Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem, naskytla se mi příležitost obměnit stáj, ale nejsem si vůbec jistej, jestli je to dobrej nápad nebo je to blbej nápad nebo jakej je to nápad a tak bych rád znal váš nezaujatej názor?

Je tady možnost pořídit Rolex Datejust 116200, což v mým případě znamená zbavit se IWC Mark XVI Spitfire.

Dal jsem si dohromady pro a proti u obou modelů a došel k následujícímu:

IWC

+ MI.

+ oproti RLX mi IWC subjektivně přijde jako vyzrálejší volba.

+ varianta Spitfire, která je oproti klasickejm šestnáctkám přeci jen unikátnější.

+ nejhezčí cifr, se kterým jsem měl tu čest.

- WR 60m. Sice se nepotápim a ani nebudu, ale z hodinek s WR pod 100m mam podvědomě prostě strach.

- absence nekřesťansky předraženýho tahu.

- už je nějakou dobu mám ;)

ROLEX

+ MI.

+ je to Rolex.

+ Rolex jsem ještě neměl.

+ WR 100m.

- masovka, nosí je každej americkej penzista.

- 36mm průměr. Krátkodobě mi nevadí, dlouhodobě si nejsem jistej.

- kyklop. Týhle bradavici jsem nikdy na chuť nepřišel.

Díky za názory?

post-9617-0-67000300-1403291885_thumb.jpg

post-9617-0-19912800-1403291897_thumb.jpg

• Odpovědi 123
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

36 je málo. Ten nápis Rolex ty chybějící milimetry nedožene.

WR 60 je u IWC gut, akváče v chronu mají 120 a jsou na dajving s lahvema...

Řešil bych, jestli umíš žít s řemenem, nebo potřebuješ ocel... Tam je to objektivní rozdíl.

Odesláno

Nejdříve jsem chtěl psát rozhodně neměnit. Teď to znovu pročítám a už tak rezolutní nejsem, ale stejně bych z této dvojice vzal IWC. Kdyby to byly suby, asi bych to psal jinak.

Odesláno (upraveno)

Já nevím. Zřejmě se mnou nebudete souhlasit, ale takto to vnímám já:

I když jsou IWC špičkové hodinky pro znalce, 90% populace nebude vůbec vědět, co to je. Řeknou si "hmm, IWC, no to já si teď koupil Timexy!".

Když komukoli řeknete "mám Rolexky", je to prostě ikona, vznešenost.

Já osobně IWC nikdy na chuť nepřišel a jejich cenu jsem nikdy nepochopil. Pro mě jsou to hodinky s obyčejným designem bez nápadu a už jen pro výše popsané bych jim přednost před Rolexy, či Breitlingy osobně nikdy nedal ;)

Upraveno uživatelem DenyKr
Odesláno

U IWC je krásný cifr, ale... Rolex mi příjde takový klasičtější, uhlazenější, universálnější a ten tah nemá chybu.... a je to Rolex .... Takže za mě Rolex

Odesláno

Rolex - jak jednou o svých hodinkách zapochybuješ, jsou mrtvý. Stejně bys ten rolex pořídil. A tyhle jsou kouzelný

Odesláno

Budu se opakovat, ale IWC. Jsou mnohem hezčí(můj názor) a WR bych se také nebál, teda v případě mytí rukou nebo deště. Je to škoda, ale podobné je to i u B - Navitimer. 

Odesláno

Chlapi, sakra studujte. Ten wr u IWC je tohle. :-). Bych si fakt s nima ruku umyl. Spis jde o to, na cem je v ty vode tahat

post-1551-0-39737400-1403293904_thumb.jpg

Odesláno

Chlapi, sakra studujte. Ten wr u IWC je tohle. :-). Bych si fakt s nima ruku umyl. Spis jde o to, na cem je v ty vode tahat

Přesně tohle řeším s fliegerchrono. Na čem. Já si prdel nedělal, že bych je vzal do moře. Ale na Natu jsou mi už moc dlouhý, nesedí...

Odesláno

S řemenem problém není, tenhle ještě voní od Ondry novotou a i ty horka přežil bez újmy. Co mi spíš vadí je, že je na kůži nemůžu vzít do vody. Tah na pilotky na e-bay je za strašnejch USD 2.000,-

Romane máš recht, jakmile o hodinkách začneš pochybovat, jejich odchod je danej. Tohle ale není uplně ten případ: Ne, že bych nebyl s IWC spokojenej, jen řešim, jeslti si mám nechat ujít příležitost pořídit RLX za cenu, za kterou se neodmítaj... To je vlastně jediná pohnutka, která mě nutí nad tím přemejšlet...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...