Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zas trochu teórie :)

Rozdiel v HO nie je prakticky žiadny. 35/1,8 má najmenšiu ostriacu vzdialenosť 30 cm, zväčšenie 0,16 a HO 4,4 mm. C50/1,8 pri 45 cm a zväčšení 0,15 má HO 4,9 mm.

Fotka s N 35/1,8 bude mať oproti C 50/1,8 zdôraznenejšiu perspektívu a krajší bokeh, keďže má clonu so siedmymi tvarovanými lamelami, oproti piatim rovným u Canonu.

Záver: Andy si musí zlepšiť prácu s HO aj na existujúcom vybavení :)

Andy: trochu z mojich skúseností s objektívmi. Na turistiku a výlety som skončil pri starom C28-135IS. Chýba mi tam pomerne často širší spodok, preto vláčim aj C10-22, ktorý keď už musím tak ho nasadím. Ak by som kupoval univerzál na výlety, asi by to bol 18-135. Kvalita zoomu v takomto pomere už máva svoje obmedzenia, ale ak sa nebudeme štúrať v pixeloch, tak bohate vyhovie. Hlavne je pohotový, čo je veľká devíza. Ja to tak mám s tou 28-135, na dnešnú dobu už veľmi mäkkým sklom, v praxi na zábery z dovoleniek a pamiatok ťažká pohoda. Ak sa časom začneš na niečo špecializovať, tak tam už samozrejme bude patriť vhodné sklo. No a makro zatiaľ môžeš skúsiť riešiť reverzným krúžkom, alebo medzikrúžkami.

edit: nech nie som OT, Bambino sú fakt pekné hodinky :)

Upraveno uživatelem McStinger
Odesláno

Díky za hezké technické doplnění, máš samozřejmě pravdu...

Zas trocha teorie...

Diky kluci za rady, tipy a triky. Andy si musi zlepsit celkove praci s fotakem, HO a vubec. Hlavne musi mit predstavu co chce vyfotit a jak chce, aby to vypadalo. To je prave to, co mi nejvic chybi. Namet a kdyz uz me neco napadne, tak potom provedeni.

Fotky Bambin na bote je muj renonc. Ta pevna padesatka s nastavenou malou hloubkou ostrosti pekne vykreslila hodinky, ale nejak se mi to furt nezdalo, tak jsem nastavil vetsi HO, aby se vykreslilo vse a blbec jsem si neuvedomil, ze ty okolni predmety pak budou pusobit jako rusivy element. :wallbash: Dalo by se to jeste upravit v post produkci, ale uz se mi s tim asi nechce mrskat, bo zas tak uzasne ty fotky nejsou. Slovy klasika: "Mea culpa, mea maxima kua culpa" aneb "Chybama se clovek uci, svagrova."

Odesláno

V klidu, já tu rádoby radím, a přitom tu ani nemám žádné vlákno s fotkama. Takže to musím konečně napravit a můžete se do mě hned pustit a "oplatit". Můj osobní největší problém je taky v hlavě, ono technika se dá naučit, ale kreativita, vizualizace a pod. To prostě v sobě člověk musí mít. A můj výtvarný talent se zastavil někde u hlavonožců :-) Takže se nenech vůbec odradit a dávej jsem další fotky těchto supr hodinek ;)

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Tos vitej a uzivej si je! At dobre slouzi!! Jo a vic fotek prosim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem AndyAaron
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Dnes Bambino doma svátečně,  narozeniny slaví moje stará a Napoleon.

Skutečně závažná kombinace být doma a nevycházet na prudké slunce.

**

:photo:  :photo:

Odesláno (upraveno)

tak snad teď, i když je to bída, :photo: po včerejšku se mi zastavily , bo sem je měl na ruce jen odpoledne, tak to časově ani datumově nesedí, sorry. Nechtěl jsem je moc trápit.

**

post-18915-0-68060800-1439737283_thumb.jpg

post-18915-0-33086400-1439737303_thumb.jpg

Upraveno uživatelem eloga
Odesláno

Po prichodu do prace jsem si chvilicku hral. Ale dlouho jsem to s nervama nevydrzel. Lidi chodili kolem a divne na me koukali

f0b3df2d56a7857c172563a47a30d0b7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• po 4 týdnech...
Odesláno

Mas pravdu, shani se to hur. Ale treba 20mm perlon je v pohode, nevypada tam, ze je vule. A jeden kolega tu rikal, ze tam v poho nacpal 22mm kuzi. Takze ono to nebude az takova hruza. Ale vopruz to je, to souhlas...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Chlapi, kde ideálně koupit Bambino s těmi modrými ručičkami? Tuším V2. A jak se cenově pohybují starší? Uvažuju o nějakých hodinkách k obleku :) 

fer2400ew0_bambino.still018.jpg

Odesláno (upraveno)

Tahle verze byva dost casto vyprodana...

No, prostym pouzitim Googlu jsem je nasel tady:

Na skywatches se tvari, ze je maji. Za 120USD je ta cena vice nez dobra: http://www.skywatches.com.sg/reviews/orient-bambino-automatic-watch-er2400ew.htm

http://www.klukkur.com/orient-classic-bambino-ser2400ew0-fer2400ew0-er2400ew-fer2400ew-watch-new-with-tags.html#.VhcoZqKNfow

- asi nejake Australske stranky, v zivote jsem o tom neslysel...

Watchnparts - o tom jsem v zivote neslysel, 219USD, coz je zhruba cena, kterou jsem taky platil: http://www.watchnparts.com/Orient-ER2400EW.html

Edit: Nejak blbne postovani prispevku...

Upraveno uživatelem AndyAaron
Odesláno

Mas pravdu, shani se to hur. Ale treba 20mm perlon je v pohode, nevypada tam, ze je vule. A jeden kolega tu rikal, ze tam v poho nacpal 22mm kuzi. Takze ono to nebude az takova hruza. Ale vopruz to je, to souhlas...

Stačí oslovit zdejší tvůrce a řemen bude přímo na míru :-)

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...