Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

klidně napiš názor, v digitálkách se moc nevyznám, bral jsem je ke sportování.

Upraveno uživatelem maccin
Odesláno

Timex není moc velký machr v nerez hodinkách, zvláště v digi jich bude jako šafránu. Jednak informace na Amazonu, tak i uchycení dýnka, cena hodinek, vše nasvědčuje tomu, že jsou to plasťáky, ale je fajn, že mají skleněné sklo. Hodinky podle mě budou výborné, jenom nemají nerez pouzdro. Takové malé upřesnění. Užívej jich, sám mám Timex a jsem spokojený.

Odesláno

Díky za upřesnění, nijak velký záhul jim dávat nebudu, jde o to aby přestáli otřesy na kole a při rybaření nějaké to namočení.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)
  V 1. 3. 2012 v 10:48, 'Chilliluk' napsal:

To jo, je to vážně vyjimka, vlastně ten modul 1545 je jen trochu jinak poskládaný, ale je to přesně to samé jako DW-290. To je taky důvod, proč jsem si DW-5600 právě objednalPosted Image

Tak už mi přišly...no, musím říct, že nakonec mi ty DW-290 připadají lepší než DW-5600. U G-shocků je až moc paranoidně utopené tlačítko adjust, že se na ruce skoro nedá zmáčknout, přitom se používá i při stopkách a odpočítávání, takže docela problém...a pak taky mají na mě, jako již tradičně spoustu jiných hodinek, moc krátký pásek, což zrovna u G-shocků je ostuda, to se mi nikdy nestalo..

Takže jsou nakonec pro mě ty DW-290 lepší....ale vím, že DW-5600 tu mají spoustu příznivců, takže kdybyste měl někdo zájem o DW-5600, koukněte na Aukro Posted Image

Upraveno uživatelem Chilliluk
Návštěvník Matiniela
Odesláno

Já si koupil Casio DW-5600 asi před 3 týdny. Předtím jsem měl Orient asi 4 roky. Musím říct, že ty Casia jsou o mnoho lepší, jsou lehčí, přesné a mají super design. Od te doby je už nesundávám :-).

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)
  V 15. 3. 2012 v 11:04, 'Matiniela' napsal:

Já si koupil Casio DW-5600 asi před 3 týdny. Předtím jsem měl Orient asi 4 roky. Musím říct, že ty Casia jsou o mnoho lepší, jsou lehčí, přesné a mají super design. Od te doby je už nesundávám :-).

Jasně, já vím, že pro většinu lidí jsou v pohodě, ale já asi jak jsem prostorově výraznější, tak je musím mít zapnuté na druhé dírce od konce, takže už na pásku nezbývá skoro žádné místo na takový ten ten, co drží volný konec, takže pořád sjíždí a hrozí, že se pásek sám rozepne, takže mi pásek připadá nedostatečně dlouhý, což mi vadí a pořád bych na to myslel...u jiných G-shocků se mi to nestalo. Navíc pásek se nedá nahradit jiným. Když má někdo normální zápěstí, tak jsou ty hodinky skvělý, ale pro mě bohužel nePosted Image

Takže jak už jsem tu někde psal, od Casia pro mě nejlepší obyčejný digi na práci jsou Casio DW-290, nejlepší G-shocky bez rádia a soláru jsou G-7800B, nejlepší s rádiem a solárem jsou GW-9010 (rally timer je super), nejlepší Pro Treky PRW-2000 a nejlepší vintage kovový s kalkulačkou jsou Casio DBX-100. To jsou pro mne zatím vítězové....došel jsem k tomu různým zkoušením, utrácením a porovnáváním během posledních dvou letPosted Image

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)
  V 4. 2. 2012 v 14:49, 'EDYMI' napsal:

Moje prvé a zatiaľ jediné Hodinky z rady G-SHOCK. Používam ich ako športovo, voľno časový merač času. Veľmi sa mi páčia z hľadiska dizajnu a hodnota cena/výkon tiež nieje na zahodenie.

post-12565-011430700 1332430081.jpg

Jsem si včera večer objednal úplně ty samé...už jsem měl před časem jejich variantu s negativním displajem a myslím, že to byly nejlepší G-shocky, které jsem kdy měl..líbí se mi, byly vždy pohodlné na ruce a funkčně o hodně vymakanější než většina jiných G-shocků.Byly to moje první G-shocky a někdy to, co si člověk vybere jako první, bývá to nejlepšíPosted Image ...a handrkování s krátkým páskem u DW-5600 už mám dost, i když jinak jsou to dobré hodinky, ale přestalo mě bavit vymýšlet blbosti, jen abych je mohl nosit. Posted Image

Odesláno

Pěkný. Tahle řada G Shocků je jediná, která se mi líbí a kterou bych vzal na ruku. Osmihran je prostě klasika.

Odesláno
  V 22. 3. 2012 v 15:24, 'Chilliluk' napsal:

post-12565-011430700 1332430081.jpg

Jsem si včera večer objednal úplně ty samé...už jsem měl před časem jejich variantu s negativním displajem a myslím, že to byly nejlepší G-shocky, které jsem kdy měl..líbí se mi, byly vždy pohodlné na ruce a funkčně o hodně vymakanější než většina jiných G-shocků.Byly to moje první G-shocky a někdy to, co si člověk vybere jako první, bývá to nejlepšíPosted Image ...a handrkování s krátkým páskem u DW-5600 už mám dost, i když jinak jsou to dobré hodinky, ale přestalo mě bavit vymýšlet blbosti, jen abych je mohl nosit. Posted Image

pěkný G,začínám uvažovat že bych je vyzkoušel někdy :smile_anim:

Odesláno (upraveno)
  V 23. 3. 2012 v 13:08, 'spineshank' napsal:

7800 jsou vymakaný, hlavně kombinovaný timer jako u timexů, možnost textu nahoře a změna fontu. jenom mi trochu vadily ty velký vteřiny, přišlo mi to nepřehledný na letmý kouknutí.

edit - http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/14929-kdo-tu-ma-nejake-g-shocky-a-jake/page__view__findpost__p__262283

Upraveno uživatelem lub
Odesláno
  V 23. 3. 2012 v 13:15, 'lub' napsal:

7800 jsou vymakaný, hlavně kombinovaný timer jako u timexů, možnost textu nahoře a změna fontu. jenom mi trochu vadily ty velký vteřiny, přišlo mi to nepřehledný na letmý kouknutí.

edit - http://forum.chronom...post__p__262283

dík za fotky,musím na ně kouknout někde live,přijdou mi trošku malý

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)
  V 23. 3. 2012 v 13:08, 'spineshank' napsal:

Tak to by možná chtělo neváhat dlouho, už se totiž nevyrábí (vždycky to dobré je nedostupné a toho špatného je všude dost) a časem by to mohl být problém, ani na E-bay už to s jejich dostupností není vůbec slavný.

Napíšu pár pozitivních věci, které je dobrý o nich vědět:

Stopky do 100dní (2400 hodin, víc než čtvrt roku!!) - to nemají asi žádné jiné G-shocky a možná ani žádné jiné digi, přitom občas se hodí delší stopky než 24 hodin. Navíc se mi líbí, že to co je nad 24 hodin se zobrazuje jako dny. Je podle mě pro představu daleko lepší když se řekně např. 16 dní a 5 hodin, než když se řekne 389 hodin.

Timer - možnost auto opakování a nastavení po vteřinách by měl být standard u všech G-shocků, ale není..tyhle to mají. Navíc timer se dá nastavit tak, že na konci odpočítávání začnou běžet stopky, což je dobrý například když chcete vědět, o kolik jste už přetáhli limit, který jste si nastavili atp.

Světový čas - pokud přepnete na časovou zónu, nejdříve se zobrazí celý její název (název města) a pak teprve jeho kód - takhle se snadno naučíte, pro která města ty časy vlastně jsou.

Samozřejmě žijeme v místě, kde je příjemné mít možnost, aby hodinky zobrazovaly datum tak, jak jsme zvyklí - tedy DD/MM.

Možnost uložení 2x 14ti znaků na obrazovku času je spíš taková funkce pro zábavu, s kterou jsem si často hrál a díky které hodinky neomrzí - můžete tam mít třeba "šéf je deb.." a hned ja vám o trochu líp:-)

Možnost nastavení hodinového pípání jen na určité rozmezí, např. 7:00 - 22:00 je příjemná věc hlavně pro moji přítelkyni, takže nakonec i pro mne:-)

Alarm - chytrá věc, že můžete nastavit, jestli bude aktivní např. jen o pracovních dnech a o vikendu ne.

Pásek - krásně dlouhý, pohodlný, padly mi vždy jako ulité.

LED upozornění při změně modu (a samozřejmě i timeru nebo budíku) taky není špatné (když se vrátíte do základního času, dioda blikne jinou barvou, takže v noci bez světla poznáte, že jste přepnuli do základního zobrazení - zajímavá věc...a navíc to vypadá dobře)

Samozřejmě se dá vypnout zvuk tlačítek, což jsem si myslel, že umí všechny G-shocky, ale není to pravda - třeba DW-5600 to neumí a neumíte si představit, jak v dnešní době může taková drobnost být naobtíž...dřív se to asi tak nebralo.

Sklíčko je opravdu hodně, až paranoidně zapuštěné, že se na něj jen tak něco nedostane, což považuji taky za výhodu.

Prostě, abych to shrnul, tyhle hodinky jsou chytré...pro mě asi opravdu BEST OF G-SHOCK, k čemuž jsem došel až po vyzkoušení spousty jiných.

Za asi jedinou nevýhodu lze považovat to, že čas je vidět jen na základní obrazovce času, na druhou stranu ale to je vlastnost mnoha jiných G-shocků. Tyhle mají ale tolik jiných vychytávek, že jim to zcela odpouštím.

Samozřejmě, kdo nemůže být bez soláru a rádia, tak to nejsou hodinky pro něj....ale udivuje mě, kolik už jsem četl na Amazonu recenzí, kde lidé psali, že měli solární hodinky a baterka jim odešla po cca čtyřech letech (už se nadala dobít), a proto si teď kupují s klasickou baterkou. Nevím, co je na tom pravdy nebo není, ale kdybych si koupil soláry a stalo se mi to, asi bych už je taky nikdy víc nechtěl.

EDIT : Malý podle mě nejsou, jsou tak akorát, já sám moc malý nemám rád..a zjistil jsem, že moc velký taky ne..tohle je takový ten zlatý střed, vypadají robustně díky tomu kovovému rámečku nahoře.

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

Sice by to bylo hezké, kdyby byly kovové a se screwbackem, ale v tom případě by si za ně Casio řeklo možná tak 4x tolik a já předražená Géčka moc nemusím, protože podle mne by to měly být cenově dostupné hodinky na práci nebo sport, kde se předpokládá nějaký ten škrábanec. Takhle se mi je podařilo v jednom českém e-shopu sehnat za příjemných 1615,- Kč.

Vždycky, když kouknu na cenu Frogmanů, tak se ptám, proč za ně sakra chtějí takový prachy...já to nejsem ochotný dát za hodinky, které mi ani funkčně nevyhovují, ani z nich nejsem nějak na větvi jen proto, že mají šroubovací dýnko. Dřív byl kov a šroubovací dýnko normální věc a vůbec to nestálo moc, ale dneska se z toho dělá hlavně u G-shocků kdo ví jaký přepych.

Odesláno
  V 24. 3. 2012 v 8:58, 'Chilliluk' napsal:

Sice by to bylo hezké, kdyby byly kovové a se screwbackem, ale v tom případě by si za ně Casio řeklo možná tak 4x tolik a já předražená Géčka moc nemusím, protože podle mne by to měly být cenově dostupné hodinky na práci nebo sport,

Vždycky, když kouknu na cenu Frogmanů, tak se ptám, proč za ně sakra chtějí takový prachy...já to nejsem ochotný dát za hodinky, Dřív byl kov a šroubovací dýnko normální věc a vůbec to nestálo moc, ale dneska se z toho dělá hlavně u G-shocků kdo ví jaký přepych.

No právě, Géčka jsou sama o sobě dražší hodinky a já na nich (na těch plastovejch) tu přidanou cenu nevidím. Když umí Seiko dělat kovový hodinky se screwbackem a ještě v automatu za cca 2500 kč tak nevím proč by géčka nemohly bejt za pobobný peníze.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...