Přejít na obsah

tak sem si udelal radost :))) navitimer heritage

bent

Doporučené příspěvky

Odesláno
Jen malá poznámka k těm 13,5 %. Ono to není 13,5 %, ale 15,6 %. Jak jsem na to přišel?

(Cena s daní)/(cena bez daně) = Kolik procent to je = 1,156

Tento výsledek - 1 dává % v desetinném vyjádření, čili 0,156. Pak to vynásobit 100 a máme z toho procenta... :goof:

86 500 je 100 000 - 13 500

Výpočet: 100 000/86 500 = 1,156, čili 15,6 %. Kontrola: 86 500 * 1,156 se rovná 100 000 (přibližně, zaokrouhloval jsem)

Ahoj Martin

Uff, dáváš mi dobře na prdel, samozřejmě máš pravdu.

• Odpovědi 139
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
ses proste intelektual se slovni zasobou :) to my co ctem blesk a spy proste takovou zasobicku nemame :) :) :) 20 proc v kazdym krame jo, zajdi do dusaka. si to schvalne zkus pane chytrej. tam moc lidi 20 dolu nedostane.

mimochodem dneska sem tam byl pro to dphcko a dali mi necekane celejch 19 proc. tak sem byl docela milej prekvapenej . proste na dusaka fakt nadavat nemuzu

Ne, nejsem intelektuál, ale na druhou stranu nikoho se nesnažím urážet, rozhodně ne přízemní formou. To fakt nemám rád.

S těmi procenty. Možná ne 20, ale 15 % mi nabízeli skutečně ve dvou obchodech. Po pravdě je mi jedno, jestli ti u Dušáka něco nabídli nebo ne, protože do tohoto krámu bych si osobně nikdy nešel nic koupit. Připadám si tam vždycky jako "chudý příbuzný", i když dvě prodavačky (možná spíše podavačky) nosí quartzové hodinky. Samozřejmě nejsem natolik pokrytecký, abych vyžadoval od personálu takového obchodu, aby měl hodinky alespoň za 100 litrů a více, ale na druhou stranu nějaké podivné quartzky mi přijde jako špatný žert. Minimálně v obchodě, kde si hrají, že jsou něco a little bit extra...

Já ti samozřejmě přeji, žes byl schopen je uchlácholit na 20 %. Je to pro tebe jako studenta dobré. Taky jsem kdysi studoval, ale opravdu jsem si v té době nemohl koupit tak drahé hodinky. I když se mi líbily. Nicméně nezávidím ti to, přeji ti to.

Samozřejmě je správné (a ne překvapující), že ti vrátili kompletních 19 %, ačkoli podle tvých poznámek jsem měl pocit, že už jsi oněch 13500 Kč dostal. Anebo jsem něco špatně pochopil?

To je jedno. Důležité je, žes s těmito hodinkami spokojený a že cena nakonec není tak nepříjemná jako na začátku.

Odesláno
Uff, dáváš mi dobře na prdel, samozřejmě máš pravdu.

Matematika mě kdysi na výšce bavila. Jen by bylo fajn, kdyby se tam probírala tato základoškolská matematika... :lol:

Ale nic proti tobě. Každý se splete. I onen mistr tesař (anebo Tesař)?

Odesláno

nikoho neurazim. nikoho sem neuchlacholil . uchlacholit muzes jit zkouset ty, pak dej vedet jak se ti to u dusaka povedlo. a co sem videl ja tak tam zadnej prodavac levny hodinky nemel. ba naopak. takze mozna si byl nekde jinde :)

Odesláno
Zdá se, že student bude stejná sorta jako diskutér; jenom hraní se na něco, co není. Celý příběh působí vymyšleným dojmem. Student musí šetřit jak se dá, ani rodiče nepomáhají ?a koupil Breitle. Má tu nej značku a nemá ani na obyč digi fotáček? :crying_anim: A velmi kvalitním hodinkám hned odpadla ručička? Možná že na jiném webu bude tvrdit, že koupil mercedes a hned mu odpadl startér. Celé to je nějaké podivné.

:stupid:

:thumbsup_anim: :thumbsup_anim:

Odesláno
nikoho neurazim. nikoho sem neuchlacholil . uchlacholit muzes jit zkouset ty, pak dej vedet jak se ti to u dusaka povedlo. a co sem videl ja tak tam zadnej prodavac levny hodinky nemel. ba naopak. takze mozna si byl nekde jinde :)

Ne, myslím, že jsem byl u Dušáka. Zatím nemám ztrátu paměti ani nejsem dezorientován. Ulici Na Příkopě znám a oči mi taky slouží.

Nicméně jak jsem řekl, je mi jedno, co jsi a jak získal.

Protože tvé odpovědi jsou jednoznačně konfrontační, tak si dovolím malou poznámku (ostatní Breitling fandové promiňte) - takové hodinky bych si osobně nikdy nekoupil, ani kdyby stály litr, jakože u nás v Holešovicích na tržišti se za tuto cenu prodávají. Nekoupil bych si je, protože se snad na nich nedá ani přečíst, kolik je hodin. Připadají mi jako kolotočářské a nesmírně přeplácané.

Ale proti gustu... Jen můj soukromý názor.

Odesláno
...Protože tvé odpovědi jsou jednoznačně konfrontační, tak si dovolím malou poznámku (ostatní Breitling fandové promiňte) - takové hodinky bych si osobně nikdy nekoupil, ani kdyby stály litr, jakože u nás v Holešovicích na tržišti se za tuto cenu prodávají. Nekoupil bych si je, protože se snad na nich nedá ani přečíst, kolik je hodin. Připadají mi jako kolotočářské a nesmírně přeplácané.

Ale proti gustu... Jen můj soukromý názor.

... promineme, protože chápeme smysl příspěvku, ale není to přesné. Ty, co se v Holešovicích prodávají za litr jsou od originálních poznat na 5 metrů za 2 vteřiny. Kolik je hodin se dá poznat naprosto na první pohled. Ale Tobě se asi jen nelíbí - to jako důvod stačí. :-)

Odesláno
... promineme, protože chápeme smysl příspěvku, ale není to přesné. Ty, co se v Holešovicích prodávají za litr jsou od originálních poznat na 5 metrů za 2 vteřiny. Kolik je hodin se dá poznat naprosto na první pohled. Ale Tobě se asi jen nelíbí - to jako důvod stačí. :-)

Díky. Smysl jsi pochopil naprosto přesně. A pochopitelně se dají od originálu poměrně snadno poznat. I když kolega je s nimi za tuto cenu velmi spokojen. Prý jsou i celkem přesné.

Ne, opravdu se mi nelíbí. Asi jsem jednoduchý člověk, proto potřebuji věci jednoduché, snadno pochopitelné a čitelné. Takže tyto hodinky s desítkami koleček, ručiček, stupnic mě ničí... :suicide_anim:

Odesláno

Študent a Breitling? Zaujímavé, ale všetko je možné. Mám skúsenosť, že študentov viac zaujímajú notebooky a mobily, chľast, zábava a hodinky zväčša ignorujú. Poznám zopár klasikov, čo hrdo nosia strieborné vreckové po starom otcovi. Dcéra k tomu tiež inklinovala, ale dnes uprednostňuje čas na mobile. Asi výnimka potvrdzuje pravidlo, takže to rešpektujem. A ohľadom Breitlingu, pred časom som sa chystal na Super Avenger, no vyspal som sa z toho a uprednostnil iné značky. Ak by som sa predsa pre Breitling niekedy rozhodol, vyberiem si ten Avenger.

Odesláno
Študent a Breitling? Zaujímavé, ale všetko je možné. Mám skúsenosť, že študentov viac zaujímajú notebooky a mobily, chľast, zábava a hodinky zväčša ignorujú. Poznám zopár klasikov, čo hrdo nosia strieborné vreckové po starom otcovi. Dcéra k tomu tiež inklinovala, ale dnes uprednostňuje čas na mobile. Asi výnimka potvrdzuje pravidlo, takže to rešpektujem. A ohľadom Breitlingu, pred časom som sa chystal na Super Avenger, no vyspal som sa z toho a uprednostnil iné značky. Ak by som sa predsa pre Breitling niekedy rozhodol, vyberiem si ten Avenger.

no, je fakt, ze ja jeste taky dostudovavam :)

Odesláno
Díky. Smysl jsi pochopil naprosto přesně. A pochopitelně se dají od originálu poměrně snadno poznat. I když kolega je s nimi za tuto cenu velmi spokojen. Prý jsou i celkem přesné.

Ne, opravdu se mi nelíbí. Asi jsem jednoduchý člověk, proto potřebuji věci jednoduché, snadno pochopitelné a čitelné. Takže tyto hodinky s desítkami koleček, ručiček, stupnic mě ničí... :suicide_anim:

V tom pripade doporucuju nakup Panerai PAM 000 Logo, to pro tebe bude pravy orechovy :) (pro me ostatne taky - jestli budu furt zirat do pocitace, tak budu brzo slepej jako patrona)

edit: preklepy

Odesláno
V tom pripade doporucuju nakup Panerai PAM 000 Logo, to pro tebe bude pravy orechovy :) (pro me ostatne taky - jestli budu furt zirat do pocitace, tak budu brzo slepej jako patrona)

edit: preklepy

Jednoduché a velmi čitelné hodinky to jsou, to máš pravdu, ale designově a ani cenově to není moje parketa. Jinak nic proti nim.

Odesláno
poro ty ses proste radoby intelektualni trumpeta :) ze breitlingy sou kolotocarsky hodinky muze rict jedine kokot jako ty

To neni pravda, ja jsem stejny kokot jako Ďuravétriko.

Odesláno

Mohli byste někdo prosím študentovi vysvětlit, že slušný chování ještě pořád nevyšlo z módy a některý výrazy se ve společnosti nepoužívají? A Porotrico, půjč mu toho svýho Dala Carnegieho - víš, toho, jak tam píšou jak získávat přátele a působit na lidi...

Mohlo by se mu to hodit. Možná.

Odesláno
jenom do me pojdte kluci :)

Myslím ty kluku, že by jsi si měl od někoho zapůjčit na hoďku foťák, hezky nám je nafotit na tvé ručce a hodit je pro naše potěšení sem" Jinak si myslím, že do té doby tu budeš, jak jsi napsal ko..., pro všechny členy pouze ty.

(ta rozmazaná fotka z mobilu a ještě k tomu ze dvouch metrů tu nikoho nenadchne)

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...