Harwey Odesláno 8. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2020 ano actionman to tu niekde spominal, ze Belmondovky:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 11. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2020 libor2002 při sledování filmů - koncertů z dávných dob... Je možné identifikovat hodinky co měli na ruce Pink Floydi v Pompejích? je to rok 71, to by mi bodlo. Teď to zrovna šlo, sledoval jsem to celý, je to zážitek. Ty skladby mám někde na starých páskách 3M. Díky za tvůj čas i námahu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 15. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 V 12. 12. 2020 v 0:41, eloga napsal: Je možné identifikovat hodinky co měli na ruce Pink Floydi v Pompejích? je to rok 71, to by mi bodlo. Tak jo... máš štěstí, že to je moje krevní skupina Koncert mám stažený v HD (i když kvalita nic moc). Zatím jen letmo – hodinky má Nick Mason (hmm, zrovna u bicích, bude asi s rozpoznáním poroblém) a Roger Waters. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 Nick Mason nosí tyhle Seiko 6139 "Pogue" černomodrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 15. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. prosince 2020 (upraveno) Díky a poklona pane, modročerný Pogue Seiko, no vida, na mě to při sledování filmu dělalo dojem něčeho úplně jiného... Ale dobrý je to Seiko, konečně vím,co si mám opatřit. Upraveno 15. prosince 2020 uživatelem eloga edit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 16. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. prosince 2020 Dobry PRko, automaty, co vydrzi i bubnovani...rotor musi dostavat zahul... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 17. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. prosince 2020 Tak já nevím... Pogue nepotvrdím, ani nevyvrátím. Zmíňku, že Nick Mason měl Pogue, jsem na netu našel jen jednu stránku. Počtení k Pogue zde. Stáhl jsem celý dokument, kde jsou i záběry ze zákulisí. Tam měl Nick na ruce zase něco jiného – střílím od boku: že by Seiko 6139-8002? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 21. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Původně jsem si myslel, že jsem udělal super úlovek, včetně zjištění a odhalení identity hodinek, ale… teď už jsem si na netu z pár stránek potvrdil, že jsem byl na dobré stopě. Ale popořadě... Takže, dneska sem přidám postřeh z francouzského filmu Dobrodruzi (Les Aventuriers, 1967) v hlavní roli Lino Ventura, Alain Delon, Joanna Shimkus. Přátelé – pilot bez licence, závodník bez závodního vozu a špatná umělkyně – se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře malé letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mil. franků. A tak se vypraví poklad získat. Co tedy měl Ventura a Delon… podle dvojice korunek bylo hned jasný, že se jedná o „compressor“, další indicie byla bílá luneta a černý cifr (u většiny výrobců je barevně opačně) – takže mě to navedlo na Enicar. Což jsem si pak na netu ověřil. Ale už ne o jaký typ se konkrétně jedná – to napovědělo až to, že mezi korunkami je ochranný výstupek pouzdra. A když jsem pak našel Enicar Sherpa Ultradive, bylo vymalováno. Enicar Sherpa Ultradive 144-35-03 Super-compressor Rok uvedení 1964, velikost 40.3mm, cal. AR 1145, díky své patentované zadní straně vodotěsný do 200 metrů, luneta byla zalita olejem, což zaručovalo dlouhou životnost a vodotěsnost. První verze měla na sekundovce hranatý („lízátko“) lumi bod, následovala verze s dvojtečkovou sekundovou ručičkou a třetí verze byla jen celočervená. Řada Sherpa, byla vytvořena v roce 1931. K tomu perfektně zpracované téma zde . Něco o značce: I během křemenné krize se Enicaru docela dařilo. Jelikož měli oproti ostatním konkurenceschopnější cenu, i přes nízké náklady si značka držela vysokou kvalitu, dokonce byl Enicar mezi prvními hodinářskými značkami, kdo použil hnutí Beta 21 – u něhož Švýcaři doufali, že budou bojovat proti přílivu levných quartz hodinkám – nicméně to byl spíše poslední pokus odvrátit nevyhnutelné. I přes to všechno v roce 1987 společnost Enicar podala návrh na bankrot a značka byla různě rozprodaná. Zbývající pouzdra na hodinky byla prodána majiteli ChronoSwiss. Práva na značku jsou kdesi v Hong Kongu. Něco o Super-compressor: „Superkompresor“ označuje patentovanou metodu těsnění pouzdra vyvinutou výrobcem pouzdra hodinek Ervin Piquerez SA ( EPSA ). Konstrukce využívá tlaku vody, kterému je pouzdro vystaveno do hloubky, aby přitlačilo pouzdro zpět proti těsnění o-kroužku. Větší hloubka se rovná většímu tlaku vody se rovná většímu utěsnění. Hodinky Super-Compressor s dvojitou korunou mají obvykle hloubku 600 ft. Společnost EPSA vyráběla dodávala velmi kvalitní a vodotěsné pouzdra SC – např. pro Jaeger leCoultre, Longines, Universal Geneve, IWC, Blancpain a další – v různých stylech od konce 50. let až do konce bankrotu v polovině 70. let. Více tady . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 21. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2020 Muj oblibeny film a super pojednani o hodinkach, diky za to. Trosku me pobavilo pojednani o "hnuti Beta", kam se predpokladam vloudil prekladatelsky sotek a jedna se o strojek, ne hnuti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 22. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2020 (upraveno) Teď se ve mě "hnulo" svědomí, že jsem to tam nechal neupravený Původně jsem tam chtěl k Beta 21 udělat větší poznámku, ale nechal jsem to už bejt. Kdyby někdo chtěl info k Beta 21, tak je něco zde . Upraveno 22. prosince 2020 uživatelem libor2002 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pciza Odesláno 22. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2020 Ten film mám taky moc rád. A díky za super počtení! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 16. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2022 vcera Magicka hlbocina a Enzove Citizeny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 17. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 ok, skvělá práce, dík za odkaz k historii modelu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 17. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 @Roman-ZA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 17. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 17. března 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 Hele, ale když už Roman tohle zapadlé vlákno "vyštrachal", tak bych měl v šuplíku pár filmů... ale nevím jestli to ještě vůbec někoho zajímá? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 17. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 Zajímá, konečně i jiné vlákno jak žumpa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 17. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 před 1 minutou, libor2002 napsal: Hele, ale když už Roman tohle zapadlé vlákno "vyštrachal", tak bych měl v šuplíku pár filmů... ale nevím jestli to ještě vůbec někoho zajímá? Slovy poručíka Trojníka: No jistěé! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 17. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2022 před 7 minutami, bohus76 napsal: Zajímá, konečně i jiné vlákno jak žumpa. Přesně. To víš že zajímá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 18. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2022 zaujima, zaujima Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se