Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegové, chtěl jsem se zeptat - v čem stříháte video ? Přemýšlím mezi Pinnacle Studio, Sony Vegas, Power Director a pořád se nemůžu rozhodnout. Chtěl bych něco, co dokáže využít poměrně výkonnou grafickou kartu, ideálně aby to na mě mluvilo česky, nebylo to náročný na obsluhu a nestálo to mein land :-)

Díky moc za každý tip

Odesláno

Vegas je hodně pro náročný na obsluhu, je to prostě velký kladivo. Adobe je taky, ale základní věci se v něm dle tuturiálu na YT naučíš během pár minut. Dělal jsem v tom před dvěma lety jeden projekt a je to docela časově náročné, když to člověk chce udělat slušně, takže si nepředstavuj, že párkrát klikneš a hotovo.

Odesláno

Dříve, když  jsem se střihem bavil, jsem používal tzv. Ulead Videostudio, přehledný, jednoduchý, rychlý, v češtině, uměl všechno, co člověk potřeboval. Bohužel program koupil Corel a všechna jeho dřívější pozitiva šla (asi od 11. verze) podle mne do kopru. Nicméně do té desítky se program dá zdarma stáhnout. Za vyzkoušení rozhodně stojí. 

Odesláno (upraveno)

Tam píšou, že prej: "Komplexní nástroj pro editaci fotografií, který i z amatéra udělá profesionála. Provádějte rychlé úpravy a používejte profesionální retuše nebo svoje fotky upravte tak, aby odpovídaly " ..........ale já to potřebuju na video :-)

EDIT: Aha, asi jenom špatnej popis. Našel jsem to zde: http://www.adobe.com/cz/products/premiere-elements.html

Nevíte, kde koupit nejlevněji ? V nakupování softwaru jsem nováček :-)

Upraveno uživatelem Tomas_2002
Odesláno

Nevíte, kde koupit nejlevněji ? V nakupování softwaru jsem nováček :-)

SW nakupuji u výrobce na webu, vyjímečně nějaký webshop typu ufoun, nejlepší je, když už přesně víš co chceš a najdeš svůj program třeba v loňské verzi se slevou 80% (Zoner 15 jsem koupil i s fakturou na 0,- Kč,  sleva 100% na plnou verzi), takže k tomu všemu co píšu výše ještě hledání.

Jestli ještě sám nevíš, tak hurá do trial verzí, ja nevim treba na slunecnice.cz

• Po roku...
Odesláno

Občas něco natočím na Canona 5D a teď jsem pořídil nově ještě GoPro. To už mě nutí s nějakým programem začít laborovat. Chtěl bych videa stříhat, spojovat, nějak nekomplikovaně prolnout a možná některé části zrychlit nebo zpomalit. Mám už dlouho iMac 27, ale pouze 4GB RAM, grafika s vlastní pamětí, klasický HDD, takže žádný šlágr. Nějaký program má zdarma GoPro a chvíli jsem u někoho zkoušel Adobe Premiere nějaký starší, ale moc moudrý jsem z něj nebyl. Mám se tím zkusit prokousat a naučit se alespoň něco, nebo pořídit něco jiného? Chtěl bych aby videa po úpravách neztratila kvalitu víc, než je nutné zmenšením atd.

Odesláno

Tak ja na outdoor kameru, na strih zaberu z moto nebo letadla pouzivam Pinnacle 15. Na to moje domaci zvykani mi to vyhovuje. Rekl bych snadna obsluha. za hodinku se s tim naucis i dozvucit, otitulkovat apod...

Odesláno

Používám Pinnacle Studio. Bylo to prvni, na co jsem pred 13 lety narazil, a tak nejak ze setrvačnosti jsem prechazel na novejsi a novejsi verze. Troufam si rict, ze to maji uz docela vychytane, vyuzivam i podpory vypocetniho vykonu CUDA grafiky, ma to i editaci ve 3D. Jinak na tom vyuzivam asi vetsinu funkci od klicovani az po mixovani 5 kanaloveho zvuku. Limitem je max 1080p rozliseni a obcasne padani

Premiere jsem na mem kompu ani nerozchodil, tam doporucuji mimalne 12GB RAM, 16 je lepsi, ideal je 32. Tohle teda plati pro Widle.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...