Přejít na obsah

Pochlubte se novými quartz přírustky...

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 2,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Chilliluk

Tak jsem se postupem času a hodinkovými eskapádami taky dopracoval ke quartzu bez displeje. Před pár lety bych se na hodinky bez displeje skoro ani nepodíval, pokud by nebyly ponořený na dně půllitru dobrýho točenýho piva. Musel jsem mít digi nejlépe s co největším počtem různých fíčur, jinak mě to nezajímalo...ale vyzkoušel jsem toho už tolik, že mě všechny ty pípátka začaly nějak nudit a vlastně skoro obtěžovat, až jsem nakonec zjistil, že se mi čím dál víc líbí úplně strohý, obyčejný hodinky, co mají jen čas a datumovku, jen jsem si to pořád nedokázal přiznat a nějak jsem se v tom plácal, kupoval a prodával a kupoval zase podruhý už to, co už jsem jednou měl a prodal...bylo to prostě peklo...až dneska v Budějovicích v Planeu v Globusu jsem si konečně přiznal, že se mi opravdu líbí analogový, jednoduchý hodinky, kde mě nic neznervózňuje (asi už stárnu nebo co). Měli tam docela výběr a pěkný slevy a mně padly do oka jedny hodinky značky Gant. Jsou to takový nenápadný, normální quartzky, ale líbí se mi designově hodně a kvalita zpracování mi přijde na úrovni - od Casia jsem byl například u tohoto typu tahu zvyklý na dílky ze skládaného plíšku, ale tady jsou i spojovací články z plného profilu, nejen aby to vypadalo, což se mi líbí. Pouzdro je hezky robustní a na mojí ne zrovna jemné ručičce hodinky nepůsobí směšně malé, ale zase to není orloj na pásu z tanku, jako třeba některé Invicty. Je to prostě tak akorát. Design hodinek je takový střídmý, klasický a mému oku lahodící, nějak už mě tolik nelákají ty přeplácané subciferníky subciferníků, ani displeje, co vypočítají přesné datum vypuknutí třetí světové války...prostě překvapuju sám sebe tím, jak se mi začal líbit ten obyčejný, pouhý čas a datum, nic víc. Vzhledem k tomu, že jsem za poslední půlrok z ruky skoro nesundal staré ana-digi potápky Citizen C023, kde jsem stejně sledoval jen ten čas a datum a tlačítek jsem se skoro nedotknul, si myslím, že mi to i vydrží...vkus se prostě mění a já to u sebe vidím asi nejvíc na těch hodinkách...třeba to bude přestupný článek mezi spoustou digi a mými prvními seriózními mechanikami, nechám se překvapit :-)

post-12565-0-64021900-1459711081_thumb.jpg

post-12565-0-97731100-1459711082_thumb.jpg

post-12565-0-26814000-1459711084_thumb.jpg

post-12565-0-46199500-1459711085_thumb.jpg

post-12565-0-78377800-1459711086_thumb.jpg

post-12565-0-99041800-1459711087_thumb.jpg

post-12565-0-18813800-1459711089_thumb.jpg

post-12565-0-43344800-1459711090_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta ana-digi diskuze mi pripomnela, ze mam v supleti tyhle krasky:

casio-amw320r.JPG

Ktere jsem desne chtel, pracne shanel, sehnal, nasadil, a zklamane odlozil. Po par tydnech dosla baterka, objednal jsem novou znackovou, a nejak se s nima nedokazu od te doby domluvit. Analog si jede v nejakem svem zvlasnim rytmu, digi taky, ale nemuzu to sladit...

Odkaz ke komentáři

Ta ana-digi diskuze mi pripomnela, ze mam v supleti tyhle krasky:

casio-amw320r.JPG

Ktere jsem desne chtel, pracne shanel, sehnal, nasadil, a zklamane odlozil. Po par tydnech dosla baterka, objednal jsem novou znackovou, a nejak se s nima nedokazu od te doby domluvit. Analog si jede v nejakem svem zvlasnim rytmu, digi taky, ale nemuzu to sladit...

Když je nová baterie, tak to sladit jde, ale postupem času to přestává fungovat. Nechal jsem u těch svých vyměnit modul, stále to stejné. Nakonec jsem je vyhodil.
Odkaz ke komentáři

Prave. Ani nevim, jestli to ma cenu nabidnout. Ze by byly uplne odepsane, to me nenapadlo... ale nemam chut ani naladu se v tom vrtat. Navic jsem si potom koupil Casio MDV-106 s delfinkem... ale taky mi vydrzely jenom par dnu... proste mi to nesedi... vetsinu kvartzek jsem prodal nebo rozdal nez jsem si na ne stacil zvyknout. Jedine, co mi vydrzely dele, byly Golana AeroPro... ty bych klidne znovu snesl.

watch_0025_AE300_2FB.png

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Hodím tady jedny vintážky Omega Seamaster Mariner I. Ref.1960054 s in house prvním kHz Quartz strojkem cal. 1310 od Omegy a zajímavým "jachtařským příběhem z roku 1976". Pěkný kousek čerstvě koupený od člena fóra.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/58694-omega-mariner/?hl=%2Bomega+%2Bmariner

post-41349-0-13399300-1459758331_thumb.jpeg

post-41349-0-54054600-1459758338_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ty by se mi líbily, ale vzhledem k mým příjmům bych si asi připadal před manželkou a dětmi provinile, kdybych si je koupil  :D

Tak určitě.. :D Rolexky se mají kupovat za dosažený úspěch - až si je člověk zaslouží (a má na ně :) ) Aby se při každém podívání na ně motivoval a měl z nich radost, ne aby mu to připomínalo dluh na kreditní kartě :D 

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se postupem času a hodinkovými eskapádami taky dopracoval ke quartzu bez displeje.

...třeba to bude přestupný článek mezi spoustou digi a mými prvními seriózními mechanikami, nechám se překvapit :-)

Tak přesně touhle cestou jsem se ubíral taky a dneska už nosím na ruce jen mechaniky. Na digi a quartz jsem sice nezanevřel, ale mám je už jen na koukání :D

Odkaz ke komentáři

Nové quartzky..

Stejné, ale v jiné barvě jsem kupoval klukovi. Solar (výměna baterky je opruz), budíky, stopky, docela dobrá lumi, WR 100M - to bylo dobré. Ale mají plastové sklíčko a hlavně - klukovi jsem pořád musel spravovat řemínek. A dále - asi po menších nárazech se mu rozhazoval digi a ana čas. Sice jdou resetovat, ale stejně. Nejsou špatné pro usedlejšího jedince, dodnes jsou doma jako náhradní. Ale koupil jsem mu nakonec http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000AR7S3A/ref=pe_30391_49077571_em_slvf_tm

mají minerál a jsou opravdu dobře udělané a odolné. A pro sebe jsem si koupil http://www.amazon.com/Casio-PRG-270-1-Protrek-Multifunction-Digital/dp/B00ENCRBO4?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

Opět solar, ty funkce se mi hodí a hodně používám "budíky" během dne.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...