Lobber Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2014 Zdravím gentlemani :0))) Je tu hodně témat kolem tabáků : cigaretky, doutníky, dýmkyTak mě napadlo tohle nové vlákno: Co vy a ZAPALOVAČE, používáte klasický *čínský*, zážeháky, nebo benziňáky ( popř. zn ) Já jsem nějak zakotvil u vintage benzín. zapalovačů, ale řeším teď velký problém s knotem bez drátků, není vůbec k sehnání a se Zippackým mi to ne a ne fungovat ....Tak bych se rád zároveň optal, zda-li by tu byla hodná duše, která by mi poradila kde tyto knoty sehnat, popřípadě jak tuto situaci vyřešit jinak :0) Jinak mám zatím jen Parkera z dílny Dunhlil s kterým jsem nesmírně spokojený (viz. foto).. Poté ještě dva, ale ty jsou ve fázi opravy a dolaďování .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Duke650 Odesláno 25. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. listopadu 2014 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/8459-zippo/page-10?hl=zippo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Zippo je král. Ani jsem si nevšiml, že jsou v knotu nějaký drátky. Se musím podívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 26. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Dík za upozornění, Vidíš, ani jsem si toho vůbec nevšiml. Tak uvidíme, zda-li se to tu chytne, nějak se mi nechce vtírat do Zippa Zippo je král. Ani jsem si nevšiml, že jsou v knotu nějaký drátky. Se musím podívat.Jjj v nových knotech jsou již drátky, proto taky drží tak rovně a dají se hezky vytahovat. Jinak knoty do těchto zapalovačů vypadali spíš jako tkaničky ( aspoň já jsem takové měl ) :0D Jinak já moc Zippo nemusím... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/8459-zippo/page-10?hl=zippo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Já mám doma jak Zippo, které jsem dostal od táty a pak jak říkám já "říšské zippo", Imco Triplex vyrobené v Rakousku které jsem si sám koupil asi za 120,- v trafice protože mi přišlo parádní a svým způsobem ikonické podobně jako Zippo, jen s tím že ho nemá každý druhý. Pokud si dobře pamatuju, v Imcu byl knot právě alá tkanička, bez drátků. Ale přijde mi, že oproti Zippu z něho extrémně rychle vyprchával benzín. Hořel pěkně a všechno, jen se musel proti Zippáku neustále dolévat. Nevím jestli to právě nebylo tím knotem. Trošku jsem na něj od té doby zanevřel a leží v šuplíku a v kapse nosím jen ten Zippák, který u mě vede i tím klasickým krásným zvukem a pak i tou praktičností resp.ekonomičností provozu Ale říkám si, že rakušákovi dám šanci a zkusím do něj dát právě ten zippácký knot, jestli víc nevydrží. http://edcforums.com/threads/imco-triplex-super-6700.79185/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 to Povidlacek : no tenhleten zapalovač jsem taky zakoupil hned, jak se objevil v trafikách....tohle je přesně vzpomínka na mládí. Jenomže : za 120,-...a už to mi mělo být vodítkem. Je to jen plechový šmejd, nemůžeš po tom chtít výdrž kovovýho spasovanýho zapalovače (origo Zippo např), Což jsem podcenil já stejně, jako ty...no a letěl. Škoda, že se nedá sehnat někde kovový a kvalitní.Já osobně mám v šuplíku DuPont, nádherná věcička, s mazaným zapalováním, je to fakt na oblbování holek , ale má drobnou chybu. Benzín do něj jen v DuPont nebo u Dušáka....malá bombička (jak kdysi do sifonu, nebo na šlehačku spíš) za 125,- Kč...a vydrží mi tak 14dnů (a tose krotím s kouřením), páč každý si to chce vyzkoušet, že ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Tak já používám obyčejný Zippák. Koupil jsem si ho v roce 2002 v Berlíně a od té doby ho mám pořád u sebe. Funguje bezchybně. Ale za ty léta by už asi potřeboval trochu přitáhnout pant, aby víčko drželo pevněji. I tak ale vydrží docela dlouho. Benzín dolévám asi 1x za 10 dní. Ke knotům mě napadá: Když jsem před lety sháněl nový, trafikantka mi nabídla právě tu tkaničku. Do Zippa je ovšem potřeba ten drátkový. Proto jsem překvapen, když tu teď čtu, že se "tkaničky" už koupit nedají. Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Rakusaka mam doma a pouzivam ho.Dolejvam ho jednou za dva,tri tydny a bezproblemu.Knot mam od zipa,to same kaminek i benzin a zatim bez problemu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 26. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 Povidláček: *Rakušák* byl můj úplně první benziňák ještě ho mám někde hozenej v bedýnce s krabičkama od sirek ( to je taky taková moje ouchylka :0D ) ale nějak mi k srdci nepřirostl. Jinak jak jako dáš šanci ??? Není to tak dlouho co jsem Tě donutil k nekouření . Neříkej, že jsi to taky raději zreguloval :0D místo abstinence :0DM10: Jjj S.T. DuPont je taky povedenej, koukal jsem na jeden z válečného období, ale ta cena mě odradila ( 6k, je za zapalovač už celkem dost ) siwi: Asi tedy blbě hledám, i když jsem se ptal třeba v Brně po krámech aji, tak nikde již tento knot nevedou. ( bylo mi řečeno, že by stačilo jen rozšířit *komínek* pro knot ) že prý víc místa okolo knotu, by tento problém vyřešil. Ale nějak se mi do toho nechce. Přeci jen by to byl velkej a neodbornej zásah... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2014 to Lobber : no a to si vezmi, že já mám kousek za nějakých 31tisíc...českých. A leží v šuplíku Já , kdybych ho nedostal, bych to za zapalovač asi taky nedal. Neztrácím normálně věci, ale jeden dražší zapalovač jsem už pozbyl...takže tady by to bylo téměř na tutovku, že o něj taky přijdu. A to by se mi asi blbě usínalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikymik Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 (upraveno) Myslím, že ty novodobé zapalovače IMCO jsou čínský fake - ona se zohýbaná plechovka od sardinek vyrábí docela snadno. Např zde:http://www.lesapriroda.cz/lesapriroda/eshop/7-1-LOV-STRELBA/57-2-Dulezite-drobnosti/5/6111755-Benzinovy-zapalovac-IMCOOriginály si drží cenu trochu výše:http://aukro.cz/benzinovy-zapalovac-imco-triplex-super-6700-i4685503098.htmlJestli je to ale jinak, nechám se rád poučit. Od IMCA mám Triplex, kde benzín vydrží 2-3 týdny a Streamline s cca týdenní výdrží. Asi to ale bude kus od kusu, jak plechy lícují... edit: A tenhle web asi znáte:http://benzinaky.com/Benzinaky_-_Vitejte.html Upraveno 27. listopadu 2014 uživatelem mikymik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 27. listopadu 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 dit: A tenhle web asi znáte:http://benzinaky.com/Benzinaky_-_Vitejte.htmlJj s panem Sild je fajn, už jsem u něj nakupoval a ještě hodlám... A když jsem u toho i on má nějak o *tkaničky* nouzi ... Kruci, ten bych dal asi za sklo a bál bych se kolem něj i uklízet , A ven bych ho asi taky netahal, ten by byl rychle fuč :0D Co to je za zn. ???to Lobber : no a to si vezmi, že já mám kousek za nějakých 31tisíc...českých. A leží v šuplíku Já , kdybych ho nedostal, bych to za zapalovač asi taky nedal. Neztrácím normálně věci, ale jeden dražší zapalovač jsem už pozbyl...takže tady by to bylo téměř na tutovku, že o něj taky přijdu. A to by se mi asi blbě usínalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2014 Myslím, že ty novodobé zapalovače IMCO jsou čínský fake - ona se zohýbaná plechovka od sardinek vyrábí docela snadno. Např zde:http://www.lesapriroda.cz/lesapriroda/eshop/7-1-LOV-STRELBA/57-2-Dulezite-drobnosti/5/6111755-Benzinovy-zapalovac-IMCOOriginály si drží cenu trochu výše:http://aukro.cz/benzinovy-zapalovac-imco-triplex-super-6700-i4685503098.htmlJestli je to ale jinak, nechám se rád poučit. Od IMCA mám Triplex, kde benzín vydrží 2-3 týdny a Streamline s cca týdenní výdrží. Asi to ale bude kus od kusu, jak plechy lícují... edit: A tenhle web asi znáte:http://benzinaky.com/Benzinaky_-_Vitejte.htmlOd IMCA jsem měl dva rakušáky.Jeden jsem si koupil nový asi před rokem,jen mu chybělo to šoupátko,tak mi známej donesl starej,co měl po dědovi.Vyzkoušel jsem oba a u toho starýho benzín moc dlouho nevydržel,tak jsem jen přehodil to šoupátko na nový a jak jsem již psal,je výdrž 2-3 týdny.Co se týče zpracování,tak mi přišlo stejný,jen ten starší model měl krytku u škrtadla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 28. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. listopadu 2014 Jinak jak jako dáš šanci ??? Není to tak dlouho co jsem Tě donutil k nekouření . Neříkej, že jsi to taky raději zreguloval :0D místo abstinence :0D Kaju se a sypu si popel na hlavu, ale je to tak. Nevydržel jsem a kouřím dál. Zreguloval jsem to a není to tolik co dřív, ale je to furt kouření. S*re mě to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 11. prosince 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2014 Od IMCA jsem měl dva rakušáky.Jeden jsem si koupil nový asi před rokem,jen mu chybělo to šoupátko,tak mi známej donesl starej,co měl po dědovi.Vyzkoušel jsem oba a u toho starýho benzín moc dlouho nevydržel,tak jsem jen přehodil to šoupátko na nový a jak jsem již psal,je výdrž 2-3 týdny.Co se týče zpracování,tak mi přišlo stejný,jen ten starší model měl krytku u škrtadla. To není vůbec špatná výdrž, tedy když nebereme ohled na to jak často je používaný (více či méně) ... Ale i tak 2-3 týdny je hezký Kaju se a sypu si popel na hlavu, ale je to tak. Nevydržel jsem a kouřím dál. Zreguloval jsem to a není to tolik co dřív, ale je to furt kouření. S*re mě to. Alééé, tak hlavně je fajn, že jsi to omezil... už to je celkem krok kupředu :0)´... A když Ti vydrží třeba krabička na 2-3 dny, tak to není fakt tak zlý :0) tak že i k tomu gratuluji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.palas Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2014 (upraveno) Ty nový napodobeniny "rakušáků" stojí za starou bačkoru. Mám 2ks originál IMCO, jeden myslím r. 67, druhej mladší, cca r. 85. ZIPPO jsem dostal darem, ale raději používám IMCO. Líp drží benzín, jsou lehčí a kámoši mi je víc závidí Upraveno 11. prosince 2014 uživatelem ondra.palas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2014 Haha díky teď mám krabičku tak na týden... to jde... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MDMA Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2014 zdravím. mám na vás dotaz. kamarád mluvil o zapalovači kterému se lidově říká koxák. nemůžu najít nic o tom jak vypadá ani kde ho koupit. on mi ho sice popisoval, ale i přes mou bujnou představivost si nedokážu představit jak vypadá. víte o něm nekdo něco? díky, F Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2014 říká se mu dle mého Koksák.. a je to Imco co je popisováno nahoře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 11. prosince 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2014 Já myslím, že koxák je obecné lidové označení pro jakýkoliv benzínový zapalovač bez ohledu na provedení či značku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se