Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Celý nový tah určitě nechci. Jako, není to krizovka, ale za tu dobu, co je nosím, už minimálně dvakrát jsem se cítil nepříjemně. Tak jsem povolil a za pár hodin jsem to dával zpátky, protože mi hodinky rotovaly kolem zápěstí a to nesnáším. Je možné, že vrtnu a zjistím, že to stejně nezabralo a buď si zvyknu nebo přejdu natrvalo na kůži, kterou chci ostatně brzy vyzkoušet. Jak jsem psal hned na začátku, je to dilema a díky všem za podněty! Teď budu domlouvat s mistrem Zrnem kožené nato, takže jakmile to přehodím na něj, bude ideální čas pokusit se o realizaci.

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

já bych si to poměřil pořádně, přidal jeden článek a vyvrtal dírku ve vzdálenosti těch dvou předchozích směrem dovnitř spony. Dílek vypadá delší než rozteč dvou původních dírek, místa tam bude asi dost a nebude to tak nacpané ke konci spony(ty dírky)

Odesláno

Prvni dve možnosti nevidim realne, shanel jsem cely tenhle tah nekolik měsíců. A stal ranec.

Potrebujes sehnat sponu 1498, nebo 1499. Jsou stejny, lisi se jen provedenim napisu. Tento typ tahu se vyráběl pouze 2 roky a moc jich neni.

Co koupit tah 1171/633? Tech je dost, maji vintazni look a dirky po cely spone.

Připouštíš bod číslo tři,nejlehčí cesta,budeš se pachtit a zjistíš,že to stejně není ono.Může Ti to nesedět z úplně jinejch důvodů.(tvar tahu,pouzdra a velikosti,tvar ruky..).Třeba mně dělá rozdíl ruky v rúzný době víc než půl cenťáku.Ale když se pachtit budeš,vyvrtáš a budeš spokojen,je možný že Tě to ukolíbá a během toho si zvykneš.

Ta spona s regulací po celé délce je super a dost často ji využívám, hlavně když je horko, posouvám stěžejky i o 2 pozice a to je strašně znát. Podmínkou je ale mít tah nezkrácený, tedy dost dílků (samozřejmě podle obvodu zápěstí).

post-14724-0-74328400-1399451788_thumb.jpg

Odesláno

Pokud mas kamarada, co to pekne, ciste a presne vrtne, taky bych se nebal a vrtal. Mista tam je dost... Pri prodeji bych to jako problem nevidel...

Odesláno

Lepší nějaká mikroregulace než žádná, já můžu tak akorát přidat x ubrat půlku.Ale k dotazu: jak už někdo psal, není důvod trpět diskomfortem, ať už z jakýchkoli důvodů. Tedy, pokud Tě to skutečně se*e a máš někoho, kdo to dobře udělá, tak vrtat.

post-29493-0-24956600-1399798731_thumb.jpg

Odesláno

Teď všichni radí vrtat a při následném prodeji se to může obrátit proti Tobě.

To stoprocentně - navíc se spona blbě shání.   Zůstávám u toho nahradit tah, nebo alespoň sponu něčím jiným a tím si komfort zvýšit. Navíc tuším už Daemon taky psal, že diskomfort bude spíše na straně kombinace tvaru pouzdra s tahem než těch 1-2mm délky, protože obvod zápěstí  není konstantní. 

Odesláno

Mozna to tu uz probehlo, ale ja bych si zkusil pohrat I s umistenim spony pri zachovani celkoveho poctu dilku, jak to mas ted. Zkratka jeden dilek na jedne strane vybrat a na druhe strane jeden dilek pridat. To by prave ten diskomfort jednoho nebo dvou milimetru mohlo odstranit.

Odesláno

Mozna to tu uz probehlo, ale ja bych si zkusil pohrat I s umistenim spony pri zachovani celkoveho poctu dilku, jak to mas ted. Zkratka jeden dilek na jedne strane vybrat a na druhe strane jeden dilek pridat. To by prave ten diskomfort jednoho nebo dvou milimetru mohlo odstranit.

:clap:  přesně, to stojí za vyzkoušení :smile_anim:

Návštěvník jan333
Odesláno (upraveno)

ja bych to vyvrtal bez premysleni nebo to je snad kralovna nilu? druha vec je ze ti to nepomuze furt budes mit pocit ze to neni ono to je psych zalezitost 

Upraveno uživatelem jan333
Odesláno (upraveno)

Pokud je těžce sehnatelná, nevrtal bych. V případném prodeji by  určitě nějaký vrták vrtal, proč je vrtáno.

Zkusil si už tu radu od Lib-a ?

Upraveno uživatelem stankoff
Odesláno

Pokud je těžce sehnatelná, nevrtal bych. V případném prodeji by  určitě nějaký vrták vrtal, proč je vrtáno.

Zkusil si už tu radu od Lib-a ?

jj, to by stalo za zkousku, zkusit na jedne strane dilek ubrat a na druhe pridat... nic za to nedas, a pokud nepomuze, tak muzes vrtat... protoze pokud jsou to dreamwatche :) a mozne definitivky :) tak Ti proste uz zustanou a basta a prodej resit nemusis... a nebo jooo?!

Odesláno

Jo, tohle se mi trochu nechtěně povedlo hned po nákupu. Zkracoval jsem si tah a protože jeden dílek za boha nešel, udělal jsem to tak, že mi na jedné straně jeden "přebýval". Je fakt, že to bylo pohodlnější, ale vadilo mi, že spona není na středu zápěstí. Proto jsem pak šel k Dušákovi, kde mi to upravili - no a bohužel jsem po čase začal řešit, že bych vrtal. Sem v tomhle pacoš. Ke koženému natu jsem nicméně minulý týden objednal vintage kožku od mistra Šímy. Takže tah půjde asi na nějakou dobu k ledu. Kámoše poprosím, jestli by mi mohl udělat nějaký referenční vrt na něčem stejném (materiál, tloušťka) a pak se holt rozhodnu. Tady je to v rámci diskuse zda vrtat či ne půl na půl. A je fakt, že argumenty obou stran mají hlavu a patu. Doufal jsem, že to bude jednoznačnější ;)

Odesláno

:) jsi pacoš :mummy:  samozřejmě v dobrém :lol2: ... já takhle řeším a měřím zpožďování a předbíhaní u těch STOWEK, ale už jsem se na to pomalu vy.ral :) páč jsem měl pocit, že mi z toho hrabe :helpsmilie:.... Referenční vrt je samozřejmě super nápad, a myslím, že pokud to bude někdo schopný vrtnout opravdu profi a dát třetí dírku přesně mezi ty dvě, budeš mít custom sponu - profi vylepšenou a jedinou v ČR (možná na světě) k mání...

Ale ještě mě stejně napadlo a nedá mi to, než řešit ten občasný diskomfort při nošení vrtem, jestli by nestálo přeci jenom za to, dilema vyřešit těma dílkama a "přenést" se přes to, že spona není přímo uprostřed???? Mě u obou kožených řemenů to také vzhledem k velikosti ruky vychází taky tak, že spona není na 100% úplně na střed zápěstí, ale na tohle jsem se vyprdnul a přes srdce jsem to přenesl poměrně lehce.... (většinou se stejně díváš na hodinky z té lepší - vrchní :) strany) takže aspoň pro mě je tento problém stejný, jako případné drobné (či drobná) vlásečnice na sponě a případně i těle hodinek a sklíčku... okouká se a člověk při běžném provozu "nevidí" a hlavně už neřeší... a platí, co oči nevidí, srdce nebolí, takže pokud namísto sekundové ručičky (jako my všichni) nesleduješ zarovnání spony na střed zápěstí, třeba by ses s tímhle mohl smířit... Ale když nasadíš kožku, a necháš tomu čas, ono se to uleží a správné řešení se pak najde určitě. Držím palce!!! :cheers:

Odesláno

Ta spona s regulací po celé délce je super a dost často ji využívám, hlavně když je horko, posouvám stěžejky i o 2 pozice a to je strašně znát. Podmínkou je ale mít tah nezkrácený, tedy dost dílků (samozřejmě podle obvodu zápěstí).

attachicon.gif20140507_100759.jpg

toto je origo spona s origo dierkami??

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...