Přejít na obsah

Které Omega Seamaster Chronograph?

sauce

Doporučené příspěvky

Odesláno
Ja by som si rozhodne pozrel oba modely nazivo niekde v obchode a az nasledne sa rozhodol pre niektore.

Nad Planet Ocean si nerozmyslal? Ja som nadmieru spokojny, presnost + 6s / mesiac, chronograf by som nechcel, nazivo vyzera dost rusivo.

Souhlas

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
Ja by som si rozhodne pozrel oba modely nazivo niekde v obchode a az nasledne sa rozhodol pre niektore.

Nad Planet Ocean si nerozmyslal? Ja som nadmieru spokojny, presnost + 6s / mesiac, chronograf by som nechcel, nazivo vyzera dost rusivo.

+6/mesiac uplne super. :thumbsup_anim:

netusil som,ze tento model od omega je az tak presny. poznam par ludi co nosi omegy ale ich odchylka je 1-2s/denne

Odesláno

Pokud bych musel vybrat z těchto dvou, tak ty černé. Více se mi u nich líbí ručky i rozvržení ciferníku.

Pro sebe bych si ovšem z řady Seamaster vybral tyhle:

Omega Seamaster NZL-32 Chrono 2813.30.81

nzl322.jpg

nzl32.jpg

Odesláno

Sauce, zajímavé odkazy na články o problémech s kalibrem 3303. Doteď jsem to bral (a pořád beru), že rodina kalibrů 33xx je u Omegy podstatně výše postavená než ETA 7750 (modré Seamasrer Chrono Diver) nebo ETA 2890 s chronografickým modulem DD (Speedmaster Reduced). Je klasické švýcarské konstrukce se zámkovým kolem (column wheel) a takové kalibry chronogarfů jsou vnímány jako nejprestižnější!

A vida, tolik renonců!

Otázka je, nakolik se jedná o chyby ve výrobě, které Omega jistě dříve či později odstraní.

Odesláno
Pokud bych musel vybrat z těchto dvou, tak ty černé. Více se mi u nich líbí ručky i rozvržení ciferníku.

nzl322.jpg

nzl32.jpg

Tyhle bych chtěl vidět v reálu, ale nějak se mi k nim nehodí to pouzdro

Odesláno

Prosím ty, kteří tyhle hodinky mají (2225.80 nebo předchozí verzi 2599.80), aby sem napsali své zkušenosti s těmito hodinkami - přesnost, tah (odolnost vůči poškrábání), sklíčko - má antireflex z obou stran? A vůbec obecně vlastní zkušenosti. Díky! ;)

Odesláno
Sauce, zajímavé odkazy na články o problémech s kalibrem 3303. Doteď jsem to bral (a pořád beru), že rodina kalibrů 33xx je u Omegy podstatně výše postavená než ETA 7750 (modré Seamasrer Chrono Diver) nebo ETA 2890 s chronografickým modulem DD (Speedmaster Reduced). Je klasické švýcarské konstrukce se zámkovým kolem (column wheel) a takové kalibry chronogarfů jsou vnímány jako nejprestižnější!

A vida, tolik renonců!

Otázka je, nakolik se jedná o chyby ve výrobě, které Omega jistě dříve či později odstraní.

To mě právě na tomhle kalibru docela vadí a od černé verze mě to odrazuje...

Odesláno

nzl322.jpg

nzl32.jpg

Tyhle jsou rozhodne zajimavy! Chtel bych je videt na zivo :whistle:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Šel bych do modrých, nějak mě připadá že to k těmto hodinkám patří jako k Ferrari červená. Osobně mě ale připadne lepší verze bez chronografu. Řešil jsem nedávno podobný problém. Nakonec jsem koupil klasické bondovky a musím říct, že jsem nadšený.

Odesláno
Šel bych do modrých, nějak mě připadá že to k těmto hodinkám patří jako k Ferrari červená. Osobně mě ale připadne lepší verze bez chronografu. Řešil jsem nedávno podobný problém. Nakonec jsem koupil klasické bondovky a musím říct, že jsem nadšený.

Taky jsem je před třemi týdny koupil a taky bez chronografu. Trochu jsem se bál, jestli mi nebudou připadat malé, ale je to pryč.

Přesná velikost pro tenhle druh hodinek. Nadšený jsem taky.

Odesláno
Prosím ty, kteří tyhle hodinky mají (2225.80 nebo předchozí verzi 2599.80), aby sem napsali své zkušenosti s těmito hodinkami - přesnost, tah (odolnost vůči poškrábání), sklíčko - má antireflex z obou stran? A vůbec obecně vlastní zkušenosti. Díky! ;)

Hmmm, tak koukám, že jsem s tímhle výběrem docela osamocen - nikdo žádné vlastní zkušenosti nenapsal...

To je opravdu nikdo z vás nemá? Ani předchozí model 2599.80?

Odesláno

2599.80 tyhle mám já asi něco přes 2 roky.

Zkušenosti: naprosto bezproblémové hodinky, které rád nosím a ani nemám chutě je prodávat. Tato verze se mi víc líbí s chronographem narozdíl od PO, kde bych volil bez.

Přesnost už nesleduji, ale doseřizovali mi je asi před rokem a půl u dušáka na + 1s/3dny.

A vzhledem k tomu, že žádnou větší odchylku neeviduji, tak podobně běží i dnes.

tah - naprosto příjemný, naučil jsem se jej i kartáčovat, takže údržba také bez problémů. Sice jsem obětoval leštěné části na tahu, takže teď má všude stejný povrch, ale líbí se mi to víc a tah vypadá pořád jako skoro nový. Na sponu opravdu dobře funguje ta houbička.

sklo - zatím žádný škrábanec, má antireflex pouze zespodu.

luneta- taktéž bez škrábanců na modřeném kroužku.

tlačítka, korunka bez problémů a to je korunka šroubovací, zatím s ní nemám problém.

ručičky - stále se mi líbí.

svítivost je taky báječná i když to není jako u OP

Jinak na pouzdru škrábance jsou, ale prostě to k nim už patří a opotřebení není nějak větší, než bych očekával.

Abych pravdu řekl, nevím, co bych měl uvést, že by mi na nich vadilo. Snad jen to, že jsou dnes druhé nejmenší hodinky a možná 2mm by jim navíc slušely.

Možná ciferník mohl být lehce matovější, ale pak by zase nefungovaly ty vlnky.

Pokud bych znovu vybíral, zde bych zase sáhl po chronograph verzi, protože je považuji jako jedny z nejpovedenějších chrono hodinek.

Koupil bych je znovu.

I když dnes také více preferuji jednodušší hodinky, ale k té sportovní atmosféře ty budíky a čudlíky prostě patří.

A také je to zvláštní si takové hodinky vzít po např. OP na kůži, je to tak rozdílný pocit, že si na ně musím zase chvíli zvyknout.

Zjistil jsem že nepotřebuji hodinek hodně, řekněme čtvery stačí, pokud jsou tyto od sebe hodně rozdílné.

Odesláno

Konečně někdo, kdo můj výběr nekritizuje, podělil se se svými zkušenostmi a navíc jsou to zkušenosti velmi pozitivní! Díky Ondraji ;)

BTW, ta houbička funguje skvěle i na jiných kartáčovaných sponách, mám to vyzkoušeno. Je to skvělý nápad a musím se přiznat, že kdybych si to na internetu nepřečetl, tak mě samotného by to nenapadlo...

Odesláno
Konečně někdo, kdo můj výběr nekritizuje, podělil se se svými zkušenostmi a navíc jsou to zkušenosti velmi pozitivní! Díky Ondraji ;)

BTW, ta houbička funguje skvěle i na jiných kartáčovaných sponách, mám to vyzkoušeno. Je to skvělý nápad a musím se přiznat, že kdybych si to na internetu nepřečetl, tak mě samotného by to nenapadlo...

Ta houbička funguje dobře, ale na tah, kde jsou i místa, kam by se boubička nedostala a zabrušovala by vlastně jen nejvíc vyčnívající místa používám kartáček na zuby namočený do zabrušovací pasty.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...