Bells Odesláno 17. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2014 Tak tadle poslední je asi nejlepší, pěkná práce
Trojan Odesláno 11. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2015 Tak dnes ke mně konečně dorazily :-) Po cca třech týdnech.Docela dlouho trvala pošta ze Španělska ale co se divit když to kupuji před Vánoci, bohužel jsem ale byl ještě týden mimo domov, takže jsem je poprvé dal na ruku asi před dvěma hodinami.Jedná se o Omega Seamaster f300 na zlaceném tahu. Hodinky jsou ze sedmdesátých let, koupil jsem je ze Španělska.Prodejce je údajně měl od přítele, který je koupil v Británii na burze v rámci nějakého většího balíku hodinek. Když je koupil tak ale nešly, poslal je proto zpět do Británie k Paulovi v Electric Watches na opravu.Generálka strojku stála asi 160 liber, mám dokonce i fakturu a seznam vyměněných dílů.Nakonec se tedy dostaly do ČR, doufám že tu už i zůstanou.Abych nějak promluvil i o stavu hodinek - hodinky samotné jsou zlacené 80 mikrony, což je docela pěkná vrstva, díky tomu také žádný ze škrábanců nejde až na ocel. Dýnko je klasicky ocelové s krásným koníkem, v dnešní době už málokdo dělá tak pěkná dýnka, občas by si člověk mohl vzít hodinky na záchod místo knížky co je na nich textu :-) Je klasicky šroubovací a má relativně dost dlouhý závit.Kolem skla je stříbrná luneta (jakože barva kovu, né materiál) a strojek + mezipouzdro + lunetu je možno vyjmout z těla hodinek v kuse! Kdybych tedy dokoupil tah a pouzdro, mohl bych je klidně nosit i "v oceli".Ciferník je na svůj věk v nádherném stavu - není na něm vůbec žádná vada. To samé platí i pro hodinovou a minutovou ručičku, zlacená vteřinovka má bohužel malé "ďubky".Při pohledu na ciferník určitě zaujmou indexy, jsou totiž skutečně hodně vystouplé, krásně ostré a hezky hází světlo. Písmeno Omega na dvanáctce vystupuje z nějaké červené hmoty, vypadá to super. Zítra udělám nějaké detaily. Tah je také zlacený, je to typ 1181/215 a má pouze 20 mikronů zlata, boční dílky jsou plné, prostřední plechové. Pouzdro se na tah napojuje dost netradičním rozměrem 10mm, což mi velmi pravděpodobně znemožní je dát na kůži. Asi by to vypadalo blbě.Při vytažení korunky se vteřinovka zastaví, datum se dá přehazovat v první poloze vytažení tam i zpět, což je velmi příjemné (přítelkyně která nosí Primky mi to závidí :-) ).Nevím jestli mám hodinky tady na veřejnosti až tak "svléknout" ale napíšu, že na víčku pouzdra jsou už tři zápisy od hodinářů. Bez fotky Bohužel na sklíčku jsou nějaké škrábance, prodejce tvrdil že ne, tak to teď řešíme. Je mi líto po něm chtít celé sklíčko nové, byl velmi ochotný.Zítra přidám nějaké fotky na ruce a snad i nějaké zvenku, teď jen jedna na ochutnání :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
nickolas Odesláno 12. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 Sice si tu velikost neumim na tve ruce moc predstavit, ale kazdopadne gratuluju!!! Tak snad jsi na cas uspokojen
Trojan Odesláno 12. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 To se budeš divit až je nafotím, přijdou mi obří (musel jsem se ujistit že fakt mají 38mm).Jinak Long mě opravil - hodinky nejsou zlacené, ale plátované!
nickolas Odesláno 12. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 No na tu fotku jsem zvedav. Prislo mi, ze mas docela pazouru... Zlacene - platovane...lokomotiva - okolokomina...kdo by to resil
Frostie Odesláno 12. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 Hodinky jako takove krasne, system pohonu jeden z nejlepsich, ale extremne by mi vadily ty super kraticke rucky, to je jeste horsi nez u Casia za 20 dolaru... Proc to tak je? Pohon by neutahl vetsi?
Trojan Odesláno 12. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 No na tu fotku jsem zvedav. Prislo mi, ze mas docela pazouru... Zlacene - platovane...lokomotiva - okolokomina...kdo by to resil No mám ke 21 ale hodně vysoká ruka. :-) Hodinky jako takove krasne, system pohonu jeden z nejlepsich, ale extremne by mi vadily ty super kraticke rucky, to je jeste horsi nez u Casia za 20 dolaru... Proc to tak je? Pohon by neutahl vetsi?To nevím. Na některých modelech jsou i delší ručičky a jediné co mně osobně vadí, je krátká vteřinovka. Uvažuji o tom, že ji nahradím dlouhou červenou vteřinovkou která na některých modelech je. Tuhle zlacenou bych samozřejmě nechal kdybych je chtěl vrátit do původního stavu :-) Myslím že vzledem k rychlosti otáčení by jediný problém s "utáhnutím" ručiček mohl být u vteřinovky, ostatní ručičky jsou hodně do pomala.
Trojan Odesláno 12. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 Tak ten slíbený wrishshot :-) PS: Taky na vás lidi tak divně čuměj když fotíte hodinky ve městě? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
nickolas Odesláno 12. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 Sice sis schvalne zastinil pul ruky, aale neni to tak zly Vsechno to je o pocitu...blbe to nevypada. Tak at slouzi!!!
Trojan Odesláno 12. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 Podezíráš mě z nepravostí ale neprávem! Já to holt víc zdálky nevyfotim když mám zároveň koukat do hledáčku
Trojan Odesláno 12. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 12. ledna 2015 (upraveno) Dám to na externí hosting protože ta fotka nahoře mi přijde dost mizerná... Upraveno 12. ledna 2015 uživatelem Trojan
Jeronimo Odesláno 14. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2015 Líbí se mi čím dál víc. Na ruce jsou dobrý.
Trojan Odesláno 14. ledna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. ledna 2015 Už je můžu i nosit :-) Dílek sice ještě není doma ale prodloužil jsem si mírně tah nastavením konce.Jeronimo: Jo, na ruce jsou hodně pohodlné :-)Anketa: Sklíčko je poškrábané (na dvou místech, nic hrozného), přemýšlím o výměně a nevím, jestli mám dát znovu minerál nebo safír (samozřejmě bez AR). Jaký je váš názor?Přidám ještě Poljoty a fotku koníka :-) řemen jsem smolil já.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se