Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jako lezec dám dva typy:

- Rolex Explorer I - můj sen :D

- G-Shock - sám mám, vydrží všechno, vše přehledně, a jedno velký plus - když jsem lezl a narval ruku do spáry, použil jsem hodinky jako menší vklíněnec a zarazil je do té spáry :D 

Odesláno
  V 10. 12. 2014 v 9:30, Z. Paul napsal:

Jako lezec dám dva typy:

- Rolex Explorer I - můj sen :D

- G-Shock - sám mám, vydrží všechno, vše přehledně, a jedno velký plus - když jsem lezl a narval ruku do spáry, použil jsem hodinky jako menší vklíněnec a zarazil je do té spáry :D

G-shocky jsou asi nezničitelné :-D. 

Odesláno
  V 10. 12. 2014 v 9:30, Z. Paul napsal:

...když jsem lezl a narval ruku do spáry, použil jsem hodinky jako menší vklíněnec a zarazil je do té spáry :D

jestli to bylo na písku, tak dostaneš világoš od ochranářů  :D

Odesláno
  V 9. 12. 2014 v 8:52, 5etter napsal:

Nechápu, jak narve takový hodinky pod bundu a do toho ještě rukavice. Já myslím, že s nima jen dělá parádu v základním táboře a na mítingách s novináři.

Chlap ktory zisiel z Everestu na lyziach si presne potrpi na paradicky.. ked o tych hodinkach nic nevies tak radsej nic nehovor. Ze nevojdu pod bundu, bozzze kde vas beru...

Odesláno

Jasné, že sa vojdu a zvlášť v zime, rukavice majú dlhé prekrývacie flapy, nebol až taký problém. Takisto treba brať do úvahy akou cestou ideš, leto, zima, či si len naviazaný a picháš do snehu, či máš jumar, alebo aj skutočne v skale lezieš.

Čo viem, tak napríklad Dodo Kopold pri výstupe v zlom počasí na Dhaulághiri asi pred 6-7 rokmi, spomínal, že sa nemohol spoľahnúť na baro v hodinkách, lebo mu ukazoval vyššiu nadmorskú, ako reálne odhadoval (podľa predvrcholu, čo je nižšie ako udávaná výška na hodinkách). Nevedeli tak v hustom snežení odhandúť, či dosiahli vrchol alebo nie. Ale zase pri zostupe im v tej zlej viditeľnosti pomohol jeho na hodinkách kompas. Suunto mal, že?

Vlado Launer, účastník úspešnej (ale aj tragickej) ČS expedície na Everest v r. 1984, nosil Primky s bielou lunetou (myslím, že I.gen, dával som tu už dávnejšie jeho fotku), určite niekde nad 8000m, už si to presne nepamätám. 

Tu je záber na masívne Timex WS4 (kedysi vlajkový model s funkciami ABC) v porovnaní s Casio Protrek PRG80 a Suunto Core

post-6829-0-13378700-1418490089_thumb.jpg

post-6829-0-87674100-1418490103_thumb.jpg

post-6829-0-76385100-1418490118_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...