blam Odesláno 25. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2014 Tak já se po delší době taky pochlubím...jelikož mám skoro za rohem to hodinářství v Č.Budějovicích s těmi parádními vintage Protreky PRT-40 z vlákna "Co je kde ke koupi", tak jsem se tam dneska byl podívat a už je tam nemají...mám je totiž já Jsou fakt skvělý, aniž jsem to pořádně tušil, bylo to přesně to, co mi celou tu dobu chybělo a nevěděl jsem, co to je....stará škola, tak jak to mám rád i u jinak zaměřených digi...ze mě už prostě moderní člověk asi nebude Tak ty jsou pořádný. Na tvé ruce úplně ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 25. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2014 Díky..taky jsem se rozmýšlel, přece jen pět litrů pro mě není pakatel, ale peněz nakonec vůbec nelituju, prostě si je budu užívat, sice opatrně, ale ven je vezmu klidně skoro kamkoli...to mám v šuplíku dost jiných hodinek, které už mi dneska skoro nic neříkají a které bezbolestně prodám a mám to zpátky :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2014 t2, Chilliluk: Máte to naprosto parádní, chlapi. Gratuluju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 26. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2014 Chilliluk: gratulace jsou fakt pěkný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 26. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2014 Díky, tvoje Casia jsou taky pěkný, takže taky gratulace :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 Tak celkem pěkný soudky. Rok 1984 typ: B 210 modul 400 Doufám že půjde modul vyměnit za 1156 z F 28 W. Nebo zkusím přimáčknout kontakt u displaye.Když nepůjde vyměnit modul, měl by jít vyměnit displej. Většinou jsou poškozené napařované přívody k segmentům (vlhkost + výpary a kondenzáty elektrolytu vytékajícího z vybitých baterií) - displej kaput. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 (upraveno) Tak minule jsem nepořídil moc dobře (FAKE) Raději jsem dnes donesl nový kousek k panu hodináři, před zveřejněním. Vyměnil baterku a řekl že jsou origo. Bohužel jim schází budící spirálka . Prý se stává že se ztratí, když se v nich amatér štourá (nemyslel tím moji maličkost). Jinak jsou v pořádku a jako nové Jinak se o nich toho moc zjistit nedá, tady já nezjistil ani po hodině hledání. Se divím, že si s tím pan hodinář nějak neporadil...vykuchej si spirálku třebas ze stěžejky Upraveno 27. srpna 2014 uživatelem ramon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 Při nastavování se mi nepodařilo nalézt/aktivovat funkci pípání v celou hodinu a ani v několika videích na YouTube o ní nebyla zmínka. Nevíte někdo, zda jsou touto funkcí hodinky vybaveny či nikoliv? Návod k těmto hodinkách se mi také nepodařilo vygooglovat. Má druhá otázka směřuje k výdrži a použitému typu baterie. Máte někdo prosím nějakou upřesňující informaci či zkušenost? Budu rád za fundované postřehy, spojené s užíváním tohoto konkrétního typu hodinek. Jediné, co vím, je to, že na tom nejsou dobře s odolností proti potu, vodotěsné nejsou vůbec a že je občas nutno mezi modul a jeho víčko vložit třeba kus papíru, aby se to neviklalo. U mého kusu to již asi bylo provedeno, neviklá se nic. Na závěr, naměřené hodnoty posuvným digitálním měřidlem japonské provenience MITUTOYO: Lug-to-lug: 39,8 mmŠířka bez tlačítek: 33,9 mmVýška: 8,3 mm Dnešní foto:Pípání celou hodinu spustíš tak, že zmáčkneš pravej dolní, budeš ho držet a stiskneš levej dolní. Rozsvítí se symboly dní v týdnu a tím je to aktivované. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 OK, díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spineshank Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 Tak já se po delší době taky pochlubím...jelikož mám skoro za rohem to hodinářství v Č.Budějovicích s těmi parádními vintage Protreky PRT-40 z vlákna "Co je kde ke koupi", tak jsem se tam dneska byl podívat a už je tam nemají...mám je totiž já Jsou fakt skvělý, aniž jsem to pořádně tušil, bylo to přesně to, co mi celou tu dobu chybělo a nevěděl jsem, co to je....stará škola, tak jak to mám rád i u jinak zaměřených digi...ze mě už prostě moderní člověk asi nebude DSCN3465.JPG DSCN3463.JPG DSCN3460.JPGvelká gratulace,měl jsem vcelku podobnej model a hned bych si je koupil..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda_Prim Odesláno 27. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2014 Tak já se po delší době taky pochlubím...jelikož mám skoro za rohem to hodinářství v Č.Budějovicích s těmi parádními vintage Protreky PRT-40 z vlákna "Co je kde ke koupi", tak jsem se tam dneska byl podívat a už je tam nemají...mám je totiž já Jsou fakt skvělý, aniž jsem to pořádně tušil, bylo to přesně to, co mi celou tu dobu chybělo a nevěděl jsem, co to je....stará škola, tak jak to mám rád i u jinak zaměřených digi...ze mě už prostě moderní člověk asi nebude DSCN3465.JPG DSCN3463.JPG DSCN3460.JPG Velká gratulace,vítej do klubu. Taky jedny mám, parádní nostalgie...Už jsem o nich psal ve vláknu pro PRO TREKy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Castrol Odesláno 28. srpna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2014 PRG-100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
A10 Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2014 Casio G-shock GDF-100Hodinky, které jsem velmi dlouho přehlížel. Trochu mě odrazovala jejich cena (koupě po příjemné slevě, to vyřešila), a jejich design hlavně ty čtyři "červené" pavoučí oči. Ale měsíc na ruce, a absolutní spokojenost. Perfektně sedí, velké přehledné číslice, teploměr, barometr, výškoměr při pravidelné kalibraci velmi přesné (kalibruji pouze výškoměr). Teplota okolního vzduchu se samozřejmě nesmí měřit s hodinkama no holé ruce, teplota těla ovlivní měření. Ale jen tak položené, nebo na rukávu bundy velmi přesné (ovlivnění měření teploty tělem je standardní a všechny ABC hodinky to ovlivňuje). A jsou to tedy G-shock, které umějí a udělají pro mne "něco" navíc a přidají k tomu odolnost, vodotěsnost, příjemný design (teď ho konečně oceňuji).......atd.A funkci, kterou absolutně oceňuji na tomto modulu 3255. Zobrazení aktuálního času ve všech módech (už nechci G-shock, s modulem který to nebude umět), např. že nemají solární napájení mne netrápí displej včas ikonou baterie upozornění na čas výměny (opět minimum G-shock to má, a výhoda modulu 3255). Ještě u tohoto modulu, oceňuji, že funkce START/STOP je pod jedním tlačítkem (často, používám stopky a je to moc pohodlné).Tlačítko pro osvětlení pod displejem, jako za "starých" G-shock časů. A velmi kvalitní podsvícení displeje je bonusem. Nemají rádiem řízený čas, ale pro mne pár sekund za měsíc nehraje roli.Mají samozřejmě nějaké chybky např. tlačítka při mačkání trochu "vrzají" ale mají jednoduchý a přesný stisk. Barometrický ukazatel (červený věnec) nedosahuje kvality předpovědi tlaku jako u přímo určených ABC hodinek (je vidět vývoj pouze od posledního změření) tedy ne, vyloženě nějaké předpověď (např. za 24h). Kalibrace výškoměru pouze po 5 metrech, měření teploty pouze do -10°C apod. Člověk, který hledá opravdové ABC hodinky, se musí podívat jinde (Protrek, Suunto apod.).Ale vše jim naprosto odpouštím, koupil bych si je znova a jsou to moje jediné G-shock na dlouhou dobu. Pro mne jsou to G-shock s něčím navíc!Jedinou adekvátní 100% ABC náhradu v segmentu Casio G-shock vidím v GW-9400 Rangeman, ale ta jejich cena! Tak snad někdy.........(ale, v dohledné době rozhodně ne) mám svoje GDF-100. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 13. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2014 gratuluji, A10.jsem rád, že tady o nich někdo napsal a navíc v tak pozitivním duchu. mnohokrát jsem o nich přemýšlel, a věřím, že jsi spokojenej. možná na ně u mě taky dojde, dají se sehnat za rozumnou cenu, jak píšeš. modul mi přijde povedenej, jen bych uvítal jinou barevnou kombinaci s tímto pozivním displejem, moc mi tam vzhledově nesedí ten červenej baro kroužek. jinak jsou super. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 14. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. září 2014 potřeboval sem nutně něco do vody ..... přece tam nepolezu s eternama že jo ? ...... vibrace vibrujou ...... čísla řádně veliká, takže cajk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 20. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2014 Něco ve stylu 80. let, kdo zná Chobotničku, tak podobné (i když Seiko) tam nosil James Bond, tak jsem to za těch pár kaček pro tu srandu zkusil... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sláva Kelly Odesláno 24. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2014 Něco ve stylu 80. let, kdo zná Chobotničku, tak podobné (i když Seiko) tam nosil James Bond, tak jsem to za těch pár kaček pro tu srandu zkusil... :-) Tak to máš recht,jsou to pěkné Retro Casia. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel1980 Odesláno 26. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2014 Tak mi dnes doručil pošťák balíček, a v něm... Klasické Mudy jsem vždycky chtěl, ale pořád jsem koupi nějak odkládal. Téhle příležitosti jsem však už neodolal, sice nejsou nové, pár škrábanců se na nich najde, ale i tak jsou ve velice dobrém stavu, v kompletním balení a byly za opravdu velmi slušnou cenu. Dnes jsem je zatím z ruky nesundal a užívám si je. Mám z nich velkou radost. Tak často propíraná tvrdost tlačítek mi nepřijde tak hrozná, na docela tuhá tlačítka jsem zvyklý už z DW-9052. Hodinky jsou přesně to, co jsem čekal a jsem velmi spokojený. A mým starším DW-9052 konečně nebude smutno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaloZV Odesláno 30. září 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2014 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bushman Odesláno 6. října 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2014 Viděl jsem je naživo, vyzkoušel na ruce a neodolal... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se