Přejít na obsah

G-Shock RANGEMAN

Bushman

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Tak musím říct, že nové Rangemany celkem zklamání. Překvapila mě cena, kterou jsem čekal výrazně vyšší. Vzhled bych ještě nějak zkousl. Negativní displej bude v tomto provedení asi přeci jen výrazně lepší, než u běžných digitálek, takže dejme tomu. Ale ty chytrý funkce, nutnost dobíjení přes kabel, to už ne. Na internetu je na stránkách Casio kompletní návod v PDF, tak jsem si ho stáhl a prostudoval, abych byl v obraze, co ty hodinky umí, a myslím, že lepší volbou by byly třeba Garmin Instinct 2X. Například návod tvrdí, že pouhým solárem se hodinky nikdy nenabijí na maximum - k tomu je třeba vždy kabel. Na druhou stranu ale solár vždy dobije baterii tak, aby fungovaly ty běžné funkce. První Rangemany byly o tom, že je člověk dal na ruku a tím veškerá starost končila. To už tady neplatí. Spoustu věcí musí člověk nastavovat přes mobil, je možnost i aktualizace software hodinek... To už prostě nejsou géčka do divočiny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to jsi v podstate potrvdil vse, co jsme tak nejak nakousli ve vlakne k nim. Kompromis za kazdou cenu. A jak to pises s tema Garminama, mel sem to presne tak. Instinct Tactical a k tomu klasicke Kocoury. 

Resize_20240122_094427_7693.jpg

Odkaz ke komentáři

jako nástupce rangemanů beru spíš mudmany GW-9500 - mají defakto funkčně stejný modul, akorát se liší design. to beru jako hodinky do divočiny.

veškeré snahy casia o chytré hodinky..nevím, no. zkusil jsem, ale to nutné propojení s telefonem + nabíjení. a hlavně hrozný opruz v ovládání (!). to už jsou lepší jakýkoli chytrý hodinky od zavedených značek, než tyto casio hybridy. 

jsem zastánce klasiky a přestože na sportování mám chytrý amazfity, tak už je stejně skoro nepoužívám, nebaví mě to.

Odkaz ke komentáři

Souhlas s těmi GW-9500, taky jsem touhle cestou nakonec šel. Váhal jsem mezi Kocoury a Mudmany, nakonec to rozhodl displej - velká čísla, která pohodlně čtu i bez brýlí na blízko. Jinak je to v podstatě to samé. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Pánové, tak jsem se po dvou letech rozmýšlení 🙂 rozhodl, že bych ty rangemany tedy vyzkoušel 🙂 takže pokud by někdo chtěl výhledově pouštět ty černo-žluté (jiný barvičky nee) z předchozí generace (GW-9400Y-1ER) v pěkným stavu, tak se mi může ozvat.

Odkaz ke komentáři

Musim rict, ze za mne je to ta nejpovedenejsi barevna kombinace. Ten kontrast cerne a zlute je dokonaly. A objevuje se vlastne vsude, kde chces na neco upozornit. V prirode treba vosa, v beznem svete hrany nebo snizene profily maji zluto-cerne srafovani. 

Resizer_17133356317401.jpeg

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsících...

Na vianoce som si musel spraviť radosť kúpou nových hodiniek. Vyberal som medzi čiernymi Rangermanmi a Protrekmi PRW-6611Y-1ER. Nakoniec zvíťazili protreky a GW-9400 som vrátil. S protrekmi som maximálne spokojný ale dodnes stále pozerám fotky rangermanov. Tie hodinky, ich tvar sa mi neskutočne páčia. Je síce pravda že keď som ich chvílu nosil tak som musel niekedy zaostriť ak som chcel vidieť presný čas. Preto som pokukoval aj po GW-9500 ale rangermany majú svoje čaro. A tá žlto-čierna varianta je úžasná. Teraz som dosť nalomený ich kúpiť a našiel som aj celkom dobrú cenu :

https://aukro.sk/hodinky-casio-g-shock-rangeman-gw-9400y-1er-7070391927

Dúfam že som tým vloženým linkom neporušil pravidla. 

Odkaz ke komentáři

Koupil jsem je nedavno tady na foru, mel jsem klasiky cerny kocoury GW-9400 a koupil jsem zlutaky a nelituju.

Hodinky co maji vsechno co potrebuju a proste funguji bez nutnosti dobijeni atd.

To bohuzel o GPR-B1000 rict nemuzu:( Po 6 letech jim odesla baterka a ted odpocivaji v servisu.

A to jsem je pravidelne dobijel atd. a pak najednou  nesly nabit fungovaly vsechno slo, ale nesly nabit a Fast mi napsal, ze je problem v baterii.

Upraveno uživatelem batoo
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Jenom upřesním mám na mysli starej model Casio Rangeman GW-9400-1ER, ale jestli je nekupoval někdo nedávno, protože je možný, že tam může být novej modul. Třeba nový 5610 maj novej modul (3495) a tam jde přehazovat pořadí dnů a měsíců u datumu. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...