xcmaniax Odesláno 29. září 2014 Nahlásit Odesláno 29. září 2014 Pánové, s koncem léta jsem dospěl k závěru, že je potřeba před oblekovkama pořídit ještě potápky:-) Vnitřní limit jsem stanovil na cca 30 tisíc Kč, čili nákup spíše od prověřeného EU prodejce na chrono24. Velikost mých aktuálních Sinn 104 - 41mm se mi jeví jako rozumné maximum. Tentokrát bych rád Švýcary, v základu tah, kůže nebo guma může přijít vždycky. Prodejní vlákno znám. Zatím mám v hlavě: - Longines Hydro conquest - líbí se mi modrá i černá varianta, musel bych zkusit i 39 mm verzi- Oris Aquis date - většina je ve 43mm, takže spíš koukám po 40mm variantách- Tag Heuer Aquaracer - vzhledově zatím až na třetím místě, ale vím, že je spoustu členů chválí. S cenou taky asi bude problém. Ještě koukám i po Eterna KonTiki, ale zatím tam ještě nic moc nepřeskočilo. Jestli mi něco zajímavého uteklo, sem s tím.
Daemonultimate Odesláno 29. září 2014 Nahlásit Odesláno 29. září 2014 Nevim jakou máš ruku, větších hyder bych se nebál, 39 jsem měl na ruce a 41 mi přijdou vyváženější. Orisky 40 se Ti budou zdát jako dámský hlavně kvůli tahu, z hlavy si nepamatuju přesně ale tuším že u spony má 16 mm, 43 snese i průměrná ruka, nožičky jsou značně podseklý a větší cifr potěší. Na ruce vypadaj dobře a chlapácky. Guma má perfektní sponu ale celkově je dost tlustá, ruku mám 18,5 - 19 a nesedne si až tak přesně. Mluvim o nový, možná se časem líp podá. Nedáš nic než origo tah a gumu. Na řemen zapomeň. TH bych klidně hledal 500m s keramickou vložkou, na cenu kolem 30 se s nima nedostaneš, na Ebay jsem viděl nový kusy ale starší modely začínajíc po aukci na 1300 éček, takže asi 300 m. 1
xcmaniax Odesláno 29. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2014 provedl jsem nějaký rychlo měření a obvod cca 17,5 a šířka cca 5,5.
xcmaniax Odesláno 29. září 2014 Autor Nahlásit Odesláno 29. září 2014 Zatím tedy takto: http://www.chrono24.cz/longines/hydroconquest-gents-large-automatic-lagerndin-stock--id2315232.htmhttp://www.chrono24.cz/oris/aquis-date--id2586892.htmhttp://www.chrono24.cz/tagheuer/aquaracer-300m-calibre-5--id2604613.htm?id=2604613&picnum=0&tab=pics černá/modrá zatím nemám dořešené.
vraby Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Vetřu se tady do vlákna snad se maniacx nebude zlobit.Jaké potápky do 20 t. max. Jestli bude něco levnějšího zlobit se nebudu. Sumo ne. Díky za nápady klucí
Daemonultimate Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Do dvacky bych mrknul třeba na Certiny, ocel-hliník...titan-ceramic.Ale osobně by mě bral starší model, jejich limitka s 1000m WR, jsou drahý, tak jen pro zajímavost: Nevynechal bych ani pohled na Tissot Seaster a opět bych se mrknul po starším modelu: Nejsou to asi ty správný tipy, ale jít a koupit znamená jít a prodat, starších, hůře sehnatelných kousků si člověk nějak víc váží.A tohle bych si koupil já:
vraby Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Odesláno 30. září 2014 Davosa asi ne,tam vidím dost Lolex.Daemon ty Certiny vypadají dost dobře.
Daemonultimate Odesláno 1. října 2014 Nahlásit Odesláno 1. října 2014 Za zmíňku stojí třeba i Tritony od štajnů. Nejsou to pro mně už hodinky na denní používání, musel jsem si na ně na ruce zvyknout...jsou to mackové, ale bavíme se (momentálně) o potápkách do dvacky, kde jsou jako velmi zajímavou tool alternativou. Napadly mě díky tý jejich lumi...noční osvětlenej kolotoč. Moc pěkný. A když tu padla Davosa, juknul bych spíš na Argonautic a rovnou s tritiem, ať to stojí za to. Velmi pravděpodobně bych se podíval i na hydry...LHC...teď mi do mejlu přišla nabídka za 22, ale spíš bych přidal na 25 a koupil je se slevou v obchodě.Kolega vybírající kolem třiceti by mohl mrknout také na Doxa Sub Sharkhunter 1200. Jsou menší než pětilitry a nemaj plastický indexy. Na ruce seděj pěkně a jejich lumi je ukázková. I po technické stránce velmi zajímavý kousek. Otázkou je design, já s vintage nemám problém, spíše naopak, tak je žeru....Taky bych vyzkoušel L-Legend Diver, určitě vyzkoušel, hodně lidí si tyto krásné potápky ihned zamiluje a vzplanou chrono-lejtka po čase však zjistí, že díky nožičkám jsou jim velké. Na mojí ruku byly tak nějak na hraně.Také bych se podíval na Maurice Lacroix tuším Miror Diver...tak nějak. Ještě stále lze sehnat jejich limitku s certifikátem COSC za celkem zajímavej peníz.
xcmaniax Odesláno 1. října 2014 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2014 Díky za odpovědi. U Tissotu se mi teď líbí spíš ta jejich Heritage řada. Doxa je zajímavá, ikonická, ale na ruce bych jí nerozdýchal. Na Maurice Lacroix se podívám, LLD jsou na mě už obrovský, ale jsou krásný. Zatím u mě vedou Orisy, musím je ale někde hodit na ruku, abych zjistil jestli ta velikost už není přes limit. LHC je klasika, nic bych tím nezkazil i značka pro mě má jméno. Tagy jsou zatím pro mě nejnudnější, ale asi nej značka a třeba v tom na první pohled jednoduchým vzhledem je právě ta krása. Jak se na to dívají majitelé?
vraby Odesláno 1. října 2014 Nahlásit Odesláno 1. října 2014 Triton jsem už měl,ty nožky dlouhé Jsou tak na tlapu 20+. Ta Davosa mě nějak nebere. U Longines mě nevoní ta ochrana korunky. Spíš tool potápky.
Qwuiddo Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Odesláno 2. října 2014 Fortis Marinemaster jeste se starou 'coin' lunetou.
siwi Odesláno 2. října 2014 Nahlásit Odesláno 2. října 2014 Pokud LHC, pak bych ti doporučil modrou variantu. Je na ni krásný pohled. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk
vraby Odesláno 10. října 2014 Nahlásit Odesláno 10. října 2014 A foto?zatím jen z netu,zítra něco blejsknu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
siwi Odesláno 10. října 2014 Nahlásit Odesláno 10. října 2014 Už jsem ti to psal v jiném vlákně. Vítej mezi námi. Já s touhle značkou taky před pár týdny začal. Nikdy před tím jsem Orienty neměl. A jsem nadšen. Jsou mnohem víc, než jsem od nich čekal. Tak ať dělají radost.
vraby Odesláno 10. října 2014 Nahlásit Odesláno 10. října 2014 siwi díky,kam se hrabou Suma.Měl jsem 3x
Návštěvník Kamil Odesláno 10. října 2014 Nahlásit Odesláno 10. října 2014 Mám vyřešeno 300m Japan Vypadaji slusne. Kdes je kupoval?
karel hb Odesláno 10. října 2014 Nahlásit Odesláno 10. října 2014 siwi díky,kam se hrabou Suma.Měl jsem 3xVzhledem k pořizovací ceně se snad se Sumama ani srovnávat nedají, rozhodně musí stát výš. To už bych porovnával spíš s MM, jestli se teda nepletu .
blam Odesláno 10. října 2014 Nahlásit Odesláno 10. října 2014 Me teda prijdou 300M od Orientu celkem drahe. Nabizi stejnou vybavu a strojek jako rada M-force a pritom stoji ctyrnasobek. A ozubeni lunety a celkove mi prijdou Lolexovske.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se