Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už jsem tady psal, že se mi strojek v Junkersech (Val. 7750) po několika málo měsících(asi 5ti) nošení začal zpožďovat. Málo, ale přece. A tak jsem ho, teda i hodinkama, prodal kamarádovi. :oneeyed02: A v zimě jsem si koupil fungl nové Longines Master coll. moonphase(Val.7751). A zase. Zpočátku šly + 7 denně, další měsíc +5, další +3...... atd,(úplně stejně jak Junkers) a teď jdou zcela přesně. Ovšem do budoucna to nevěstí nic dobrého. Je to normální? Nesu s sebou nějaké podivné magnetické, či jiné pole? Nebo je to tím, že je teď teplo a v zimě se zas chod změní? Nebo je ten mechanism takto naladěn? Pomalu v něj ztrácím důvěru. A propos, hodinky z ruky téměř nesundavám. Jen v koupelně(cca 30min/d.) Spím s nimi. Co na to odborníci :unsure: ?

Odesláno
Už jsem tady psal, že se mi strojek v Junkersech (Val. 7750) po několika málo měsících(asi 5ti) nošení začal zpožďovat. Málo, ale přece. A tak jsem ho, teda i hodinkama, prodal kamarádovi. :oneeyed02: A v zimě jsem si koupil fungl nové Longines Master coll. moonphase(Val.7751). A zase. Zpočátku šly + 7 denně, další měsíc +5, další +3...... atd,(úplně stejně jak Junkers) a teď jdou zcela přesně. Ovšem do budoucna to nevěstí nic dobrého. Je to normální? Nesu s sebou nějaké podivné magnetické, či jiné pole? Nebo je to tím, že je teď teplo a v zimě se zas chod změní? Nebo je ten mechanism takto naladěn? Pomalu v něj ztrácím důvěru. A propos, hodinky z ruky téměř nesundavám. Jen v koupelně(cca 30min/d.) Spím s nimi. Co na to odborníci :unsure: ?

Co na to odborníci ? Jseš cvok. :lol:

Odesláno (upraveno)
A v zimě jsem si koupil fungl nové Longines Master coll. moonphase(Val.7751). A zase. Zpočátku šly + 7 denně, další měsíc +5, další +3...... atd,(úplně stejně jak Junkers) a teď jdou zcela přesně. Co na to odborníci :unsure: ?

Odborník nejsem, ale vzhledem k tomu, že se " zrychlovaly " a pak ustálily, pak nevím, a to mi promiňte, co řešíte, měl by jste být spíše rád a nehledat chyby tam kde nejsou.

Upraveno uživatelem Nemesis
Odesláno

TOTO JE HODNOTNY NAZOR :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

Co na to odborníci, nevím, zkusím zavolat na kliniku :goof:. Ty se zatím podívej do sekce quartz.

Upraveno uživatelem decebal
Odesláno (upraveno)

no pani neviem pre co sa do nho tak navazate mnoho ludi si mysli ze cim drahsie hodinky tym presnejsie ...... nedavno sa kamarat rozhodol pre nove hodinky a ja som mu samozrejme dobre poradil ..... uz uz som ho mal namotaneho na lacnejsie speedmastery z ebay..... a ked sa docital ze 10s denne nieje nic neobvykledho, tak sa na celu paradu vyprdol a kupil waveceptory :(....... inu hodinky su stale v prvom rade nastroj na meranie casu (ci sa to chronomagistom paci alebo nie) a na tomto poli mechanika svoj boj s kremikom davno prehrala a nechronomagistovi sa proste tazko vysvetluje ze drahsie nepresnejsie hodinky (ktorych chod navyse zavisi od toho ci s nimi behate alebo pisete na pocitaci) su lepsie, nez lacnejsie a presnejsie.

edit...

jo a k tvojmu problemu ... hovori sa tomu zabeh ci tak nejako proste je to mechanicky stroj a tomu chvilu trva kym si na seba suciasky "zvyknu" je to myslim uplne normalne nemusi to byt vzdy smerom do zadu ale istu upravu chodu po par mesiacoch mozes pozorovat u vsetkych druhov novych mechanik nie je na tom nic co by ta malo trapit ak naozaj prahnes po presnosti tak ich este pol roka ponos a potom ak presnost nebude vyhovovat ich mozes dat zostelovat +/- 5 s/den by nemal byt problem u longines dosiahnut .... ak ta takato presnost este stale neuspokoji tak je na case poobzerat sa po niecom "radio controled"

Upraveno uživatelem cali
Odesláno
no pani neviem pre co sa do nho tak navazate mnoho ludi si mysli ze cim drahsie hodinky tym presnejsie ...... nedavno sa kamarat rozhodol pre nove hodinky a ja som mu samozrejme dobre poradil ..... uz uz som ho mal namotaneho na lacnejsie speedmastery z ebay..... a ked sa docital ze 10s denne nieje nic neobvykledho, tak sa na celu paradu vyprdol a kupil waveceptory :(....... inu hodinky su v prvom rade nastroj na meranie casu a na tomto poli mechanika svoj boj s kremikom davno prehrala a nechronomagistovi sa proste tazko vysvetluje ze drahsie nepresnejsie hodinky su lepsie, nez lacnejsie a presnejsie.

Ale vždyť to jsou jen taková kamarádská pošťouchnutí :bangin: .

Odesláno

Mám své poslední mechaniky cca od května, nosím je skoro pořád, jenom na sport a do společnosti beru jiné. A NEVÍM, jakou mají odchylku. Prostě sem tam, před televizními novinami si je seštěluji. Ale nevím jak často. Prostě, když už je odchylka moc velká.

Odesláno

Souhlasím, že jsou hodinky hlavně stroj na měření času. Ale i když moje dělají odchylku 5-10s za den, tak to přece nic neřeší. Na bussines schůzky se chodí tak o 30 min dřív na rande tak o 15 min, tak přece nikoho nemůže odradit odchylka 10 s za den. A na víc není nic krásnějšího než po ránu povytáhnout korunku a posunout ručičky.

Odesláno (upraveno)

Mě spíš přijde přinejmenším zvláštní s hodinkami spát. Kdysi se mi několikrát stalo, že jsem při spaní podložil ruku s hodinkami pod hlavu a probudil se s nádherným nápisem G-Shock na čele. Tak jsem je začal z ruky sundávat. ;)

Upraveno uživatelem B.F.G.
Odesláno

No ja teda taky vyjma koupelny hodinky vubec nesundavam, ani na noc. A jak vypada ruka v lete? No nad levym zapestim je bily pruh, ale to je videt jen dkyz jsou hodinky sundane ze :thumbsup_anim: . Proste jakmile nemam na levacce "zavazi", tak se citim nesvuj.

Odesláno (upraveno)

2alt

Ty si ty hodinky každý den neumyješ? Já mám vodotěsného žraloka od Hirshe, hodinky do 100 m. Tak se s nima sprchuji, a občas je ještě i s páskem umyju mýdlem, ruku si samozřejmě umývám i pod hodinkama, a to i několikrát denně.. Tak jaké "fuj"

Upraveno uživatelem Honza49
Odesláno

Co se týče přesnosti tak bych to viděl asi následovně:

• pokud dělají pravidelně do +-5 tak otevři láhev pravého CHAMPAGNE :wine:
  • pokud dělají do +-10 tak buď v pohodě
  • pokud dělají více tak se je můžeš pokusit dát seřídit. Pak záleží na kvalitě strojku.
Návštěvník Snow
Odesláno
Milý J.F., Tvoje starosti na mou hlavu, meditovat nad tím, že Ti jdou hodinky přesně je vskutku kuriozní, chudák mechano
Odesláno
Mám své poslední mechaniky cca od května, nosím je skoro pořád, jenom na sport a do společnosti beru jiné. A NEVÍM, jakou mají odchylku. Prostě sem tam, před televizními novinami si je seštěluji. Ale nevím jak často. Prostě, když už je odchylka moc velká.

To na tom sme stejně... obdivuju tu píli a schopnost sledovat tak ťitěrné, vteřinové nepřesnosti :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...