Přejít na obsah

Davosa - pilotky RAF

Doporučené příspěvky

No konečně někdo, koho to taky praštilo přes oči, jsem rád, že nejsem sám.

IWC Mark XVI je samosebou taky Luftwaffe, a to jak Herrmann, vždyť tím, jak zvětšují průměr, musí jít tím směrem, v IWC rozumí svému chlebíčku, že.

Obecně daleko britštěji vypadají s 12 a vůbec všemi čísly, než se symboly. Tři symboly jsou ale vysloveně deutsch : mečové ručky, šipka otočená hrotem vzhůru se dvěma tečkama, svítící obdélníkové indexy po pěti minutách. A samozřejmě průměr a velká korunka.

Absolutně nechápu logiku toho, vzít si ( jakkoli třeba hezké) vzory ze šedesátých až devadesátých let. I ty eterna jsou z padesátých let.

Jestli chcete moderní pilotky věnované českým pilotům ve WW2, tak logika věci velí vzít nějaké britské či československé ( to jsou jen longíny) hodinky z té doby analyzovat jejich znaky a ty nově formulovat.

Zatím to vypadá, že financ chce modré markXVI bez obloučkového data. To jde přece zařídit děsně snadno. Jen bych tam ale necpal insígnyje RAF.

Jasně že chci pěkný pilotky a šestnáctky pěkný jsou (obloučkový datum mají sedmnáctky, to není důležitý). Moderní design pilotek je dobrý pro IWC aby tam dali Spitfajra, nebo malýho Prince, mě se tam to označení líbí a nijak mě to neuráží. Myslím že ty hodinky nemusí vypadat přesně historicky. Nemusí to být homage, nebo remake, můžeme udělat pěkný moderní kulatý hodinky věnovaný Československým pilotům v Británii.

Máme moderní směr a vintage styl, co ještě rozpracovat něco na styl Mark XI, nebo XII

Ale jsem rád, že se diskuze rozproudila, je docela kultivovaná a dostává to směr. Téma pilotek je pro mě zajímavější než předchozí 4 živly.

Dneska jsem měl možnost vyzkoušet Davosa Military na ruce, příjemný hodinky, pouzdro se dá. Na Nato strapu působí trochu větší než 42mm. Korunku bych neměnil, měl jsem z ní strach, je mohutnější, ale k těm hodinkám sedí. Na netu je spousta fotek těchto hodinek, ale to je starý pouzdro 40mm, nový pouzdro 42mm je na korunku vhodnější. Vzhledem k velikosti hodinek je datumovka kousek od indexu a jednoduchý datum nebude to pravý ořechový, tady jsem pro variantu bez data.

post-13546-0-17387700-1413981406_thumb.jpg

post-13546-0-70100900-1413981421_thumb.jpg

post-13546-0-46922900-1413981483_thumb.jpg

post-13546-0-15333700-1413981509_thumb.jpg

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta Davosa je dobrý základ, fakt, že jo. Jen kdyby bylo k dispozici to starý 40mm pouzdro, bylo to ještě lepší, osobně mám totiž rád, když disproporční věci vypadají dispropoční, to znamená, velká korunka má vypadat ještě větší, lépe tedy k menšímu pouzdru - u žluťáků se to osvědčilo. :)

Datumka bude samosebou potíž, zejména k těm čtvrthodinovým indexům je celá taková pidi i v tomhle trojitém provedení, možná by jednoduché datumce pomohl rámeček, aby ji zvětšil.

Výměna fontu, jak to má financ, jim velice prospěla, chtělo by to něco ještě víc royal. Navrhuju zkusit třeba font z našich MVS longinů.

Chce to ještě otočit šipku, lépe dát 12, ale to by pak chtělo dát i 3, 6, 9, zkrátit ty čáry na čtvrthodinách ( považuju je za módní výstřelek, jehož obliba brzy opadne),  indexy na pětiminutách udělat jen čárky - jak mají XII a XV. 

Ale hlavně ručky. Tyhle nejsou k RAF jetelný, má Davosa něco k dispozici ? Třeba alspoň ty šavlový oblý - "vrtulový" ?

Odkaz ke komentáři

Korunka pekna.I se mi libi ta jemna,vterinova stupnice ale uz se to asi neslucuje s mou predstavou jednoduchosti.Ale jinak pěkné,jářku,pěkné.

Souhlas, to subvteřinové dělení stupnice bych vypustil. Měřil bych na celé vteřiny.

Hele, co byste řekli  dělenému fontu - stencil ?

TÍM, CO JE ČÍSLO U OCASU TOHODLE SPITFIRU Supermarine-Spitfire-IX-FN-L-And-FN-K-fs

Pane jo, ty pruhy na vocese jsou hotovej strap !!

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Souhlas, to subvteřinové dělení stupnice bych vypustil. Měřil bych na celé vteřiny.

Hele, co byste řekli  dělenému fontu - stencil ?

TÍM, CO JE ČÍSLO U OCASU TOHODLE SPITFIRU 

Pane jo, ty pruhy na vocese jsou hotovej strap !!

Zní to zajímavě... chtělo by to vidět na cifru...

Odkaz ke komentáři

Něco s cifrem připravím, ale nemám teďky čas. To pro mne zajímavý na stencil písmu pro mne je, že se nechá 3 ladně na "předem připravených" místech urazit datumkou v půlce a porád zbude čitelná 3. Dost by mi ale pomohlo, kdybych znal čistý průměr ciferníku těch Davosa ( viditelnou část ).

Odkaz ke komentáři

Něco s cifrem připravím, ale nemám teďky čas. To pro mne zajímavý na stencil písmu pro mne je, že se nechá 3 ladně na "předem připravených" místech urazit datumkou v půlce a porád zbude čitelná 3. Dost by mi ale pomohlo, kdybych znal čistý průměr ciferníku těch Davosa ( viditelnou část ).

34,5mm

Odkaz ke komentáři

Ale jsem rád, že se diskuze rozproudila, je docela kultivovaná a dostává to směr. Téma pilotek je pro mě zajímavější než předchozí 4 živly..

veru ano, tema zaujala evidentne viac ludi, predsa len sa pohybujete na znamejsom teritoriu. Akurat ze na konci snazenia to budu urcite pekne, ale aj tak len N+1 pilotky, podobne akych uz bolo habadej. 4 zivly mohli byt uplny unikat. Troska mi je luto ze som graficky neschopak a neviem pripravit nejaku peknu vizualizaciu. V kazdom pripade pilotky ocividne potesia viac ludi :)
Odkaz ke komentáři

veru ano, tema zaujala evidentne viac ludi, predsa len sa pohybujete na znamejsom teritoriu. Akurat ze na konci snazenia to budu urcite pekne, ale aj tak len N+1 pilotky, podobne akych uz bolo habadej. 4 zivly mohli byt uplny unikat. Troska mi je luto ze som graficky neschopak a neviem pripravit nejaku peknu vizualizaciu. V kazdom pripade pilotky ocividne potesia viac ludi :)

Vidím to rovnako. Pilotky sú dosť prevarenou témou, taká sázka na istotu. 4 živly boli rozhodne silnou témou, konečne inou a ťažkou. Popasovali sme sa s ňou v rámci našich možností. využijem aspoň týmto na záver poďakovanie tým, ktorí pomáhali s vizualizáciou. Prajem, nech vám táto nová limitka vyjde k spokojnosti.

Odkaz ke komentáři

Jednou za čas sem mrknu, Financ udělal parádní návrh cifru, jestli se ještě připojí Cigi ...když chcete mít pořádnou limitku nechte hlavně tvořit je dva.

S potěšením sleduji jednotlivce, kteří si stojí za původním návrhem živlů, vaří se ve mně krev, když ten, co vykřikoval pryč s pilotkama se teď roztejká jak něco na chodníku.

Máte hezkej návrh, snad ho tentokrát nic nepokazí, držim palce.

Odkaz ke komentáři

Demone vitaj spat. Keby si si aj ty stal za navrhom zivlov tak sme dnes mohli uz ocakavat cenovu kalkulaciu od davosy. Ja som pochopil, ze 30 ks bohuzial nenazbieram a rad sa pripojim k modrym pilotkam. U povodnych schizofrennych navrhoch bola snaha dat logo rafu na cifernik, coz bolo pre mna neakceptovatelne. Tu je krasne na dynku. Proste chcem limitku, ktora ma realnu sancu na vznik. Zivly po restarte ju uz nemali.

Triskell 4 zivly uz su resp uz nie su.

Upraveno uživatelem People
Odkaz ke komentáři

Osobně nevidím žádný důvod, proč by na pilotky nešly nandat čtvrthodinový indexy s grafickou podobou 4 živlů. Mně se to zdá dost dobrý, jaro, léto, podzim, zima jsou taky 4 a to už je měření času, že. O hodně méně kontroversní, například, než RAF znak na flígrech. Ale ta potápěčská luneta k starověké filozofii už je na týhle úrovni , sorry :D

Jenže , jak jsem si to zběžně prohlíd - musíte dělat HODINKY a ne omalovánky do cestopisného klubu kabaly s přidanou funkcí měření času. prostě astronomii a ne astrologii. Sorry :D

Například: Šipka na 12 otočená nahoru a na 6 otočená dolu jsou  OK, ale na 3 patří přeci ta, co z ní jde ten zobáček doprava a světe div se - přesně na 15.minutu, analogicky na 9 si těžko umím představit jinou, než tu, jejíž zobáček směřuje doleva na 45. minutu. Jeden  takový skoro hodinářský návrh jste tam už měli, ale zanikl v ilustrátorství a ztroskotal na nertodoxním pořadí živlů  :D :D.

Pozor - s tímhle přístupem se daleko nedostanem nikdy, musíme si prvně uvědomit, jaké děláme hodinky, co měří, a až potom, jakou hodnost které armády na nich budeme inzerovat.

Odkaz ke komentáři

Four Elements je ještě trochu brzo pohřbívat, ne? :rolleyes:

ta idea je podla mna unikat, je to uplne ina liga ako pilotky, raf atd. Jediny (a najvacsi) problem vidim v tom ako ju stvarnit, tak aby to bolo pre ludi zaujimave a prilis to nesmrdelo kabalou, alchymiou, ezoterikou a pod. Nechcem moc plevelit toto vlakno, je tu uz vytyceny smer. Skusim nad tym rozmyslat a mozno to ozivim v nejakom samostatnom vlakne ked na nieco dojdem :) Cigiho impulzy su inspirativne :) ta stvorica zivlov sa skutocne premieta do inych stvoric (rocne obdobia, svetove strany, casti dňa, skupenstva hmoty atd.). S tym sa da nejako pracovat..

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si to škicnul propiskou - hele, ono by to asi fakt šlo :D  Pochopitelně je to čistá špekulace na úrovni blouznění, a puristi, co chtějí salutovat budou proti, ale kdyby se na tom financově návrhu vyměnily indexy na čtvrthodinách, tak je to hotový. Jen oslí můstek k RAF je třeba vymyslt, hodinky máme :D :D

Kladu si otázku, proč do toho vůbec něco míchat a neudělat prostě jen pěkný hodinky ála pilotky.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...