Lobber Odesláno 12. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 V 11. 12. 2014 v 15:02, Povidláček napsal: Haha díky teď mám krabičku tak na týden... to jde... Hergott tos neměl psát :0D. Ale co , já jsem rád že jí mám na 2-3 dny .. to mi stačí :0D a jsem nadmíru spokojený . Jedna krabička na týden, by pro mě bylo už velký utrpení :0D V 11. 12. 2014 v 17:43, MDMA napsal: zdravím. mám na vás dotaz. kamarád mluvil o zapalovači kterému se lidově říká koxák. nemůžu najít nic o tom jak vypadá ani kde ho koupit. on mi ho sice popisoval, ale i přes mou bujnou představivost si nedokážu představit jak vypadá. víte o něm nekdo něco? díky, FS tím *koksákek* souhlasím se SIWIm ... Ale zkus to maličko teda popsat ... Třeba se tu někdo chytne
Americkej Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 Tak klasický Austriáky byly dva modely, jeden obdélník, druhej xexagon. Měl jsem jich od obou několikero, kde je jim konec...Zippu se rovnat nemohly.
Americkej Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 (upraveno) Víc mě mrzí samo výroba koksáků z nábojnic, i těch mi pár prošlo rukama, co kus, to unikát. Dneska raritní záležitost. Upraveno 12. prosince 2014 uživatelem Americkej
atim Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 Rakušák alias koksák vypadal takhle a kvalitou se zipem srovnatelný byl. Samozřejmě mluvím o původní výrobě. Po revoluci se dělaly nově ale nevím kde se to vyrábělo, byly běžně k dostání v trafice. Původní jsem párkrát viděl ve starožitnictvích kolem dvou stovek za kus.
ondra.palas Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 V 12. 12. 2014 v 14:01, Americkej napsal: ...Zippu se rovnat nemohly. Prosím vysvětlit. Já mám názor opačnej.
MDMA Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 Dekuji za informace! Uz je na ceste domu jeden vintazni IMCO Streamliner 6800 z puvodni rakouske produkce. Cekal jsem ze za nej budou chtit palku ale nakonec jsem sehnal za 290,- puls posta, coz je fajn, tak uvidim az prijde.
MDMA Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 A opravdu se jednalo i zapalovac IMCO. Po konzultaci s kamaradem jsem ho hned objednal. K tomu nabojnicovemu benzinaku, doma jeden mam, jakmile se vratim ze Svedska, nafotim ho a hodim sem, abyste se mohli pokochat, je to opravdu nadhera. F.
Americkej Odesláno 12. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 12. prosince 2014 V 12. 12. 2014 v 14:39, ondra.palas napsal: Prosím vysvětlit. Já mám názor opačnej.Jak jsem řekl, pár mi jich rukama prošlo a vadily mi na nich tyhle nedostatky: smrděla mi kapsa od benzínu, i v zavřeném stavu tam byla škvíra kolem knotu a cylindru zhášeče, plus větrací díry . Zippo prostě těsnilo líp celým vrškem. Časem jsem austriákům vždycky rozšmajdal čep zavíracího pantu. Pravdou je ale taky to, že k těmhle zapalovačům jsem se dostal jako náctiletej smrad a choval jsem se k nim bídně. Taky pro zippa jsem měl pouzdýrko na pásek, takže žádnej benzin puch v kapse se nekonal. Navíc krásnej zvuk cinknutí zippa versus tupý klapnutí rakušáku...taky při navlhlým kamínku od austrie bejval fest otlačenej palec, než chytnul - to u zippa neznám. Prostě pocitově u mě zippo zvítězilo. Ale mezi érou rakušáků a zippem u mě proběhlo období plnících celokovových plyňáků dunhill, takže přímo vedle sebe na stole jsem rakušáka a zippo nikdy neměl. Teď už ale stejně zapalovač přes 13 let nenosím a jsem tomu rád.
mikymik Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 Hele, Amíku, jdi si do Zippo sekce, zde je EU
Americkej Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 miky: buď jsi chtěl bejt nějak divně vtipnej, nebo jsem Tě nepochopil. Každopádně na lidi, co se mi snažej říct, kam bych měl nebo neměl jít, mívám alergii.
Lobber Odesláno 13. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 Ale klucí ... V klídku, snad se tu nepoperete každý má možnost o vyslovení názoru ale.... :0DS Mikymik tak nějak souhlasím *Zippo* má své vlákno :0D, Jinak když už jsem se sem zase dostal ... Dovolím si zopáknout svou prosbu : Neví někdo, kde by se dal koupit knot bez drátků .. Děkuji za radu
Americkej Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 Tak že má Zippo svý vlákno jsem nevěděl, ale to je úplně fuk, protože já psal o austriáku (jinak jsme mu neřekli), nebo to sem taky nepatří? Nebo bych snad musel psát, že zipák je oproti rakušanovi šmejd, aby to sem patřilo? Fakt tuhle sektařinu nedávám.
siwi Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 No, ale vzhledem k tomu, že Zippák je taky benziňák, tak sem dle názvu vlákna patří taky.... Nebo lejete do Zippa petrolej?
Leclerc Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 Penguin - 50-60 léta. Japonec, atmosférickej benzín. Narozdíl od Zippa menší, lehčí, není tolik cejtit, a když si člověk zapaluje, není slyšet na desítky metrů daleko...
siwi Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 Co to znamená atmosferickej benzín, pls?
MDMA Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 V 13. 12. 2014 v 14:50, Leclerc napsal: Penguin - 50-60 léta. Japonec, atmosférickej benzín. Narozdíl od Zippa menší, lehčí, není tolik cejtit, a když si člověk zapaluje, není slyšet na desítky metrů daleko...mooc pekny zapalovac! co to je atmosfericky benzin?
Leclerc Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 Pouhý žert... paralela na sousední vlákno "kdo s čím jezdí"...
siwi Odesláno 13. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2014 V 13. 12. 2014 v 16:32, Leclerc napsal: Pouhý žert... paralela na sousední vlákno "kdo s čím jezdí"... Aha. Tam nechodím, ačkoliv auta mě baví...
Lobber Odesláno 14. prosince 2014 Autor Nahlásit Odesláno 14. prosince 2014 V 13. 12. 2014 v 14:50, Leclerc napsal: Penguin - 50-60 léta. Japonec, atmosférickej benzín. Narozdíl od Zippa menší, lehčí, není tolik cejtit, a když si člověk zapaluje, není slyšet na desítky metrů daleko...Mám něco podobného:Prvi PARAGAN viz 4-63... Až na posuvné škrtátko, které pořád nějak nemohu a blbne mi *vycentrovat* drží dobře *omluvte foto, děláno kdysi na rychlovku mobilem...
libor2002 Odesláno 5. ledna 2015 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2015 Prihodim sem taky jeden... pro Merkurii Praha, vyrobeno v DDR, na spodku je KW classic novo
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se