Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

jo to vypada rozumne. presnost jsem meril odhadem taky na nakejch par s do plusu za den, tak tam snad problem nebude. ale ten hacking mne vydesil a vhzledem k informacim z posledni doby mam z eltonu trosku schizu :)

ten watchcheck je urcite nejaka zadarmo aplikace a je urcite jenom pro android, zejo... :)

• Odpovědi 154
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já ,měl po dodání Zekonovy limitky chod cca pět vteřin do plusu týdně a to více než rok. Poté jsem reklamoval vzhledový problém a v Eltonu mi jako bonus udělali vlastní iniciativou plný servis strojku = na vibrografu teď ukazují + 8 vteřin denně.

Odesláno

Já ,měl po dodání Zekonovy limitky chod cca pět vteřin do plusu týdně a to více než rok. Poté jsem reklamoval vzhledový problém a v Eltonu mi jako bonus udělali vlastní iniciativou plný servis strojku = na vibrografu teď ukazují + 8 vteřin denně.

Jo evidentně s tím něco dělali :)

Odesláno

Je to proste ETA ako kazda ina, to ze je usadena zrovna v orlikoch nijak nezlepsuje ani nezhorsuje vlastnosti toho stroja. To co sa stalo Honzovi sa moze stat kazdemu kto z tych ci onych dovodov da mechanicky stroj na servis. Ked stroj rozoberu a zase zlozia jeho vlastnosti sa proste vvzdy trochu zmenia niekedy k lepsiemu a niekedy k horsiemu, ale 8/denne je u tothoto typu stroja podla mna uplne v norme. Pri dalsom servie to bude zase inak.

Odesláno

jo to vypada rozumne. presnost jsem meril odhadem taky na nakejch par s do plusu za den, tak tam snad problem nebude. ale ten hacking mne vydesil a vhzledem k informacim z posledni doby mam z eltonu trosku schizu :)

ten watchcheck je urcite nejaka zadarmo aplikace a je urcite jenom pro android, zejo... :)

Presne tak, WatchCheck je aplikace zdarma pro Android, ale jsou i jiné, mě vyhovuje tato.

Odesláno

to vim, to vi "kazde male dite (stejne jako jakyho ho ma knez)", uz to tu zaznelo nespocetnekrat, nekolikrat i v tomto vlakne a i v mem druhem prispevku...

jen sem si nebyl jistej, zda v te limitce je eta, uz je to nejakej patek co sem to sledoval :)

pro zajimavost - tebou popisovane problemy se serizenim a mazanim to bylo na jakych hodinkach?

Ano, cal. 73 je eta 2824-2.

Odesláno

To bylo na mé limitce, prostě mi to přišlo jakoby vzali ze skladu stroj, prdli ho do hodinek a hotovo. S tímto problémem jsem se setkal i u jiných značek, Elton není výjimka. Co ale stojí za zmínku, měl jsem čtvery Steinhart, 3x eta 2824 a jednou 7750, všechny šly kolem dvou vteřin denně.

Návštěvník km.kmk
Odesláno

Někde jsem myslím četl, že Steinhart reguluje každé hodinky na maximální přesnost, než se dostanou k zákazníkovi...

V tom případe se mu to moc nedaří

Návštěvník km.kmk
Odesláno (upraveno)

Jj. Ocean vintage. 30sec./den

Upraveno uživatelem km.kmk
Odesláno

to brali etu z eltonackyho skladu ne? 30s radosti... tolik radosti... ted tak premejslim - jestli to bylo 30 do minusu tak ti to vlastne prodluzuje den! ;)

jeste dotaz na velevazene cleny - reglaci strojku (konkretne teda ty 2824) prenechavate hodinarovi nebo sami? pouzivate vibrograf nebo stredoveke mereni po 24h (pripadne s alternaci poloh?)

Odesláno

Napriklad ja osobne sa do hodiniek ktore idu snazim podla moznosti vobec nehrabat. Ono hodinky co robia +-10s denne  vydrzia po zostelovani pouzitelne cca tyzden a tak dlho mi v kuse ziadne hodinky na ruke nevydrzia :D

• Po roku...
Odesláno

Sorry za resuscitaci tématu, ale kouká, že aktuálně obsahuje "Orlík 38" kalibr 95 (samonátah bez datumu).

Má někdo?

Zkušenosti s kvalitou?

:)

• po měsíci...
Odesláno

Využívám a podporuji resuscitaci tohoto vlákna a rovněž i mě by zajímalo jak je to s PRIMáckýým kalibrem 95 versus ETA 2824 (PRIM 73).

ETA se dá vyladit na sekundy, jak je s přesností PRIM 95? U repasovaných starých strojků je to -30/+60 za den. Má hacking? Rezerva je myslím o něco vyšší, nepletu-li se 48 versus 38.

Díky předem za jakékoliv info.  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...