Přejít na obsah

Hasňa's Damasko in-house world

Hasňa

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alda

No, mají 52 hodin. To je víc, než jsou ty nejběžnější hodnoty, ale samozřejmě bych se vůbec, ale vůbec nezlobil, kdyby měly aspoň ze 5 dnů, jako Blancpain. Těch vychytávek je tam ale tolik že to bychom chtěli asi už moc. Je to totální inhauz a ta firma dělá jenom nějakých 2000 hodinek ročně takže nemůžou vyvinout a sami vyrábět úplně všechny špeky, co jdou vymyslet. Ale jak říkám, vůbec bych se za delší rezervu, která by vydržela od pátku do pondělí, nezlobil.

Manufakturwerk Damasko H35-1Handaufzugskaliber18 Rubinlagersteine28.800 Halbschwingungen/ Std.Ankerrad aus SiliziumAmagnetisch nach DIN 8309Stoßsicher nach DIN 8308EPS?-SpiraleGewichtsunruh52 Stunden GangautonomieDamasko Rotor mit KeramiklagerUhr wird in 5 Lagen reguliert

o 4 hodiny víc než Unitas .... to je fakt dobrý

To je az moc. Ten paradni pocit pri natahovani vychutnavat jen jednou tydne ? Ani nahodou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pouzdra se vyrabi technologii EDM.

Tak, a kdo chce, může studovat.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Electrical_discharge_machining

Cituji místního znalce:

"Damasko byl i prvni, kdo zavedl technologii EDM do hodinarskeho průmyslu do vyroby pouzder a myslím, ze je stale jediny, ktery ji pouziva. Kvalita obrabeni se da srovnavat s nadherne brousenym povrchem, zalezi na rychlosti obrabeni. Damasko pouziva jak EDM hloubeni, tak EDM rezani. Presnost je ta nejvyssi."

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Není. Ruční nátahy nemívají. Přesto jsou vodotěsné až až. Tubus korunky je navíc tvrzený a v pouzdře zašroubovaný, takže vyměnitelný.

Stainless steel, ice-hardened, polished, satined, bead-blastedEntirely hardened, ice-hardened to 60 HRC or 710 HV

Convex sapphire crystal, anti-reflective on the inside only, scratch-resistant

Crystal gasket resistant to UV radiation

Solid screw glass back with O ring Viton? gasket

Sealing element of crown provided with permanent lubrication

Krone gehärtet

Kronentubus gehärtet, nach ?System Damasko? in Gehäuse verschraubt

Wasserdicht nach DIN 8310, druckfest bis 10 Bar/100 Meter

Unterdrucksicher eingepresstes Glas

Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

Faktem je, že když je mám na ruce, tak se s nimi furt mazlím a jsou neustále nataženy na maximum.

to vypadá na aspergerův syndrom, ale dá se stím prej žít ..... docela dlouho ... 

Odkaz ke komentáři

Tahle neujasněnost k těm hodinkám tak nějak pasuje. Ony jsou totiž skutečně tak na rozhraní.

Odolné, kalené, bez vnějšího AR, vodotěsné, i přes existenci průhledu antimagnetické.

Na druhé straně očividný pokus firmy udělat casual hodinky na které sami dávají černého aligátora (IMHO ne moc povedeného), leštěná luneta, výrazný brus cifru, ruční nátah, zajímavé pouzdro se třema různýma povrchovkama (broušení, leštění, pískování). I samotná korunka ma povrch upravený dvěmi technologiemi, pískování a leštění. Vlastně třemi, to Déčko tam je myslím vypalované laserem (Aldo, pomoz, ty to určitě víš přesně). Prostě hodinky se záměrně zdobným pouzdrem, poměrně složitě vyráběné, kdy šlo ve velké míře o vzhled, ne pouze funkčnost.

Takže ty hodinky dávají každému hodně volnosti, jak je nosit, jak je vnímat, jak je interpretovat. Trochu mi to připomíná to, jak já vnímám Portugaly. Vznikly jako zakázka na odolné hodinky na jachtu a mají takové volnomyšlenkářské vibrace, ale při tom bez rozdílu všechny variace jsou ve svém živlu, když je majitel nosí ke košili a k saku. Prostě univerzály. Mimochodem v době, kdy jsem je kupoval, tak jsem stále šilhal po IW510203. Ale ta třetinová cena, odolnost vzhled a křemík byla neodolatelná kombinace.

Už jsem to sem myslím psal. Kdyby mi někdo hrozil, že mi vylije vínotéku do kanálu, když jedny neprodám, tak bych prodal DK10 a DK101 si nechal. Myslím, že kdybych je dal na nějaký luxusní šedý kaucuk od Hirsche, tak bych je klidně mohl vzít i na lyže. Měl jsem je chvíli na hodinkee style kůži od Janka, pořád ji mám, ale zdála se mi moc tenká. Tyhle hodinky jsou dost vysoké a velké a žádají si macatý řemen. Nicméně já je mám jako ty hezčí, takže mířím k Santoni. K okopanějším Martenskám a dotrhanějším džínám mám DK10. K těm by ostatně taky šlo psát dlouhé články.

Popsal jsi to hezky a komplexně a je to asi to, co Tě na nich baví, že jsou takový univerzál na všechno. Pro mě je tohle právě hodinka bez identity, kterou vlastně nevím, kdy vzít a nevzít. Sám si vybírat nechci, vnímám volbu hodinek na různé příležitosti jako společenská pravidla a vzít si bondovky, nebo suby do opery je podle mě zvěrstvo... Ne, opravdu mi to nepřipadne cool. 101 do opery možná víc, než potápky, ale pořád jsou moc velký a málo slim. A zaplavat bych si s nima taky nešel. Možná to bude tím, že nejsem one-watch-man a mám rád od každého stylu něco a podle toho je mi jasné, co mi kdy patří a nepatří na ruku. To je právě to kouzlo, že každej to vnímá jinak :cool02:

Odkaz ke komentáři

Jo, jo, jasný. U mě ty 101 hrají roli těch Portugalu. Spíše na pěkno, ale jdou i k džínám a Barbouru. Na superpěkno jsem se posledních 8 let neoblíknul, takže ultraoblekovek mi zatím netřeba. Před tím, když jsem byl nějakou zvláštní náhodou několik let ve vedení firmy a aktivitami asi 13 mld, a tedy denně v obleku, bych je docela unosil, ale to jsem chronomagořil ještě s Prim Igen, Prim automat s fialovým cifrem a s wannabe Rolex od Jacques Etoile. Mé oblíbené Piaget, nebo Cartier bych ted prostě neměl kam nosit.

Odkaz ke komentáři

Musím říct, že je vnímám jako jediné opravdu povedené Damaska, ničím nerušící a velice povedený design, ruční nátah (což se mi opravdu zamlouvá), i ostatní parametry (WR, rozměry, apod.) fajn - žáden výkyv, co by kazil celkový dojem, prostě nic co by se jim dalo vytknout. Takových dobře vyvážených hodinek je opravdu málo napříč značkami a pořizovacími cenami. Snad jen ta cena by mohla být přívětivější. Ať Ti slouží ke spokojenosti.

Odkaz ke komentáři

Děkuji. Zatím slouží dobře. Uvidíme, jestli je budu mít déle, než Ingy. Zatím je moje perioda kolem dvou let. Ale jestli se mezi tím vrátím do Česka, tak to za mě asi vyřeší výše mé první výplaty a stane se ze mě dlouhodobě věrný chronomagor. Zatím mi aura světoznámé značky naprosto nechybí a cítím se osvobozen. Uvidíme, co přinese budoucnost. Portugaly osmidenky, automat i ruční nátah, bych asi ještě někdy rád zkusil, ale tomu by musely odpovídat i příjmy. Aby mě jejich koupě finančně nijak moc nezatěžovala. Nemám rád, když tomu tak je u věcí, které jsou zbytné a výrazně ztrácí na hodnotě. No, aspoň, že Damasko stárnou díky své odolnosti nesmírně pomalu.

Odkaz ke komentáři

Pouzdra se vyrabi technologii EDM.

Ona se totiž jiná technologie vlastně nedá použít, pokud je pouzdro tvrdé 60 HRc.Klasické obrábění se da použít tak do 55HRc,pak jen elektroerozivni hloubení či řezání. Přesnost srovnatelná, ale rychlost daleko menší a tím pádem dražší výroba.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Alda

Ona se totiž jiná technologie vlastně nedá použít, pokud je pouzdro tvrdé 60 HRc.Klasické obrábění se da použít tak do 55HRc,pak jen elektroerozivni hloubení či řezání. Přesnost srovnatelná, ale rychlost daleko menší a tím pádem dražší výroba.

Jina technologie se pouzit da i pri materialech 60HRC, nastroje na to jsou, ale vychazi prave jeste draz, nez EDM, coz byl duvod, proc Damasko presel na tuto technologii, ktera je ale porad drazsi, nez obrabeni bezne 316L.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...