Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

No možná jo. Mě se na mechanikách na rozdíl od quartzů líbí že jsou opravitelné. U dnešních levných hodinek je první problém řešený elegantním hodem do popelnice. Ale na mechanice se opravovat dá.

Takže když si koupím nějaké mechaniky, třeba starší levný Prim, jen tak pro radost, tak mi je hodinář bude schopný případně opravit? Já kdybych si ty mechaniky totiž koupil, určitě by to nebyly nové, ale nějaké vintážní - v tom vidím jediný smysl mechanik - nosit něco, co někdo mohl nosit už třeba před 50-ti lety - mít je prostě jako veterána. Mimochodem proto se mi taky líbí staré digi - ale nejen digi, prostě celkově tak nějak "zapomenutá elektronika".

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No možná jo. Mě se na mechanikách na rozdíl od quartzů líbí že jsou opravitelné. U dnešních levných hodinek je první problém řešený elegantním hodem do popelnice. Ale na mechanice se opravovat dá.

jenze vymena quartz strojku stoji par korun. a pokud jsou quartzky vodotesne a ne od vietnamce z trhu tak vydrzi bez problemu deset let. aniz by me nekdo musel mazat a serizovat mechaniku.

Odkaz ke komentáři

Pánové, přišlo jaro a s ním i touha po novém kousku ze série ana-digi. Jeho nákup se již zrealizoval, probíhá zaslání do Čech ze Shenzhenu. Nejedná se o nic slovutného, jen mám chuť na vlastní pazouře vyzkoušet výrobky slovutné tamní manufaktury OHSEN /lehká kopie Casií/. Fotky na ruce a v jiných pozicích budou samozřejmě prezentovány v den, kdy balíček dorazí poštou ranní k nám, vč. balení a manuálu, bude-li přiložen. Jemnou pikantností na celém pořízení je to, že při nákupu byl využit slevový ebay voucher na 10 USD, což při pořizovací ceně hodinek vč. free shippingu 10,59 USD znamená koncovou cenu k doplacení 0,59 EUR. Při dnešním denním kurzu USD k CZK 1 :19 96 znamená 11,78 Kč. To překonalo i můj rekord z minula při pořízení kalkulajdového braku /viz o několik příspěvků výše v tomto vlákně/ a bohužel, dřívější rekord T2 zcela mizí v nenávratnu... Do doby pořízení fotografií skutečného kusu doma přiložím ilustrační foto z ebay,,,

http://www.ebay.com/itm/281013260030?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se.

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

No, nekup to. Jsem opravdu zvědav na to, co za těch 11 korun dostaneš. Hlavně mě zajímá kvalita po stránce materiálu.

i já hořím zvědavostí, vše pak ve vhodný čas shrnu do postřehů a dojmů, umístěných i s řádnou fotodokumentací do tohoto vlákna...

Odkaz ke komentáři

Pánové, přišlo jaro a s ním i touha po novém kousku ze série ana-digi. Jeho nákup se již zrealizoval, probíhá zaslání do Čech ze Shenzhenu. Nejedná se o nic slovutného, jen mám chuť na vlastní pazouře vyzkoušet výrobky slovutné tamní manufaktury OHSEN /lehká kopie Casií/. Fotky na ruce a v jiných pozicích budou samozřejmě prezentovány v den, kdy balíček dorazí poštou ranní k nám, vč. balení a manuálu, bude-li přiložen. Jemnou pikantností na celém pořízení je to, že při nákupu byl využit slevový ebay voucher na 10 USD, což při pořizovací ceně hodinek vč. free shippingu 10,59 USD znamená koncovou cenu k doplacení 0,59 EUR. Při dnešním denním kurzu USD k CZK 1 :19 96 znamená 11,78 Kč. To překonalo i můj rekord z minula při pořízení kalkulajdového braku /viz o několik příspěvků výše v tomto vlákně/ a bohužel, dřívější rekord T2 zcela mizí v nenávratnu... Do doby pořízení fotografií skutečného kusu doma přiložím ilustrační foto z ebay,,,

http://www.ebay.com/itm/281013260030?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

Tak to si mne dostal. Ta cena je super, tak snad to bude stát za to. Potom určitě poreferuj spolu s malou recenzí.

Odkaz ke komentáři

Taky mě bude zajímat recenze, na chatu by to nemusel bejt nijak špatnej kousek.

Odkaz ke komentáři

Taky mě bude zajímat recenze, na chatu by to nemusel bejt nijak špatnej kousek.

taky myslím. Když s nima náhodou někdě škrtneš, tak tě to nemusí ani moc mrzet, v případě ztráty objednáš jiný. Materiál pouzdra a pásku asi nebude nic moc, to už víme, spíš jsem zvědav na celkovou funkčnost. Necháme se překvapit, v den kdy dorazí, zpracuji minirecenzi.

Odkaz ke komentáři

Pánové, líbí se tyto s výškoměrem. Teda hlavně proto, že mají ten výškoměr. Nevím ale co znamená "inteligentní" quart. Proč je inteligentní? A jak vlastně pracuje ten výškoměr. Prodejci tady v čechách mi to neuměli zodpovězet.

http://www.ebay.com/itm/Timex-Gents-IQ-T2n728-Watch-RRP-199-99-/321125885891?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item4ac49827c3

Odkaz ke komentáři

Pánové, líbí se tyto s výškoměrem. Teda hlavně proto, že mají ten výškoměr. Nevím ale co znamená "inteligentní" quart. Proč je inteligentní? A jak vlastně pracuje ten výškoměr. Prodejci tady v čechách mi to neuměli zodpovězet.

http://www.ebay.com/itm/Timex-Gents-IQ-T2n728-Watch-RRP-199-99-/321125885891?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item4ac49827c3

řekl bych, že ten přívlastek inteligentní patří k takové té rádoby "pozitivní" marketingové lhací hře, lákající neznalého zákazníka zázračnými vlastnostmi... :bangin: . I podle popisku Timexu v odkazovaném inzerátu se jedná o víceúčelový hodinkový strojek /zhruba podobný ABC u Casia/. Šikovný, funkční, pěkný, nicméně bez jakékoliv "inteligence"

Odkaz ke komentáři

Co myslíte o tom výškoměru. Od dětství chci hodinky s výškoměrem, ale nemám představu o jeho přesnosti, spolehlivosti a funkčnosti. Nikdy jsem nic podobného neviděl, ale chtěl bych takové, podobné vlastnit.

Jejich cena je přijatelná a zobrazení výšky je analogové. Digitální se mi nelíbí. Ideální by byli mechanické hodinky s mechanickým výškoměrem, ale tohle je zhruba to co si můžu dovolit, nic víc.

Odkaz ke komentáři

http://www.ebay.com/itm/281013260030?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2 649

přátelé, to byl ale fofr, objednáno dne 14/05/2013 ráno u prodejce red-plus, 98,8% Positive feedback z Hongkongu, dnes, tj. 20/05/2013 ráno hodinky dorazily poštou ranní. Balení vzorné, nepoškozeno, jen mne překvapilo, že to odcházelo z Německa via Deutsche Post /viz obsáhlá fotodokumentace/. Nicméně, doba dodání rekordní. O cenových záležitostech pojednává moje psaní výše, nebudu se tedy opakovat,  pořídit ovšem funkční a dle mého i hezky vypadající a kvalitně zpracované hodinky byť i za 10 USD, to je myslím zcela ok. O to více potěší, že jsou za 0,59 USD, cca 12 Kč.

Hodinky byly vyrobeny slovutnou firmou Ohsen ze Shenzhenu. Fejk to sice není, vzhledově jsou ale téměř identické s modelem Casio Protrek PRW-5100-1ER, samozřejmě ne zcela až do detailu. Odlišují se i funkčně, nemůžeme u Ohsenu za pořizovací cenu 10 USD očekávat věci, které originál Casio za cca 400 USD má a Ohsen nikoli - jedná se např. o ABC senzor, radioseřizování, solární dobíjení, světové časy, 5 alarmů, minerální sklíčko. Mám-li být zcela upřímný, tak jako vlastníkovi několika ana-digi Casio s různými moduly, mi tento Ohsen ze všeho nejvíce jak způsobem ovládání, tak i nastavováním a rozsahem funkcí připomíná modul Casio 3321. Jak je z přiložené fotodokumentace patrné, displej hodinek je příjemně veliký, nadstandardně dobře čitelný a lze na něm postupně levým dolním tlačítkem MODE přepínat následující funkce:

1. základní - datum ve tvaru MM DD + den v týdnu. Výrobce se nezmiňuje, zda je naprogramováno např. do roku 2099, což je ovšem asi stejně jedno, protože se obávám, že tak dlouho by hodinky stejně nevydržely a nejsou zase tak cenné, aby se staly součástí nějakého dědictví. Jde jen o to, aby se časem na displeji neobjevovaly nesmyslné hodnoty typu 15-41...

2. jednoduchý alarm na nastavení jednoho času + pípání v celou hodinu, znázorněno grafickými symboly v pravém horním rohu displeje. Nastavení je stejně příjemné jako u Casia, lze nastavovat nejdříve hodiny, pak desítky minut, pak jednotlivé minuty a nakonec alarm on off a pípání on off.

3. duální čas v jiné časové zóně, což je při častém cestování velmi praktická funkce. Je to ta jednodušší varianta bez DST on/off a přednastavených časových pásem /BER, LAX, NYC, HKG.../, nicméně plně funkční. Nejlépe je nastavit toto ve spolupráci např. se serverem time.is a při změnách času to zkontrolovat a je klid...

4. stopky. Jednoduché, bez mezičasů, rozsah měření výrobce neudává a neměl jsem ještě čas to odzkoušet, ale předpokládám, že to bude standardních 59:59:99...

5. normální čas, shodný s analogovým zobrazením .

Ad analogové zobrazení času: ručky jsou bílé, příjemně velké a nezkrácené, nicméně bez jakéhokoliv náznaku či nánosu lumi. Mně osobně se velmi zamlouvá sek..dová ručka v barevném provedení berlínská modř. Chod hodinek je i po přiložení ucha téměř neslyšitelný.

Přesnost chodu jsem zatím neměl možnost změřit, dnes dopoledne bylo vše nastaveno dle vysílače DCF 77 a serveru time.is a po cca 1 měsíci se k ní vyjádřím. Sám výrobce v přiloženém návodu zmiňuje ? 40 sec/měsíc. Myslím, že tak tragické to snad nebude, protože by to jinak vedlo k prohnání hodinek komínem či k jejich "neočekávánému" nárazu o betonovou stěnu a že je to jen taková alibistická hodnota. Na základě zkušeností s podobnými typy strojků to odhaduji na cca 5-7 sec/měsíc, snad se nemýlím. Typ použité baterie je výrobcem v  návodu specifikován jako CR 2005, který jsem ovšem na ebay na rozdíl od jiných standardních typů nenalezl. POKUD SE NĚKDO VYZNÁ V BATERIÍCH LÉPE, VELICE UVÍTÁM JEHO RADU ČI POSTŘEH. Nevím, zda to nemělo třeba být 2025... Měla by to být 3V plochá lithiová baterie, výrobce její výdrž při běžném užívání a max 5 svíceních denně odhaduje na 3 roky.

Vodotěsnost nebude nic extra, je uváděna jako 30M/3 Atm, nicméně pokud tyto hodinky nevydrží kombinaci sprcha - vana - sauna - bazén - potopení do cca 2 m, nezaslouží si vůbec být nošeny na mé ruce či nacházet se se mnou ve společné domácnosti a hrozí jim jinak postup o odstavec výše Zatím to všecny hodinky doma, i ty jen s obyčejnou WR vydržely. Po provedení testů podám info.

Co se materiálu pouzdra a pásku týče, je nutno zmínit, že jsem velmi pozitivně překvapen a vypadá esteticky vkusně a hodnotně. Pásek je dostatečně s rezervou dlouhý na mou 23 cm ruku, jsem v pohodě i s 1 prstem mezi páskem a zápěstím na 4 dírce.

Více nemám, co bych uvedl, snad jen to, že se hodí na takové to běžné rasování, řezání dřeva, jízdy na motorkách či kolech, práce na zahradách a podobné činnosti, aniž by člověku pak nějak zvlášť mělo být líto jejich poničení či ztráty...

Ohsen hodinky návod.pdf

Odkaz ke komentáři

Gratuluji k hodinkám, přesně jak píšeš- do lesa a pod dobrý, jen se fakt děsím té vodotěsnosti ( pokud vydržej tvůj "test" neměl bych s nima do lesa taky problém ). Napiš, až to zkusíš.

Odkaz ke komentáři

Gratuluji k hodinkám, přesně jak píšeš- do lesa a pod dobrý, jen se fakt děsím té vodotěsnosti ( pokud vydržej tvůj "test" neměl bych s nima do lesa taky problém ). Napiš, až to zkusíš.

musej ho dát, když píšou 3 atm/30 m. Les - zahrada - kolo bude úplně ok, dnes prošly sprchou bez zadýchání, zbytek doladíme dle možnosti. Jinak komín/beton... Díky

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Včera jsem obdržel tyto automatky: http://www.ebay.com/itm/261159239527?var=560179930598&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Vypadají skvěle, až na pár technologických detailů. Ale o nich jsem nechtěl psát.

Dnes mi přišly tyto: http://www.ebay.com/itm/130905876361?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Tak tohle jsem ještě neviděl. To mě ani ve snu nenapadlo co mi poslali. Zpracování a detaili hodnotím známkou 4- (jako ve škole). Šokovali mě 3 malé ručičky na ciferníku. Nejenom že nejsou funkční, jsou přilepeny a mají dělat jenom dojem. Nepovedlo se. Černé části hodinek a řemínku jsou nastříkané jenom barvou a ta je na všech místech zpuchřelá. :eek:  Hlavně že jsou zabalené v krycí fólii.

Hodnocení: Nejsem schopen je dát ani dětem na testování kladívek. Poletí do popelnice.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...