Danny_1989 Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 Zdravím vespolek!Vybíráme otci hodinky k 50. narozeninám. Požadavky jsou vcelku jednoduché:nové hodinkyvelikost aspoň 42 mm (tlapu má při svém metráku váhu celkem velkou)univerzální hodinky, vhodné i ke společenskému oblečení (košile, sako)spíše tmavý ciferník, spíše bez výrazné lunetyz kompliakcí stačí datum, žádné zbytečné vychytávkyquartz pohoncena do 10 000 KčV hodinkách má běžný všeobecný přehled (Tissot, Edox, Omega, Tag Heuer, Longines,...), takže bych se při výběru asi držel spíš všeobecně známému mainstreamu. Typově by zhruba pasovaly níže postnuté Tissoty, ale budu rád za jakýkoliv jiný návrh.Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 (upraveno) Bulova accutron II, jedna z nejznámějších quartz firem, respektive americký vynálezce toho všeho elektronického s českými kořeny. sám bych si k padesátinám nepřál nic jiného, IDEÁLNÍ je optimistický a erbovní model space view ( má tvar erbu ), který je tuším pecka původně z roku 1964 nebo tak nějak - to se nedá přehlínout Ty tissot nikdo ani nezaznamená ..... Upraveno 3. října 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 Jo, ty jsou zajímavý. Je fakt, že tady teď byly jedny Bulovy na prodej a to mě donutilo se kouknout na jejich stránky a byl jsem překvapen tím, že bych si u nich dokázal vybrat hned z několika kousků. Kdybych teda chtěl kvarcky, protože se mi moc líbí ten plynulý pohyb vteřinovky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 Zcela souhlasím s cigim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 (upraveno) Zcela souhlasím s cigim. NE !!??!! nejsi nemocen ? hele Danny, tahle serie BULOVA je dobrá prostě bez ohledu na kategorii, skoro mám chuť napsat až nepochopitelně ..... Navíc je tam přímá souvislost se šedesátými roky, kdy bulova byla technologicky špica jak z marsu. Pozor, taky, padesát let není osumdesát jak ty tissoty Dost lidí , co chtějí společenský quartz zaujme třeba RADO, ale to je tak šedesát+ - v osumdesátých letech byla ta keramická pouzdra bomba ! Ale asi nebudou do desítky. Nebo zkus PRIM linea quartz - česká volba, nostalgie Kdyby otec mohl digi, tak VENTURA nedávno zlevnila a je to nenapodobitelný a od dob Bodieho a Doyla nevídaný. Upraveno 3. října 2014 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 3. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 (upraveno) Bulova accutron II, jedna z nejznámějších quartz firem, respektive americký vynálezce toho všeho elektronického s českými kořeny.sám bych si k padesátinám nepřál nic jiného, IDEÁLNÍ je optimistický a erbovní model space view ( má tvar erbu ), který je tuším pecka původně z roku 1964 nebo tak nějak - to se nedá přehlínout Ty tissot nikdo ani nezaznamená .....Tak tady nelze nesouhlasit, dobra rada. Maji styl, zkus je. Upraveno 3. října 2014 uživatelem tano Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 3. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2014 hodinářsky skvělý tip, ale obávám se obávám, že to bude chtít nějakého švýcara, přeci jen ty "švýcarské hodinky" jsou pro něj pojem... jo to on rád občas okoukne nějakou tu Omegu, TH nebo Rado, ale tam asi nebude stačit rozpočet... škoda že se do 10 nevleze takový Longines Conquest, z toho by měl taky jistě radost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 No a co takhle Glycine? http://www.chronoshop.cz/glycine-classics-quartz-gents/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 4. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 pěkné pěkné! na tahu se asi nedělají, co? pro příště bych měl možná napsat všechny požadavky už na začátku... ruce se mu celkem potí, takže kůži by měl do roka na odpis a na gumě by to na ruku nevzal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 (upraveno) Bulova je pojem velkej až dost.A co Certiny, máš je v podpisu, nic vhodnýho nemaj? Upraveno 4. října 2014 uživatelem Daemonultimate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 pěkné pěkné! na tahu se asi nedělají, co? pro příště bych měl možná napsat všechny požadavky už na začátku... ruce se mu celkem potí, takže kůži by měl do roka na odpis a na gumě by to na ruku nevzal...Kdyby sis rozklikl odkaz, dozvěděl by ses, že je na tahu dělaj:-). Přijdou mi jako optimální řešení tvého problému. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 4. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 Bulova je pojem velkej až dost.A co Certiny, máš je v podpisu, nic vhodnýho nemaj? pakliže mu nechci cpát chrono (což by ani nechtěl), tak je to všechno 40-41, to by mi na ruku nevzal a kdyby jo, stejně by to vypadalo blbě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 4. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 Kdyby sis rozklikl odkaz, dozvěděl by ses, že je na tahu dělaj:-). Přijdou mi jako optimální řešení tvého problému. no jo, hážu flintu do žita moc brzy, určitě zařadím do výběru díky za tip! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 Já bych to viděl na něco trochu méně usedlého, než tvůj první návrh. Z Tissotek by to mohly být třeba tyto TISSOT PRC 200 - T055.410.11.057.00 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danny_1989 Odesláno 4. října 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 ty Tissoty jsou hrozně malé, 39 mm bych asi nedal na ruku ani já, natož otec, který je ještě lépe stavěný... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 Aha, já jsem viděl ve specifikaci 44mm, ale to asi bylo s korunkou. Tak to nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cooper2005 Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 Jedna z levnějších variant Atlantic Seamove 65356.41.61 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 hodinářsky skvělý tip, ale obávám se obávám, že to bude chtít nějakého švýcara, přeci jen ty "švýcarské hodinky" jsou pro něj pojem... jo to on rád občas okoukne nějakou tu Omegu, TH nebo Rado, ale tam asi nebude stačit rozpočet... škoda že se do 10 nevleze takový Longines Conquest, z toho by měl taky jistě radost... Na to je jediná rada, koupit Omegu, TH nebo Rado, tedy něco, co zná, uznává, a bude z toho mít jednoznačně radost. Potíž je, že svět páských společenských quartz hodinek do 10000 je zde asi jedinej, který je méně atraktivní, než hodinky dámské Tuny hodinek, většinou lowend deriváty známějších brandů ...... a za zmínku stojí pár gramů. I ty glycine, značka, kterou mám moc rád a který asi nejlépe splňují tvoje požadavky a vřele ti je doporučuju, jsou určitě to nejhorší z jejich produkce, co si pamatuju. Abych řekl pravdu, v tomhle ranku má skoro lepší pověst seiko a bulova, než švýcaři. Co se týče kvality, tak budou všichni stejní.Co se týče technické zajímavosti, tak s vyjímkou bulova a snad seiko a citizen budou všichni stejní.Co se týče designu, tak kromě již zmíněných myslím vyniká ještě: - Doxa graphic - ikonický hranáče s pavoučím ciferníkem a diagonálně umístěným datumem - Junghans Max Bill - němci myslím v čínských rukách, ale výborný minimalistický modely - mondaine SBB Uhr - převod slavných nádražních hodin švýcarských drah na zápěstí - to je švič jak bič Já bych přitlačil a dal něco, co tátu osloví, protože všechny tyhle určitě nezná a nikdo z jeho okolí je nezná .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 vše ok, jen na upřesněnou: Junghans je i po různých zemětřeseních a insolvencích nakonec stále v německých rukou, konkrétně Schramberské hodinářské rodiny Steimů! http://www.junghans.de/de/junghans-junghans-welt/zeitreise/2009.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 4. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2014 Fakt ?? celej ?? No SLÁVA !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se