Přejít na obsah

Omega Speedmaster: nove baleni, tah a ref. number

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jen box, u AD v CZ. Cenu si necham pro sebe, takto jsem se dohodl u AD. Pisi to jiz verejne i zde, nebot mi dotazy na cenu chodi i pres SZ.

Dekuji za pochopeni.

• po 4 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Box je fakt krásnej a velikej :-)... aneb, když je miluješ, není co řešit.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Mas to pokryte jen na pondeli az ctvrtek... ;) chtelo by to jeste dvoje na pa - so a na nedeli nejakou moonovskou limitku... ;) zase aspon neprijdes v praci do reci, ze mas kazdej den jiny hodinky! :lol2:

• po měsících...
Odesláno

Jen tak pro info, clanek k tahu Omega z nove reference 311... Moonu. Z kazde strany pidisroubek, uprostred vlozena oska. Nic moc sofistikovaneho, uz jsem videl lepsi reseni, je to na vopruz s pinzetkou...

Odesláno (upraveno)

To máš recht, nejjednodušší systém který mi prošel rukama, a u Aquatimerů ani ty párátka nepotřbuješ...jinak tah u Ingenierů je stejně skoro nepřekonatelnej, šperk sám o sobě

Upraveno uživatelem sashator
  • po měsících...
Odesláno (upraveno)

Aktuální cena Moonů ref.: 311.30.42.30.01.005 tedy s hesalitem 119 100,- a modelu se safírem po obou stranách - tedy 311.30.42.30.01.006 je 140 700,- Kč. AD 03/2015 Hanák

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Ty blaho, to jsou poradny palky. Ja jsem tak nejak porad zil v domneni ze se novy Moony daji koupit s nejakou slevou kolem 70 tis, ale je pravda ze to zas tak moc nesleduju.

Odesláno

Cena je už solidní, ale zrovna já vidím Moony prostě na levelu se Suby, stejná ikona, pro mě ještě univerzálnější, lepší příběh, krásné balení a podle mě, kdyby stály to, co Suby, nikdo by se nemohl prostě divit. Ano, nárůst je značný, ale Rolex zdražuje každý rok a co se mění :-)

Odesláno

Pro mě jsou univerzálnější, je to subjektivní. Jdou prostě k triku, košili, navíc jim sluší vše, guma, tah, řemen, nato a to, že s nimi nelze jít do vody, to jsou tady předsudky. Někdo odsud se s nimi i potápěl.

Odesláno

S tim novym balenim to byl podle me spravny krok a souhlasim s Tebou, je to ikona srovnatelna se Subama, takze by se clovek nemel divit :) Jen si clovek rika, jestli se Omega a Rolex nedostaji cenama mimo dostupnost velke skupiny stavajicich zakazniku (ale tak Rusko a Asie asi porad jede a vedi co delaji, hlavne je to na jinou debatu).

@tmoris: presne jak pise Peta-biker, pro me jsou taky univerzalnejsi, a podle Omegy se s jejich WR 50m muzes koupat a snorchlovat.

Odesláno

Hezká tabulka. Bohužel tohle je realita. Já jsem někdy 2006 kupoval přes Ebay automatické Speedy Day/Date 3520.50. Byly půl roku staré a dal jsem za ně něco přes 30 tisíc. Loni jsem je za 39 prodal. A to byly v podstatě po "reduced" speedech 3510.50 ty "nejobyčejnější" omegy. Jsem zvědavý, kam ty ceny půjdou dál. Ale podle mě to lepší nebude. Není podle mě konzervativnější prostředí, než svět luxusních hodinek. Těžko čekat, že se objeví na stejné úrovni nové firmy, vzroste konkurence a cena půjde dolů...

• po měsících...
Odesláno

Narazil nekdo z vás na problém s šílenou "regulací" na posledních typeh tahů/spon? O samotných moonech netřeba říct jediný slovo, legenda největší a nutnost pro každýho kdo to myslí s hodinkama vážně. Ale připadám si divně že si u hodinek skoro za 120 tis. musím lámat hlavu jak na to, aby tah (byť jsou na natu moony neskutečně šik) na který sedí nejvíc, seděl na ruce každýmu.

Dvě dírky (A a B na sponě) kousek od sebe a pak jen + a - plných dílků.

Dost lidí s "nekonfekční" rukou řeší to stejný. -2 dílky (+volnější dírka A) = hodinky škrtí, někdy víc, někdy míň. -1 dílek (+těsnější dírka B) a hodinky lítají na ruce jak utržený ze řetězu.

Dva AD mi odpověděli stejně, o 1/2 dílku tahu který by problém vyřešil neví a ani nic takového samotná omega nenabízí. Přitom je to snad nejjednodušší a nejobyčejnější řešení. Prý ať zkusím napsat za půl roku.

Nový tah na ref. 311.30.42.30.01.005 je 1958/957, což je proti předchozí verzi model vylepšený o dílky tahu chráněné šroubky. Ofrei tvrdí to samé, na tento typ tahu neexistují 1/2 dílky. 

V různých diskuzích jsem ale narazil na 1/2 dílek ze seamasterů, konkrétně např tyto odkazy:

https://omegaforums.net/threads/garryflex.4015/

a

http://forum.tz-uk.com/showthread.php?251313-Speedy-Half-Link

Otázka zní zda tento 1/2 dílek s trny bude pasovat do tahu s dílky se šroubky?

Rád bych abych to vyřešil když už tak tímto dodo stylem než kupovat starší typ tahu nebo jinou sponu.

S tím souvisí dvě další otázky, jakou sponu na tento tah byste doporučili a popř. který tah je nejlepší pro co nejjemnější nastavení obvodu (tipuju že ten nejstarší typ s mnohodírkami na sponě), ale toto je opravdu pouze to nejkrajnější řešení.

Předem díky za vaše tipy.

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...