villain83 Odesláno 6. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. ledna 2015 Mineralni sklo samozrejme nejde lestit tak snadno,jako plast,neb je uplne z jinyho matrose,potrebujes na to diamantovou pastu a nejlip lahvinku neceho ostrejsiho,rychleji prekonavas obavy z poskozeni a min se rozcilujes:-)Samozrejme se bavim o jemnych skrabancich,pokud to je hluboky,nech ho radeji vymenit,nebejva moc drahy a usetris si spoustu casu,ver mi.Na jednech starejch hodinkach jsem mel taky stary zazloutly plastovy sklo,za 150voci jsem koupil novy a nemel jsem poleptany pazoury,hec:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 8. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2015 Mineralni sklo samozrejme nejde lestit tak snadno,jako plast,neb je uplne z jinyho matrose,potrebujes na to diamantovou pastu a nejlip lahvinku neceho ostrejsiho,rychleji prekonavas obavy z poskozeni a min se rozcilujes:-)Samozrejme se bavim o jemnych skrabancich,pokud to je hluboky,nech ho radeji vymenit,nebejva moc drahy a usetris si spoustu casu,ver mi.Na jednech starejch hodinkach jsem mel taky stary zazloutly plastovy sklo,za 150voci jsem koupil novy a nemel jsem poleptany pazoury,hec:-) To nejsou dobré zprávy, protože jsem u jednějch minerálních začal šmirglem a teď tam mám hezké mapy :/ njn, chybama se člověk učí. Takže zkusím poleštit, ale asi se vydám koupit nové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 9. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2015 To nejsou dobré zprávy, protože jsem u jednějch minerálních začal šmirglem a teď tam mám hezké mapy :/ njn, chybama se člověk učí. Takže zkusím poleštit, ale asi se vydám koupit nové.No,co jsem videl prebrusovany mineralni sklicka,nebylo to moc hezky,zkus mrknout treba na ebay,milion rozmeru je tam k mani.Rozmer,samozrejme presnej,je pro tebe nezbytna informace,jinak se nehnes.Pokud ho umis sam sesadit a zmerit,hura do toho,ja uz,poucen z predchozich nezdaru,podobny operace nechavam vyhradne na svem hodinari,je to jistejsi:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bonder Odesláno 10. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2015 celé vlákno jsem si hezky pročetl a uznal jsem za vhodné, že si na to sám netroufnu. Znáte tedy někoho šikovného, nejlépe hodináře z okolí Ostravy, Olomouce či Brna, který leští skla a také pouzdra? díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 10. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2015 Valis je z Chomoutova, ale čekačka je celkem dlouhá - leštění podle mě zvládne i každý trošku lepší hodinář. Je tady někde o tom vlákno, tak zkus pohledat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 13. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2015 Celé jsem to tady pročetl a docela by mě zajímalo, poradí někdo alespoň zhruba, na kolik takové vyleštění sklíčka vyjde? Popřípadě i pouzdra s tahem? Mám tady od běžného nošení docela poškrábané Casia do cca 3K, tak jestli se to vyplatí..Jsem z Olomouce, tak asi nejspíš v Chomoutově u Vališe..? Jak jsem pochopil, bude asi široko - daleko nejlepší..Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubu79 Odesláno 26. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2015 (upraveno) Odstranovanie aj hlbokych skrabancov zo skla(mineralneho),puzdra,remienka robim vo Wpv Watch,Banska Bystrica.Cena sa urci podla poskodenia,... je od 20- 70 eur za cele hodinky + tlakova skuska. Upraveno 26. listopadu 2015 uživatelem Bubu79 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří_99 Odesláno 26. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2015 Tak jsem to zkusil sám. Pracovní plastové otloukánky za cca šest doláčů. Už něco zažily, tak jsem si řekl, že se pokusím jim buď vrátit lesk, nebo je pošlu do věčných lovišť..Použil jsem smirkový papír /pod vodou/ 1200, 2000 a cídilo Sitol. Kdybych byl víc trpělivý, nebyl by tam ani škrábanec. Já bohužel nebyl.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2015 Tu 1200 jsi ošidil, takže znovu. Nemůžeš pokračovat dál jemější zrnitostí, když ti tam zůstávají hluboké škrábance. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 26. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. listopadu 2015 Je na to fígl,škrábanec /vryp/ nabarvit lihovou fixou a leštit až zmizne,pak teprve jemnější zrnitost.Samo nesmí ten škrábanec být do půlky výšky skla. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 27. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. listopadu 2015 Tak jsem se ze zvědavosti po tom trochu pídil a od několika zdrojů jsem dostal zhruba stejnou informaci. - Jak psal Bohuš, tak rýhu vyplnit nejlíp lihovkou, aby to při broušení pod vodou nezmizelo.- Zjistit si tloušťku skla v konkrétních hodinkách. Pokud to je 1mm a podobně, tak to radši ani nezkoušet - hrozí, že sklo praskne a dostane se do hodinek.- Použít hrubší smirek - klidně 800 při větších vrypech, pak 1200, pak 2000 - nejlépe na brusku s regulací otáček - ideální kolem 100-150 otáček, aby se to nehřálo. Pod vodou neznamená, že z toho musí voda téct proudem, stačí, když ten smirek bude navlhčený. Je podstatné, aby to byla rovná plocha, na kterou dosedne sklo celou plochou, aby ten úběr byl rovnoměrný a nevznikaly "krátery", které budou vidět při lomu světla.- Poslední operací je rovnoměrné vyleštění skla. Zase na kotouč na brusku - tentokrát hladký rovný a tvrdý - ne leštící měkký - nedosáhne se ideální roviny leštění - otáčky opět jen cca 100-150. Ideální na leštění - a na tom se shodli všichni skláři - je Cerium oxide s co nejvyšší čistotou. A tak jsem objednal bílý prášek a budu si hrát Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Jedná se o Cerium oxide 99,48%Mám doma dvoje otloukánky, které by si zasloužily trochu přeleštit, tak až leštící prášek dorazí, udělám pokus a pak sem dám podrobný report, zda je to fakt taková bomba, nebo je to jen bublina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinek27 Odesláno 7. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2015 Rozleštil dvoje Suunta. Nepotřeboval jsem úplnou dokonalost, ale jen to co šlo vidět na první pohled. Začal jsem mokrým smirkem o hrubosti 1200, pak diamantová pasta 2,5 a nakonec diamantová pasta 0,5. S výsledkem jsem nad míru spokojený a zabralo mi to cca 2 hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg_CS Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Dá se přeleštit minerální sklo například na Festinách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Je to problematické,musíš mít diamantovou leštící pastu a nějakou vhodnou /modelářskou / brusku např.Dremel .A pokud sklíčko trochu víc zahřeješ může Ti prasknout.Můj hodinář tvrdí,že je jednodušší vyměnit /pokud to není nějaké atypické /. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Dá se přeleštit minerální sklo například na Festinách?blbe... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Já zapomněl,přes Festiny je tu Franta :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georg_CS Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Výměna skla ve Festinách výjde na 1500 a to se nevyplatí..... Mám víc kousků nejvyšších modelů i s alarmem a jedinou vadou je poškrábané sklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Tak to zkus sám rozleštit,návodů je tu mraky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Minerální sklo obecně leštit jde, ale je to strašnej vopruz. Bez patřičného nářadí se nepodaří dosáhnout naprosté rovnosti leštěné plochy. Brusná pasta a mikrobruska mě víceméně zklamaly, plocha není rovná. Ideální je, aby leštící plocha (kotouč) pokryla celé sklíčko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Já jsem přemýšlel, jestli minerální sklíčko nezkusit u kamaráda skláře, co má mašiny na leštění i pantograf, jen si myslím, že to půjde jen u rovných sklíček, jak tam bude klenutí, nedokážu si to představit. Mám ale jen jedny potápky seiko a tam je ten vryp hodně hluboký, takže výměna bude lepší volba To cerium je na plast snad zbytečnost ne, vím, že se tím leští rýhy na normálním skle, takže možná na lehce poškrábaný minerály a i tak to bude makačka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se