straspol Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 sežeň výkres pouzdra a já ti to poptámTo jako fakt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 22. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 sežeň výkres pouzdra a já ti to poptámnestačilo by ti skutečné pouzdro a dýnko ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 Skutečné pouzdro a dýnko mám, ale je nutný to namalovat. Mám i konstruktéry, ale nikdo z nich nemá zkušenost s hodinkama - tolerance, kde a co je důležitý a nemají výkres protikusů, aby se to potom sešlo. Pokud by se někomu podařilo vyšpatnit výkres, dovolím si říct, že pak už je to o CNC obrábění, drátovém řezání a umění to po sobě změřit. Co bych neuměl sám, to bych poptal u zkušenějších Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 22. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 (upraveno) A nechybí jim víc, než zkušenosti s hodinkama, chuť do práce ?? Mrkni na sedina, jak mu to jde.... Upraveno 22. května 2015 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 Zeptám se jich. Přišlo mi zbytečný vymejšlet něco, co existuje a ztrácet s tím čas a peníze. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 22. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 To jo, ale mám obavu, že výkresová a technická dokumetace a zkušenosti jsou v eltonu zamčeny. Leda, že by bývalí zaměstnanci poradili. Ale ono to pouzdro nebude tak složité - máš k dispozici nerez funglovku ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gunman Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 jen Parexo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 A nechybí jim víc, než zkušenosti s hodinkama, chuť do práce ?? Mrkni na sedina, jak mu to jde....ne, vazne ne, vykresy jsou vopruz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 (upraveno) Že byste jako fejkovali primky sporty ? Upraveno 22. května 2015 uživatelem Viktor Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 aftermarket :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 Jako vzdoroakci bych to přežil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 22. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2015 ochrannou známku to nemá, logo na tom taky není. Proč nePouzdro si dokážu představit, ale korunka nejspíš bude stát totéž co pouzdro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 Tuto aktivitu rád podpořím, ale trochu mi to připomíná diskusi, když se začínalo s Liberty limitkou - chtěli bysme bronzový PSII, no jo, ale to bude v Eltonu raketa a nechce se jim do toho, tak si to uděláme sami, máme CNCáka, pak si ale můžeme udělat i trochu jiný hodinky, že .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 No- nějak nechápu proč by měla korunka stát stejnou raketu jako pouzdro? Nehledě k tomu, že se dá třeba i kombinovat dýnko, luneta a korunka z nerezu...? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brut12358 Odesláno 23. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2015 (upraveno) Stále nechápu proč dávat energii a peníze do PSII. Hodinky jsou to pěkné ale poplatné době. A nějaký bronz tomu nepomůže. Spíš to bude vypadat kýčovitě. A kdo chce bronz ať si je nechá odchromovat. Upraveno 23. května 2015 uživatelem brut12358 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 26. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2015 (upraveno) Jediným důvodem je od počátku mých úvah zde masová dostupnost a nízká cena ostatních dílů při zachování nositelnosti. Nemíním za bronz, který bez asi náročných povrchových úprav ( co jsem tak četl) podléhá korozi, jakkoli atraktivního a módního vzhledu, utrácet hory doly. Móda přejde, peníze nenatisknu ....... Mosaz není tak úplně to, co bronz, a nové ostře řezané pouzdro není to, co obroušený ocucaný bonbón, ale jinak odchromování je taky cesta.......... asi po ní půjdu. Upraveno 26. května 2015 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 26. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2015 (upraveno) korozní odolnost bronzí je naopak velmi dobrá a náročných povrchových úprav netřeba článků více či méně věděckých, nebo populárních na webu je tři perdele a krapet k tomu, takže dozvědět se něco více o bronzích a jejich uplatnění nestojí mnoho úsilí, nicméně pro ty lenivější přikládám celkem vzevrubně slitiny mědi popisující článekhttp://www.copper.org/applications/marine/cuni/pdf/pub206.pdf Upraveno 26. května 2015 uživatelem Sedlin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 26. května 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2015 (upraveno) Aha, zas jsem se poučil, tak to asi není koroze, ale patina, když v tom někdo technicky asi správně spatřuje rozdíl ...... Každopádně jsem četl, že renomované hodinářské domy proto ten svůj schiffschraubenbronze nějak patentovaně legují, nebo co. Ale na to bych kašlal, právě ta patina, co se časem mění, se mi na bronzu líbí, zejména u lapidárních soudkových pouzder. Ale asi se mi to nebude líbit věčně. Upraveno 26. května 2015 uživatelem cigi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 ........ Ale asi se mi to nebude líbit věčně.Takže konec. Všichni víme, co tahle věta ve skutečnosti znamená. Rozum si ještě s myšlenkou prohrává, ale srdce už ji zavrhlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sedlin Odesláno 27. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. května 2015 Aha, zas jsem se poučil, tak to asi není koroze, ale patina, když v tom někdo technicky asi správně spatřuje rozdíl ......jo, rozdíl to je. V podstatě každý kov je nestálý a má snahu přecházet do okysličeného stavu ? korodovat. Např. u chrómu (Cr) je mnohem větší pravděpodobnost vzniku koroze než u železa (Fe), ale víme, že v určitých prostředích je mnohem odolnější, to je způsobeno ochrannými vlastnostmi nově se tvořící korozní vrstvy na povrchu, tzv. pasivační vrtsvy ? viz. také pozice v potenciálové řadě kovů. Pokud se při korozi utvoří na povrchu kovu nebo slitiny ochranná vrstva, hovoříme o pasivitě. Podmínkou pasivity je, buď oxidační charakter korozního prostředí, nebo polarizace kovu vnějším zdrojem stejnosměrného proudu na požadovanou potenciálovou hodnotu. Uvažujeme-li mechanismus elektrochemické koroze, můžeme pasivitu definovat jako korozní odolnost kovů nebo slitin (v prostředí, v němž se z termodynamického hlediska jeví jako velmi reaktivní), která je vyvolána značným zpomalením anodového děje. V případě mědi, je tato ochranná vrstva nazývána měděnkou, v případě bronzi jsme zvyklí jí nazývat patinou. Tzn. patina na povrchu bronzi je ochranná vrtsva vznikající při korozi, která proces koroze významně zpomaluje, proto jsou bronzi v nejčastěji se vyskytujících prostředích korozně odolné a díky tomu jsou pro tyto vlastnosti vyhledávaným materiálem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se