Přejít na obsah

Napodobenina Panerai

kopl2005

Doporučené příspěvky

Odesláno

V pravilech fóra i v nepsaných zásadách je zákaz propagace a prodeje faků hodinek. Fakem hodinek je zde na fóru myšlen výrobek, který obsahuje na sobě nápis nebo logo výrobce a nebyl výrobcem vyroben (bez ohledu na to, zda-li se hodinky vzhledem podobají nějakému originálnímu modelu výrobce či nikoliv).

Pokud někdo vyrábí designově podobné či shodné hodinky, nejedná se o fake. Pokud by to tak bylo, konečným důsledkem by muselo být třeba i radikální ořezání sekce Švýcarské a České hodinky (a třeba i Japonské) protože existuje velmi málo firem (PRIM, SEIKO, ORIENT, GROVANA, TAG H., OMEGA..atd), které produkují všechny hodinky s původním designem. Za uplynulých 200 let hodinařiny byly původní designy už vyčerpány.

Rozdíl mezi Fake a hodinkami inspirovaným (třeba i 100%) designem jiné značky zde už byl několikrát probírán a nevidím důvod, proč by se zde tat ozáležitost měla znovu řešit.

• Odpovědi 492
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  Ondraj napsal:
Tady u těch Mrina Military je ale problém, že okopírovali úplně vše, včetně designu strojku, takže je jasné, o co se snaží.

Ale souhlasím s tím, že koupit je a zjistit, jestli tudy vede správná cesta je ok počin. Sám bych je trochu chtěl z důvodu porovnání, rozdíly, kvalita, výdrž a tak. ale na nějaké velké nošení prostě nejsou, zřejmě by byl člověk za hlupáka.

Ondraji, az dorazi tak ti je muzu nekde v Praze ukazat, rad se podivam i na klasicke OP ;)

Odesláno

kopl2005, J.F.: Uz jste nekdy dostali Orienty Divers do hlavy? ... ne? a Rolexy? ... take ne? Potom nechapu Vase nazory. Mozna jste zminovane hodinky nekde videli vystavene, ale rozhodne jste je panove nemeli na ruce. Ba dokonce Rolexy ci OP vlastnili. To by Vase slova pak nebyla tak ostra.

Souhlasim se vsemi protiargumenty, co tu zaznely. Nemam, co bych dodal. Snad jen, ze Sporty I take mam a vazim si jich stejne, jako mych Orientu.

Odesláno

Jinak chlapi, vy ostatni, koukam, ze tu jsou i milovnici hodinek a ne pouze milovnici toho "ja na to mam a chci to vsem ukazat a nikdo mi v tom nebrante hodinkama s podobnym designem, nebo nebudu tak originalni". Kazdopadne kopla omlouva i to, ze tu je chvilku a treba nevi, ze tu jsou i lidi, kteri si kupuji hodinky proto, ze se jim libi a neresi pouze cenu hodinek a jejich vysledny BOOM efekt ve spolecnosti ;)

safi - mas samozrejme pravdu a myslim, ze vetsina lidi zde v techto vecech ma jasno ;)

Odesláno
  Jakubisko napsal:
kopl2005, J.F.: Uz jste nekdy dostali Orienty Divers do hlavy? ... ne? a Rolexy? ... take ne? Potom nechapu Vase nazory. Mozna jste zminovane hodinky nekde videli vystavene, ale rozhodne jste je panove nemeli na ruce. Ba dokonce Rolexy ci OP vlastnili. To by Vase slova pak nebyla tak ostra.

Souhlasim se vsemi protiargumenty, co tu zaznely. Nemam, co bych dodal. Snad jen, ze Sporty I take mam a vazim si jich stejne, jako mych Orientu.

Jak víš co jsem měl na ruce? A čím dostal do hlavy? Tolik emocí :crying_anim02:

Nemohu si odpustit rčení o potrefený husách. :)

Odesláno
  J.F. napsal:
Jak víš co jsem měl na ruce? A čím dostal do hlavy? Tolik emocí :crying_anim02:

Nemohu si odpustit rčení o potrefený husách. :)

Takze nepopiras, ze jsi necim do hlavy dostal. To by i leccos vysvetlovalo :thumbsup_anim:

S tou potrefenou husou nejsi daleko od pravdy, spis jsem ale citil moralni zodpovednost se k tomu vyjarit - protoze to vlakno ke koupi Marina Militare jsem zalozil ja.

ale koncim, Trolly uz jsem nakrmil dost... a tohle stejne neni to prave tema na e-diskuzi, lepe nekde u piva

Odesláno

No a hlavne je, ze ste si to vsetci odkyvali....Takze hura nakupovat faky a podme si to vsetci ospravedlnovat tym, ze si nieco skusam predtym ako zainvestujem......Nedivim sa clenovi(kopl2005), ktory proti tomu prostestoval.....Plne s nim suhlasim, ze ste to co ste tu predviedli na toto forum vonkoncom nepatri....

Ajked mozno dany vyrobca tych "fake" hodiniek neporusil ziaden zakon, tak "znalci" hodiniek vasho formatu by mali trosku pozerat aj na eticku stranku tohto problemu... :angry:

Odesláno
  abcdddd napsal:
No a hlavne je, ze ste si to vsetci odkyvali....Takze hura nakupovat faky a podme si to vsetci ospravedlnovat tym, ze si nieco skusam predtym ako zainvestujem......Nedivim sa clenovi(kopl2005), ktory proti tomu prostestoval.....Plne s nim suhlasim, ze ste to co ste tu predviedli na toto forum vonkoncom nepatri....

Ajked mozno dany vyrobca tych "fake" hodiniek neporusil ziaden zakon, tak "znalci" hodiniek vasho formatu by mali trosku pozerat aj na eticku stranku tohto problemu... :angry:

Sakra Diskutére stejně jsi borec, že jsi se tak rychle naučil slovensky. :thumbsup_anim:

Odesláno
  kopl2005 napsal:
Nevíte proč nemám možnost vstoupit do diskuze ohledně napodobenin Panerai (Marina Militare)? Mám tam zakázaný přístup. No nevadí, vyjádřím se k tomu tady. Upřímně jsem myslel že na tomto váženém fóru se nesetkám s podporou prodeje napodobenin. Proto mě dost zarazilo, jak si pár "zoufalců" v sekci o něco níže domlouvá koupi napodobenin Panerai. Vím, že se tomu nedá zabránit. Ale ti členové kteří o tyto hodinky mají zájem by si měli uvědomit, že tomuto se říká PŘEVLEČENÁ BÍDA!!! Možná se vyjádřím dost tvrdě, ale když nemám na originál, tak se s tím smířím a koupím si kvalitní hodinky v mojí cenové relaci. Já bych se ke koupi napodobenin a to čehokoliv v životě nesnížil! Až půjdete po ulici, na první pohled budete za znalce a fajnšmekry ale na druhý za naprosté zoufalce! Omlouvám se, nechci nikoho urážet, ale takhle to cítím. Tak a teď mě můžete ukamenovat :-))

Mne osobne prídu tieto praktiky cinanov ako nekalo sutazne. Aj ked sa nejedna o vernu napodobeninu (fake) ale iba o plagiat (ktory nemusi automaticky znamenat porusenie autorskeho zakona), ktory nie je zrejme zamenitelny s hodinkami, z ktorych vychadza, aj tak mi to pride ako neeticke.

Je zrejme o co v tomto pripade cinanom islo. O vytvorenie napadne podobneho diela...

PS: to s tou prevlecenou bidou je fakt trefne

Odesláno
  spiderer napsal:
Ondraji, az dorazi tak ti je muzu nekde v Praze ukazat, rad se podivam i na klasicke OP ;)

Jasně není problém, velice rád se na ně podívám.

Odesláno
  J.F. napsal:
Abychom si rozuměli, nevědomost hříchu nečiní. Rozhodně jsem se neměl v úmyslu otírat o ty, kteří neznaje sirší situaci, si koupí hodinky, co se jim líbí a vůbec je nespojují s nějakým slavnějším původním modelem. Měl jsem na mysli ty, kteří moc dobře vědí jak se věci mají, a kupují si ten designem nepůvodní kus právě proto, že jim a asi i okolí, by měl navozovat dojem kusu původního. A podezírám firmy, které je vyrábějí, že právě na tuto skupinu sázejí.

Moc o tom přemýšlíš. Já jsem si koupil /a zde ohlásil/ čínské hodinky MILITARY MARK V s čínskou kopií Unitas 6497. Strojek jde zatím bezvadně, od koupě se nezastavil /trochu se předchází/. Koupil jsem je né proto, aby mi kolegové v práci říkali "jé ty máš nádherný paneraiky, kde si na ně vzal?", ale proto abych se na "vlastní ruce" přesvědčil, jak ta čína funguje. A každému to říkám, že jde o čínu. Kolik myslíš že za měsíc potkám lidí, kteří vědí co je Panerai? Pohybuji se po celém JČ kraji, ale zatím ani jednoho! Je to spíš naopak, když jim vyprávím o historii Panerai, například.

To, že jsem za to dal 160 USD nelituji, už jsem vyhodil víc peněz za jiné kraviny. To, že jaksi patříme k "poučené menšině" populace nám nakonec vlastně přitěžuje?

Nejlepší je vlastní zkušenost, sdělená není to pravé. Buď za čas napíši, že jsem naletěl, že se strojek vysypal, nebo ne. Propagovat to nebudu, ale když se někdo ze členů fóra po čase zeptá, tak odpovím podle pravdy. Asi to zbytečně dramatizujem.

Odesláno

Nechtěl jsem vyvolat žádnou "vášnivou" diskuzi! Je mi líto, že někteří členové jsou tak vztahovační! Chtěl jsem jen vyjádřit ohledně této problematiky svůj názor. A od toho tyto fóra přeci jsou!

to Spiderer - no upřímně, to co jsi napsal Ty, je trochu ubohé. Nevím jak Ty ale já si rozhodně nekupuji drahé hodinky kvůli tomu abych s nima někde machroval a vychloubal se kolik stojí! Kdybych byl takový ubožák a o toto se snažil, tak si raději koupím za 50t. Omegy Seemastery (nechci se dotknout majitelů - velmi krásné hodinky) , které tady v republice zná skoro každý díky Mr. Bondovi a nebudu investovat tolik peněz navíc do Oficine Panerai! U OP je totiž největší výhoda to, že je skoro nikdo nezná, až na pár znalců a právě to mi na těchto hodinkách tolik přitahuje! Tak mě prosím přestaň soudit, když mě vůbec neznáš. Jo a ještě pro Tvůj klid, na hodinky si vydělávám poctivou ale časově dost náročnou prací, žádnou levotou.

Odesláno

To je uplne bezna vec na tomto fore......Radsej si budeme pritakavat ako diskutovat......Boze chran, aby si mal nahodou iny nazor ako vacsina clenov tohto fora a opustil tak nazorovy mainstream.......Podla nich si ich mal snad pochvalit, ze rozsiruju rady Paneraistov, ajked ty si mozno na tie hodinky makal, kdezto oni si ich kupia za 49,99USD....Mozno som to teraz trosku nadniesol ale uvedomte si co robite..Tu kolega si kupil OP za neviem ake tisice (nevyznam sa v cenach tejto znacky pretoze nepatri medzi moje oblubene) a vy ajked nie mozno s umyslom nosit fake a hovorit ze to je genuine mu to nicite...Nehovorim, ze on to ma napisane na cele ze kolko za tie hodinky dal....Vy budete niekde sirit ze to je za 1000CZK a povedzme si na rovinu, ze Panerai maju nezamenitelny a lahko rozpoznatelny tvar...Ja by som sa nerad ocitol v situacii keby nejaky moj znamy pochvalil moje nove Paneraie ako lacnu cinu za 50USD..Je to trosku pritiahnute za vlasy ale mozno pochopite, ze aj tym, ze to nebudete vydavat za genuine jemu skodite.....:)

Odesláno

Vážení, vždyť Vás ty hodinky baví, a diskutovat o nich také.... Fake bych u hodinek nekupoval nikdy. Imitace a obšlehnuté desingy jsou svobodnou volbou každého.

Jak říkají američané

You get what you paid for...

Odesláno
  kopl2005 napsal:
Nechtěl jsem vyvolat žádnou "vášnivou" diskuzi! Je mi líto, že někteří členové jsou tak vztahovační! Chtěl jsem jen vyjádřit ohledně této problematiky svůj názor. A od toho tyto fóra přeci jsou!

to Spiderer - no upřímně, to co jsi napsal Ty, je trochu ubohé. Nevím jak Ty ale já si rozhodně nekupuji drahé hodinky kvůli tomu abych s nima někde machroval a vychloubal se kolik stojí! Kdybych byl takový ubožák a o toto se snažil, tak si raději koupím za 50t. Omegy Seemastery (nechci se dotknout majitelů - velmi krásné hodinky) , které tady v republice zná skoro každý díky Mr. Bondovi a nebudu investovat tolik peněz navíc do Oficine Panerai! U OP je totiž největší výhoda to, že je skoro nikdo nezná, až na pár znalců a právě to mi na těchto hodinkách tolik přitahuje! Tak mě prosím přestaň soudit, když mě vůbec neznáš. Jo a ještě pro Tvůj klid, na hodinky si vydělávám poctivou ale časově dost náročnou prací, žádnou levotou.

To uz si budes muset srovnat v hlave sam, jestli ten prispevek byl o tobe nebo ne.. Jenom by me zajimalo co na tom co jsem napsal bylo tak ubohe? :guiltysmiley: Ale pokud nekde vidis, ze bych te soudil, muzes mi to ukazat, zajimalo by me v jake galaxii jsi to nasel ;) Kazdopadne pokud se nyni ospravedlnujes diky me, tak nemusis, me opravdu nezajima jak si na hodinky vydelavas, jestli ti nekdo pri pohledu na ne tleska atd, jedine co ti chybi (podle toho co jsem zatim z tve komunikace vycetl) je troska pokory a tolerance (poznamka: nejedna se o soud, pouze o vysledek nezavisleho pozorovani).

Takze zaver, ktery uz tu mimochodem byl - nekupuji si ty hodinky jako hodinky OP, kupuji si je jako zajimavost (protoze designove jsou MM i OP a asi i dalsi podobne rozhodne zajimave a netradicni), zajima me, co za takovou cenu muze clovek z Ciny dostat (je to moje prvni setkani s Cinskymi hodinkami) a take a hlavne si je kupuji, protoze SE MI LIBI, ne pro "tvoji myslenku" ze CHCI VYPADAT VYJIMECNE I KDYZ NA TO NEMAM.. :whistle:

Odesláno
  abcdddd napsal:
To je uplne bezna vec na tomto fore......Radsej si budeme pritakavat ako diskutovat......Boze chran, aby si mal nahodou iny nazor ako vacsina clenov tohto fora a opustil tak nazorovy mainstream.......Podla nich si ich mal snad pochvalit, ze rozsiruju rady Paneraistov, ajked ty si mozno na tie hodinky makal, kdezto oni si ich kupia za 49,99USD....Mozno som to teraz trosku nadniesol ale uvedomte si co robite..Tu kolega si kupil OP za neviem ake tisice (nevyznam sa v cenach tejto znacky pretoze nepatri medzi moje oblubene) a vy ajked nie mozno s umyslom nosit fake a hovorit ze to je genuine mu to nicite...Nehovorim, ze on to ma napisane na cele ze kolko za tie hodinky dal....Vy budete niekde sirit ze to je za 1000CZK a povedzme si na rovinu, ze Panerai maju nezamenitelny a lahko rozpoznatelny tvar...Ja by som sa nerad ocitol v situacii keby nejaky moj znamy pochvalil moje nove Paneraie ako lacnu cinu za 50USD..Je to trosku pritiahnute za vlasy ale mozno pochopite, ze aj tym, ze to nebudete vydavat za genuine jemu skodite.....:)

A to je presne ten problem, nekdo si kupuje hodinky protoze se mu libi a nekdo pouze proto aby si mohl dokazat ze na to ma.. kazdopadne takovi lide jsou a ja to akceptuji, jen nechapu ty druhe, ze to akceptovat nechteji..

Ale patri ti uznani za to, ze jsi se k tehle problematice vyjadril velmi trefne a co vlastne kraci :whistle:

EDIT: Panove kopl2005 a abcdddd zkuste si treba precist prispevek gandalfa, ktery to take celkem trefil ;)

Odesláno

A co kdyby se třeba pam (nebo jiná velká značka) částečně vyráběly v Číně? Samozřejmě "pod přísným dohledem" matky firmy! Jak pilník v malých žlutých ručičkách vytváří ty opěvované skvosty ... Změnil by se váš pohled na věc?

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...