libor2002 Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Při sledování filmů či seriálů z dob dávných lze někdy spatřit krasné, ale dnes již mnohdy zapomenuté modely hodinek nebo značek. O víkendu jsem zhlédl zase pár dílů oblíbeného seriálu Profesionálové (pro nedávno narozené jen informativně řeknu, že seriál je ze 70'let a děj se točí kolem agentů CI5). Všem chronomagum bych doporučil díl 38. Už začátek této epizody předznamenává dobrou podívanou, kdy mladá holka vběhne do kostela jen ve spodním prádle. Ale k hodinkám... Agent Bodie si udělal radost a pořídil si nové quartz hodinky. Dokonce se neostýchá opravit i svého šéfa Cowleyho o přesném čase: "... vrtulník tu bude přesně za 18hodin..." "Ne šéfe, ale za 18hodin a dvě minuty. Mám nový hodinky, quartzky... přesný na desetinu sekundy." Někde jinde, ale ve stejný čas, je v akci Bodieho dlouholetý kolega Doyle a je nachystaný vtrhnout do baráku... Záda mu kryje jiný kolega z CI5. Detektivní zápletka se pomalu začíná rozplétat. Teď už jde opravdu do tuhého. Naštěstí všechno je pod dozorem mazaného a neoblomného Cowleyho, zakladatele a šéfa CI5. V posledních minutách se vrhá Bodie mezi teroristy a s nasazením svého života padouchy zneškodní a zachraňuje svět. Bohužel, přináší tím velkou oběť... ano, své nové hodinky.Ups, minerál... Ale to by nebyl dobrý konec této epizody. Naštěstí je v CI5 dobrý kolektiv co ví, jakou prožil Bodie bolest nad ztrátou nových quartzek, a hned vybral peníze na nové a ještě více super hodinky pro svého kolegu. The End ------------------------------------------------------------------------------------------------------- V této epizodě hrají hlavní roli hodinky Heuer Manhattan Chronosplit GMT: Ale trochu více se mi líbí Heuer Senator GMT: Doyle má hodinky ORFINA Porsche Design:Tyto hodinky můžou někteří znát jen pod samotnou značkou Porsche Design PD, ale stejné dělal i Heuer. Zajímavé hodinky má však samotný Cowley a to IWC Porsche Design Compass, cal. 7750:Perlička je nejen spojení hodinek a kompasu, ale i celková spolupráce těchto dvou značek - Porsche design je první, kdo použil na hodinky titan a spolu s IWC jsou prvni, kdo použil PVD úpravu pouder. Ale to nejlepší na konec... Supermansky hodinky. A pozor!!! Jsou Swiss Made!!! 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 28. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) Když už jsem zmínil Porsche Design, tak obdobné hodinky (jako dělala značka OFRINA, Titus, atd), můžete vidět i ve filmu TopGun s Tomem Cruisem. Hodinky z let 1971-1983. Kalibr Lemania 5100. Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem libor2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 hoši, díky za výborné postřehy a pracnou rešerši! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Jen koukám, seriál Profesionálové jsem žral a i teď se na něj rád podívám, ale takhle detailně ho zkouknutej nemám ( budu si víc všímat ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Při sledování filmů či seriálů z dob dávných lze někdy spatřit krasné, ale dnes již mnohdy zapomenuté modely hodinek nebo značek. Jsem netušil, že tam byli takoví fajnšmekři! Na tu dobu to byly top modely. Díky za moc hezké zpracování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Klobouk dolů za tohle vlákno. Profesionály miluji, ale hodinek jsem si nikdy nevšiml. Obvzlášť ty Hujery mne potěšily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Při sledování filmů či seriálů z dob dávných lze někdy spatřit krasné, ale dnes již mnohdy zapomenuté modely hodinek nebo značek. O víkendu jsem zhlédl zase pár dílů oblíbeného seriálu Profesionálové (pro nedávno narozené jen informativně řeknu, že seriál je ze 70'let a děj se točí kolem agentů CI5). Všem chronomagum bych doporučil díl 38. Už začátek této epizody předznamenává dobrou podívanou, kdy mladá holka vběhne do kostela jen ve spodním prádle. Ale k hodinkám... Agent Bodie si udělal radost a pořídil si nové quartz hodinky. Dokonce se neostýchá opravit i svého šéfa Cowleyho o přesném čase: "... vrtulník tu bude přesně za 18hodin..." "Ne šéfe, ale za 18hodin a dvě minuty. Mám nový hodinky, quartzky... přesný na desetinu sekundy."001.jpg Někde jinde, ale ve stejný čas, je v akci Bodieho dlouholetý kolega Doyle a je nachystaný vtrhnout do baráku...003.jpg Záda mu kryje jiný kolega z CI5.002.jpg Detektivní zápletka se pomalu začíná rozplétat. Teď už jde opravdu do tuhého. Naštěstí všechno je pod dozorem mazaného a neoblomného Cowleyho, zakladatele a šéfa CI5. 004.jpg V posledních minutách se vrhá Bodie mezi teroristy a s nasazením svého života padouchy zneškodní a zachraňuje svět. Bohužel, přináší tím velkou oběť... ano, své nové hodinky.005.jpgUps, minerál... Ale to by nebyl dobrý konec této epizody. Naštěstí je v CI5 dobrý kolektiv co ví, jakou prožil Bodie bolest nad ztrátou nových quartzek, a hned vybral peníze na nové a ještě více super hodinky pro svého kolegu.006.jpg The End ------------------------------------------------------------------------------------------------------- V této epizodě hrají hlavní roli hodinky Heuer Manhattan Chronosplit GMT: Ale trochu více se mi líbí Heuer Senator GMT: Doyle má hodinky ORFINA Porsche Design: Tyto hodinky můžou někteří znát jen pod samotnou značkou Porsche Design PD, ale stejné dělal i Heuer. Zajímavé hodinky má však samotný Cowley a to IWC Porsche Design Compass, cal. 7750:Perlička je nejen spojení hodinek a kompasu, ale i celková spolupráce těchto dvou značek - Porsche design je první, kdo použil na hodinky titan a spolu s IWC jsou prvni, kdo použil PVD úpravu pouder. Ale to nejlepší na konec... Supermansky hodinky. A pozor!!! Jsou Swiss Made!!!+9999999 Díky za fotky, hned na to musím kouknout, aby mi zase zaplesalo srdce. Ty Orfiny se mi ale líbí nejvíc, možná to je zvláštní... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rastike Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Super citanie a fotky. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 profesionály mám taky rád, ale teda na hodinky jsem tam nikdy nekoukal, samý pěkný kouskychceme vííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Parádní vlákno! Profesionály jsem měl moc rád.... úplně se mi teď v hlavě rozehrála ta úvodní znělka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Super vlakno,profiky taky muzu,kdysi jsem narazil na nejakej web,kde se ty jenich hodinky resej,mam takovej dojem,ze Cowley ma v nejakym dile oblekovy zlaceny Longiny,pak tam jsou,pokud se nepletu,Ollech&Wajs(Carribean?) a Doyle je snad nekde s Fortisama,za boha tu stranku ale nemuzu najit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malymarek Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Super vlakno,profiky taky muzu,kdysi jsem narazil na nejakej web,kde se ty jenich hodinky resej,mam takovej dojem,ze Cowley ma v nejakym dile oblekovy zlaceny Longiny,pak tam jsou,pokud se nepletu,Ollech&Wajs(Carribean?) a Doyle je snad nekde s Fortisama,za boha tu stranku ale nemuzu najit...zřejmě jsi myslel tuto stránku http://www.thetvlounge.co.uk/professionals/viewtopic.php?t=729 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Jo "Profíci" jsou skvělý. Seriál mého dětsví. A nosily pěkný hodinky, i když tenkrát jsem spíš slintal nad tím jejich Fordem Capri A dnes bych nad ním slintal zas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 zřejmě jsi myslel tuto stránku http://www.thetvlounge.co.uk/professionals/viewtopic.php?t=729 Jo,to je presne ona,diky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 (upraveno) Nebo ještě tady, uplně dole... To by mohly bejt ty zlacený Longines, plus i ten O+W koukamhttp://www.mark-1.co.uk/Professionals/hardware.htm Upraveno 28. dubna 2014 uživatelem Povidláček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 28. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2014 Má poklona... Krásnej příspěvek!Ještě prosím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Skvělá práce. Díky za to! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 29. dubna 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 (upraveno) Takže popojedeme... Kde nejlépe hledat hodinkové legendy ze 70'? Člověk musí na tuto otázku chvíli přemýšlet, ale jak se vybaví vůně benzímu a řvoucí motory, jsme doma. Nedávno jsem viděl film Le Mans z roku 1971 se Stevem McQueenem, který patří mezi kultovní snímky a nejen mezi ty co se odehrávají kolem automobilového sportu. Film začíná scénou, kdy závodník Michael Delaney (Steve McQueen) přijíždí ve své Škodě 1000MB ... ehm, Porsche 911S Le Mans (z čelního pohledu jsem to hned nepoznal) na okruh v Le Mans, aby si připomněl starý závod, při které měl vážnou nehodu a zahynul jeho soupeř. Chvíle závodu se blíží, nervozita stoupá... Je před startem. Na scénu nastupuje Michael Delaney, jezdec Porsche 917. Závod je odstartovaný, souboj mezi Porsche 917 a Ferrari 512s začal. První střídání jezdců a opdočinek. ---------------------------------------------- Ve filmu má jasnou hlavní roli značka Heuer. A hned dvě legendy. Na závodech má McQueen Heuer Monaco (vyráběné od roku 1969). Jedná se o první komerčně dostupný model chronografů s automatickým nátahem - Caliber 11 (rok 1969), ve filmu je ale s cal.11 I. (korunka nátahu na levé straně), od roku 1971 nahrazen cal.12. Při natáčení McQueen používal troje Monaca. Jedny jsou v muzeu, druhé Steve věnoval a třetí byly vydraženy v roce 2012 za cenu 799.500 dolarů. Další "Hujerky", které se dají rozpoznat jsou Heuer Autavia 1163T Siffert (cal.11 I a cal.12). Zde je třeba zmínit legendárního švýcarského závodníka Jo Sifferta. Ten se jako první stal na přelomu 60' a 70'let "ambasadorem" (tak nějak) značky Heuer, která sponzorovala jak samotného jezdce tak i jeho stáj. Tímto spojením se usadila značka hodinek Heuer pevně na poli motoristického sportu a jejich logo se "zabydlelo" na jezdecké kombinézy či kapoty aut (Niki Lauda, ??Jochen Rindt, Jody Scheckter a Derek Bell). Zajímavostí je, že u filmu Le Mans je jasný odkud vítr fouká a kdo penízkama cinká - Heuer. Ale Steve McQueen je znám, že nosil Rolex Submariner, ref. 5512, z roku 1970. A taky je propašoval do filmu a to hned do první scény, když vystoupil z MBčka Porsche 911. Jinak Steve McQueen nosí hodinky na pravé ruce. Upraveno 29. dubna 2014 uživatelem libor2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel K. Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 Pěkné pokračování Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 29. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2014 (upraveno) Jeste sem dejte Apokalypsu a Pulp Fiction a pak všechno, co uz je ve původním vlakne. Proč to opakovat? <br />To vlákno se jmenuje: V hlavní úloze hodinky.<br /> Upraveno 29. dubna 2014 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se