odjinud Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Máme docela slušný muzeum na chalupě na půdě. Otec není nic schopen zavčas prodat, dokud to jde, a pak to nechce ani vyhodit. Až zahájíme sezónu, taky něco přidám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Máme docela slušný muzeum na chalupě na půdě. Otec není nic schopen zavčas prodat, dokud to jde, a pak to nechce ani vyhodit. Až zahájíme sezónu, taky něco přidám.Budeme se těšit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 (upraveno) Ten International v ciernej som mal doma. Prve nahravania na kazety, znova vymazat, atd. Sunty Emgetony;)Asi si pustim cez vikend stare nahravky:)Edit: jo urcite pofot, pochval sa Upraveno 21. února 2018 uživatelem Harwey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Když tu padla značka Anitech, nemůžu nevzpomenout na svůj první walkman. Přesto, že byl celý z plastu, byl celkem robustní. Hrál velice slušně a měl kvalitní citlivé rádio. Dodnes na něj s láskou vzpomínám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Tak když oživit, na žádost jednoho váženého člena, tak to frkneme i sem, tedy. Jedná se o radiopřijímače, doprovázející mne i ostatní podobně staré druhy dětstvím a raným mládím: Frostie ted mi zaplesalo srdce, nejakou verzi tohohle mel deda s babickou asi 30 let v kuchyni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Mě to spíš štve. Využití naprd. Ani kuny to nechtěj sežrat. :-)A vyhodit se to nesmí, bo je to "rodinný stříbro". Ten International v ciernej som mal doma. Prve nahravania na kazety, znova vymazat, atd. Sunty Emgetony;)Asi si pustim cez vikend stare nahravky:)Edit: jo urcite pofot, pochval sa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Frostie ted mi zaplesalo srdce, nejakou verzi tohohle mel deda s babickou asi 30 let v kuchyni U nás byl také v kuchyni vedle lednice. A pak byly po domě ty ostatní a další kusy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Babička byla docela na úrovní. Oba tranzistoráky Made in Japan. Tohle je počátek 60. tých let a na tu dobu velmi malý. Značka "Standard Radio Corp." Ještě chodí. Něco o něm: https://www.radiomuseum.org/r/standard_sr_f410_sr_f_410.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Tyhle věci já taky můžu..až bude čas, něco nafotím..prošlo mi toho rukama dost, vždycky jsem se do něčeho zbláznil...radiomagnetofony, staré rádiobudíky, kalkulačky, digitální diáře, dokonce i autorádia. V poslední době jsem se už od toho materialismu trochu odprostil, ale byly časy, kdy jsem žil jen tímhle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Babička byla docela na úrovní. Oba tranzistoráky Made in Japan. Tohle je počátek 60. tých let a na tu dobu velmi malý. Značka "Standard Radio Corp." Ještě chodí.Nádherný kousek! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 A tenhle radiomagnetofon Telefunken měl asi taky ledaskdo doma. Kolem roku 1986 se totiž prodával v běžné obchodní síti (nemusely se kvůli němu shánět bony). Já s ním mám ale spojený velice traumatizující zážitek. Od roku 1982 jsme s bráchou měli doma malý kazeťáček Natinal Panasonic, který jsme už notně opotřebovaný zdědili po švagrovi. V té době jsme začali celkem intenzivně poslouchat hudbu, ale kvalita reprodukce byla úděsná. Snili jsme o pořádném kazeťáku i s rádiem s VKV, abychom mohli krom kazet poslouchat i Bayern 3. Ale rodiče naše touhy nechtěli nebo spíš nemohli vyslišet. Ceny takových radiokazeťáků převyšovaly výši běžného platu dvoj až trojnásobně. Trvalo celé 4 roky, než přišla ta vytoužená chvíle. O Vánocích byl pod stromkem! Tý radosti! Co na tom, že to byl plasťák. Hrál neporovnatelně líp a k tomu stereo. Nevadilo nám, že tlačítka ovládání kazeťáku se mačkaly neskutečně těžko a celý přístroj se musel druhou rukou přidržovat, aby neujel. Navíc zadní strana byla bohatě vybavena konektory pro připojení třeba gramofonu, ze kterého šlo nahrávat. Prostě splněný sen. Ale jen 14 dní. Jednoho dne se přehrávání z ničeho nic zastavilo a bylo po parádě. Servisu trvalo přes 2 měsíce, než vydal doklad o neopravitelnosti přístroje. V obchodě nám sice vrátili peníze, jenže na těch jsme si Genesis nebo The Police přehrát nemohli. Po dalších asi 3 měsících se nakonec našim povedlo nějakým zázrakem opět v běžné obchodní síti koupit nádherný a hlavně spolehlivý radiokazeťák zn. Toshiba, tentokráte dokonce s odnímatelnými reproduktory. Ten vydržel odolávat našemu nadšení pro muziku dlouhá léta. Jenom lituju, že si nepamatuju jeho typové označení. Dneska bych měl rád v počítači aspoň jeho fotku. Tak aspoň ten proklatý Telefunken: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 tady je Panasonic ze 70tých let: https://www.radiomuseum.org/r/matsushita_panasonic_8_r_220j.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 21. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. února 2018 Tak hurá, v rámci hrabání se ve starých krámech jsem konečně našel sluchátka k telefonu! :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 děláte mi radost pánové, budu muset taky něco nafotit až se dostanu k rodičům Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 Kazetový magnetofon, zakoupený z první brigády (1984) v tenkrát čerstvě otevřeném Tuzexu v CV za 930 TK. Aiwa CS 230, made in SIN. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 22. února 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. února 2018 moje první autorádio, zakoupeno v Bratislavským tuzexu v 1985 už ani nevím za kolik bonů ale myslím, že to bylo něco kolem 400 TK. I krabici bych nekde u rodičů našel...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 (upraveno) Tak vdaka @Harwey to tu ozivim a presuvam kalkulacku sem. Mam toho dost, co sem mozem nahadzat. Dnes som u rodicov vyhrabal tatkovu staru Sharpku z roku 1977. Boli v nej nabijacie baterky, ale adapter sa niekde stratil. Tak som do nej dal klasicke AA a kalkulajda nabehla. Upraveno 3. srpna 2021 uživatelem Gombo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Velmi dobré vlákno. *** Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 První kazeťák už desítky let nemám, ani fotky... tak aspoň tři z netu. Maďarský kazetový magnetofon BRG MK27 IC Automatic, zahrál si i ve filmu Kopretiny pro zámeckou paní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dykmore Odesláno 3. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. srpna 2021 Vytáhl jsem miláčka.. bez baterií jde jen čas 1/90s, takže je to taky elektronika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se