jacob Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Koupil jsem jedny moc pěkné Fortisky , a potřeboval by jsem je nově pochromovat.... Doporučíte mi někdo pochromování za dobré peníze ve slušné kvalitě??? Děkuji
koblih69 Odesláno 26. června 2007 Nahlásit Odesláno 26. června 2007 Vydrž, teď jsem poslal cca 5 pouzder + nějaký lunety a korunky na pochromování, až dorazí uvidíme výsledek. Pokud bude OK rád předám kontakt.
Franta Dobrota Odesláno 27. června 2007 Nahlásit Odesláno 27. června 2007 Vydrž, teď jsem poslal cca 5 pouzder + nějaký lunety a korunky na pochromování, až dorazí uvidíme výsledek. Pokud bude OK rád předám kontakt. Taky by mě to zajímalo, hlavně podrobnosti jako cena a výsledek. Dík
koblih69 Odesláno 28. června 2007 Nahlásit Odesláno 28. června 2007 Cena byla předběžně stanovane na 50,- za díl Většinou mám zadní víčko nerez a samotné pouzdro z 1 - 2 dílů tedy na hodiky to vyjde mezi 50-100,-. Cena je naprosto bez přípravy. I když u 2 kousků na kterých mi velmi záleželo jsem si přípravu udělal sám. Posílal jsem i nějaké korunky... vnitřek hodinek se závity je potřeba nějak ochránit - dohodli jsme se na tom, že vnitřek vyplním lukoprenem a pečlivě zarovnán. Je to experiment, nikdy to nedělal i když má zkušenosti s menšími a hodně složitými díly. Mám ještě další kontakt - ten umí zlacení, niklování, mědění... chromovat ne, ale bohužel vrstva je jen 5 mikronů což je nedostatečné pro normální nošení. Zkušíme se domluvit na zlacení 20 mikronů, ale zatím jsme se nedohodli.
chaver Odesláno 6. července 2007 Nahlásit Odesláno 6. července 2007 Píšu sem jen tak plonkově, abych vlákno opět vyzdvihl na světlo a trochu naň přivábil pozornost. Jsem zvědav na výsledek, protože bych taky rád nechal něco pochromovat. Tak čekám, až se pochlubíš, a držím palce, aby to dobře dopadlo.
damankapsky Odesláno 6. července 2007 Nahlásit Odesláno 6. července 2007 Cena byla předběžně stanovane na 50,- za díl Většinou mám zadní víčko nerez a samotné pouzdro z 1 - 2 dílů tedy na hodiky to vyjde mezi 50-100,-. Cena je naprosto bez přípravy. I když u 2 kousků na kterých mi velmi záleželo jsem si přípravu udělal sám. Posílal jsem i nějaké korunky... vnitřek hodinek se závity je potřeba nějak ochránit - dohodli jsme se na tom, že vnitřek vyplním lukoprenem a pečlivě zarovnán. Je to experiment, nikdy to nedělal i když má zkušenosti s menšími a hodně složitými díly. Mám ještě další kontakt - ten umí zlacení, niklování, mědění... chromovat ne, ale bohužel vrstva je jen 5 mikronů což je nedostatečné pro normální nošení. Zkušíme se domluvit na zlacení 20 mikronů, ale zatím jsme se nedohodli. Ohledně zlacení jsem se chtěl zeptat, jestli na 20 mikronů je potřeba jiná technologie než na 5 mikronů. Myslíte, že těch 5 nestačí, když jde jen o přezlacení pozlaceného pouzdra?
Tomasek Odesláno 7. července 2007 Nahlásit Odesláno 7. července 2007 Podle mne je vždy nutné stáhnout starou vrstvu a teprve potom nanést novou. Samotné chromování není zas tak složité, to dělá kdejaká galvanovna. Základ je v dokonalé přípravě pouzdra před chromováním. Aby totiž bylo pochromované pouzdro lesklé, je absolutně nezbytné zahladit jakékoliv škrábance či vrypy a vyleštit mosaz do zrcadla, jinak bude výsledek zklamáním. Vrstva niklu, která se musí dát pod chrom, dokáže zahladit pouze mikroskopické nerovnosti.
Luk Odesláno 7. července 2007 Nahlásit Odesláno 7. července 2007 Zlacení jsem před nějakým časem řešil. Tam není potřeba sundávat starou vrstvu zlacení, ale je třeba také perfektně vyleštit pouzdro. Jakákoliv nerovnost by byla vidět.Poté se nanese nová vrstva zlata. Na 20mikronů nepotřebuješ jinou technologi než na 5. Pokud se jedná o to, jestli bude 5m stačit k nošení tak odpovídám, že nebude. Je to příliš malá vrstva a setře se velice rychle. Bylo mi doporučeno minimálně 10 mikronů, ale životnost ??????????
damankapsky Odesláno 7. července 2007 Nahlásit Odesláno 7. července 2007 Zlacení jsem před nějakým časem řešil. Tam není potřeba sundávat starou vrstvu zlacení, ale je třeba také perfektně vyleštit pouzdro. Jakákoliv nerovnost by byla vidět.Poté se nanese nová vrstva zlata. Na 20mikronů nepotřebuješ jinou technologi než na 5. Pokud se jedná o to, jestli bude 5m stačit k nošení tak odpovídám, že nebude. Je to příliš malá vrstva a setře se velice rychle. Bylo mi doporučeno minimálně 10 mikronů, ale životnost ?????????? Díky za info!
mrakodrap Odesláno 11. července 2007 Nahlásit Odesláno 11. července 2007 A nevíte kde nechat pouzdro pozlatit. To přece normální zlatník nezvládne?
Tomasek Odesláno 11. července 2007 Nahlásit Odesláno 11. července 2007 A nevíte kde nechat pouzdro pozlatit. To přece normální zlatník nezvládne? Například www.galvenn.cz
Patrik Odesláno 29. července 2007 Nahlásit Odesláno 29. července 2007 Víte jak pochromujete vidle? Strčíte je chromému do zad A teď vážně. S tím chromováním a zlacením opatrně. Je pravděpodobné, že pokovení nebude zcela rovnoměrné a může to mít vlív na eventuelní vodotěsnost! (Víčko nemusí do pouzdra sednout úplně přesně). Navíc si nejsem jist, jak bude ten chrom držet. Na hladké oceli hned tak něco nedrží - to je problém starých zlacených hodinek, které byly po určité době nošení "vyžrané". Ještě poměrně nedávno (80 léta) nebylo moc zvládnuté zlacení na ocel, tak se zlatilo na mosaz, nebo se ocel všelijak narušovala, aby tam zlato drženo. Proto, když se zlacení sešoupalo, tak podléhaly zkázek rychleji než hodinky z (nerez) oceli. Fortisy určitě chomované nejsou (možná nějaké historické modely). Pokud už jsou poškrábané, bylo by lepší je repasovat přeleštěním.
anton Odesláno 29. července 2007 Nahlásit Odesláno 29. července 2007 Cena byla předběžně stanovane na 50,- za díl Většinou mám zadní víčko nerez a samotné pouzdro z 1 - 2 dílů tedy na hodiky to vyjde mezi 50-100,-. Cena je naprosto bez přípravy. I když u 2 kousků na kterých mi velmi záleželo jsem si přípravu udělal sám. Posílal jsem i nějaké korunky... vnitřek hodinek se závity je potřeba nějak ochránit - dohodli jsme se na tom, že vnitřek vyplním lukoprenem a pečlivě zarovnán. Je to experiment, nikdy to nedělal i když má zkušenosti s menšími a hodně složitými díly. Mám ještě další kontakt - ten umí zlacení, niklování, mědění... chromovat ne, ale bohužel vrstva je jen 5 mikronů což je nedostatečné pro normální nošení. Zkušíme se domluvit na zlacení 20 mikronů, ale zatím jsme se nedohodli. Doporučuji víčko nechat zašroubované,chrom z něj snadno sloupneš(když je nerez),aby nebyl problém se závitem-vlastní zkušenost.A to zlacení je problém tak jako tak.Před lety jsem nechal pozlatit ošoupané Eterny,určitě více jak 20i mikrony a stejně se časem(poměrně brzo)zase ošoupaly.Jediné řešení nosit hodinky vyjímečně.
B.F.G. Odesláno 29. července 2007 Nahlásit Odesláno 29. července 2007 Cena byla předběžně stanovane na 50,- za díl Většinou mám zadní víčko nerez a samotné pouzdro z 1 - 2 dílů tedy na hodiky to vyjde mezi 50-100,-. Cena je naprosto bez přípravy. I když u 2 kousků na kterých mi velmi záleželo jsem si přípravu udělal sám. Posílal jsem i nějaké korunky... vnitřek hodinek se závity je potřeba nějak ochránit - dohodli jsme se na tom, že vnitřek vyplním lukoprenem a pečlivě zarovnán. Je to experiment, nikdy to nedělal i když má zkušenosti s menšími a hodně složitými díly. Mám ještě další kontakt - ten umí zlacení, niklování, mědění... chromovat ne, ale bohužel vrstva je jen 5 mikronů což je nedostatečné pro normální nošení. Zkušíme se domluvit na zlacení 20 mikronů, ale zatím jsme se nedohodli. Měl bys i kontakt na stříbření? Pokud ano, jak dokonale by musel být nachystán povrch pláště? Ještě by mě zajímalo ja ten tvůj kontakt pokovuje, jestli elektrolyticky nebo vakuově?
B.F.G. Odesláno 29. července 2007 Nahlásit Odesláno 29. července 2007 (upraveno) Safra. Upraveno 29. července 2007 uživatelem B.F.G.
afrikab Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Jak tak zjistuju, budu taky muset nechat jedno pouzdro opet pochromovat. Ma to uz nekdo na 100% odzkouseno?
koblih69 Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Jak tak zjistuju, budu taky muset nechat jedno pouzdro opet pochromovat. Ma to uz nekdo na 100% odzkouseno? Mám nově pochromované LDH a musím říct, že po vyzkoušení 2 předchozích chromajzlíků je tohle nebe a dudy. Přípravu si dělám raději kompletně sám nicméně výsledek je na můj vkus perfektní. Problém je s kontaktem - řeší to můj kolega v práci, který tam nikluje nějaký naše věci a tak ho musím zjistit. Co však můžu 100% nedoporučit je http://www.brusirna.eu/ pán je nejen řemeslně neschopný ( klidně ubrousí milimetry materiálu ) ale také se nechává zapírat a dostat to z něj zpět není snadné. Chromování samotné je tragédie završující špatnou přípravu, navíc některé věci poztrácel a i když měl písemně vše předáno k ničemu se nehlásí. Jedním slovem podvodník !
ramon Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 http://www.chromovani.cz/Tihle Ti tak pochromujou možná vidle, hodinky rozhodně né...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se