frista Odesláno 29. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2007 (upraveno) Ahoj jen tak pro legraci - nechcete si pokecat o necem jako jsou uplne obycejne reklamni hodinky? Sbirate je? Upraveno 29. června 2007 uživatelem frista Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 29. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2007 Loni jsem v Tanzánii vykšeftoval s jedním Masajem ve vesnici, naše firemní reklamní hodinky v ceně asi 300Kč za překrásný, používaný masajský oštěp s ebenovou rukojetí a ostrý jako břitva. Myslím že jsme oba spokojení, oba to máme totiž jen jako dekoraci, on ve svém světě a já v mém Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emka Odesláno 29. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2007 Sympaticka vymena Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 29. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2007 Ahoj jen tak pro legraci - nechcete si pokecat o necem jako jsou uplne obycejne reklamni hodinky? Sbirate je? Nesbírám a nic proti nim nemám, pokud je vidím na dětech tak do 10 let. Jako malý jsem měl Mickey Mouse, a pokud by mi v těch asi sedmi letech dal někdo vybrat mezi např. Tagy, Breitlingy či Mickey Mouskama, tak na 100% by Mickey vyhrál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda Odesláno 29. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2007 Loni jsem v Tanzánii vykšeftoval s jedním Masajem ve vesnici, naše firemní reklamní hodinky v ceně asi 300Kč za překrásný, používaný masajský oštěp s ebenovou rukojetí a ostrý jako břitva. Myslím že jsme oba spokojení, oba to máme totiž jen jako dekoraci, on ve svém světě a já v mém On má ale výhodu, s hodinkami ho pustí do letadla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 29. června 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2007 Loni jsem v Tanzánii vykšeftoval s jedním Masajem ve vesnici, naše firemní reklamní hodinky v ceně asi 300Kč za překrásný, používaný masajský oštěp s ebenovou rukojetí a ostrý jako břitva. Myslím že jsme oba spokojení, oba to máme totiž jen jako dekoraci, on ve svém světě a já v mém Chtel bych videt prispevek toho masaje v jejich foru o ostepech.... :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dubraro Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 používaný masajský oštěp s ebenovou rukojetí a ostrý jako břitva ... a otrávený ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 Chtel bych videt prispevek toho masaje v jejich foru o ostepech.... :-))) Forum o ostepech ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paullus Odesláno 1. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2007 Chtel bych videt prispevek toho masaje v jejich foru o ostepech.... :-))) Majitel určitě tvrdil, že oštěp je značkový a určený pro profesionální piloty, zatímco ostatní diskutující namítali, že je to fake.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 On má ale výhodu, s hodinkami ho pustí do letadla. mě taky, oštěp se dá rozložit, zabalit do ručníku a zasunout do báglu, vzhledem k tomu že mám Treksport 80+15 litrů tak tam dám i tank Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 mě taky, oštěp se dá rozložit, zabalit do ručníku a zasunout do báglu, vzhledem k tomu že mám Treksport 80+15 litrů tak tam dám i tank Rozkládací oštěp jsem ještě neviděl. Možná pilkou by šel rozložit Já, když jsem byl v Africe, jsem viděl u Masajů jen oštěpy o délce cca. 2metry a ty by se mi do 95 litrového báglu fakt nevešly Stejně byl ten Masaj hloupý. Kdyby tě na ten oštěp nabodl, mohl mít reklamní hodinky i tvé Brajtle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Rozkládací oštěp jsem ještě neviděl. Možná pilkou by šel rozložit Já, když jsem byl v Africe, jsem viděl u Masajů jen oštěpy o délce cca. 2metry a ty by se mi do 95 litrového báglu fakt nevešly Stejně byl ten Masaj hloupý. Kdyby tě na ten oštěp nabodl, mohl mít reklamní hodinky i tvé Brajtle ne, ne jsou rozkládací, jejich oštěp se skládá ze 3 dílů ,cca 1,8 metrů dlouhý, které je možné rozložit a to hlavně z toho důvodu že ostří je možné pak zároveň používat jako nůž nebo mačetu, tento typ mají shodný masajové v Keni i v Tanzánii. Brajtle jsem koupil až měsíc potom co sem se vrátil ale myslím že jemu by to bylo úplně jedno BTW: kde jsi přesně byl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 ne, ne jsou rozkládací, jejich oštěp se skládá ze 3 dílů ,cca 1,8 metrů dlouhý, které je možné rozložit a to hlavně z toho důvodu že ostří je možné pak zároveň používat jako nůž nebo mačetu, tento typ mají shodný masajové v Keni i v Tanzánii. Brajtle jsem koupil až měsíc potom co sem se vrátil ale myslím že jemu by to bylo úplně jedno BTW: kde jsi přesně byl? Jo jo, uplne ho vidim jak ho vytahuje z futralu na housle a postupne ho laskyplne sklada s paradnim kovovym cvaknutim, skoda ze v tomto pripade odpada zaverecna scena s nasroubovanim tlumice.... Urcite je to ta reklamni verze ostepu co se da prepravovat letadlem :-))) Nic ve zlem, jen se porad nedokazu zbavit te predstavy jak je ten masaj stastnej ze vymenil svuj reklamni ostep za paradni hodinky.... :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mike. Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 (upraveno) Kam jsme se to az dostali: od reklamnich hodinek po ostepy Upraveno 2. července 2007 uživatelem Michael Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Jo jo, uplne ho vidim jak ho vytahuje z futralu na housle a postupne ho laskyplne sklada s paradnim kovovym cvaknutim, skoda ze v tomto pripade odpada zaverecna scena s nasroubovanim tlumice.... Urcite je to ta reklamni verze ostepu co se da prepravovat letadlem :-))) Nic ve zlem, jen se porad nedokazu zbavit te predstavy jak je ten masaj stastnej ze vymenil svuj reklamni ostep za paradni hodinky.... :-))) ty futrále tady máš pěkně vyfoceno jako to ve skutečnosti vypadá, můžeš si ho rozložit a pak složit: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 nebo ve větším rozlišení: http://62.245.94.206/press/masajove/massai_002.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabos Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Tak to je teda paradni kus zeleza, predstavoval jsem si to daleko subtilnejsi. Nicmene chytre vymysleno. Co je na te druhe strane??? vypada to take jako kus zeleza??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Tak to je teda paradni kus zeleza, predstavoval jsem si to daleko subtilnejsi. Nicmene chytre vymysleno. Co je na te druhe strane??? vypada to take jako kus zeleza??? ano, slouží k zapíchnutí do země, uprostřed je ebenová rukojeť, vše se dá poklepem o zem rozložit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 (upraveno) ne, ne jsou rozkládací, jejich oštěp se skládá ze 3 dílů ,cca 1,8 metrů dlouhý, které je možné rozložit a to hlavně z toho důvodu že ostří je možné pak zároveň používat jako nůž nebo mačetu, tento typ mají shodný masajové v Keni i v Tanzánii. Brajtle jsem koupil až měsíc potom co sem se vrátil ale myslím že jemu by to bylo úplně jedno BTW: kde jsi přesně byl? Tak to koukám jako blázen - díky za zajímavé foto. Asi jsem viděl nějakou domestikovanou verzi masajů, jelikož jsem byl tam, kam jezdí hromada turistů. Tedy na safari, konkrétně v národním parku Serengeti, jenž je nejznámější. Deprimovalo mě, jak jsou všichni minimálně o hlavu větší, než já. A přišlo mi to, že oštěpy měří přes dva metry a ratiště je vcelku. Jak vidím, špatně jsem koukal nebo je mé propisovací tužky nezaujaly. Příště vezmu nějaké staré Prim quartz nebo Rolexky koupené na stánku či ve Vršek shopu Upraveno 2. července 2007 uživatelem NIGHTinGALE Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
midloch Odesláno 2. července 2007 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2007 Tak to koukám jako blázen - díky za zajímavé foto. Asi jsem viděl nějakou domestikovanou verzi masajů, jelikož jsem byl tam, kam jezdí hromada turistů. Tedy na safari, konkrétně v národním parku Serengeti, jenž je nejznámější. Deprimovalo mě, jak jsou všichni minimálně o hlavu větší, než já. A přišlo mi to, že oštěpy měří přes dva metry a ratiště je vcelku. Jak vidím, špatně jsem koukal nebo je mé propisovací tužky nezaujaly. Příště vezmu nějaké staré Prim quartz nebo Rolexky koupené na stánku či ve Vršek shopu Ano Serengeti je nejprofláknutější, možná o trošku víc je ještě Ngoro Ngoro, ale přesto se jedná o nejúžasnější přírodní parky na světě s největší koncentrací zvěře. Serengeti je obrovské a pokud se tam vrátím, tak chci jednoznačně na tah pakoňů ze Serengeti do Masai Mara, kde cca 1,5 milionů zvířat táhne krajinou. V Tanzanii mě velmi zaujalo jezero Natron se sopkou Lengai, nevím jestli jsi tam zavítal, ale bylo to supr. Letos se na podzim chystám na trochu větší extrémek než byla Afrika a to na trek ke Kombajům, stromoví lidožrouti na Papui. Jelikož se jedná o jedny z posledních pravěkých lidí na této planetě, kteří doposud neznají ani nádoby na vaření, tak nepředpokládám, že bych tam s nějakými hodinkami vůbec uspěl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se