Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

Od 8. rijna budou Michelangelovy kresby v Albertine, ale co vic, v te dobe uz tam bude probihat vystava Picassa. Tedy prilezitost k poradnymu vytvarnymu nasupu.

diky za info, vim o tom. V te dobe uz budu bydlet zase v Brne, takze to asi spojim i s navstevou vanocnich trhu a dam si tam punc :smile_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Asi už to tu někdo psal, ale trilogie Milénium, Stieg Larsson.

I bez té mediální masáže, která spíš odpuzuje, jsou to skvělé knihy. Všechny tři.

Už je mám nějaký pátek doma a nějak se nemůžu rozhoupat, začít číst. Jestli je pravdou, že se od nich neodtrhneš, abych si nechal celý víkend.:)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník salamio

post-9394-014112300 1284118709.jpg

Tohle teď celkem pravidelně navečer, je dobré se vracet ke kořenům a počátkům :).

Hrubín je můj oblíbenec už dlouho. Kdysi jsem měl dokonce rozjetý projekt mini-nakladatelství Bělostný měsíc (La Lune Blanche) a v sazbě do tisku připravenou Romanci pro křídlovku (já vím, že jich bylo vydáno jak sr.ček, ale nemohl jsem odolat) se svolením paní Hrubínové. Jenže pak umřel jeho syn, po něm i paní Hrubínová a nějak to celé ztratilo smysl.

Odkaz ke komentáři

Agónie a Extáze od

- životopisný román o Michelangelovi

po přečtení máte chuť se rozjet do Itálie a jeho díla do detailu omkrnout....

Tu mám rád!

Stone zde píše, přes vysokou věrohodnost až odbornost, velmi poutavě a čtivě.

Několik let žil ve Florencii, studoval různé prameny - kroniky, smlouvy, dopisy, takže se třeba dočtete, jakými ulicemi přemisťoval Davida k Signorii, v dubnu jsem si tu trasu prošel.

Perfektní kniha bez zbytečných pindů.

Odkaz ke komentáři

Tu mám rád!

Stone zde píše, přes vysokou věrohodnost až odbornost, velmi poutavě a čtivě.

Několik let žil ve Florencii, studoval různé prameny - kroniky, smlouvy, dopisy, takže se třeba dočtete, jakými ulicemi přemisťoval Davida k Signorii, v dubnu jsem si tu trasu prošel.

Perfektní kniha bez zbytečných pindů.

tak to je super, mám v plánu si před návštěvou Říma nebo Florencie tu knihu přečíst ještě jednou..

Odkaz ke komentáři

M. Macková: Úřednictvo venkovských okresů v Čechích (1850-1914). (Se zřetelem k okresům východních Čech). Vlastivědný sborník, Supplementum 4, Ústí nad Orlicí 2001.

Sám jsem byl překvapen, jak to všecho dřív fungovalo. Mohu doporučit.

Odkaz ke komentáři

jestli nekdo ma rad Francii, zna francouze, jejich realie nebo jejich jazyk tak tohle je snad povinnost. ostatnim by se to snad mohlo libit taky

1, 2 a 4 dil. tredi vynechat.

fakt je ten 4. dil dobrej? Skoncil jsem u tretiho dilu a po jeho precteni se mi nechce tu ctverku kupovat.

Odkaz ke komentáři

fakt je ten 4. dil dobrej? Skoncil jsem u tretiho dilu a po jeho precteni se mi nechce tu ctverku kupovat.

hele trojka byla fakt hrozna. mam-li bejt uprimnej, tak 4 sem jeste necetl, ale s lidma co maji stejny vkus a shodli jsme se na 1, 2 a NE 3, tak si 4 chvali.
Odkaz ke komentáři

Nevěřím, že by to tu nebylo ... nedávno jsem dočelt i Orwella a to konkrétně 1984 a musím říct, že naprosto výborná kniha, lehce děsivá tím, že někam tam vlastně směřujeme. O tom, co je pravda, jak se vytváří, co vše se děje proto, aby něco co je pravda nebylo realita ... jednoznačně doporučuju a s tím skvělý závěrem knihy hodnotím 9/10 kadibudek :D:D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...