Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja je kupuju podle toho jak kde na kom je vidim :) Nastesti mam nejaky univerzalni xicht, takze mi sedi temer vsechny.

ja svoje Oakley Gascan taky risknul koupit bez vyzkouseni. Prohledl jsem par fotek na netu, jak komu vypadaj na ksichte a kupodivu to klaplo a sedi pekne. Jinak na koupi jedine US ebay.

• po měsících...
Odesláno

Na co potřebuješ feedback z fóra, když vidíš, že má 2600 pozitivních z celýho světa? :-O

Já vím, že jde o trochu jinou oblast, takže možná drobet OT, ale v

videu o fejkách Omegy je taky prodejce se 100% a s více než tisícem pozitivních ohlasů. Osobně bych taky důvěřoval někomu tady (i když ani to není záruka ničeho), než velkýmu počtu pozitivních ohlasů deklarovanách u prodejce.
Odesláno

Včera jsem si u něj jedny brýle objednal, tak uvidíme. A děkuju za typ na tohoto prodejce ;)

Ty raybany jsou origoš? Jak je možné, že stojí 1/3 toho co u nás v obchodech?

Odesláno

Ja si kupoval Persoly. A jak je možné, že jsou levnější? Se podívej za hranice kolik napřiklad oblečení, boty a jiné stojí tam. V čr je spousta věcí dost nadsazených. Brýle nevyjímaje.

Odesláno

Protože nějak se ty nájmy v nákupních centrech těmu různým grandopticalům apod. zaplatit musí... :) Já věděl, že chci největší velikost Wayfarerů + polarizovaná skla, v krámě mi řekli, že pouze na objednávku a cca 8.000Kč :suicide_anim: Tak jsem sedl k ebayi a objednal je z USA za 120USD a do týdne byly doma. Od té doby jsem objednal asi osmery další RB (dioptrické i sluneční) a pokaždé v podstatě za třetinovou cenu, jak říkáš. Akorát teď jsem měl problém se dvěma prodejci, kteří zaslali trošku něco jiného než měli, ale napotřetí už to klaplo... :)

Odesláno

Tak je mi jasné, že kamenné obchody mají náklady, to mi říkat nemusíte :D Ale u jiného zboží jsem takové extrémní rozdíly nezaznamenal. Ale tak dobře, že už to víme. Přítelkyně mi zabavila polarizační polaroidy, takže budu muset taky něco koupit...

Odesláno

Navíc trh s brýlemi je docela pověstný vysokými maržemi, takže si nemyslím, že by bylo nemožné prodávat RayBany, Persoly atd. za takovou cenu...

Nedávno jsem mi přišly legendární McQueenovské Persoly 714 z ebaye ( louthbird ) a nemůžu si je vynachválit. Navíc prodávají i verzi s aftermarket modrými skly jako měl samotný steve, takže časem asi objednám znova... :)

BTW: prodejce je z Izraele, objednal jsem v pondělí a další úterý už jsem je měl doma, bez cla a dph...

548695180_tp.jpg

Odesláno

Navíc trh s brýlemi je docela pověstný vysokými maržemi, takže si nemyslím, že by bylo nemožné prodávat RayBany, Persoly atd. za takovou cenu...

Nedávno jsem mi přišly legendární McQueenovské Persoly 714 z ebaye ( louthbird ) a nemůžu si je vynachválit. Navíc prodávají i verzi s aftermarket modrými skly jako měl samotný steve, takže časem asi objednám znova... :)

BTW: prodejce je z Izraele, objednal jsem v pondělí a další úterý už jsem je měl doma, bez cla a dph...

548695180_tp.jpg

Na tohoto prodejce jsem také koukal, ale nakonec jsem zvolil itala. Já objednal 649 tak uvidíme. Doufám, že velikost 54 bude dostatečná.

Odesláno

Protoze k tomu mas h...o servis po internetu.Podivej,jak se tipujou velikosti a doufas,ze prijde neco,co ti bude sedet.Ja si radsi zaplatim tady vic,ale muzu si zkusit co chci(zrovna brejle bez zkouseni beru jako ulet),muzu je tady reklamovat atd.

Odesláno

Ono to máš těžký, třeba v Praze to asi bude jinak, ale sehnat v Brně nebo Ostravě RayBany podle svých představ je v podstatě nemožné, ve většině těch optik mají akorát pár kusů základních modelů, žádné speciálky, atd. + ještě předražené. Jak jsem už dnes psal, já třeba chtěl Wayfarery, ale ne klasické 2140, ale 2113, což jsou větší a hlavně mají pérovací nožičky a taky jsem je chtěl polarizované. Ve dvou krámech vůbec netušili o čem mluvím, ve třetím teda že na objednávku, ale dodací lhůta měsíc a šílená cena. Po této zkušenosti už bych opravdu nekupoval jinde, než na eBay.

Odesláno

Protoze k tomu mas h...o servis po internetu.Podivej,jak se tipujou velikosti a doufas,ze prijde neco,co ti bude sedet.Ja si radsi zaplatim tady vic,ale muzu si zkusit co chci(zrovna brejle bez zkouseni beru jako ulet),muzu je tady reklamovat atd.

Tak zrovna třeba Persoly si u nás nikde nezkusíš. Takže mi nezbylo než to risknout. Ale souhlasím, že bez zkoušení to je kupovat zajíce v pytly.

A s tou cenou... Kdybych si připlatil v řádech desitek procent tak, ok ale zaplatit místo 120$ třeba 6-8 tisic je už fakt trošku moc.

Návštěvník Snow
Odesláno

Přesně, souhlasím. Také si brýle koupím radši u nás. Nechce se mi riskovat zakoupení špatné velikosti, následné prodávání třeba zde na fóru, nový nákup a nové zklamání. Na to kašlu, oběhnu si prodejny a v klidu koupím. Nejsem tak hyper náročný, že bych musel mít něco extra. Navíc si nechávám rovnou v prodejně Ray-Bany předělat na dioptrické, takže si v pohodě při nákupu vyberu sklo. Brýle kupuji zásadně v Eiffel Opticu.

Odesláno

Pokaždé když jsem si chtěl koupit brýle (2 roky zpět RB a teď Persoly) tak jsem si je vyzkoušel když jsem byl pryč, tehdy v Bruselu, teďka ve Vídni, takže jsem měl jistotu že budou sedět. Navíc dokonce i v té Vídni na Kärntner Strasse byl výběr dost omezený, takže jsem byl rád, že tam měli alespoň obě velikosti, ikdyž v jedné barvě. Když si je člověk vyzkouší napřed, riziko na ebay je pak takřka nulové a člověk dost ušetří... smile_anim.gif

Odesláno

enGiN-tak kdyz si je vyzkousis nekde,tak asi jo.Ja osobne nechodim zkouset veci do obchodu a pak je koupim nekde na netu.Ale to je kazdyho vec.

m.n.- jo tomu rozumim,vyber u nas neni,je to bida

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...