Brooks majú dobré modely, neboli tak známe, aspoň tu u nás, ale poslednou dobou šli dosť dopredu viď modely Catamount, či Divide, ktoré sa aktuálkne objavujú aj v rebríčkoch naj trail topánok.

Upraveno uživatelem StanoBare
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

já používám OnCloud, za mě super pohodlné a krásně tlumí, minulý týden mi dorazily tyhle, jsem na ně zvědavej, je fakt, že bláto z nich nepůjde snadno...

tyhle nemají ty komůrky průchozí, ale uzavřené, tak je to takový sběrač vzorků, kde člověk chodil...

jen u velikostí si člověk musí dát pozor, protože mám od nich troje různé modely bot a pokaždé jsem musel vzít jinou velikost (41, 42 a tyhle mám 42,5)image.png.0d3541c76aa8e6d0df7c7ca612af9805.png

Odkaz ke komentáři

V 19. 6. 2024 v 13:57, Steke_m napsal:

No hele uvidíme, ale nečekám s tím nějaké velké problémy, protože ono to různě pruží, takže pokud tam už fakt zateče, tak to pak po vyschnutí vypadá. Celá bota je otíratelná hadrem, takže bláto dá. Uvnitř je jakoby ponožka, ale svršek je nějaký tužší mix. 
Za pár dní dostanou v Rakousku, tak jsem zvědav jak obstojí. :) 

Tak pro info, kdyby se někdo rozhodoval. 
Boty tahám skoro každý den ven (procházky s dětma, běh, řídím v nich). Mají za sebou Rakousko a Krušné hory.

Zatím jsem naprosto spokojen a lepší botu tohoto určení jsem neměl. Sedí mi skvěle, cítím se v ní super, chození v horách jsem si užíval. 
Tak uvidíme jak to bude pokračovat, protože soused mě strašil s brzkým prochozením, tak uvidíme dál.

Upraveno uživatelem Steke_m
Příloha
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Moty napsal:

Tak nakonec La Sportiva Prodigio
Byl sem v Hudaci tak pul hodiny, sikovna pani se mi venovalaemoji1598.pngemoji18.png

Uch, tak na to, že si ešte nedávno netušil, čo to je drop u topánok, tak z fleku hneď jedna z vlajkových trail bežeckých lodí LaSportivy😀. Ak teda sadli, tak niet čo riešiť.

Odkaz ke komentáři

před 19 hodinami, StanoBare napsal:

Uch, tak na to, že si ešte nedávno netušil, čo to je drop u topánok, tak z fleku hneď jedna z vlajkových trail bežeckých lodí LaSportivy😀. Ak teda sadli, tak niet čo riešiť.

To netuším furt🤣🤣🤣 nicméně dal jsme na zkoušku večer běh a nějakou lehčí chůzi a myslím, ze sme si sedli, těším se na nejakej těžší terén, Škoda, ze dneska skončila dovolená v Krkonoších, jako když sem si přečetl hodnocení, ze to sou boty na horské ultramaratony, tak mi klesla čelist, ale ta prodavačka říkala, ze sou velice pohodlný 

Odkaz ke komentáři

Myslím si, že toto sú topánky ku ktorým treba "dospieť" = mať niečo za sebou, aby človek vedel oceniť tie výhody, aby to nebolo len o tom, že sú pohodlné, aj keď to je podstatná, ale predsa základná vec a zvlášť u týchto vyšších radách na ultrabehy. Či už to niekomu sadne je individuálna vec. Príde mi to jednoducho zvláštne, nevedieť čo je drop a šup idem hneď do špeciál naj modelu😉

Ale to je jedno, neber to v zlom😉, ako som písal, ak ti sadli niet čo riešiť. Potom, ak budeš môcť, napíš po čase postrehy z nich, nepoznám nikoho, kto by ich mal, tak len pre zaujímavosť, ako na teba budú pôsobiť po nejakej dobe používania. V tomto segmente sú vraj ešte lepšie Salomony S/lab Ultra3, ale aj na Prodigio som čítal chvály, tak som aj zvedavý. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...