Jump to content

Recommended Posts

Posted

Prosím vás, ví někdo jaká je historie výroby Fake hodinek.

Ptám se proto, že mi známej ukazoval jaký má hodinky. Jsou to Tagy automaty chronografy ze 70.let kupovaný někde na dovolený.

Nevypadaj špatně a pořád šlapou. Jen mě zarazilo, když říkal, že během doby, co je nosí vyměnil orig kovový tah, který prej dost špinil ruku.

Právě kvalita tahu dost často prozrazuje kvalitu celých hodinek, tak nevím.

???

Posted

Taky záleží na tom, z jakého to mělo být materiálu, jestli se nejednalo např. o nějakou povrchovou úpravu, která už časem nefungovala. Pokud to byl nerez a špinil, je to divné.

Posted

Faky se objeví zákonitě v okamžiku, kdy někdo začne žádat příliš mnoho za "značku".

I (dnes) slovutní švýcarští hodináři vyráběli faky. Třeba začátkem minulého století , kdy v USA byly americké hodinky považovány za lepší než švýcarské, se vyráběly ve švýcarsku kopie amerických hodinek.

Není nerez jako nerez. I nerez může špinit.

Posted

nekde jsem cetl, ze breguet zacal signovat svoje kapesni hodinky na ciferniku, jako obranu proti kopiim - do te doby mu stacil spec. tvar rucicek (kterym se i dnes rika breguet hands)

Posted

steel: jj, mam doma (bohuzel jenom sad.gif ) katalog, tam o tom pisou docela podrobne. Teda samozrejme ne o technologii smile.gif

Jo, a delaj to na kazdejch hodinkach, jestli tam je neco o historii, tak si to nepamatuju, ale je dost pravdepodobny, ze zacli uz na kapesnich...

Posted

nekde jsem cetl, ze breguet zacal signovat svoje kapesni hodinky na ciferniku, jako obranu proti kopiim - do te doby mu stacil spec. tvar rucicek (kterym se i dnes rika breguet hands)

To jako, že fejkaři se to nenaučí opajcovat? To bych se divil.

Posted

No ten Bréguet tam kromě normální dával ještě tajnou signaturu aby se odlišil od kopistů. Oni to celkem dobře i kvalitně dokázali napodobit a jemu šlo hlavně o "autorská práva".

Posted

Faky se objeví zákonitě v okamžiku, kdy někdo začne žádat příliš mnoho za \"značku\"....

To je pravda.

Třeba Seiko za svoje "pětky", že? :-)

Posted

Faky se objeví zákonitě v okamžiku, kdy někdo začne žádat příliš mnoho za \"značku\"....

To je pravda.

Třeba Seiko za svoje "pětky", že? :-)

No treba laugh.gif