Bert Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 IMS Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Jsem si to musel vygooglit, o čem to vlastně píšete... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 před 13 minutami, Bert napsal: IMS Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Precizní ano, taky mám IMS, ale i VST nebo LM Strada budou v pohodě.Co bych zvážil (pokud nemáš) je nahá páka. Ne proto, že je to cool a sexy, ale proto, že je to nenahraditelný diagnostický nástroj.Na běžné páce můžou mít dva shoty stejné parametry (váha, čas) a jeden z nich bude kanálkovat a chutnat hrozně. A ty si budeš lámat hlavu, kde je problém. Nahá páka tyhle chyby neschovává a můžeš díky tomu dobře trénovat správnou přípravu kávy v misce.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Ja som si kupil IMS (uz to bude nejaky ten rok), no vysledok o dost horsi ako s povodnou miskou (LaPavoni). Bolo potreba hrubsie mletie... . Neprisiel som na to kde sa stala chyba, tak som ju prestal pouzivat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Tak a ještě.. misku 12/18g nebo 18/22g? Upřímně mě nenapadá na co bych potřeboval víc než 18 gramů kávy, ale nechám si poradit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Pokud si s tím nechceš lámat hlavu, tak vem 18g a neřeš to. Bude fungovat.Pokud si s tím chceš lámat hlavu hodně, tak bys musel proměřit všechny prvky, které v tom hrají roli. Záleží hlavně na kávě, kterou používáš (Mezzo bude mít jinak vysoký 18g puk než světle pražená) a hloubce sprchy v tvojí hlavě kávovaru. Ve finále bys měl mít mezi sprchou a kávou cca 2-3mm prostor.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Hmm tak dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října 2020 Já tedy po přechodu na precizní misky musel zjemnit mletí a výsledek byl určitě lepší. Každopádně, pokud se espressem chce někdo zabývat trošku víc, je přechod na precizní misky nutnost (imho). VST nebo IMS je debata obdobná jako jestli Nikon nebo Canon ve foťácích. Je to víceméně jedno. Vyzkoušel jsem pár druhů IMS a skončil u IMS E&B LAB B702TFH26 (18/20g). V kombinaci se sprchou ze stejné řady jsem s výsledky opravdu spokojen. IMS má fakt velký výběr, včetně doporučené gramáže http://www.imsfiltri.com/wp-content/uploads/2019/02/IMS-Competition-Catalogue.pdf Některé věci ale nejsou v ČR sehnatelné, musel jsem objednávat z Německa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 24. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2020 60 R/ 40 A... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davros Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Ahojte po dlho premyslani a ohybani budgetu a racionalizovania som prisiel na toto kombo Lelit Victoria PL91T a Eureka Mignon Specialita. Myslim si ze s tymto set upom budem mat dost moznosti sa vyhrat a uvidim ze ci ma to bavi a chcem v tom pokracovat alebo je toto ta uroven kde si poviem ze staci... ak mate nejake rady a typy ze co zmenit som otvoreny vasim podnetom a radam. dakujem a pekny den Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hento Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Ahoj, zkus ještě mrknout na Rancilio Silvia s PID. Od Buna Cafe. Oproti Lelitu je rozdíl ve stroji 4 kg. Což je dost železa. Rancilio se bude možná tvářit solidnějším dojmem. A u Lelitu tě časem bude štvát provedení leštěného nerezu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Mlynek je OK.Jinak souhlas se Silvii s PID od Buna cafe. Jen jeste zalezi, jak casto budes delat mlecne napoje a jestli za sebou. Pak single boiler prestava davat smysl. Ale obecne je to na zacatek velmi dobrej stroj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davros Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Mne sa prave ta uprava paci, uvazoval som aj nad silviou ale nejako ma neoslovila. Uprimne ked som uvidel Lelit Bianca tak som sa zamiloval ale momentalne budget je nastaveny tak ako je a budem sa ucit na tomto stroji a potom postupne ak bude chut a bubaky tak si zadovazim spominanu Biancu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seaman Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 60 R/ 40 A... Ta “crema” je uplne tragicka, bublinkova, umela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Měl jsem asi 2 roky podobný Lelit a byl jsem s ním velmi spokojený. Pak jsem pořídil HX E61 mašinu kvůli občasné akci někde na trzích ale popravdě řečeno na Lelit dost často vzpomínám. Zvlášť když si chci dát kafe a musím půl hodiny čekat na nahřátí. Dost často ho pak ani nezapínám a dám si filtr.Když pominu inherentní (vždycky sem takové slovo chtěl použít :-) ) nevýhody single-boilerů, tak je to dobrá volba. Funkčně nebude mezi Lelitem a Silvií prakticky žádný problém, takže bych klidně vybíral podle vzhledu.Odesláno z mého M2003J15SC pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Vie niekto s mlyncekom s plochymi kamenmi 58-60mm odmerat aku ma rychlost mletia na espresso? Upgradol som kamene vo Fiorenzato F4e z povodnych 58mm na 60mm (urcene pre Eureka Atom) a niesom si isty ze je vsetko ok. Kava sa vyrazne zlepsila (to uz samotnou vymenou mlynceka), meliem omnoho omnoho jemnejsie (pre rovnake misky) ako predtym, co pre mna znamena ze asi melie rovnomerne. Ale na 16g kavy (pomletej) na espresso je to kludne aj 25s. Zda sa mi to dost. Casovac je len do 25s... . Kym zacnem frezovat uchyty na 64mm kamene, vie niekto poradit ci je to ok, alebo mam patrat po pricine? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 25s je strasne hodne. Padesatky melou tak max 15s, 74 mm treba 5s Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 Samozrejme jeste zalezi na otackach motoru. Mnou uvadene casy jsou pri otackach kolem 1200-1300Neucpava se ti nekde kafe? Ze se nemuze dostat z mlynku ven...Dalsi moznost (asi nepravdepodobne): over, jestli mas kameny spravne, tzn. horni - dolni. Kdyby byly naopak, pravdepodobne by moc nemlely Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 27. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2020 redd: predpokladam ze kamene su 100% zhodne a ze neexistuje horny/dolny. Hovorim samozrejme o plochych kamenoch. Ak sa mylim, tak to pre mna bude velke prekvapenie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se