Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bez kontroly kvalitu nevyrobíš. Vlastně ji ani pořádně nezjistíš. Ty po sobě nečteš svoje příspěvky ? :D

Zjavne nechces pochopit co sa ti tu snazime vysvetlit - toto nie je debata typu ci bolo skor vajco alebo sliepka. Tu je snad jasne ze najprv nieco vyrobis a potom skontrolujes. Ale ked vyrobis sracku, tak si ju kontroluj kolko chces, aj tak ju len na konci zahodis do kosa. Preto sa hovori ze kontola ti kvalitu nezabezpeci. Kvalitu musis najprv vyrobit, potom ju mozes merat, kontrolovat, vyhodnocovat a onanovat nad tym, no co uz len chces. Jedine tak to dava zmysel.

s odpustenim cigi, vlastnim firmu ktora mesacne vyprodukuje 50tis kusov produktov, postavil som ju z napadu, a za pätrocnu historiu sme mali tak 30-40 reklamacii Tak ver mi, ze sa mi tazko citaju perly o fuj fuj zlej vystupnej kontrole ktora neodchyti krivo nasadene rucky ci nespravnu farbu cifernika. Zvlast u firmy ktoru drzi pri zivote slepe* patrioticke fanusikovstvo a rozsiahla dekompresia eurofondov, a ktora vyprodukuje par desiatok kusov cohosi tyzdenne (a to im asi aj fandim). Kde by kludne stacili "kontrolne mechanizmy" na urovni "mas ty človek nešťastný boha pri sebe, ze toto pustíš z ruky do sveta?". Ale mysliet si, ze vo firme, kde roky vladne Kral Slendrian, bude fungovat nemilosrdna vystupna kontrola na urovni vyroby mikrocipov, tak to je asi tak naivne ako verit, ze ma nasim doniesol bocian.

svoje prispevky po sebe necitam - az tak sa rad nemam. Vlastne stacila mi accutronova reakcia na zmizika a je mi jasne ze PRIMky si v zivote zarucene nedam na ruku.

Ja som tu btw omylom, len som tak nakukol, reku co nove u susedov, ci sa nieco nezmenilo. A... nezmenilo. Akurat som - blbec - nevedel odolat vabnemu caru stupidity. Veru, stupidita a poriadne kozy, to ma vzdy vedelo rozrajcovat. Hííííháááá!

_______

*nechcem povedat ze zaslepene len kvoli tomu, ze Jaretta aj Davida skutocne respektujem a ich dobremu umyslu pomoct znacke, ktoru maju radi, rozumiem. A zelam im, aby sa to aj podarilo.

• Odpovědi 290
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nevím, jak složité jsou výrobky tvé firmy. Ale jo, máš vlastní hlavu, tak si ji měj, nekontroluj. Bez komentáře, je mi to fuk, nekupuju si je, doufám. :cheers:

Ale eltonu kontrolovat prostě doporučuju, jinak bude dál prodávat hodinky s ohnutýma ručkama, s nefunkčním strojkem atd ..... Oni už i leccos odchytili, musím uznat - například jedny lunety se myslím nějakému sub moc nepovedly, a elton to odhalil, to by bylo nefér to nezmínit, to jsem valil bulvy. Kontrolu stejně někdo provede, jde přeci hlavně o to, nenechávat to až na konečném zákazníkovi a tím ho zprudit, tím vzniká nevalná pověst (měl bych asi mluvit v minulém čase). 

Odesláno

Nevím, jak složité jsou výrobky tvé firmy. Ale jo, máš vlastní hlavu, tak si ji měj, nekontroluj. Bez komentáře, je mi to fuk, nekupuju si je, doufám. :cheers:

Ale eltonu kontrolovat prostě doporučuju, jinak bude dál prodávat hodinky s ohnutýma ručkama, s nefunkčním strojkem atd ..... Oni už i leccos odchytili, musím uznat - například jedny lunety se myslím nějakému sub moc nepovedly, a elton to odhalil, to by bylo nefér to nezmínit, to jsem valil bulvy. Kontrolu stejně někdo provede, jde přeci hlavně o to, nenechávat to až na konečném zákazníkovi a tím ho zprudit, tím vzniká nevalná pověst (měl bych asi mluvit v minulém čase). 

cigi: tie leskle gulicky co sa vykotulali z rozbiteho teplomera.. tie naozaj neboli na hranie.

Odesláno

cigi: tie leskle gulicky co sa vykotulali z rozbiteho teplomera.. tie naozaj neboli na hranie.

tady mi ta debata přijde marná, cigi evidentně nechce pochopit ...

Odesláno

Nechrono veřejnost nadšeně kupuje MPM.

A proč asi? Protože v nabídce Eltonu není ni pro ně. Proto by to chtělo něco nasadit i v této kategorii. S ohledem na úspěchy MPM nebude mít marketingové oddělení Eltonu lehkou práci.

Odesláno (upraveno)

Cigi, kazdy, kdo jen trochu nahledl do vyrobni firmy ti zopakuje, ze duraz na kvalitu musi byt u zdroje... primo tam, kde se vyrabi... 100% firewall je to nejdrazsi a nejnarocnejsi, co muze firma delat a vetsinou to znamena peknej pruser... To cele ale neznamena, ze nejaka forma vystupni kontroly nema existovat vubec..

Nevim, jak hromadna vyroba je v Primu, kolik kusu sestavi denne a jak jsou vytizeni pracovnici... Treba by to tam moh vratnej skouknout pri expedici uplne vsechno.. :-)

pri kusove vyrobe hodinek od jiste ceny si spis predstavuju, ze za to cele zodpovida jeden hodinar, ktery to finalne sestavuje a kdyz to udela poradne pod svym jmenem, tak za nim nemusi sedet druhej jouda, kterej na to hodi oko..

Upraveno uživatelem petr_cha
Odesláno

pri kusove vyrobe hodinek od jiste ceny si spis predstavuju, ze za to cele zodpovida jeden hodinar, a kdyz to udela poradne pod svym jmenem, tak za nim nemusi sedet druhej jouda, kterej na to hodi oko..

Tohle je naprostá pravda, ale jsme jen lidé a chybovat je lidské. Takže ta výstupní kontrola tam být stejně musí a zodpovědnost mají oba(hodinář i kontrolor) - a to jak vůči své mateřské firmě, tak vůči zákazníkovi.

Odesláno

pri kusove vyrobe hodinek od jiste ceny si spis predstavuju, ze za to cele zodpovida jeden hodinar, a kdyz to udela poradne pod svym jmenem, tak za nim nemusi sedet druhej jouda, kterej na to hodi oko..

Řeknu Vám jeden příběh, o kvalitě, kontrole a odpovědnosti za výrobek který jsem zažil.

Před roky jsem si koupil malotraktorek. Po cca 5-ti letech mi na něm nějak začal haprovat motor Brigss Straton (nevím jestli název je úplně správně). Bylo to již samozřejmě po záruce a tak jsem čekal, že to bude pálka. Pálka byla, ale ne úplná. Servisní technik zjistil, že ůdajně některé součástky motoru byly namontovány špatně již z výroby (opravdu už nevím co to bylo) .

Najel si na databázi výrobce a podle čísla motoru zjistil konkrétního pracovníka, který to před 5-ti roky montoval. Dokonce mi řekl, že to byl černoch (asi k tomu měli ve výrobní  firmě i foto montéra, neptal jsem se jak to ví). No a já dle jeho sepsaného protokolu do výrobní firmy dostal slevu na pozáruční opravu a montér motoru pravděpodobně prémie dolů.

Tak nějak si představuji službu zákazníkům.

Odesláno

Vidím, že Honza .manta má výročí. 11 111 příspěvků na fóru, nó to je již výdrž. Gratuluji.

Odesláno

Vidím, že Honza .manta má výročí. 11 111 příspěvků na fóru, nó to je již výdrž. Gratuluji.

No konecne pozitivni zprava! At zije "Mantic"!

PS: a take Instant, s nimz se 100% ztotoznuji...

Odesláno

Je nějaký důvod, proč mají WR jen 50, když II má 100? V dnešní době mi 50 přijde směšné u hodinek s potápěčskou lunetou.

Je to opravdu zajímavé , obzvláště v kontextu toho, že Orlík 38 má taky již šroubovací korunku jako Orlík II.

Asi by to mohla být nějaká divně vymyšlená obchodní strategie. Orlík 38 je o cca 25.000,- Kč levnější než Orlík II, tak to nějak musíme  očesat. Myslím, že by nemusel být problém dát Orlíka 38 na 100 WR, třeba nás ELTON překvapí.

Těch námětů a rad od zákazníků  má tady na fóru hafol.

Odesláno (upraveno)

Tohle je naprostá pravda, ale jsme jen lidé a chybovat je lidské. Takže ta výstupní kontrola tam být stejně musí a zodpovědnost mají oba(hodinář i kontrolor) - a to jak vůči své mateřské firmě, tak vůči zákazníkovi.

Ona ta ,,jistá cena" se v Eltonu bohužel pravděpodobně týká všech hodinek co tam vyrobí.

Inteligentní hodinář asi stejně ukáže hotové kusy kolegovi a skoukne zase  ty jeho.

Víc očí víc vidí. Proto třeba korektury bookletů na cédéčka dělá víc lidí- grafik to navrhne udělá, dva další to pročtou, pošlou to mně, já to zkontroluju taky a pak se to tiskne- a potom najde chybu moje patnáctiletá dcera. Mluvíme tady o hodinkách. Ne o vysloveně tovární velkovýrobě.

Na kontrolu musí být vypracovaná metodika. Měla by se provádět třeba při kontrole vodotěsnosti. Ta by se měla udělat vždy- vodotěsnost by se neměla jen předpokládat... O výstupní kontrole a vodotěsnosti by měl být vystaven protokol. Bez kontrol to prostě  v téhle brandži nejde. Je to tradiční záležitost  kterou možná moderní absolventi manažerských či ekonomických kursů nabití pocitem, že vědí  jak funguje zeměkoule, popřípadě by ji dokázali vyrobit, prostě nepřijmou a nepochopí. Jejich výroba a moderní firmy fungují prostě podle jiných pravidel. Nedají se míchat jablka s hruškama...

Manťáku, jestli máš jubileum, tak teda všecko nejlepší a buď nám dlouho zachován !!!

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Milý Držáku,

je velice těžké psát stále dokola o nešvarech PRIM, ale nedá mi to, jelikož jsem tady na foru již dlouho a mé prim sbírka činí několik desítek kusů a to v celém segmentu původních modelových řad této České firmičky.

K tomu co budu nyní psát mě opravňuje také to,  že mi za tu dobu prošlo rukama i mnoho modelů z novodobé produkce včetně renovací.

Musíš si udělat s vůj vlastní názor a to když si napíšeš na papír vedle sebe pro a proti.

Bohužel " velké" pro vidím jediné a tím je historie a tradice české firmy a náš možná národní patriotismus

Na druhou stranu tady vidím pro nákup nových modelu na rozdíl od původní produkce PRIM několik zásadních proti.

Každý z členů jich zde několik zmínil, ale vlastně to nikomu z nich nevadí a to mně tedy zase ano a hodně a proto bych si hodinky z novodobé produkce nekoupil a  to z níže uvedeného  důvodu.

Pořizovací cena nových hodinek PRIM zásadně neodpovídá značce, kvalitě, distribuční a servisní siti

Jinak nechci se Držáku zbytečně rozepisovat, ale  dost tady pamatuji a pamatuji si již vášnivé diskuse i sliby velvyslanců Chronomag v Primu i obráceně.

Všechni to byli príma lidi a mnoho z nich jsme znal osobně stejně tak jako nyní Finance, ale musíme si dopředu řícu, že s tím nejspíše nic neudělají.

Prim je prostě firma, která trpí jako pes a to jak  tím že nemá odbyt tak tím, že nemá fakticky co prodávat a mimo remaků nemá fakticky co nabídnout a tím,  že se furt motá v kruhu a tím, že občas vyrobí nějaký designerský úlet například s Beatkou a nebo znovu zmrská ten remake díru do světa neudělá. Nepomohou tomu jistě ani Chronomag limitky.

Prim prohospodařil dobu kdy ekonomika nešla dolů a díky obchodní zdatnosti pana Prokopa vyráběli mraky hodinek pro firmy, které za ně v té době  a to hlavně díky různým nestandartním cestičkám a tady začala ta zrůdnost s cenotvorbou kdy PRIM a jeho tehdejší vedení nabylo mylného dojmu, že se může rovnat a to hlavně cenově se značkami jako jsou například Longines nebo Omega a to nebudu počítat zde zmiňované značky z Glashutte jako je například Nomos, které zde byli opakovaně veřejně dehonestovány.

TADY V TÉ DOBĚ NĚKDO Z VEDENÍ A MAJITELŮ PRIMU NABYL VELICE MYLNÉHO DOJMU, ŽE JSOU JIŽ NA ÚROVNI SVĚTOVÝCH VÝŠE ZMÍNĚNÝCH ZNAČEK, ALE SPÍŠE NAD NIMI !!! TO JE TO CO FIRMU PŘIVEDLO DO SOUČASNÉ SITUACE, KDY  HODINKY ZA NESMYSLNÉ CENY SPIŠE VYSTAVUJÍ A PREZENTUJI NEŽ BY JE PRODÁVALY.

Obecně platí bohužel navíc  to, že nejvetší marketing  pro tuhle firmičku dělá Chronomag se svými limitkami a hodnoceními a když se podíváte na vyhledavače uvidíte, že je to holý fakt.

I MPM jako všemi haněná firma má lepší marketing a promo. Bude to možná tím, že si nehrají na HOGO FOGO, ale chtějí prodávat hodinky.

Mě osobně navíc hodně vadí, že si tady lžeme do vlastní kapsy a říkáme že tem PRIM je vlastně prima, že nám nevadí číselník s poškozením již z výroby, nebo vakl v rotoru ve vlastním do nebe vychvalovaném kalibru, potažmo jeho zcela nesmyslná odchylka a nebo třeba luneta, která se do nekonečna otírá. ( nepropírám voděsnost, to je také jedno z tabu)

Je to jen můj názor, ale myslím si a čas i výsledky PRIM jako fabričky z české kotliny, která dosahuje ve světě, puncu světovosti pseudocelebrity Dominiky Mesárošové ( již ve Weidenu ji neznají)  mi dávají za pravdu, že je čas na velikou změnu a to nejen v cenotvorbě, tak i v sortimentu i ostatním.

Za mne tedy PRIM z nové produkce jistě ne.

Ještě k té kvalitě, podívejte se někam na tabulky, které jasně říkají, že slzy holek z kontroly nic nezmohou a je potřeba začít kvalině vyrábět a následně tu " kvalitu" kontrolovat.

p.s toto berte jako kritiku pro PRIM nikoliv jako slova chvály.

Odesláno

Milý Držáku,

je velice těžké psát stále dokola o nešvarech PRIM, ale nedá mi to, jelikož jsem tady na foru již dlouho a mé prim sbírka činí několik desítek kusů a to v celém segmentu původních modelových řad této České firmičky.

K tomu co budu nyní psát mě opravňuje také to,  že mi za tu dobu prošlo rukama i mnoho modelů z novodobé produkce včetně renovací.

Musíš si udělat s vůj vlastní názor a to když si napíšeš na papír vedle sebe pro a proti.

Bohužel " velké" pro vidím jediné a tím je historie a tradice české firmy a náš možná národní patriotismus

Na druhou stranu tady vidím pro nákup nových modelu na rozdíl od původní produkce PRIM několik zásadních proti.

Každý z členů jich zde několik zmínil, ale vlastně to nikomu z nich nevadí a to mně tedy zase ano a hodně a proto bych si hodinky z novodobé produkce nekoupil a  to z níže uvedeného  důvodu.

Pořizovací cena nových hodinek PRIM zásadně neodpovídá značce, kvalitě, distribuční a servisní siti

Jinak nechci se Držáku zbytečně rozepisovat, ale  dost tady pamatuji a pamatuji si již vášnivé diskuse i sliby velvyslanců Chronomag v Primu i obráceně.

Všechni to byli príma lidi a mnoho z nich jsme znal osobně stejně tak jako nyní Finance, ale musíme si dopředu řícu, že s tím nejspíše nic neudělají.

Prim je prostě firma, která trpí jako pes a to jak  tím že nemá odbyt tak tím, že nemá fakticky co prodávat a mimo remaků nemá fakticky co nabídnout a tím,  že se furt motá v kruhu a tím, že občas vyrobí nějaký designerský úlet například s Beatkou a nebo znovu zmrská ten remake díru do světa neudělá. Nepomohou tomu jistě ani Chronomag limitky.

Prim prohospodařil dobu kdy ekonomika nešla dolů a díky obchodní zdatnosti pana Prokopa vyráběli mraky hodinek pro firmy, které za ně v té době  a to hlavně díky různým nestandartním cestičkám a tady začala ta zrůdnost s cenotvorbou kdy PRIM a jeho tehdejší vedení nabylo mylného dojmu, že se může rovnat a to hlavně cenově se značkami jako jsou například Longines nebo Omega a to nebudu počítat zde zmiňované značky z Glashutte jako je například Nomos, které zde byli opakovaně veřejně dehonestovány.

TADY V TÉ DOBĚ NĚKDO Z VEDENÍ A MAJITELŮ PRIMU NABYL VELICE MYLNÉHO DOJMU, ŽE JSOU JIŽ NA ÚROVNI SVĚTOVÝCH VÝŠE ZMÍNĚNÝCH ZNAČEK, ALE SPÍŠE NAD NIMI !!! TO JE TO CO FIRMU PŘIVEDLO DO SOUČASNÉ SITUACE, KDY  HODINKY ZA NESMYSLNÉ CENY SPIŠE VYSTAVUJÍ A PREZENTUJI NEŽ BY JE PRODÁVALY.

Obecně platí bohužel navíc  to, že nejvetší marketing  pro tuhle firmičku dělá Chronomag se svými limitkami a hodnoceními a když se podíváte na vyhledavače uvidíte, že je to holý fakt.

I MPM jako všemi haněná firma má lepší marketing a promo. Bude to možná tím, že si nehrají na HOGO FOGO, ale chtějí prodávat hodinky.

Mě osobně navíc hodně vadí, že si tady lžeme do vlastní kapsy a říkáme že tem PRIM je vlastně prima, že nám nevadí číselník s poškozením již z výroby, nebo vakl v rotoru ve vlastním do nebe vychvalovaném kalibru, potažmo jeho zcela nesmyslná odchylka a nebo třeba luneta, která se do nekonečna otírá. ( nepropírám voděsnost, to je také jedno z tabu)

Je to jen můj názor, ale myslím si a čas i výsledky PRIM jako fabričky z české kotliny, která dosahuje ve světě, puncu světovosti pseudocelebrity Dominiky Mesárošové ( již ve Weidenu ji neznají)  mi dávají za pravdu, že je čas na velikou změnu a to nejen v cenotvorbě, tak i v sortimentu i ostatním.

Ještě k té kvalitě, podívejte se někam na tabulky, které jasně říkají, že slzy holek z kontroly nic nezmohou a je potřeba začít kvalině vyrábět a následně tu " kvalitu" kontrolovat.

Tak tohle beru. Má to logiku, hlavu i patu.

Odesláno

Tak tohle beru. Má to logiku, hlavu i patu.

Zatím. Pokud se podaří Eltonu výrazně změnit nabubřelou cenovou strategii a trochu zvednout kvalitu, utrhám jim ruce již u některých stávajících modelů, které mi přijdou velmi zdařilé. Long má naprostou pravdu. No, doufám že cesta PrimTeamu povede firmu ke kontaktu s realitou.

Odesláno (upraveno)

Cigi, kazdy, kdo jen trochu nahledl do vyrobni firmy ti zopakuje, ze duraz na kvalitu musi byt u zdroje... primo tam, kde se vyrabi... 100% firewall je to nejdrazsi a nejnarocnejsi, co muze firma delat a vetsinou to znamena peknej pruser... To cele ale neznamena, ze nejaka forma vystupni kontroly nema existovat vubec..

Nevim, jak hromadna vyroba je v Primu, kolik kusu sestavi denne a jak jsou vytizeni pracovnici... Treba by to tam moh vratnej skouknout pri expedici uplne vsechno.. :-)

pri kusove vyrobe hodinek od jiste ceny si spis predstavuju, ze za to cele zodpovida jeden hodinar, ktery to finalne sestavuje a kdyz to udela poradne pod svym jmenem, tak za nim nemusi sedet druhej jouda, kterej na to hodi oko..

Milí odborníci na vše. Pracuji v oboru, kde se složité multioborové investiční (často pochopitelně špičkové :D ) celky předávají zákazníkovi najednou, na klíč. Drtivá většina technologií a klíčových součástí je navíc v době předání zákazníkovi pevně zakrytá. Jen jejich odkrytí a zakrytí bývá často mnohonásobně dražší, než oprava samotné vady.  Od začátku mluvím o systému kontroly během výroby, nikoli o nějaké výstupní kontrole - to je zkušební provoz a kosmetika. 

Longu - hezky jsi to shrnul, ano, je to tak. Ta firma v současnosti opravdu nemá na volném trhu v mezinárodní konkurenci co a komu prodávat, leda kdovíjak šméčkový objednávky ze státního rozpočtu a pár limitek bláhovým fandům většinou sdruženým na chronomagu (přiznávám, že mezi ně patřím). Už jen to, že se tady za nejnadějnější model doporučuje Orlík 38 s etou, tedy 10 a více let starý technologicky i opticky degradovaný remake prominentního komunistického fejku z šedesátých let  svědčí o práci eltonu za poslední dekádu. Propána, vždyť investovali nám všem patřící majlant do nových kalibrů !!  A sami konečně mimoděk přiznívají, že jsou v propasti - debakl. Ale zvednout sevždycky můžou, přejme jim to, jsem pořád fanoušek (navíc jsem pořád  i slávista, jen pro představu o mé nekonečné loajalitě :D :D ). Jen si nejsem jist, že to bude tím, že budou ohnivě vysvětlovat zmizíkovi naprosto zjevné geometrické záludnosti hodinkového ciferníku. 

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Zpochybňovat výstupní kontrolu je akorád ukázka vlastní hlouposti.

Montér musí jednak kontrolovat za sebe a určitě to bude dělat lépe s vidinou sankcí, když své chyby neodhalí sám, ale udělá to kontrolor.

Kontrolor není citově připoután k konkrétním kouskům typu "to jsem dělal já, to je ok", ale musí to nekompromisně vracet.

Pokud montér zkazí díl, třeba při montáži poškrábe pouzdro, měl by jej také min. z části uhradit. Pak si na to dá bacha.

Samozřejmě, pokud zaměstnávaj lemply, tak to asi bude smůla.

Spekulace: Možná je problém v tom, že dělníci na lince berou pár tisíc nad min. mzdu a vidí, že dají dohormady za týden hodinky s MOC v hodnotě x násobku svý mzdy. Logicky se tak mohou cítit podhodnoceni a přiměřeně na to kašlat. Pak je nejlíp se zachovat jako ruská Raketa, která všechny zaměstnance nedávno propustila a pak nabrala zpět jen ty nejlepší. Ti pak adekvátně makaj.

Odesláno

Milý Držáku,

Přesně napsané,jen souhlasím.

Odesláno

Moc se k tomuto tématu nechci vyjadřovat, protože mám humanitní vzdělání a neumím některé věci z hlediska techniky, technologií, zpracování atd. posuzovat, jen snad upozorním na jeden fenomén dnešní doby. Řada managerů zná přesně teoreticky, jak by měla firma té které velikosti a zaměření procesně fungovat, stejně tak vědí, jak by se mělo pracovat na poli řízení lidských zdrojů, denně slýchám okolo sebe, jak se má postupovat, pokud zaměstnanec neodvádí dobrou práci, ale nikdo si nedokáže uvědomit, že třeba sehnat na některé profese zaměstnance s odpovídající kvalifikací a kompetencemi, u kterých by se daly všechny požadované vlastnosti skloubit je téměř nemožné a pokud se to podaří, udržet jejich motivaci v dlouhodobějším horizontu je téměř nadlidský úkol. Já dnes ten "černobílý" přístup ke všemu nemám moc rád a v Česku je ta touha po krvi ruku v ruce s absencí národní hrdosti snad ještě větší, než okolo. Jen na závěr uvedu, že to není obhajoba šlendriánu, chtěl jsem jen zmínit, že dělat něco podobného není sranda a já jsem svým způsobem rád, že Elton zatím funguje.

Odesláno

Zpochybňovat výstupní kontrolu je akorád ukázka vlastní hlouposti.

Montér musí jednak kontrolovat za sebe a určitě to bude dělat lépe s vidinou sankcí, když své chyby neodhalí sám, ale udělá to kontrolor.

Kontrolor není citově připoután k konkrétním kouskům typu "to jsem dělal já, to je ok", ale musí to nekompromisně vracet.

Pokud montér zkazí díl, třeba při montáži poškrábe pouzdro, měl by jej také min. z části uhradit. Pak si na to dá bacha.

Samozřejmě, pokud zaměstnávaj lemply, tak to asi bude smůla.

Spekulace: Možná je problém v tom, že dělníci na lince berou pár tisíc nad min. mzdu a vidí, že dají dohormady za týden hodinky s MOC v hodnotě x násobku svý mzdy. Logicky se tak mohou cítit podhodnoceni a přiměřeně na to kašlat. Pak je nejlíp se zachovat jako ruská Raketa, která všechny zaměstnance nedávno propustila a pak nabrala zpět jen ty nejlepší. Ti pak adekvátně makaj.

Jen jsem chtěl řící, že je mně jako zákazníkovi který si kupuje hodinky v řádu deseti tisíc korun ÚPLNĚ BUŘT kdo kde udělal chybu.

Proč pak se to nestává v Glycine nebo Nomos ?

Dnes jsme to psal někomu do S.Z ale budu se opakovat.

Zkusím pospat trochu jiný rank !

Na fotbal na svůj klub chodí fanoušek rád a když navíc jeho mužstvo hraje dobrý fotbal chodí na všechny zápasy.

No a potom když ten klub hraje na pytel a je fanouškovi jednou kdo za to může už tam nechodí tak rád.

A potom když hraje ten klub hraje ještě hůř nejspíše si nekoupí ten fanda na příští rok pernamentku, která stojí dost peněz

Nezajímá ho  kdo hraje blbě, ale bere to jako celek.

No a potom se i  v Anglii kolébce fotbalu stane, že ten príma klub co měli všichni rádi a tleskali maže do nižší ligy a nebo krachne !

A co ten fanoušek ? Vlastně nic, jen si najde jiný klub, kterému bude fandit. A potom třeba i jeho syn. :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...