Micey Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 (edited) Zdravím pánové. Předem upozorňuju, že se dost možná jedná o pouze.. teoretickou otázku/debatu, páč je možný, že se nic nakupovat nebude. Nicméně, zdá se mi celkem zajímavý i o tom pouze žvanit. To jen, aby mě pak někdo neobvinil:) Takže nákup (dalších) definitivních. Do finále se dostaly Damasko DA101, IWC Mark XVII, Omega Aqua Terra s 8500 (asi modrý). Měl jsem jenom ty AT, se kterejma jsem byl velmi spokojenej. Velikostně stejný, ideově celkem podobný, cena (za nový) řekněme stejná, s tím, že IWC a Omega by asi vyžadovaly vejlet do Itálie, případně slepou důvěru. Všechny tři parádní univerzály použitelný od vejletu do hor po večerní divadlo. Možná jsem teda buran:) A teď jaký? Zamýšlený jako jediný hodinky. Podle mě, plusy x mínusy, jak to vidim: Damasko: plus: Parádní, výbornej inhouse kalibr. Nekompromisní zpracování, tvrzená ocel. Nákup v ČR za dobrou cenu. Vnitřní AR. mínus: Nemaj šroubovací korunku. U manuálu pochopitelný, ale.. subjektivně je to pro mě mínus veliký. Nejsem si zcela jist, jestli jsem dostatečně.. vyspělej na Damasko za 80. Namlouvám si, že jo.. ale nesralo by mě výhledově, že MI tam jaksi vůbec neni? Ne že bych potřeboval Breitling, ale.. Výhledově servis. Přeci jen, Damasko je tady chvíli, bůhví, co bude. Jak si s tim případně poradí místní hodinář? Nejsou na tahu.zdroj: http://forums.watchuseek.com/f8/damasko-dk101-nomos-1014731.html IWC: plus: Ikonická značka, historie, jsou klasicky krásný. Ta zvláštní datumovka mi stojí za ty 2mm oproti XVI. Teoreticky.. kalibr by měl zvládnout každej hodinář. Žádnej problém s náhradníma dílama, furt je to ověřená ETA. MI jako kráva. Šroubovací korunka. mínus: Celkem blbý zkazky o kvalitě IWC poslední dobou (tady viz třeba bandicoot). Neni to inhouse. Možná bych chtěl plastičtější indexy/logo? Nemaj tah. Teda maj, ale moc drahej.zdroj: http://swx.com.sg/forum/showthread.php?40057-WTS-BNIB-IWC-Pilot-Mark-XVII-Reference-IW326501 Omega: plus: Jsou prostě krásný. Maj skvělej kalibr. Je to Omega - tudíž ten MI je tak akorát. Měl je Bond! Šroubovací korunka. Tah v základu. mínus: Nejsou až moc krásný? Takový kapku moc.. nazdobený. Složitější kalibr. Oboustranej AR (to má asi i IWC?) Měl jsem je a prodal jsem je. Sice spíš z finančních důvodů.. ale i tak. zdroj: http://forums.watchuseek.com/f29/sold-lnib-omega-aqua-terra-41-5mm-skyfall-blue-dial-cal-8500-a-928001.html Tak co vy? Edited June 19, 2014 by Micey
IzTaPa Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 (edited) hlavnim minus u Damaska je pro me ten (lack of) design. verim, ze jsou technicky dokonale, ale... ETA kalibr v IWC ti oservisuje snad kazdy sikovnejsi hodinar? Edited June 19, 2014 by IzTaPa
Hasňa Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 (edited) Damasko ma jen vnitrni AR. Za me, maje prave na ruce Ingy ;-) , Damasko. Edited June 19, 2014 by Hasňa
ggrand Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Sice nechápu kecy o MI a podobné, ale i přes to bych šel do Omegy.
Micey Posted June 19, 2014 Author Report Posted June 19, 2014 (edited) IzTaPa: Jasný, asi jsem to tam psát nemusel s tim orgo servisem. Zvlášť když u nich v plusech mám, že mi ho každej oservisuje:) ggrand: To je jasný, páč jsi mnohem větší borec než já a nepotřebuješ to dohánět hodinkama. Hasňo dík, tak to dám do plusů. Edited June 19, 2014 by Micey
Guest dlubix Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Omega, rozhodně. Líbí se mi, jsou univerzální, dokonalý jak na tahu, tak na kůži.
huhu4d Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 tazko porovnatelne hodinky. najuniverzalnejsie - omegynajkrajsie - iwctechnicky vymakane + nieje to mainstream - damasko
Exiztence Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Nemusíš kupovat Damaska jenom kvůli tomu že nejsou mainstream a mají inhouse. Řekl bych že ty Aquaterry jsou vzhledove mnohem více vymazlené a kalibr je taky super.
Hasňa Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 (edited) Kecy o MI já chápu plně, je to při výběru hodinek důležitý faktor, třeba si to přiznat a nelhat si do kapsy. Edited June 19, 2014 by Hasňa
Guest YPO Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Damasko i když mi je Alda už dost zhnusil :-) Koupil bych jenom pro to, že je nebude mít na ruce každej vořech, sou vyhulený a ještě ke všemu pěkný .... a machrindex žádnej neexistuje ... ten je jenom v lebce blbounů
Alexion Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 aj ked damasko fandim, zvolil by som omegy. nic im nechyba a su z tychto troch najvacsie krasky.
ggrand Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 "machrindex žádnej neexistuje ... ten je jenom v lebce blbounů"Pod to bych se podepsal, protože kdybych to takle napsal na plnou hubu, už byste psali sibiřovi o adresný ban na mě.
MJ. Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 (edited) za mě omega a hned v závěsu damaska kvůli plastickejm cifrum Edited June 19, 2014 by the MJ
shag Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 MI je wul. Dal som Damaska, aj ked maju uplne jeblo spraveny napis Made in...
Exiztence Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Jako lepší alternativu k těm Damaskům bych viděl Nomos Ahoi Atlantic
sashator Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Omegy by to vyhrály o chlup před IWC- hlavně kalibrem a plasticitou cifru. Ty Damaska jsou povedený ale ještě nejsem ve fázi kdybych za ně byl ochoten těch 80 dát
Guest dlubix Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Kecy o MI já chápu plně, je to při výběru hodinek důležitý faktor, třeba si to přiznat a nelhat si do kapsy. +1 Damasko i když mi je Alda už dost zhnusil :-) Koupil bych jenom pro to, že je nebude mít na ruce každej vořech, sou vyhulený a ještě ke všemu pěkný .... a machrindex žádnej neexistuje ... ten je jenom v lebce blbounů -1 Prostě když dam balík za hodinky, tak nechci slyšet: vole, co to máš za hodinky?Damasko, nejlepsi hodinky na svete..dama... coo? ale tohle jo: vole, co to máš na ruce?Rolexky, nejlepší hodinky na světě..Rolexky, fakt, jo? Hustý... MI rulezz
Guest YPO Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 (edited) čemu nerozumíš ? ... ten je jenom v lebce blbounů Edited June 19, 2014 by YPO
Kostra Posted June 19, 2014 Report Posted June 19, 2014 Ač jsem celkem velký Damasko fanda, v tomto případě bych bral AT.
Recommended Posts