Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mno, jako majitel klasické verze musím říct, že výsledek bude vypadat asi hodně zajímavě. Třeba vymyslí i speciální barvenou variantu pro cifr a ručky. 

Odesláno

a mohli by prijit jen s vnitrnim AR...

Siwi, ten venkovni aby clovek porad lestil ne? U pilotek Archimede me to docela prudilo

Odesláno
  V 13. 5. 2014 v 15:25, Ondrej71 napsal:

V 13. 5. 2014 v 15:25, Ondrej71 napsal:

Siwi, ten venkovni aby clovek porad lestil ne? U pilotek Archimede me to docela prudilo

Máš pravdu, je potřeba to pořád hlídat a čistit. Ale zase se ti odmění krásnými barvami.

Odesláno

Tvrdí, že používají bronz na lodní šrouby ( tuším s manganem nebo hořčíkem ? a dalšími příměsemi ) Údajně i přes povrchovou korozi nejlépe odolává mořské vodě. Jak odolává sladké vodě, neudávají - možná by stálo za to uvažovat vodovodní instatérské řešení - ale to byl márketing v loji . :D :D

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

http://oceanictime.blogspot.cz/2014/07/archimede-sporttaucher-bronze.html

Tak co říkáte, pro mně osobně jedny z bronzád co se mi opravdu líběj, pohání je Sellita SW 200 a všechny modely se vejdou do 1.000,- éček. Někdo z mistrů technologů či z pánů lékařů, jak je na tom bronz jako alergen ?

ARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+01.jpg     ARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+02.jpg

ARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+05.jpg     ARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+06.jpg

ARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+07.jpgARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+08.jpgARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+09.jpgARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+10.jpgARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+11.jpgARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+12.jpg

Upraveno uživatelem Daemonultimate
Odesláno

Co vznikly super úspěšné PAM 380, již pomalu neexistuje mainstream značka, která by neměla bronzové hodinky :-). IMHO, ty Archimede mají svou přijatelnou cenou být především sportovní hodinky pro bezproblémové použití ve sladké vodě, moři atd., ale pokud se o ně majitel nebude starat, budou vypadat jako desetikoruna, kterou člověk najde při procházce se psem. Já tedy mezi bronzem a sportovními modely hodinek vidím rozkol.

Nerozumím tomu, proč tolik značek (Aquadive, Helson, Armida, Magrette, Archimede, ...) dělá z bronzu zrovna potápky. Alespoň jednou cením Steinhart, že neudělal bronzové Deepsea, ale pilotky.

Odesláno

No vidíš a já bych zas řekl, že dávat bronz jinam než na potápky nedává logiku a nepřináší ani žádnou estetiku.

Bronz je šroub, šroub je moře a moře jsou potápky.

Zákazník chce, aby ten bronz pracoval, aby na těch hodinkách byla vidět všechna moře světa.

Odesláno

Pokud je na nich frajerská patina, vypadá to pěkně, ale např. ty PAM 380 níže (i když je proces zřejmě urychlený a hodinky jsou to nádherné) vypadají podle mě dost hrozně. Já bronzové hodinky nemám, tak neumím posoudit, zdali by se patina držela pořád v unosné míře nebo to vyžaduje nějakou extra péči. Už jen to, že bronz tmavne a nový škrábanec bude zářit jako sluníčko by mě štvalo :-).

Panerai+Submersible+PAM382+Bronzo+Chrono

Odesláno

Ja souhlasim s tim,ze kdyz bronz,tak na divery,tam mi to dava smysl,u pilotek nikoli,tam mi to prijde jako snaha povozit se na bronzovy vlne.Pro me tam neni zadna asociace.Nicmene tohle jsou pekny hodinky,bohuzel zazdeny tim pruhledem,to je hodne nepekny.Kdyz uz tam je,mohli si alespon vyhrat s nejakou dekoraci,byt ani ta podle me k takovym hodinkam nepatri.

Odesláno (upraveno)

Ach jo, tolik vláken už bylo o bronzových hodinkách založeno a tady jsou takové začátečnické nesmysly, jako by to byly 1. bronzové hodinky.

Záleží na slitině bronzi, jak bude patinovat-jak moc a jakou barvou. Samozřejmě, že se hodinky nijak neudržují, ale dá se patina odstranit různými přípravky, opět záleží na slitině.

Ty Pamy jsou nějak urychlené a nenošené. Nošením=běžným otěrem zbaví případného zeleného nánosu.

Celé tohle šílenství okolo bronzových hodinek je móda. S praktičností to nemá vůbec nic co dělat. Bronz má horší pevnostní a dost možná i obráběcí vlastnosti. Barví ruku a nějaká odolnost oproti korozi nemůže být řeč, protože dýnka a velmi často i korunky jsou dělané z oceli.

Takle vypadají bronzové hodinky( CuSn8 ) po 2 měsících nošení všude-koupáky, hory, práce na zahradě... škrábance dokonce jdou míň vidět než jsem měl u mosazných hodinek, protože to rychleji patinuje.

Edit: A co se Archimedek týče, tak jenom vyměnili materiál pouzdra a to je špatně. Na bronzových hodinkách je vždycky zajímavá luneta z bronzi s frézovanýma popiskama a to mi tady zároveň s bronzovýma(nebo nějak podobnýma) ručkama chybí.

post-11518-0-55309400-1406272751_thumb.jpg

post-11518-0-85787900-1406272751_thumb.jpg

post-11518-0-16703700-1406272752_thumb.jpg

post-11518-0-42519300-1406272752_thumb.jpg

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno (upraveno)

Ty Pamy náhodou už místama správně zelenaj (ale místama vypadaj jak po zásahu kyselinou), eště to chce vydržet a budou jak ty kanóny :) . Bronz chce moře, vodu, sůl to pak je paráda. Na pilotkách je to blbost a ten průhled naopak vítám, bronz nesedí přímo na ruce a kdyby nebyl průhled, doufám, že by dýnko bylo z 316.

Odesláno
  V 25. 7. 2014 v 7:53, Daemonultimate napsal:

a ten průhled naopak vítám, bronz nesedí přímo na ruce a kdyby nebyl průhled, doufám, že by dýnko bylo z 316.

Podle mě je ten průhled špatný spíše tím, co je skrze něj vidět :-).

Odesláno (upraveno)

Ale dyť když rokliknu ten 2. odkaz, tak tam píšou, že průhled je volitelný. Otázkou je, jak je to přesně myšlené : "There is an option for a Sapphire crystal exhibition caseback."

Tak na stránkách výrobce je to jasně dané. Základ je ocel, za 85 éček je průhled.

Upraveno uživatelem ggrand
Odesláno (upraveno)
  V 25. 7. 2014 v 8:14, ggrand napsal:

Ale dyť když rokliknu ten 2. odkaz, tak tam píšou, že průhled je volitelný. Otázkou je, jak je to přesně myšlené : "There is an option for a Sapphire crystal exhibition caseback."

Tak na stránkách výrobce je to jasně dané. Základ je ocel, za 85 éček je průhled.

No jasněěěě :) , máš recht a je tam ocel, vidiš, našoupu sem obrázky a ani je pořádně neprojdu :(

A ještě jedna věc, toho bronzu tam není tolik jako ukazují snímky různé konkurence, fakt můžou bejt dobrý.

ARCHIMEDE+SportTaucher+BRONZE+05.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...