Fajkus Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Já myslím, že to jde i bez ptáka ... DSC_0033.jpgJasně, že to jde i bez ptáka. Honzo, tys ptáka tuším prodal. Nemrzí tě to? Jak si tam na cifu hezky sedí? Ale přiznám se, že těmi tvými bych rozhodně nepohrdl.
Honza.manta Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Nojo, tyhle Zekonovky ptáka vytlačily z hnízda. Já myslím, že mi jedny osmatřicítky úplně stačí.
Borodov Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Nojo, tyhle Zekonovky ptáka vytlačily z hnízda. Já myslím, že mi jedny osmatřicítky úplně stačí.
zekon7302 Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Vzdyt na tehle neni videt kdo je vyrobil!Hodinky jsou hezky, datumka citlive usazena, i chybejiciho "ptaka" - cti "orla", bych mozna zkousnul, ale to chybejici logo vyrobce, to uz nedavam... Výrobce je na sponě a na dýnku, dvakrát stačí.
Honza.manta Odesláno 31. března 2015 Nahlásit Odesláno 31. března 2015 Abych řekl pravdu, tak mě taky ten pták jako logo celkem pasuje. Akorát pokud se nepletu a paměť slouží, neměl podobný znak výrobce chadírenských autonástaveb "Orličan Choceň" - neokopíroval si ho ELTON ? Nebo to nebylo logo českého výrobce letadel - větroňů? Sakra ta paměť, ale určitě jsem ho již někde viděl použít. Fuj na to - tak jsem to dohledal - tenhle příspěvek a tenhle obrázek: Je to znak "Povodí Vltavy":
Držák Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Je to znak "Povodí Vltavy": logo_ffffff_194x95.jpg Taky by to skoro šlo, ale já jsem to logo Orlíku viděl úplně přesně namalované, tak jak je na hodinkách. Když jsem hodinky s tím logem viděl poprvé, tak mě to praštilo do očí. Holt akorát jsem to ještě nenašel, kde a na čem. Sem tam jen nějaké podobná loga plachtařských klubů a to je zatím vše a taky nějaký zahraniční výrobce leteckých součástí. Já se ale nevzdám a až to najdu (třeba i za 1/2 roku) tak to sem dodám. Howg.
horal Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 (upraveno) Je to racek - můžem o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat...Seagull silhouettes - obrázky Upraveno 1. dubna 2015 uživatelem horal
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Já bych si dovolil nesouhlasit Horale.Kvalita strašná, je to převzaté z amatérských videí Orlíka krátkoprstého, ale profil je myslím jasný.
Mipa Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Nemám žádné Orlíky a tak čistě teoreticky se mi subjektivně zdá, že silueta na hodinkách má křídla do špičky a tak mi více připomíná Prima racka než Orlíka krátkoprstého (viz výše - který na spodních dvou obrázcích nemá křídla na konci do špičky). A tak, když možná jednou v budoucnosti, bych si pořídil Orlíky hodinky bez Prima racka.
Frantik Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Je to racek - můžem o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno co se s tím dá dělat...Seagull silhouettes - obrázkyseagull-silhouettes-vector-1275822.jpgMuzeme s tim delat daleko vic. Treba se zamyslet, proc to neni Racek, ale Orlík!
Držák Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Takže já mám vlastně nový model "PRIM Racek 38" = PRIMA FÓR Málem jsem se udusil, jak jsem se teď u toho nasmál a zaskočilo mi, sakra nesmím číst fórum u oběda.
eloga Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Nojo, ale...Já jsem měl jen nějak celou dobu pocit, myslím dávno tomu, že název Orlík, u potápěčských hodinek Prim vyvinutých a vyrobených v šedesátých letech v Československu pro armádu a na tu dobu v nevídané kvalitě a téměř se superparametry dobou vzniku, určením a zásadně vojenským zaměřením svůj název odvozuje od vodního díla Orlík, které se právě počátkem šedesátých let /1961-2/ podařilo dokončit a zprovoznit pro dodávání proudu do sítě. A nejen to, název přehrady se zase odvozuje od hradu Orlík nad Vltavou patřícího původně a nyní opět Schwarzenbergům. A že tento název má zásadně spojitosti s maximální projektovanou hloubkou přehradního jezera a že to je strategický název a jméno a s ptákem, jak se to domnívá většina lidí nemá nic společného. Přehrada Orlík byla v ČSSR objemově největší vodní nádrž, a v té době pro potápěče s nevídanými parametry, kde se pro hlubinné potápění takovéto hodinky byly požadovány, mohly se uplatnit a také testovat. Ještě bych dodal, že ta vojenská hodinářská zakázka původně souvisela s ruským požadavkem na ČSLA zabezpečit pro vojska VS přechod vltavských údolí včetně přehrad při plnění rozkazu pochodu k Rýnu.http://www.praguecoldwar.cz/vltkaskada.htmTohle si přeberte každý jak chcete, ale ty těžké mostové soupravy jdou dohromady právě s těmi vyvinutými Orlíky v šedesátých letech.....Že to bylo pak vše jinak a vyrobené hodinky měly jiný než profesionální osud je věc jiná. Pak ještě přišel pseudonápad jakéhosi pracovníka aerolinek zbastlit na limitku hodinek stejného jména siluetu ptáka pofiderního vzezření, což je dle mého mimo "orlíkovskou" realitu. Mám za to, že Tvrdík uvrhnul chronomagory do omylu i s jeho letci a ocelovými ptáky. Zato Karel z Orlíka vlastní a nosí hodinky Orlík, myslím že ne kvůli tomu ptáku, s tím Tvrdíkovým ptákem raději ne, tím se ty skutečné Orlíky staré i nové z limitek naprosto devalvují. no jo, ale ....**Tak zase někdy
horal Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 (upraveno) Já bych si dovolil nesouhlasit Horale.Kvalita strašná, je to převzaté z amatérských videí Orlíka krátkoprstého, ale profil je myslím jasný. Děkuji za dovzdělání.Berte to prosím s nadsázkou. edit:Ale vážně, není to politicky průchozí inspirace Orlických hor?V tom kraji se Orlické/á jmenovalo kde co...od Náchoda přes Rokytnici až do HanušovicMyslím, že minimálně Roman I. se mnou bude souhlasit Upraveno 1. dubna 2015 uživatelem horal
Návštěvník Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Jasně že to má souvislost s Orlickými horami. Původně se měly jmenovat prim Orel pro místní horaly, ale páč je Nové Město nad Metují v podhůří, tak jen Orlík a nosil to tam každej Jouda. A buďte rádi, že nemáte na ruce Racka, to byste pak byli vůbec všem pro prdel
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 Nojo, ale...Já jsem měl jen nějak celou dobu pocit, myslím dávno tomu, že název Orlík, u potápěčských hodinek Prim vyvinutých a vyrobených v šedesátých letech v Československu pro armádu a na tu dobu v nevídané kvalitě a téměř se superparametry dobou vzniku, určením a zásadně vojenským zaměřením svůj název odvozuje od vodního díla Orlík, které se právě počátkem šedesátých let /1961-2/ podařilo dokončit a zprovoznit pro dodávání proudu do sítě. A nejen to, název přehrady se zase odvozuje od hradu Orlík nad Vltavou patřícího původně a nyní opět Schwarzenbergům. A že tento název má zásadně spojitosti s maximální projektovanou hloubkou přehradního jezera a že to je strategický název a jméno a s ptákem, jak se to domnívá většina lidí nemá nic společného. Přehrada Orlík byla v ČSSR objemově největší vodní nádrž, a v té době pro potápěče s nevídanými parametry, kde se pro hlubinné potápění takovéto hodinky byly požadovány, mohly se uplatnit a také testovat. Ještě bych dodal, že ta vojenská hodinářská zakázka původně souvisela s ruským požadavkem na ČSLA zabezpečit pro vojska VS přechod vltavských údolí včetně přehrad při plnění rozkazu pochodu k Rýnu.http://www.praguecoldwar.cz/vltkaskada.htmTohle si přeberte každý jak chcete, ale ty těžké mostové soupravy jdou dohromady právě s těmi vyvinutými Orlíky v šedesátých letech.....Že to bylo pak vše jinak a vyrobené hodinky měly jiný než profesionální osud je věc jiná. Pak ještě přišel pseudonápad jakéhosi pracovníka aerolinek zbastlit na limitku hodinek stejného jména siluetu ptáka pofiderního vzezření, což je dle mého mimo "orlíkovskou" realitu. Mám za to, že Tvrdík uvrhnul chronomagory do omylu i s jeho letci a ocelovými ptáky. Zato Karel z Orlíka vlastní a nosí hodinky Orlík, myslím že ne kvůli tomu ptáku, s tím Tvrdíkovým ptákem raději ne, tím se ty skutečné Orlíky staré i nové z limitek naprosto devalvují. no jo, ale ....**Tak zase někdy Samozřejmě, že máš pravdu.Mimo jiné i proto, že na území ČR žádný Orlík nehnízdí a nikdy nehnízdil - vygooglil jsem si to.Ale přestaň furt do všeho rýpat a nech nám to potěšení se tady hašteřit o LOGO. Děkuji za dovzdělání.Berte to prosím s nadsázkou. edit:Ale vážně, není to politicky průchozí inspirace Orlických hor?V tom kraji se Orlické/á jmenovalo kde co...od Náchoda přes Rokytnici až do HanušovicMyslím, že minimálně Roman I. se mnou bude souhlasit Jasně že to má souvislost s Orlickými horami. Původně se měly jmenovat prim Orel pro místní horaly, ale páč je Nové Město nad Metují v podhůří, tak jen Orlík a nosil to tam každej Jouda. A buďte rádi, že nemáte na ruce Racka, to byste pak byli vůbec všem pro prdel Kde jsi vzal Orlické hory jako něco důležitého a významného? Všichni přeci vědí, že se nacházíme ve středu BRDY MOUNTEENS COUNTY, nazvané podle největšího a nejvýznamnějšího evropského pohoří - BRDY MOUNTEENS, jehož jsou všechny ostatní evropské vrchoviny jen předhůřími a které plynule přechází v asijskou část, která nese ale bohužel název v domorodém jazyce - HIMALAIA(česky to má stejný význam), nicméně se jedná o jedno kompaktní pohoří - svými rozměry právem zařazené do kategorie euroazijské velehory. Taktéž v centru BRDY MOUNTEENS pramení největší evropská řeka - BRDLAVKA - do jejíhož toku se postupně vlévají mnohé drobnější přítoky - kupříkladu Vltava nebo Labe. Na konci své cesty se BRDLAVKA vlévá do Severního moře, což je bohužel dnes už plně vžitá zkratka od SEVERNÍHO BRDSKÉHO MOŘE. Slovo BRDSKÉ se postupně z názvu všech moří vytratilo, neboť bylo samozřejmé a všeobecně známé, že všechna moře jsou BRDSKÁ.
eloga Odesláno 1. dubna 2015 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2015 mantajak myslíš, ok, tak se hašteřte klidně dál, **
WhiteLion Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Odesláno 10. května 2015 Zdravím zde přítomné, měl bych dotaz, možná i hloupý, ale nikde jsem nenašel odpověď. Chtěl bych vědět jaký je rozdíl mezi kalibrem 73 a klasickou ETA 2824-2?
financ Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Odesláno 10. května 2015 Zdravím zde přítomné, měl bych dotaz, možná i hloupý, ale nikde jsem nenašel odpověď. Chtěl bych vědět jaký je rozdíl mezi kalibrem 73 a klasickou ETA 2824-2? kal 73 je interní označení Eltonu pro Etu. Rozdíl žádný
WhiteLion Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Odesláno 10. května 2015 A o jakou verzi jde? Standard, Elaboré nebo Top?
bohus76 Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Odesláno 10. května 2015 Těžko říct,ale myslím,že to bude Standard.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se