5etter Odesláno 26. listopadu 2019 Autor Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2019 Křivák nosil vždycky naruby...
nooski Odesláno 26. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2019 Ale holky říkaly, že punk je jinde.. Sluší jim to.
morbo Odesláno 26. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2019 Jak moc nemusím takový ty fotky s botama na chodníku v pozadí, tak tahle scéna je teda za mě cajk, Peti. Co obzvlášť oceňuju, tak je ta práce s detaily, viz např. ta kožená zástěra, která celé kompozici dodává ojedinělý, až bych řekl skoro tajemný nádech těch starých dobrých časů dobrodružství kriminalistiky, kdy připevnit svítilnu pod revolver byl ještě kumšt. Pokračuj, bro.
5etter Odesláno 29. listopadu 2019 Autor Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2019 Vzpomeňme na staré dobré časy, kdy seřízení ventilových vůlí nebyl žádný kumšt, ale rutinní úkon každého motoristy, starajícího se pečlivě o svoje vozidlo.
Daemonultimate Odesláno 30. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2019 Tvoje parádní fotka mi připomněla tenhle parádní winder.
siwi Odesláno 30. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2019 Tyjo! Z čeho je ten motor? Kolik to má válců
5etter Odesláno 30. listopadu 2019 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2019 Devítilitrový šestiválec bavorské provenience z traktoru (náklaďáku, autobusu...). Čtyřventil OHC. Značka má ve znaku stejné zvíře jako Orient
siwi Odesláno 30. listopadu 2019 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2019 Maschinenfabrik Augsburg - Nürnberg! Pěknej kusanec
5etter Odesláno 1. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 1. prosince 2019 Ja wohl! Dnes jsem přezul na mesh a vzhledem k začátku adventu foukl do japonské flétny s ladičkama ve znaku.
5etter Odesláno 5. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2019 Pondělní vycházka ranní mlhou s drátěnkou na ruce Dopoledne ale přišla obálka ze Stockholmu a v ní nová guma od trenek. Není to tak heavy duty jako zulu a asi to nevydrží věky, ale než ta guma zteří, může si člověk užívat krásně pohodlné nošení. K broušenému HW nemám výhrady, délka je tak akorát a používaná dírka se zatím nevytahala. Zásilka z cheapestnatostraps obsahovala dva pružné strapy, jeden seatbelt s jakožebronzovým HW, který má ale jiný odstín než pouzdro tridentů a oranžovou gumu na monstra, která vypadá, že bude na léto v pohodě. Poslední položkou byl nastavitelný řemínek na tridenty, který má sice krásnou barvu a kvalitní obráběnou sponu, nicméně se mi ho nedaří nastavit tak, abych se trefil do úzkého rozsahu dírek a zároveň měl kam zaháknout přečnívající konec. Ve stejný den přišlo i tohle pouzdro za dva dolary, do kterého jsem bez větší námahy nacpal dvoje hodinky a k nim ještě dva NATO strapy. Při objednávání jsem od něj nic moc nečekal, ale příjemně mě překvapilo.
AndyAaron Odesláno 5. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2019 Ty jsi do toho oranzoveho jakozeisofrane nacpal tluste stezejky? Ja ho objednal par mesicu zpet a mel jsem problem tam nacpat i jen tenke...
5etter Odesláno 5. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 5. prosince 2019 Tlustý stěžejky nikam necpu, ty používám jen s origo kovovým náramkem nebo hadrama. Do meshe jsem koupil nějaké tenčí, ale ne úplně tenké, které ale nemají osazení, takže vždycky musím dávat pozor, abych je dával jen na hodinky, co mají vrtané nožky, jinak bych je musel demontovat štípačkama.Tenhle jakožeisofrane jsem osadil nějakou tenkou čínskou špínou, co kucí přibalujou k NATO strapům. Přesný původ neznám, mám toho hromádku v krabičce od antiperlí. Ale i tak tam moc lehce nešly, to je fakt. Snad se to nevysype v nějakou nevhodnou chvíli.Škoda, že Sofie nepřibalila nějaké pěkné kvalitní stěžejky ze švédské oceli...
AndyAaron Odesláno 6. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2019 No, ja jsem se svou predminulou objednavkou uplne spokojenej nebyl. Tak jsem Sofie napsal email s feedbackem na nektere remeny. Doufal jsem, ze napise aspon dik nebo, ze to muzem trosku vic prodiskutovat. Jeji odpoved byla - pokud se ti neco nelibi, tak mas 14 dni na to to vratit. Nazdar. Tenke dirky v jakozeisofranu byly jeden z pointu. Sotva tim prolezou obyc stezejky a spousta potapek ma stezejky tlustejsi, aby byly robustnejsi. Kdyby te nekdy napadlo kupovat ten jakoze NASA velcro, tak na to se rovnou vyser. Ten je tak na ruku do 16cm. Jedna z verzi canvasu je tak tlusta a tuha, ze to je v podstate uplne na houby remen. Trosku me to mrzelo, protoze jsem ji fandil. Vdycky si rikam, ze uz tam nic objednavat nebudu, ale pak, kdyz vidim ty ceny, tak podlehnu, zase objednam kamion strapu a tak se tretinou uplne happy nejsem, popravde...
5etter Odesláno 6. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 6. prosince 2019 Já jsem tam nakupoval, myslím, potřetí a je fakt, že spokojenost je tak 50:50. Některé řemínky na fotce vypadají OK, ale v praxi nejsou nic moc. Třeba ten canvas, co jsem zpočátku nosil na wardech se strašně rychle vyšisoval a dírky na ovládání rychlostěžejek se vypáraly přes půl šířky. Bronzový HW na seatbeltu není z bronzi, ale nějakýho gunmetalu nebo co to je a adjustable strap můžeš naadjustovat jak chceš, ale pokud nemáš zápěstí o konkrétním obvodu, nebude ti nikdy sedět. Úzká dírka u Sofie jako takové by mi nevadila, ale u silikonového řemínku na potápky je to fail.Co jsem prodal remkovky, tak už žádné hodinky do vesmíru nemám, takže NASA velcro neplánuju a ty její napodobeniny MN strapu, paratrooper apod., to mě vůbec neláká. Nepotřebuju nasazováním a sundáváním hodinek trávit dlouhé minuty. Nepřesvědčil mě ani ten tvůj originál od Eriky, když jsem si ho zkoušel a tohle je prý ještě horší.
AndyAaron Odesláno 6. prosince 2019 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2019 Souhlas do puntiku. I s tou uzkou dirkou u Sofie
5etter Odesláno 20. prosince 2019 Autor Nahlásit Odesláno 20. prosince 2019 Měsíc s orientama na ruce skončil vynikajícím výsledkem -1,8s/den. Sundal jsem je minulý týden, kdy mě schvátil moribundus a ulehl jsem do postele. Tam jsem nasadil géčka a oproti svému zvyku je nesundával ani na noc. A nefotil jsem je, takže sem dám pár fotek z poslední letošní vyjížďky, kdy jsem na naší nové cyklostezce hledal balonek, který jsme tam ráno se psem ztratili. A našel! Aby cyklisti nedosahovali příliš vysokých rychlostí, udělali jim stavaři šikanu podobně jako na rovince Hunaudiéres u Mulsanne. V rámci nudy v posteli jsem na pár hodin vytáhl i tento vzácný kousek. Návrat do práce mi zpříjemnil balíček od Bartona. Tuhle gumu jsem objednal už v červenci v den koupě hodinek. Bohužel se cestou někde zatoulala a neodrazila. Tak jsem to na Black Friday zkusil ještě jednou a tentokrát jsem byl úspěšnější. Před přezutím na hadru od Sofie, který tridentům, myslím, taky sluší.
5etter Odesláno 1. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 1. ledna 2020 Bronzové tridenty stále na ruce, dokonce to vyšlo tak, že o půlnoci ukazovaly přesný čas. Gumák od Bartona se po dvou týdnech jeví jako pohodlný, prach se na něj nelepí, volný konec díky systému pero-drážka netrčí, vypadá to dobře a kvalitně. Z novoroční vycházky Připijme si, do nového roku vše nejlepší!
5etter Odesláno 2. ledna 2020 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2020 Do nového roku s čistým štítem nebo aspoň s čistou koupelnou, řekl jsem si a jal se čistit sprchový kout Pulirapidem, jehož hlavními složkami jsou kyseliny fosforečná a amidosírová. Tvrdil jsem, že se nebudu pouštět do žádných hrátek s urychlováním tvorby patiny nebo jejím odstraňováním. Chtěl jsem nechat hodinky přirozeně stárnout. Když jsem však viděl, jak nánosy vodního kamene na skleněných dveřích spráku se šuměním mizí, napadlo mě, co by to asi udělalo s bronzovým pouzdrem hodinek. Na obalu odstraňovače vodního kamene se píše, že se dá použít na čištění předmětů z mědi a mosazi. Než jsem se nad tím stačil pořádně zamyslet, už jsem spontánně leštil hodinky houbičkou. Nijak pečlivě, jen lehce přetřít. Smrad z probíhajících reakcí dával tušit, že se opravdu něco děje a po opláchnutí na mě vykoukly hodinky jako nové, v narůžovělém odstínu jako po prvním vybalení. Fleky na nich zůstaly, to bych musel trochu přitlačit a leštit déle.Beru to jako očistu po půl roce používání a těším se, až zase pěkně zhnědnou.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.