Přejít na obsah

Legendarni mechanicke hodinky a prvni solidni hodinky do sbirky

Doporučené příspěvky

Odesláno
Gratuluji. Vyhrál jsi mou soukromou soutěž o prvního ignorovaného člena :thumbsdown_anim:

Na druhu stranu ty si vyhral moju sutaz o najviac psychicky labilneho clena tohto fora.....CONGRATULATIONS

• Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Toto tema jsem nezakladal jen pro sebe ale i pro vsechny lidi, kteri zacinaji sbirat hodinky jako ja a nemaji hned napr.na Omegy Speedmaster Professional.

Myslim si, ze u me to bude tak, ze do tech hodinek musim dozrat. Jednoho dne si reknu: ano tyto hodinky se mi vzdy libily - tech X desitek tisic mi za to stoji - a zacnu na ne setrit.

Pak prijde druha faze - teseni se. A jednoho dne si je koupim. Nespecham na to. Presto chci mit nejaky kvalitni zaklad sbirky. Na ktery se budu i po X letech divat se zalibenim.

DEKUJI vsem, kteri zde napsali sve rady. Myslim, ze se tu seslo nekolik opravdu zajimavych tipu.

Snad to poslouzi i jinym zacinajicim obdivovatelum hodinek pri jejich rozhodovani. Skoda jen, ze je zde tolik prispevku ktere nesouvisi primo z danym tematem.

Pokud by nekdo chtel napsat dalsi tipy - bude vitam.

Odesláno

Ja myslim, ze tu doslo k zbytocnemu stretu dvoch roznych zaujmov...

Podla mna sa asi kazdy clovek chce a potrebuje nejako odlisit. Nejakym sposobom vystupit z davu.

Pre niekoho moze byt tymto sposobom nakup automatickych hodiniek za cca 5000 Kc (v tomto pripade sa tento clovek odlisi od ostatnych tym, ze vycnievy z radu tym, ze ma automaty...nema quartz ako vacsina ludi...)

Pre niekoho je sposob ako sa odlisit kupit hodinky s napisom Swiss Made...bez ohladu na to , ci ide o quartz alebo automat. V tomto pripade je clovek odlisny tym, ze ma na ruke hodinky z krajiny, ktora je v TOP vo vyrobe hodiniek. Odlisi od ludi, ktori maju na ruke hodinky z Ciny, Japonska, ... bez ohladu na to ci su hodinky z tychto krajin quartz alebo automat.

Najlepsou alternativou ako sa odlisit, ale podla mna stale ostava mat kvalitny automat s napisom Swiss made.

Myslim, ze majitelia Seiko by asi tiez boli radsej , keby na ich hodinkach bol napis Swiss made a zasa majitelia svajciarskych quartz modelov, by boli vdacny za napis Automatic....

Preto si myslim, ze nema vyznam sa navzajom púresviedcat o tom, kde je pravda.

A co sa tyka zoznamu ignorovanych clenov...Kazdy ma samozrejme pravo si dat niekoho ineho do tohto zoznamu. Ja osobne si rad vypocujem odlisne nazory a preto nevidim zmysel dat si do zoznamu ignorovanych ludi, ktory tento odlisny nazor maju. O com by toto forum bolo? O citani si prispevkov, ktore sa podobaju tym mojim? to by ma nebavilo... Je to diskusne forum...tak diskutujme...

Odesláno

Podla mna sa asi kazdy clovek chce a potrebuje nejako odlisit. Nejakym sposobom vystupit z davu.

Pre niekoho moze byt tymto sposobom nakup automatickych hodiniek za cca 5000 Kc (v tomto pripade sa tento clovek odlisi od ostatnych tym, ze vycnievy z radu tym, ze ma automaty...nema quartz ako vacsina ludi...)

Pre niekoho je sposob ako sa odlisit kupit hodinky s napisom Swiss Made...bez ohladu na to , ci ide o quartz alebo automat. V tomto pripade je clovek odlisny tym, ze ma na ruke hodinky z krajiny, ktora je v TOP vo vyrobe hodiniek. Odlisi od ludi, ktori maju na ruke hodinky z Ciny, Japonska, ... bez ohladu na to ci su hodinky z tychto krajin quartz alebo automat.

Najlepsou alternativou ako sa odlisit, ale podla mna stale ostava mat kvalitny automat s napisom Swiss made.

Myslim, ze majitelia Seiko by asi tiez boli radsej , keby na ich hodinkach bol napis Swiss made a zasa majitelia svajciarskych quartz modelov, by boli vdacny za napis Automatic....

A co sa tyka zoznamu ignorovanych clenov...Kazdy ma samozrejme pravo si dat niekoho ineho do tohto zoznamu. Ja osobne si rad vypocujem odlisne nazory a preto nevidim zmysel dat si do zoznamu ignorovanych ludi, ktory tento odlisny nazor maju. O com by toto forum bolo? O citani si prispevkov, ktore sa podobaju tym mojim? to by ma nebavilo... Je to diskusne forum...tak diskutujme...

100% suhlas...... :speak_cool:

Odesláno
100% suhlas...... :speak_cool:

Na toto fórum jsem vždycky chodil číst, občas poptávat informace a tipy na zajímavé, hezké (podle mě) a hlavně mechanické hodinky, a to od lidí, kteří mechanické hodinky mají rádi. To jak někdo vnímá nebo nevnímá nápis na ciferníku, popřípadě propaguje swiss made automat "über alles", to opravdu informační hodnotu nemá. :sleeping_03anim:

Odesláno
Na toto fórum jsem vždycky chodil číst, občas poptávat informace a tipy na zajímavé, hezké (podle mě) a hlavně mechanické hodinky, a to od lidí, kteří mechanické hodinky mají rádi. To jak někdo vnímá nebo nevnímá nápis na ciferníku, popřípadě propaguje swiss made automat "über alles", to opravdu informační hodnotu nemá. :sleeping_03anim:

jj to je tvoj nazor a ja ho respektujem.....pre mna zase ziadne japonske automaty nebudu lepsie ako swiss automaty....a to uz len preto lebo tie japonske su plagiat tych swiss..firma Seiko dokonale ukazuje japonsky podnikatelsky styl hlavne povojnovy....ukradnut napad, potom radikalne osekat naklady na vyrobu (to im ide bravurne) a devastovat vyrobu povodnemu majitelovi know how. Postupom casu pridat nejake to "vylepsenie" ukradnuteho napadu.....ale to je len moj nazor s ktorym sa nikto nemusi zhodovat a nikomu ho nenutim.....

Odesláno

Este rad by som poznamenal, ze proti Japonsku a japoncom nic nemam.....Nerad by som bol keby tu niekto zo mna robil rasistu a sovinistu.....Tu ide o ten princip, ze vsetko co dokazali postavili na vykradani napadov....Na druhu stranu obdivujem ich pracovitost a svedomitost......

Odesláno
jj to je tvoj nazor a ja ho respektujem.....pre mna zase ziadne japonske automaty nebudu lepsie ako swiss automaty....a to uz len preto lebo tie japonske su plagiat tych swiss..firma Seiko dokonale ukazuje japonsky podnikatelsky styl hlavne povojnovy....ukradnut napad, potom radikalne osekat naklady na vyrobu (to im ide bravurne) a devastovat vyrobu povodnemu majitelovi know how. Postupom casu pridat nejake to "vylepsenie" ukradnuteho napadu.....ale to je len moj nazor s ktorym sa nikto nemusi zhodovat a nikomu ho nenutim.....

Prosím specielně pro mě, mohl by jsi mi dát nějaký příklad jaký nápad konkrétně ukradli? Velice rád se dozvím něco nového.

Odesláno

Dovolil jsem si vypichnout to, co mi prislo nejdulezitejsi. Ano, touha se lisit. Ta je jasna.

Co uz je (aspon mne) jasne daleko min, je a) jestli je dnesni Svycarsko jeste porad TOP ve vyrobe hodinek, B) jak velke procento svycarskych automatu snese oznaceni kvalitni (ktere je vzdycky subjektivni) a - coz je jeste dulezitejsi - c) jestli se pri soucasne produkci svycarskych hodinkarskych firem jeste clovek koupi svycarskych hodinek lisi...

Protoze pokud budeme mit vsichni svycary, budeme zase stado. Svycarske :-)

Odesláno
Prosím specielně pro mě, mohl by jsi mi dát nějaký příklad jaký nápad konkrétně ukradli? Velice rád se dozvím něco nového.

Nedá neboj se jen bude pořád plácat dokola, že "Swiss Made" je nejlepší, je nejlpší..... , protože je nejlepší. :helpsmilie:

Odesláno

Normálka, ozubené kolieska, nie? :D No, dúfam, že ho to prejde.

Odesláno

To je právě to, když nenutíš, tak to nemusíš opakovat pořád dokola. Myslím, že každý, kdo si přečetl alespoň jeden tvůj příspěvek, pochopil, jaký je názor abcddd na nešvýcarské neautomaty... :baaasmiley:

Odesláno

OT - ted jsem si uplne plasticky vybavil scenu z uzasnyho filmu "1941" (coz byl v podstate jedinej propadak, jakej kdy Steven Spielberg natocil), kde na zapadni pobrezi USA zautoci zbloudila japonska ponorka a provede vysadek, aby namornici nekde sehnali kompas. Pri tom ukradnou takovy to klasicky obrovsky lampovy radio a kdyz se ho snazi procpat skrz uzkej poklop do ponorky, tak se ten Japonec podrbe na hlave a rika: "Musime to nejak zmensit." :D

Odesláno (upraveno)

Pozoruhodné konstrukce, gratuluji. Nicméně předpoklad, že lidi se chtějí od sebe odlišovat především hodinkami, je podle mě mylný. Ale úvaha, že majitel Seik by chtěl mít na ciferníku Swiss Made a majitel quartzek by tam chtěl mít nápis Automat, tak tohle je velice, velice pikantní myšlenka! :D :D :D

Upraveno uživatelem New Milis
Odesláno (upraveno)
A taky jsem se tady dozvěděl, že nosím hodinky proto, aby ostatní nad nima slintali a já si jima zvyšoval svoji prestiž.. :suicide_anim:

Tos pochopil dobře, chceš-li z publika vydolovat nejdelší slinu, pořiď si švýcarské automaty, jestli na to nemáš, pořiď si švýcarské mechanické hodinky s manuálním nátahem, když nemáš ani na to, řešením jsou švýcary s quartzem, nemáš-li, ani na ně, pořiď aspoň švýcarskou čokoládu, jinak se totálně znemožníš! :withstupid:

Upraveno uživatelem mat
Odesláno
Dovolil jsem si vypichnout to, co mi prislo nejdulezitejsi. Ano, touha se lisit. Ta je jasna.

Co uz je (aspon mne) jasne daleko min, je a) jestli je dnesni Svycarsko jeste porad TOP ve vyrobe hodinek, B) jak velke procento svycarskych automatu snese oznaceni kvalitni (ktere je vzdycky subjektivni) a - coz je jeste dulezitejsi - c) jestli se pri soucasne produkci svycarskych hodinkarskych firem jeste clovek koupi svycarskych hodinek lisi...

Protoze pokud budeme mit vsichni svycary, budeme zase stado. Svycarske :-)

JJ v tom mas uplnu pravdu, ze su Svajciarske hodinky (s velkym S) a svajciarske hodinky... Urcite si nemyslim, ze najake low end svajciarske hodinky, ktorych vyrobcovia (no name firmy) iba vyuzivaju, ze sa ich fabriky nachadzaju v tejto krajine ta odlisia. To naozaj nie... Mal som na mysli zname a hodnotne znacky...

A k tomu ci robia svajciari naj hodinky... No podla mna ano :thumbsup_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...