rekib1 Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Super, Omega je fakt výborná a přiltalčila hodně na pilu...
malda Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Osobně si myslím, že Omega se z průměrné švýcarské firmy vyhoupla do nebes právě díky tomu, že dala hodně do účinné reklamy a propagaci svých výrobků. Apollo, James Bond byly úžasné marketingové tahy. Třeba já jsem ve svých mladých letech vůbec nevěděl, že nějaká Omega existuje, ale to logo jsem znal snad z každého přenosu sportovního podniku, kde se měřil čas. Až někdy v patnácti jsem v Brně při pohledu do výlohy Hanáka zjistil, co to je Omega - tehdy mě ty hodinky prostě uhranuly a dodnes mě tato nemoc nepustila. Pak je pochopitelně otázka, kde končí marketing a kde začíná skutečný posun ve vývoji hodinových strojků, zejména v souvislosti s tím jejich Co-Axiálem. To ale nechám na odbornících. Moje Omegy šlapou jak "švýcarské hodinky" i bez něj.
java Odesláno 9. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Moc děkuji všem za skvělé ohlasy a taky mě štve, že jsem tam sekl tu chybu "technologie vyplývají", uvidím jak to zvládnu příště... velikost písma jsem zvolil jen proto, aby se to dobře četlo, ale asi budete mít pravdu že stačí dávat klasikou velikost písma a každý si to může zvětšit, tak snad na to příště nezapomenu. Vzhledem k tomu, že se mně strašně líbí Omegy Seamaster Planet Ocean a že tyhle hodinky mají svou vlastní historii a příběh plus samozřejmě špičkovou technologii, tak upřednostním tyhle hodinky před Bondovkami co se týče dalšího článku/článků. A pak jsem na netu narazil na články o Speedmasterech (jako o historii, vizuálně mě moc nepřitahují)... rád bych taky udělal nějaký obšírnější překlad historie firmy Omega, ale musím to pořádně prohledat - jednak tohle fórum a jednak český internet, abych nedělal něco zbytečně dvakrát. Samozřejmě mě překvapilo, že je rozdíl mezi kalibrem a strojkem, to jsem jaksi netušil. Jak píši v úvodu, nejsem v technice/technologii mechanických hodinek nějak zdatný, tudíž mě tenhle překlad dal trošku zabrat a s chybami jsem počítal :-). to malda: super... jako někdy se můžem domluvit, ale já jsem fakt amatér i když jsem nedávno četl suprovou knížku o hodinkách ("Náramkové hodinky", autor: Martin Häussermann), tak v té mé kebuli toho stejně moc nezůstalo :-) PS rád bych jako upravil ten můj úvodní příspěvek (jako tu pravopisnou hrubku...), ale ani za boha nemůžu najít čím bych to tady upravil, jako nějaké tlačítko... na ostatních fórech (jiného zaměření ovšem) to je běžná praxe, ale tady to možná fakt nejde, třeba někdo poradí :-).
filo-boxer Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Moc děkuji všem za skvělé ohlasy a taky mě štve, že jsem tam sekl tu chybu "technologie vyplývají", ...Co chces menit, vzdyt to mas spravne. A diky za pekny preklad!
Flipik Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 chybovat je lidské a kdo nic nedělá nic nepokazí, ale ani nepotěší celou řadu magorů (chrono :-)
Seamaster Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 No tak mozna bychom mohli prestat resit pi*oviny a jazyk cesky a mohli se venovat tomu koaxialu, ne? Za me z uzivatelskeho hlediska; zezacatku me stvalo ze snizili kvuli koaxu BPH, takze vterinovka neni tak plynula jako pri 28.8k BPH na predcghozi ETA 2824. Nicmene z hlediska trvanlivosti a prodlouzeni servisnich intervalu asi zlepseni, mam jedny a ty same PO s 2500c (kalibr/strojek) z 2008 a porad jdou v ramci COSC, to snizeni treni a tudiz nizsi lubrikace asi v tomto fakt hraje poztivni roli, servis zatim nehrozi ani po 6+ letech.Zajimaly by ma zkusenosti pozitivni/negativni i ostatnich. Pokud tu ovsem je nekdo dalsi, kdo ma 6 let stejne hodinky )) K tvemu prekladatelskemu nadseni. Rad uvitam jakykoliv preklad smysluplneho clanku, klidne me to posli ke konzultaci napred, sam jsem toho pomerne dost nacetl.Jinak pokud mas v planu prelozit historii Omega, tak si sezen tento spolehlivy zdroj.A mas o zabavu na dlouha leta postarano a budes urcite prvni a jediny
java Odesláno 9. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Ha! Tak samozřejmě o tenhle titul jsem zavadil na netu a chci si ho pořídit, ale určitě nemám v plánu to překládat, to je šílenost z mého pohledu :-) Historii Omegy chci přeložit, to ano. Opět hlavně kvůli sobě a kvůli vám tady na fóru. To je můj hlavní motiv (spíše tedy dva hlavní motivy). Čistě sám pro sebe bych si to asi rozmyslel a spokojil se jen s takovou tou zkratkovitou verzí historie, která je k nalezení na českém internetu. Rozsah bych viděl tak na pár stránek - 5 až 6 formátu zhruba A4, aby člověk získal krásný přehled co za tou firmou stojí. Otázka je jestli něco podobného najdu na anglicky psaném netu, ale asi jo, uvidím. Našel jsem dva krásné články o Seamasterech, to je ale podstatně kratší než 6 stran. Ještě pohledám, jestli něco podobného o těch seamasterech není na českém webu a pak to přeložím a hodím sem.
Jivl Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Mám Constellation s 2500. Dnes ráno odchylka od Frankfurtu 4 s. Naposledy seřizovaný čas při konci června!Přes víkendy na vrtiči, jinak korunkou dolů - to mám vychytané :-)Jo, a mám je asi o 10 dní déle než tu jsem registrován, na generálce zatím nebyly, jen letos v létě nová spona (1900,- Kč u Dušáka, vyskočilo mi takové malé pérko u aretace prvního zacvaknutí, či jak to kurnik napsat).
Kid_A Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 co-axial A.K.A. to, co uz ti normalni hodinar neopravi krasnej prispevek...
PetrL Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Super článek. Mám starší Speedmastery bez Co-Ax. A furt mi hlodá, jestli bych si nějaké s tím zázrakem neměl pořídit. Vždycky ty myšlenky nějak zaženu, protože ty Omegy co mám teď bez Co-Axialu, mám fakt rád... Tvůj příspěvek mi v hlavě zase rozpoutal myšlenky na nové Omegy.... Moc rád jsem si to přečetl a těším se na další. Díky!
Kluk jako buk Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Těšil jsem se na zapálenou debatu jestli teda Co-ax jo nebo ne, a ono pořád nic...
zekon7302 Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Masírka, nemasírka, Rolex a ta jejich 904 není taky žádny zázrak. Ano nějaké argumenty tam jsou, ale pouze odlišení od ostatních, tak proč ne co-axial. V dnešním světě, a né jenom v hodínářství, se chce každý výrobce pochlubit něčím, co jiní nemají. Není to o tom co potřebujeme, ale pouze to, co chceme, a hlavně mít to "oné", ať je to cokoliv, hlavně že mám radost.
Návštěvník Alda Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Hm, zeptejte se vyucenyho hodinare s 30 letou praxi, co steloval spousty rolexu, longinu atd. a je tak nejak nepolibenej marketingovym bordelem...technicky zazrak to zase neni...ten co-ax...rozhodne je ptakovina kvuli nemu menit omegy co ho nemaj, to je spis masirka :-)Jo treba toho, co si k nemu sel ve Svajcu Pípl nechat vymenit lunetu. Toho bych se zeptal. Nebo radeji ne, zadneho hodinare se ptat nebudu, pac jedine, co by mi rekli, ze Rolexky a Londziny funguji i bez coaxu sto let:) Pri vsi ucte k temto borcum, nejsou to konstrukteri.Zeptat se muzem za tech 30 let, jak se to za ty roky kazilo.Detske nemoci coax mel, no snad to maji uz poladene. Co se me tyce, coax nemusim, jsou firmy, ktere se vydali jinou cestou a ta se mi libi vic.
zekon7302 Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 (upraveno) , jsou firmy, ktere se vydali jinou cestou a ta se mi libi vic.a taky se odlišili, no a taky uvidíme za třicet let Upraveno 9. září 2014 uživatelem zekon7302
java Odesláno 10. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 10. září 2014 (upraveno) Jo treba toho, co si k nemu sel ve Svajcu Pípl nechat vymenit lunetu. Toho bych se zeptal. Nebo radeji ne, zadneho hodinare se ptat nebudu, pac jedine, co by mi rekli, ze Rolexky a Londziny funguji i bez coaxu sto let:) Pri vsi ucte k temto borcum, nejsou to konstrukteri.Zeptat se muzem za tech 30 let, jak se to za ty roky kazilo.Detske nemoci coax mel, no snad to maji uz poladene. Co se me tyce, coax nemusim, jsou firmy, ktere se vydali jinou cestou a ta se mi libi vic.Hele, prosím tě můžeš mi jen tak zkratkovitě vypsat, které firmy a jaké ty cesty máš na mysli, co se ti líbí víc? Nejsem v tomhle moc kovaný, tak se ptám a beru to jako další možné náměty na překlady, ale taky jako možné kandidáty místo Omeg... Upraveno 10. září 2014 uživatelem java
Návštěvník Alda Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 (upraveno) Hele, prosím tě můžeš mi jen tak zkratkovitě vypsat, které firmy a jaké ty cesty máš na mysli, co se ti líbí víc? Nejsem v tomhle moc kovaný, tak se ptám a beru to jako další možné náměty na překlady, ale taky jako možné kandidáty místo Omeg...Zachovani svycarskeho kroku tak jak je a zbytecne ho nekomplikovat, pouziti alternativnich materialu a nanotechnologie, nebo konstrukcni zmena kotvy a krokoveho kola. Napr. Zenith, UN, Seiko-mems, Damasko, Sinn. edit: Ani ten Rolex neni nakonec spatny , ten je schopny to utahnout i kdyby tam mel snad vazelinu a jeste pujde presne. Ale to uz vychazi myslim z celkove konstrukce stroje. Upraveno 10. září 2014 uživatelem Alda
palmone1 Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 (upraveno) Aj ja musim dat pochvalu. Precitane na jeden hlt. Pekne Antré.... Upraveno 10. září 2014 uživatelem filo-boxer
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se