Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím pánové, chtěl bych udělat radost otci a pořídit mu na kulatiny nové hodinky. Mám celkem jasnou představu o vzhledu:

průměr +/- 40, barva pouzdra zlatá, černý cifr, římská čísla případně jen indexy, hnědý nebo zlatý řemen/tah. Cena 20 max 30k. Za ty prachy už by to měly být automaty, safít, VR neřeším. Předem děkuji za tipy.

Odesláno

Vintage bych nekupoval být Tebou.Myslím,že si otec zaslouží nové hodinky.

Přiklonil bych se k Tissot Visodate T019.430.36.051.01,model Heritage,stroj automat ETA 2836-2,průměr 40mm,zlacení žlutým zlatem metoda PVD,černý ciferník,vodotěstnost 30M,do 20tis.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Já přidám ještě Certinu DS1 i když ten cifr není přesně podle zadání. Pak mě napadá ještě RW maestro, ale nevím, jestli cena nebude už vysoko . Mrkni taky na Mido Baroncelli, Epos Passion ( ty maji ale 43 mm ) , nebo Frederique Constrant - určitě je dělají i pozlacené. 

60737-37.jpg  certina-ds-1-automatic-rose-pvd.jpg

Upraveno uživatelem T1000
Odesláno

skvělé tipy pánové, všechny mají něco do sebe a asi se mi nejvíce líbí ty Tissoty, které jsou ještě navíc za dobré peníze. Jsou opravdu kvalitativně o tolik níže ve srovnání s RW, které jsou za nějakých 35k oproti Tissotům za 15k?

Odesláno

skvělé tipy pánové, všechny mají něco do sebe a asi se mi nejvíce líbí ty Tissoty, které jsou ještě navíc za dobré peníze. Jsou opravdu kvalitativně o tolik níže ve srovnání s RW, které jsou za nějakých 35k oproti Tissotům za 15k?

Kvality zpracování bych se u Tissotu nebál. Asi bych se víc zajímal o to, kolik mikronů zlata je naneseno. Netuším, v jakých hodnotách se má tloušťka pohybovat, nevlastním ani jedny pozlacené hodinky.  Ale bude to u obou zhruba nastejno.  

Odesláno

Jak píše kolega T1000,Tissot je kvalitní značka s dobrou cenou.Že vlastním zlacené hodinky,tak by měla být vrstva zlacení 20mic(cirka 18k.).Ber to tak,vlastním hodinky Cortébert zlaceny 20 mic. a zlacení po 60 letech mírně slezlo u nožiček(viz.foto).

10mic.,je určitě málo,do toho nechoď.Pokud je bude otec nosit denně,tak zlacení jde rychleji dolů.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Tissotky jsou fajn volba, navíc za celkem příjemnou cenu (zvláště ty v základu). Výše byl zmíněn i model od F. Constant, v pozlacené verzi s černým číselníkem vypadá takto (cena kolem/do 30 tis. Kč):

Nebýt požadavku na černou barvu číselníku, jsou vzhledově k mání (s ohledem na barevnou kombinaci) snad i hezčí kousky (ač to je do jisté míry relativní, pravda...), každopádně výběr je větší (např.):

http://blog.frederique-constant.com/the-all-new-frederique-constant-classics-index-range/

http://www.damske-panske-hodinky.cz/junghans-027-5202-00-meister-handaufzug.html

http://www.ihodinarstvi.cz/hodinky/hamilton/jazzmaster/american-classic/10323-hodinky-hamilton-jazzmaster-viewmatic-h32645555.php

Odesláno

už jsem se rozhodl pro Tissotky Le Locle, ty hodinky mi prostě padly do oka:-) Tatík je bude nosit jen příležitostně, takže toho zlacení se nebojím. Ještě jednou díky za pomoc pánové.

Odesláno

Velice dobrá volba.

O to zlacení bych se vůbec nebál. Spíš může být při příležitostném nošení problém s tím, že automaty budou stát a bude je muset pokaždé rozchodit.  

Návštěvník Ondra
Odesláno

Jako majitel DS-1 bych si dovolil ještě zalobovat za Certiny, jsou to úžasný nadčasový hodinky a imno lepší jak Tissotky (u nich počítej určitě s výměnou řemenu, standardní je na nic) :)

c006-407-36-031-00_big.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...