AndyAaron Odesláno 13. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2017 Kluci, tezko rict, coje tady zlaty hreb vecera. Je to tu vse krasne a pokazde jinak.Dnes jsem se zase dostal na signal, tak az bude chvilka, tak pridam dalsi clanek do skladacky. Mate se na co tesit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 14. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2017 V pololeze z hotelu v San Jose pridavam dalsi prispevek. Z Bryce jsem se vcera vydal nejakych 400 mil severozapadnim smerem a den jsem zakoncil v Udoli Smrti Dalsi nezapomenutelny zazitek, byl jsem z nej nadsenej. Ma snad tisic ruznych podob. Od skal, pres pisecne duny az po solne "jezero". Tady se nachazim v 86 metrech pod hladinou more, nejnizsi misto v Severni Americe: Pro zvedavce a detailisty: kocour ma Pacificky cas - zapadni pobrezi. Igeny jsou jeste v casovem pasmu Bryce Canyonu Jeste v deset vecer mi kocour nameril 39,1 stupnu celsia. Pres den se teploty vysplhaly k 50... Silnice pri vyjezdu ven smerem na zapad pripomina alpske prusmyky a clovek si tam konecne trosku zaridi Kluci byla to vazne nadhera a stoji to za to videt. Uz jen ten pocit No a dnes jsem zase praskl do koni a projel se nejakych 480 mil do San Jose. Takze posledni dva dny jsem dal konim celkem zabrat Zase se ozvu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
little_w Odesláno 14. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2017 Andy, dobry fotky, jako vzdy. Jen jsem si lamal hlavu s tou ceduli... jak muze byt 282 feet to same jako 855 metru? Az potom jsem si vsiml, ze tam je 85.5m. Ale i tak mi to pripada, ze tu desetinnou tecku tam nekdo dodelal dodatecne. Resp. bych se nedivil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EngineerHack Odesláno 14. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2017 parada normalne sa vyberem do US na trip s manzelkou Jen si nasetrim dajake tie $ a ide sa. Alebo si kupim dajake nove hodinky ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 15. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 (upraveno) V San Jose toho zas az tolik zajimaveho neni. Snad jen jeden fakt, ze nejrusnejsi ulice s obchudky a restauracemi s nazvem Santana Row je celkem mimo downtown. Vcera jsem mel cas, tak jsem se tam sel projit, nechal jsem zabalit darek pro kamarady na jejich svatbu a skocil si tam na obed. Tak pridam nekolik fotek odtud: Krome standardnich boutiqu s hadrama, doplnkama atd. je jeden z nich i showroom Tesly No ale objem nicim nenahradis, ze? Sel jsem kolem francouzske restaurace, kde zrovna slavili pad Bastily (bylo 14. cervence, tak se neni co divit. I kdyz mozna je...), tak jsem si dal na obed bouillabaisse (bujabezu). Byla vyborna: Odpoledne jsem mel pak prijemne povinnosti, kdy jsem vyzvedaval dve slecny, dovezl si je na ubytko a pak jsme spolecne sli na zkusebni veceri na sobotni svatbu kamaradu. Je to americko-ceska svatba, ale tedy jelikoz se kona v Santa Cruz a vetsina hostu jsou amici, tak se to samozrejme jede v americkem stylu. Musim rict, ze jsem se vyborne bavil. Po veceri jsem zustal sam se svyma slecnama (obe cesky, videl jsem je poprve). Jako spravni parmeni jsme odmitli jit domu v devet vecer, ale ze jeste zajdem nekam do baru na pivo, at neutralizujeme ty dve lahvinky vina Objevili jsme hned za rohem toto: Clovek dostane gumovy naramek s cipem, cipne si a cepuje co mu libo dle chuti a nalady. Pecka. Jedna ze slecen na me cumela proc si jako fotim hodinky. Kdyz jsem ji rekl o sve nemoci, tak mi tam hned taky vrazila ruku: Bohuzel nas v jedenact odtud vyhodili. Udajne je to narizeni mesta, aby se nerusil nocni klid. Tak jsme se pak vsichni tri svorne a hrdinne potaceli na ubytko Upraveno 15. července 2017 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 15. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 Jsem si při letmém pohledu myslel, že jsou to nějaké veřejné záchodky, a ona to nekonečná řada píp Fakt žasnu, co je v tý Emerice všecko k vidění. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 15. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 Já jsem teda zvědavej jak to dopadlo s těma slečnama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 15. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 To je jednoduchy, Andy je rozsekal vsechny Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 15. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 Panove, jsme tu prece gentlemani. Ulozil jsem je, dal jim pusu na dobrou noc a nechal je spat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 15. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 Jsem si při letmém pohledu myslel, že jsou to nějaké veřejné záchodky, a ona to nekonečná řada píp Fakt žasnu, co je v tý Emerice všecko k vidění.Ja jsem tohle videl v NY, ale ne teda v takovem obrovskem mnozstvi. Tady tech pip bylo mraky a ani jsem nemel sanci vyzkouset vsechno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 15. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. července 2017 Andy komu šly blbě hodinky?Cestopis úžasný, ty v té Americe musíš zůstat, kdo nám o ní bude psát? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2017 Žádná prdel...http://zpravy.idnes.cz/arizona-povoden-obeti-0u6-/zahranicni.aspx?c=A170717_060853_zahranicni_bur Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sashator Odesláno 17. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2017 Člověk tu tejden není a ty zas procestuješ půl Ameriky...moc pěkný fotky z moc pěknýho vejletu, jednou bych se tam taky rád podíval...a ty pípy, to je pecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 19. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 @tombed Aspon vidite, ze s bleskovejma povodnema nekecam @sashator Jeste chvilku pojedu, tak jeste neco bude Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 19. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Byl jsem ted nekolik dni mimo signal. Svatba dopadla dle ocekavani, vzali se. Hned v nedeli jsme pak vyrazili se skupinkou lidi do Yosemite National Park. Panove, ptali jste se na zlaty hreb vecera, myslim si, ze prave toto bylo ono...V pondeli hned dokud jsme meli silu, vydali jsme se na dlouhou a dost narocnou turu na Half Dome. Nas kemp byl v nadmorske vysce 1230 m.n.m. a Half Dome je ve vysce 2693 m.n.m. Prvni fotka asi mluvi za vse: Na vyse uvedenem obrazku muzete videl Half Dome, coz je ta kulata hora vzadu vlevo. Vpravo dole vidite Nevada Fall, coz je horni ze dvou vodopadu, kolem kterych vede cesta. Po prekonani asi 600 vyskovych metru kolem vodopadu vede pak cesta chvilku relativne po rovine a po nejake dobe se zacina splhat na Half Dome. Tam neni mozne se jen ta vypravit, ale clovek musi mit povoleni. Vetsina lidi mi tvrdila, ze to nikdo nekontroluje, nas rangerka kontrolovala.Cesta horu obchazi a clovek se nejdriv musi vyskrabat na Subdome. Na te prvni fotce je to videt jako maly kopecek pred HD, vpravo. Posledni cast vystupu vede pomoci lan. Co 3-5m jsou tam pak drevena prkna, na kterych si clovek muze odpocinout. Myslel jsem si, ze to clovek jen tak vybehne a lana tam jsou jen jako zachrana, ale neni to prdel, bez lan by to clovek nedal. Pokud by nekoho zajimal sklon, kdyz visi na lane... Ale hosi, kurva ten vystup stoji za to. Za prve ma clovek skvelej pocit, ze to dokazal, a za druhe ty vyhledy jsou total pecka! Pokud by nekoho zajimalo, jak vypadam, tak hledejte na fotce sediciho el Pasu. Ale myslim, ze jsem zrovna mrkl... A az se clovek dostane vzhuru, tak pak nejvetsi starost je dostat se dolu. A to taky neni zadna prdel. Cela cesta nam zabrala 13 hodin, ale zpatky jsme sli oklikou, jinak bychom byli asi o hodinu driv. Celkove naslapano cca 26 km s prevysenim 1463 metru jednim smerem. Co si clovek nastoupa, to pak musi i sejit, ze jo Jsem toho jeste plnej a myslim, ze na tehle ceste uz to jen tak neco neprekona... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 19. července 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 (upraveno) No a hodinkove jak jinak nez igen. Ze sobotni svatby... ...rovnou vzhuru do hor! Presny cas dosazeni vrcholu: Upraveno 19. července 2017 uživatelem AndyAaron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kloubik Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Paráda. Super že vám to klaplo. Když nad tím přemýšlím tak jsem tam byl přesně před rokem a taky euforie z toho že jsem tam vylezl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Jak jinak,opět sqělé fotky a popis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nividic Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 Paradni trek, totok! A mam takovej dojem, ze svou zpravodajskou formu uzs vyladil k dokonalosti. Diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 19. července 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2017 No tak tohle je trek dle mého gusta, Andy dík za fotky, jsou jako vždy parádní.Pokračovat !! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se