Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Jeremy napsal:
rčení "strojek UNITAS" zpravidla znamená strojek 6497 nebo 6498 (rozdíl v umístění vteřinovky) -1 nebo -2 (frekvence). Dnes tedy ETA 6497-1.. atd.

Je to v podstatě jeden z nejjednodušších strojků. Tj. žádné fukce, kromě tří ručiček, žádný automat, žádný chronograf, datum.. Víc se asi říct nedá.

Zmíněné (a jiné) značky používají zpravidla upravené ETA strojky 3. nebo 4. třídy (1. třída je hrubá, třeba v Archimede hodinkách na www.kronium.cz, druhá třída je drobet dekorovaná, třetí má bohaté dekorace a kvalitnější vlásek a oscilátor, čtvrtá třída je určená pro certifikaci COSC).

Tj. pokud hodinky mají COSC certifikát (nebo v názvu slovo Chronometre), je to nejkvalitnější ETA. Pokud ne, může to být cokoli nižšího.

Například Breitling certifikuje všechny strojky, takže tam chybu neuděláš, jinde je třeba se ptát. (Ale i strojky první třídy jsou velmi přesné a není s nimi problém).

Maximum ceny je ale doopravdy značka.

Je to tedy tak, že úpravou jsou většinou myšlena jen "vzhledová" vylepšení?

Představoval jsem si např. náhradu některých dílů součástkami z lepšího materiálu, tzn. zvýšení životnosti strojku.

:sad01_anim:

Návštěvník YPO
Odesláno

Odpověděl jsi si sám - ano jsou to vzhledová vylepšení.Vycházej z toho co napsal Jeremy.Co se týká životnosti strojku,tak si to uživatel může ovlivnit sám pravidelným servisem (i když toto je také zavádějící,protože otec mého kamaráda má blíže neurčená Seika, která už běží bez servisu 23 let !!! ) ...... pokud by jsi chtěl strojek z kvalitních materiálů tak si připrav hodně peněz - napřiklad - safiho článek:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;#entry99678

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
  J.F. napsal:
Nevíte jak upravenou ETU používá Longines do Master Collection? Tedy pokud kromě kosmetiky je upravená?

tady to máš komplet v Pdf: MMovement.pdf

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
  YPO napsal:
Odpověděl jsi si sám - ano jsou to vzhledová vylepšení.Vycházej z toho co napsal Jeremy.Co se týká životnosti strojku,tak si to uživatel může ovlivnit sám pravidelným servisem (i když toto je také zavádějící,protože otec mého kamaráda má blíže neurčená Seika, která už běží bez servisu 23 let !!! ) ...... pokud by jsi chtěl strojek z kvalitních materiálů tak si připrav hodně peněz - napřiklad - safiho článek:

Dík za info, článek už jsem četl, je moc hezký.

Odesláno (upraveno)
  ramon napsal:
To Safi: díky za odborný výklad :thumbsup_anim:

Mohl bys ještě uvést, které značky mají ty strojky vypilovanější a které méně, myšleno kde se platí za přidanou hodnotu a kde za nápis na rotoru? :)

Firmy jako IWC nebo Heuer taky upravují ETY, nebo jsou to nějaké jejich vlastní kalibry? myslím v levnějších modelech...

A ten Unitas má nějaká skrytá pozitiva, nebo je rozdíl jen v tom nátahu?

U švýcarských značek platí většinou zásada, že do 100 000 CZK se používají upravené ETA kalibry. Většinou se jedná o vytuněný ETA automat (ať už klasický nebo strojek Valjoux chronografem). U hodinek nad 50 000 se strojky většinou upravují na chronometr standard - Omega,Zenith, IWC..jak už ostatně psal Jeremy). Dále se upravují strojky typu Unitas či Peseux - přidávají se komplikace (ukazatel nátahu, big date...atd).¨

Cenu kromě značky dále ovlivňuje i počet hodin ruční práce. Například kalibry z řady Masterpieces od Maurice Lacroix jsou ručně zdobené a seřízené. Tomu odpovídá cena od cca 900 USD za nejlevnější modely - ačkoliv se jedná o upravené ETA a Unitas strojky.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
  YPO napsal:

Z toho dávání hodinek na pravidelný servis mám obavy. Téměř vždy když jsem dal hodinky do servisu, vrátily se s nějakou nemilou stopou okem patrnou :) , nebo zhoršením přesnosti, jednou nastaly potíže s ručním dotahováním automatu- prokluz, a tak různě. A tak vždy trnu co jsem na sebe zase dobrovolně upletl...je sice pravda, že jsem nebyl u Dušáka:) Ale kdybych tam šel, za ty prachy bych možná pořídil nové...
Odesláno

mas pravdu, nie kazdy hodinar urobi svoju pracu na 100 percent ale take iste riziko mas aj v autoservise pripadne s inym vyrobkom. treba najst hodinara, kt ho to bavi. samozrejm,ze je to problem ale mne sa zvacsa osvedcili hodinari v starozitnistvach. na druhu stranu, ak nema vela prace tak si snim mozes pokecat aj o hodinkach :)

Odesláno (upraveno)

Já bych dobrovolně a preventivně hodinky na servis asi už nikdy nedal. Udělal jsem to jednou a včera jsem je Hanákovi potřetí vracel s důrazným upozorněním, že si nepřeju, aby na ně sahal stejný hodinář jako předtím. Přitom Hanák je brněnská obdoba Dušáka a prsí se milionem různých certifikátů, jak jsou skvělý servis na Omegy. Po prvním čištění a repasi mi u Omeg držela rezerva chodu cca 18 hodin namísto předchozích 36. Po reklamaci zase to samé a ještě se ze mě hodinář pokoušel dělat blba, nicméně hodinky jsem jim vnutil na revizi a opravu. Včera jsem je šel po jejich výzvě vyzvednout a jen tak mimochodem jsem vyzkoušel funkci ručního nátahu. Korunkou jsem otočil 40x a ručka se nehnula. Naštěstí měl ten trouba, co do nich sahal, dovolenou, takže jsem si nechal zavolat jiného hodináře. Ten je rozchodil máváním, dal na vibrograf a konstatoval, že hodinky kulhají jako pendlovky 3 dny před smrtí a že není divu, že se automatem natahují blbě a rukou vůbec.

Pokud nebudou v pořádku ani po této reklamaci, odvezu je do Vídně, nechám udělat raport o závadě a dám to Hanákovi sežrat i s chlupama.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno
  Foundryman napsal:
Já bych dobrovolně a preventivně hodinky na servis asi už nikdy nedal. Udělal jsem to jednou a včera jsem je Hanákovi potřetí vracel s důrazným upozorněním, že si nepřeju, aby na ně sahal stejný hodinář jako předtím. Přitom Hanák je brněnská obdoba Dušáka a prsí se milionem různých certifikátů, jak jsou skvělý servis na Omegy. Po prvním čištění a repasi mi u Omeg držela rezerva chodu cca 18 hodin namísto předchozích 36. Po reklamaci zase to samé a ještě se ze mě hodinář pokoušel dělat blba, nicméně hodinky jsem jim vnutil na revizi a opravu. Včera jsem je šel po jejich výzvě vyzvednout a jen tak mimochodem jsem vyzkoušel funkci ručního nátahu. Korunkou jsem otočil 40x a ručka se nehnula. Naštěstí měl ten trouba, co do nich sahal, dovolenou, takže jsem si nechal zavolat jiného hodináře. Ten je rozchodil máváním, dal na vibrograf a konstatoval, že hodinky kulhají jako pendlovky 3 dny před smrtí a že není divu, že se automatem natahují blbě a rukou vůbec.

Pokud nebudou v pořádku ani po této reklamaci, odvezu je do Vídně, nechám udělat raport o závadě a dám to Hanákovi sežrat i s chlupama.

celkem síla....to bych teda u autorizovaného Omega Servisu nečekal :sniper:

Odesláno
  Foundryman napsal:
Mám chuť dát echo do Omegy, že jim tu dělá servis firma Pat & Mat.

napiš jim:-) já třeba teď píšu do Marks and Spencera, že jsem velmi znechucen chováním jejich personálu. Bez zpětné vazby od zákazníků se jinak nic nezmění.

Odesláno
  ¨safi napsal:
napiš jim:-) já třeba teď píšu do Marks and Spencera, že jsem velmi znechucen chováním jejich personálu. Bez zpětné vazby od zákazníků se jinak nic nezmění.

Možná by nebylo od věci založit vlákno s hodnocením jednotlivých hodinářství.

:worried_anim:

Odesláno
  Foundryman napsal:

Hm doporucoval bych informovat predevsim sefa nebo majitele hodinarstvi Hanak ... Par vyhruzek ze to zverejnis a uvidis jak bude kmitat

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...