African Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2016 da46 na tahu dorazia coskoro, zatial si naplno uzivam da36 black... tolko hodinkovej volnosti som uz nezazil od doby da38.Momentalne sa stahujem, cize fyzicky stale nieco robim, nosim, rozoberam apod, cize o buchance nie je nudza... Damasko je na to idealne...Zatial bez jedineho sramu. Od pociatku Damaska na hodinkovom trhu, sa aj divim ze nikto sa nesnazi prist s niecim podobnym, riesi sa vsetko mozne ine (dizajn, kalibre, lumi, skla atd) ale ostatni v zakladnom materiali puzdra ako keby zaspali dobu, nie je to cudne? Okrem sinn uz len snad nemecko azijsky Dievas prisiel s tvrdenym puzdrom (nie povlak), samozrejme seiko s diashieldom je tu uz davno, ale iny nikto nic?Myslím že každý materiál má své výhody ale i nevýhody. U Damaska je asi hlavní výhodou zmiňovaná odolnost, ale teď jde také o to jaké jsou nevýhody tohoto materiálu pro použití v hodinářském průmyslu, víte o nějakých? Mě osobně by tato informace dala víc. Dám příklad, Rolex používá např. 904L steel, nevýhoda materiálu je v tomto vlákně asi jasná, lapač na škrábance, ale třeba výhody tohoto materiálu jsou krásně popsány viz. níže a to léty prověřeny. Kritérií pro dobrý materiál je vícero a musíme si položit otázku, u kterého převyšuje vícero kladů. Jelikož o Damasko hodink?ch uvažuji čím dál tím víc, velmi mě zajímají i negativa použitého materiálu a rád se o nich dozvím :-) Potřebuji do práce daydate pro tvrdou práci železo na železo a Damasko volba jasně vítězí. http://www.fourtane.com/fourtane-blog/rolex-904l-steel-is-real Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 30. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2016 Jen hra světla, jiné úhly, jiné odrazy. Tak pod umělým světlem jde vidět i stříkaný blatník na autě, když je dělaný přímo u dealera. Prostě jiné tloušťky laku, jiná struktura. Stejně tak tady, jiná šarže tyčoviny, jina zrna při pískování, třeba jiná doba obrábění. Ta interference se zářivkovým světlem prostě nikdy nemůže být úplně totožná. Ovšem při denním světle je to zcela stejné. To by muselo pouzdro i tah být vyrobené z jedné tyče, obráběné a pískované společně, aby to mělo zcela shodný povrch a světelný odraz.Taky si myslím, že to není jen hra svěla. Nakonec to sám píšeš v dalším příspěvku. Ten povrch bude byť nepatrně jinak drsný a proto jinak odráží (třeba umělé) světlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 30. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2016 No, je tvrdý, takže se blbě obrábí. pískovaný povrch, když se povede škrábnout, a to se ti určitě povede, až zase usneš v mrazu venku, tak ten škrábanec půjde hodně vidět a doma to nerozleštíš. Je to nickel free materiál, což má obrovský vyzn pro alergiky, ale korozní odolnost se prostě lépe zajišťuje niklem v pevném roztoku. V hyper agresívních prostředích si dokážu představit korozní napadení ve štěrbinách. No a jejich vzhled je hyper anti MI, šedá myš, nula lesku, nula optické přitažlivosti pro neznalé okolí. Teda kromě 100/101. Alda by asi uměl mluvit o té technologii lépe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 30. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2016 Taky si myslím, že to není jen hra svěla. Nakonec to sám píšeš v dalším příspěvku. Ten povrch bude byť nepatrně jinak drsný a proto jinak odráží (třeba umělé) světlo.A to je právě ta hra světla. V denním světle, které obsahuje všechna viditelná spektra, a pro lidské oko prostě rozdíl není žádný. Stejně jako mezi fejkem a pravou stovkou není žádný rozdíl, až pod UV lampou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 myslim, ze se zabyvate naprostejma kravinama, jak rekl hasna, ostatni hodinky po nekolika letech noseni vypadaj jinak - a to i rolexy - a kdyz je clovek prase, dodrbe aji ty nejodolnejsi hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Důležitý je spojovací materiál, jak se podcení je to v háji a i nejlepší tah umožní poslední pohled na potápějící se hodinky. Ale u D bude v pohodě, nějaký ošoupání používáním nebo třeba zapínáním spony je fuk. Hlavně šroubky a osičky, to je důležitý a na tom bych při nákupu nešetřil ani kdyby chtěli desetinásobek běžné ceny. U D a jiných se mi líbí ta antialergičnost a když vidim fejkonoše jak se mu ten skvost leskne na pazouře, automaticky vidim i ten hnus zeleno-černej co má na ruce. Bych zvracinkal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 31. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Tady je jednoznacne nejslabsi cast tahu stezejka. Ty torxy v tahu jsou z titanu a udrzi vykrmene prase a spona se muze odeptnout, ale hodiky zustanou na ruce. Takze na potapky, az nekdy nejake budu mit, bych pri potapeni, jestli se jeste nekdy dostanu pod vodu, dal kvalitni Nato. Jak to dela Blancpain na titanovych FF, pak by pri zlomeni jedne hodinky zustaly viset na druhe stezejce a zapnute na ruce. Ale je nutne rict, ze ta dira na stezejku je v tom endlinku uplne presna, stezejka sla protlacit a protahnout jen velmi ztezka. K pouzdru to pak vsechno prileha bez jakehokoliv vaklu, uplne na pevno, takze pri sundavani jsem musel zatlacit pres, nastesti vrtane, nozky obe strany stezejky. Takze stezejka se nemuze vyviklat, nebo ohnout, musela by povolit ve strihu na obou stranach najednou a to se nezda moc pravdepodobne. Ale i tak. je to proste nejslabsi cast. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 myslim, ze se zabyvate naprostejma kravinama, jak rekl hasna, ostatni hodinky po nekolika letech noseni vypadaj jinak - a to i rolexy - a kdyz je clovek prase, dodrbe aji ty nejodolnejsi hodinky. Nevím, jestli to bylo na mě. Rozhodně tady nic nerozjíždím - jen jsem se zeptal, protože na těch fotkách je ten rozdíl fakt markantní, vypadá to jako dva rozdílné materiály nebo povrchy. A jestli je to směroplatný, jak říkala Máňa, to nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 nee, na krtenka.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Díky za odpověď Hasňo Jinak k těm stěžejkám na hodinkách, už jsem jich pár zlomil při nechtěném zaháknutí, speciálně na Tissotkách, protože ty se mnou zažívají Hardcore, ale hodinky vždycky zůstali na ruce, od toho tam jsou pojistky, takové ty zaoblené plíšky přes pouzdro. Sundali jsme je, vyměnili zlomenou stěžejku a jelo se dál. A ty pojistky se prý uvolní také, ale až při velkém napětí kvůli bezpečnosti. Pak už jdou hodinky z ruky celé, ale prý je to lepší než přijít o ruku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 31. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Pokud je lestena, tak mozna jo. Ale uz s brousenyma plochama jsi v kelu. Poskrabes je hned, protoze je to blato a doma si do origo brusu prebrousis tak akorat prd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivanhoe34 Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Pokud je lestena, tak mozna jo. Ale uz s brousenyma plochama jsi v kelu. Poskrabes je hned, protoze je to blato a doma si do origo brusu prebrousis tak akorat prd. ... takisto ani lestene plochy sa nedaju prelestovat donekonecna. termin ocucany bonbon snad pozna kazdy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 31. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Amen. Jdu domu, na přesčasy se tady moc nehraje a už jsem na patře sám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 31. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Amen. Jdu domu, na přesčasy se tady moc nehraje a už jsem na patře sám. Jsem myslel Si-men užij si odpoledne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 31. března 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2016 Hlavne, ze ne semen.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrcan Odesláno 1. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2016 krtenku, najma ide o to, ze je natolko tvrda, ze nie je dovod sa bat o stratu povodneho stavu, aj keby si moc bol na ne zly. Oproti beznej oceli je to skutocne brutalny rozdiel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. dubna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2016 Ve foťáku jsem našel pár fotek z velikonocemi procházky a z posledního beskydského chrono srazu, na kterém jsem byl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 3. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2016 Parádní sestava i fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 3. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2016 Jak se to vezme...Cimrmanologové jistě ví, že se nesmí ani naznačovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 5. dubna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2016 Kombinace, za kterou ručím, tráva, chlast, výjimečné hodinky, kámoš. Hodil jsem na ruku jediné stojedničky na fóru, do tašky lahvinku, naladil dobrou stanici a vyrazil za kámošem přehodit auto na letní kola a trochu pobesedovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se