Přejít na obsah

Davosa - Chronomag limitovaná edícia

Kasper

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už na to síce bolo odpovedané, ale málinko doplním.

Luneta je keramická, AR je vnútorný, zafír je klenutý. Každopádne - Ternos Professional nám dnes dorazil, v priebehu týždňa budem v Prahe, kde by som sa rád stretol zo všetkými, ktorí sa budú chcieť pozrieť či už na tento model alebo na iné Davosy. Takisto o deň - dva na to možeme spraviť stretnutie i vo východnej časti ČR. Samozrejme i na Slovensku v prípade záujmu.

foto z uhrforum.de

Kaspere super, pokud by byla možná prohlídka na divokém východě, mile rád bych se zúčastnil a prohlédl si Davosy a to nejen kvůli limitce. Byla by schůdná třeba Olomouc nebo Ostrava?

• Odpovědi 1,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Kaspere super, pokud by byla možná prohlídka na divokém východě, mile rád bych se zúčastnil a prohlédl si Davosy a to nejen kvůli limitce. Byla by schůdná třeba Olomouc nebo Ostrava?

Určite - dohodneme strenutie, len poprosím o pár dní strpenia. Potrebujem si doladiť pár termínov

Odesláno

Tva odpoved jen svedci, o cem jsem psal. Musel bys jeste o par set az milionu let nazpatek... Tzn. vratit se k prapuvodni podstate zivlu. Ne k te okultni o ktere mluvis ty!

jaro evidentne pod zivlami chápeš nieco ine ako znázorňujú znaky :) máš pravo to vnimat ako len chces ale nie je korektne kritizovať niečo o com zda sa nic nevieš :)
Odesláno

Nevím, jestli JaRooNova hláška o rychlokurzu byla určená mně, ale asi ano, v každém případě vidím tento námět hodně složitým a jak sleduji, mnoho národů má pro něj svůj vlastní výklad nebo dokonce i jiný počet základních živlů. Jak se tedy chceme 100% shodnout my tady a teď v otázkách tak složitých, když se to nejlepším myslitelům národů nepodařilo po tisícíletí. Záleží prostě na výkladu, který je kdy a kde nabízen. My si hlavně musíme dát pozor na věci, které jsou úplně jasné, jenže je v tomto tématu něco úplně jasné? Tak se zatím alespoň držme toho, co máme. A jako vždy je hodně lidí, kterým se to líbí i těch, kterým ne.

Odesláno

Demone, tebe jsem urcite nemyslel. Ten tvuj nakres prirodnich zivlu svedci o tom, ze my dva mluvime o tom samem - o zivlech, vyskytujicich se v prirode, ktere vladnou tomuto svetu. Mohl by o tom mluvit kazdy, kdo zazil zaplavy, pozar, zemetreseni nebo strechu, kterou mu vzal vitr. A o tom samem, na rozdil od okultnich slatanin, cely ten cas mluvim a snazim se vas navest na cestu k pochopeni. Mluvim o sile prirody, o prapuvodu strachu, kamuflovani a ovladani lidi pomoci kecu o okultizmu. Nic vic a nic min. Mluvim jen o 4 prirodnich zivlech...

Odesláno

Demone, tvuj navrh dynka je to jedine, co na cele limitce v plnem rozsahu akceptuji. Nedovolil bych si ho kritizovat, protoze mi v plnem rozsahu dava smysl. Problem mam ja osobne s tim zbytkem, protoze tam uz se micha neco navic... Ale nerikam, ze limitka je zla, jen se neshoduje s mym nazorem na tuto konkretni vec ,to je vsechno. V prvnim prispevku jsem jen reagoval na povzdych, ze se nezapoji vic lidi. Mozna tomu, co delate, nerozumi, nechteji rozumet, nebo s tim nesouhlasi jako ja. To je vsechno, klidne pokracujte dal, je to vase svate pravo.

Jo a poklona graficke spolupraci! Umet takto vyjadrit myslenky jinych lidi bych chtel umet!

Odesláno

Demone, tvuj navrh dynka je to jedine, co na cele limitce v plnem rozsahu akceptuji. Nedovolil bych si ho kritizovat, protoze mi v plnem rozsahu dava smysl. Problem mam ja osobne s tim zbytkem, protoze tam uz se micha neco navic... Ale nerikam, ze limitka je zla, jen se neshoduje s mym nazorem na tuto konkretni vec ,to je vsechno. V prvnim prispevku jsem jen reagoval na povzdych, ze se nezapoji vic lidi. Mozna tomu, co delate, nerozumi, nechteji rozumet, nebo s tim nesouhlasi jako ja. To je vsechno, klidne pokracujte dal, je to vase svate pravo.

Tak jako každého na svůj názor :)

Odesláno

Tak jako každého na svůj názor :)

Jsem moc rad, ze jsme si nakonec porozumeli ;)

Drzim vam palce, abyste to dotahli az do finale a byli vsichni spokojeni.

Odesláno

Minor indexy jsou mnohem vyraznejsi nez symboly zivlu.

Hodinova rucicka a hlavne hrotova sipka je tensi nez minutova (nenadarmo tam maji seamastery krouzek, mensi sipka je na pohled matouci)

Jine rozmisteni symbolu, jak kdosi navrhoval, by tomu sluselo mnohem vic i navzdory tomu, ze psychopaticti paraziti na to maji nejaky stupidni mustr.

Luneta k tomu pasuje jak kravata k plavkam.

Ale to nevadi, musi se to hlavne rychle dokoncit, protoze ta tyden bude konec sveta, to kazdy vi.

Hlavne proboha nedelejte vic vizualizaci, to je pro lidi bez predstavivosti.

Taky nechapu, jak demon mohl napsat, ze zatim bez namitek.

Odesláno

Parnistroj: stále tu píšu, že to není hotový a že se na tom musí zamakat i naposled co jsem hodil všechny tři obrázky jsem psal...hrubou představu... jestli mě chceš citovat...zatím bez námitek...vytáhni celý citát a ne dvě slova a zámysli se kdy .a o čem jsem psal

Odesláno

Vzhledem k tomu, že Davosa nemá k dispozici lumi v podobě bezbarvého laku a vlastně záleží kolik vrstev lumi se použije, čím míň tím míň je i nápadná ale také tím míň září, posuňme naše indexy v podobě symbolů zase o kus dál k možné realizaci.

Zůstávají nám dvě možnosti. Ta první je dvojí rámování indexů (první obrázek), kde je lumi nanesena mezi rámy, ale plocha zůstává nenatřená, u této možnosti si nejsem jist její realizací vzhledem k opravdu úzkému rámu v tak malé velikosti.

Druhá možnost ukazuje symbol opatřený lumi po celé své ploše, tady realizace nebude žádný problém, ale zase se obávám, že symboly svou plochou přebijí vše ostatní. Plochy na obrázcích vyplněné tužkou představují lumi, nevim jak bych to líp nakreslil :(

Vzhledem k tomu, že první varianta se podobá tomu co již máme, požádal bych kolegu Bellse, o přiblížení druhé možnosti a zasazení plných symbolů s lumi do ciferníku. Na to se moc těším, dojde opticky k celkové změně a můžeme posoudit výsledek.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ručičky -  vzhledem ke kritice -  osobně se mi líbí ty, co máme v návrhu, ale i tak jsem si sedl a udělal asi dvacet různejch návrhů a je to těžce rozhodnutelný, líbí se mi každá druhá možnost a nelíbí se mi žádná  ...

Základem jsou tyto požadavky:

Skeletovaná ramena

Hodinovka s plochou lumi až za vnějším okrajem nápisu - mezera....nemezera......nevim

Minutovka s plochou lumi až za obloukem datumky směrem k indexům.

Pozor na velikost hrotu minutovky. Ručičky nesmí zakrývat nic podstatného, musí být lehce identifikovatelné a musí zapadnou do okolního designu.

Děkuju za návrhy.

Odesláno

K symbolům, pokusíme se o více možností, jednou z dalších je zachování mini indexu s lumi na 15 min. indexech zároveň se symbolem adekvátní velikosti bez lumi. Tím nedojde k problému odečtení přesného času, vlastně to vychází z původního návrhu.

Odesláno

Jinak k tématu. Je opravdu náročné, mnoha lidem ve spojení s hodinkami nic neříká, v tom měl včera Frantík pravdu, poznám kdy rejpe a kdy myslí něco vážně. Tentokrát psal upřímně....Realizace tématu je náročná vzhledem k jeho různým výkladům a názorům k němu se vztahujících. I to spoustu kolegů odrazuje viz. příkladně kolega JaRooN, ketrý se o téma zajímá, ale principielně ho vidí v úplně jiném podání. Nemůžeme hodnotit, které je to správné, musíme se prostě něčeho chytit, nebo to celé zavrhnout. Potom je spousta kritiků k vlastní realizaci. Od začátku vybízím k dalším návrhům ať máme z čeho vybírat. Sám nevidím momentální výsledek, na kterém se dále pracuje, jako špatným, či zavrženíhodným. Naopak, vizualizace tématu napomáhá k rozvíjení představ a výkladu tématu ve více rovinách a to se mi právě líbí, každý má prostor ke svému pochopení čtyř elementů

Odesláno

Pokud je tu najednou taková panika kolem mystiky 4 symbolů, tak to vezměne rovnou jako hold matičce zemi a jejim živlům. Vyprdněme se na symboly na cifru, dejme tam klasické indexy třeba v barvě živlů nebo jen s malinkým vygravírovaným názvem živlu,  bez lumi (svítit budou kulaté indexy), v centru nechejme zemi, do kruhu kolem ní napišmě něco zemi, matce života a dozadu dejme nad tatrou sa blýská. Bude to jednohduché jak facka, nikoho to nebude urážet z hlediska okultismu a nebude si to na nic hrát. Zároveň tím dostane lepší pozici v celku i luneta a hlavně se zbavíme schizofrenické disharmonie z používání symbolů vymyšlených lidmi, které tu mnozí odsuzují a zatracují a které by nejraději na druhé straně hodinek popřeli. 

Ososbně bych se sice stále raději vydal směrem mystiky, ale ten tu, jak se zdá, spíše pobuřuje než láká a také plně chápu, že to není téma na úterní odpoledne, ale spíše na léta studia.

P.S. Frantíku, jaký vztah k hodinařině má Malý princ, Manchested United a další??? Asi si odpovím sám, žádný. Jde vždy jen o vzdaní pocty určité osobě nebo celku a tak je tomu, doufám, i u naší limitky :cheers:

Odesláno

Minor indexy jsou mnohem vyraznejsi nez symboly zivlu.

Hodinova rucicka a hlavne hrotova sipka je tensi nez minutova (nenadarmo tam maji seamastery krouzek, mensi sipka je na pohled matouci)

Jine rozmisteni symbolu, jak kdosi navrhoval, by tomu sluselo mnohem vic i navzdory tomu, ze psychopaticti paraziti na to maji nejaky stupidni mustr.

Luneta k tomu pasuje jak kravata k plavkam.

Ale to nevadi, musi se to hlavne rychle dokoncit, protoze ta tyden bude konec sveta, to kazdy vi.

Hlavne proboha nedelejte vic vizualizaci, to je pro lidi bez predstavivosti.

Taky nechapu, jak demon mohl napsat, ze zatim bez namitek.

A teď mi řekni tentokrát po pravdě přišel jsi jen buz.rovat nebo ne? Vlastně nechápu, že když se ti na tom snad úplně všechno nelíbí, tak proč do té limitky vůbec zůčastňuješ?

A nebo víš co neřeš to, končím takže budeš mít klid a když jseš takovej frajer (předpokládám pro tvé dobro, že umíš i víc než jen kecat, pokud ne, tak pak vážně nechápu, ale to je jedno), tak jistě budeš pokračovat za mě a abys neřekl, tak ti rád předám všechny data a podklady a to jak s lunetou tak bez i když nevím jestli ti k něčemu budou když je tam vlastně všechno na nic.

Jinak nic ve zlém, neznáme se takže nadávat si jistě nemusíme ani do sebe šít, toto ber jen jako mou odpověď, rád tě třeba někdy uvidím na srazu když spolu nebudem muset řešit návrh hodinek, ale jen si pokecáme již o hotových hodinkách, tady jsme si prostě nesedli, ale to se stává, jen já prostě v tomto pokračovat nemůžu a ani nechci, nestojí mi to za to.

Takže vám nadále přeju ať to dotáhnete až do zdárného konce a stojí to za to a doufám, že mi jep ak někdo alespoň jednou ukáže, abych se mohl pokochat :)

A na závěr bych chtěl ještě všem co mě chválili za projevenou chválu moc poděkovat, vážím si toho.

Odesláno

Toš nedělaj krávu Irenko :flex:   Parník má svůj osobitý styl, jak nás správně nasměrovat a přiznám se, že mě to diplomaticky řečeno, taky moc neoslovuje, ale to není důvod se na to teatrálně vykašlat a zahodit hodiny práce. Naopak myslím, že nám včerejší vlna kritiky může jen pomoci. Trošku přibrzdíme, popřemýšlíme nad alternativami a to může výsledný produkt jedině posílit. Taky to pomohlo trošku povolit Daemonovy opratě, které už ke konci utahoval až moc (jsem si naprosto jistý, že v dobré víře) a otevřelo to opět prostor k diskusi, která nám pomůže ujasnit si kdo jsme, kam kráčíme a jestli až tam dojdeme bude v hospodě ještě otevřeno :cheers:

A teď mi řekni tentokrát po pravdě přišel jsi jen buz.rovat nebo ne? Vlastně nechápu, že když se ti na tom snad úplně všechno nelíbí, tak proč do té limitky vůbec zůčastňuješ?

A nebo víš co neřeš to, končím takže budeš mít klid a když jseš takovej frajer (předpokládám pro tvé dobro, že umíš i víc než jen kecat, pokud ne, tak pak vážně nechápu, ale to je jedno), tak jistě budeš pokračovat za mě a abys neřekl, tak ti rád předám všechny data a podklady a to jak s lunetou tak bez i když nevím jestli ti k něčemu budou když je tam vlastně všechno na nic.

Jinak nic ve zlém, neznáme se takže nadávat si jistě nemusíme ani do sebe šít, toto ber jen jako mou odpověď, rád tě třeba někdy uvidím na srazu když spolu nebudem muset řešit návrh hodinek, ale jen si pokecáme již o hotových hodinkách, tady jsme si prostě nesedli, ale to se stává, jen já prostě v tomto pokračovat nemůžu a ani nechci, nestojí mi to za to.

Takže vám nadále přeju ať to dotáhnete až do zdárného konce a stojí to za to a doufám, že mi jep ak někdo alespoň jednou ukáže, abych se mohl pokochat :)

A na závěr bych chtěl ještě všem co mě chválili za projevenou chválu moc poděkovat, vážím si toho.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...